Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 21 octombrie 2008

Coincideţe, confuzie şi subiecte anulate

Ieri s-au mai parcurs două etape ale Directoriadei ANP. Candidaţii pentru posturile vacante de director general adjunct şi director în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) au susţinut proba scrisă, iar o parte dintre candidaţii pentru posturile vacante de director de penitenciar au susţinut proba interviului.

Schimbări în comisiile de concurs

dice_01 Comisia de concurs a fost schimbată peste weekend. Dl. Băla, directorul general al ANP, a fost înlocuit din comisia de concurs, datorită unui deces în familie, cu Dumitru Andrei, directorul Penitenciarului Slobozia. Radu Ragea, consilier ministerial, secretar general adjunct şi preşedinte de comisii a fost înlocuit fără vreo explicaţie cu Bogdan Găurean, mariusiosiful de la Registrul Comerţului.

Dumitru Andrei ajunge în poziţia de membru al comisiei, după ce acum câteva luni propunerea de împuternicire a acestuia pe funcţia vacantă de director general adjunct a fost respinsă. Un set de documente legate de licitaţii dubioase excplică de ce.

Motivul, pentru care a fost înlocuit din comisii Radu Ragea, este însă greu de explicat. I-a găsit pe cei de la minister îngrijorarea subită pentru modul în care a fost organizat şi s-a derulat 'concursul împuterniciţilor'? Apropierea alegerilor sau îndeplinirea misiunii îl scot din comisia de consurs? Oricare ar fi motivul, e prea târziu. Împuterniciţii, cu penele în vânt, sunt deja în poziţii bune.

Retrageri şi subiecte anulate

Cristian Pleşa, s-a retras din concurs. Şi el, prea târziu, din alte motive însă. Deja a legitimat păpuşăria numită concursul pentru funcţia de director general adjunct. Fără pile, deşi face proiecte şi aduce bani pentru sistem de câţiva ani de zile, a primit o notă care l-a scos din concurs. Cred că a greşit că s-a retras, dar e o decizie personală. Poate că ar fi trebuit să se bată până la capăt, dar care ar fi fost şansele?

Frauda dictionar Comisiile de consurs se petrec prin legislaţie la fel de visătoare şi de habarniste. Membrii comisiilor s-au jucat de-a interviurile, încercând să nu fie mult mai slabi decât candidaţii pe care, teoretic, i-au evaluat. La proba scrisă s-au făcut de băcănie, încurcând subiectele, care, altfel, au fost elaborate la nivel de intrare în sistem. Ordinul ministrului justiţiei care stabileşte că subiectele trebuie să fie de analiză - sinteză a fost iarăşi încălcat, dându-se subiecte de memorie.

Faptul, că au fost încurcate subiectele pentru diversele specialităţi ale funcţiilor de conducere din aparatul central al ANP, e de notat. Câteva seturi de subiecte au fost anulate fiind în neconcordanţă cu specialitatea funcţiei pentru care ar fi trebuit să fie pregătite. Un alt exemplu de incompetenţă crasă din partea comisiei de concurs.

Şi, uite aşa, lista cauzelor de nulitate a concursului împuterniciţilor pre-electorali se completează cu problemele de la proba scrisă. Avem deja un dosar de spion destituit, acceptat împotriva legii, un anunţ fără dată şi loc, o probă a interviului organizată prieteneşte şi în condiţii care exced cadrului legal.

Ministerul Justiţiei ignoră contestaţiile sindicale, deşi iniţial promisese un răspuns rapid

Frauda lupa Ministerul Justiţiei, s-a răzgândit. A anunţat că tratează contestaţiile observatorilor sindicali ca petiţii, urmând a da un răspuns în 30 de zile. Da. E culmea tupeului, dar e posibil şi, cum ar zice ministrul justiţiei, e legal. În teorie comisia de concurs răspunde pentru ce se întâmplă. Nu cred. Nu ştiu vreo comisie de concurs, care să fi măsluit concursuri şi care să fi fost în situaţia de a suferi consecinţele.

Vor fi contestaţii şi se va ajunge în instanţă. 'Concursul' este atacabil datorită amatorismului comisiilor de concurs, dar şi pilelor care au trebuit musai să treacă. Nu degeaba am insistat pe cazul Ungureanu. Printre altele, dosarul cu probleme a fost mutat cu o oră înainte de finalizarea înscrierilor de la funcţia de director la Direcţiei pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar (DPCMP), la funcţia de director general adjunct al ANP, după o discuţie cu un viitor - fost şef de comisie de concurs. Mda, şi asta e tot o coincidenţă.

Etichete Technorati: ,,,

31 comentarii:

Anonim spunea...

Huginn, la articolul de saptamana trecuta ai uitat sa adaugi al 11 - lea motiv pentru care i-ai tinut pumnii lui Plesa - are prea mult bun simt si e realist. Sunt dezamagit total de ce se intampla.

Anonim spunea...

Dincolo de manarii, acest cocurs are deja un CASTIGATOR MORAL - Cristi Plesa.

Anonim spunea...

Are o laie. Daca Cristi Plesa era vreun invingator, ar fi mers pana la capat. Dar poate ca ar fi avut soarta lui Mara si Timar, directorii de 2 si 3 (note luate la concursul manarit de Dumitrascu), note ce ii vor urmari toata viata. Asa a cam gandit si el. Ma...,daca iau o nota dezastru, bloggerii ma vor lua in ras toata viata mea de penitenciarist. Si chiar asa ar fi fost.

Anonim spunea...

Ce va tot vaicariti atata? Trebuia sa se lupte pana la sfarsit.

Anonim spunea...

Cineva spunea ca este "examenul pe care il da sistemul penitenciar romanesc".
Pentru comisii - nu mai cheltuiti hartie, pixuri, energie si timp sa corectati lucrarile. SAVARSITI ce e de SAVARSIT.

Anonim spunea...

Ne asteptam la altceva?

Anonim spunea...

Prezenta lui GAUREAN ,simplifica ...drumul pilei.
Are cazul in mina, fara intermedicarii papusari.
Penitenciaristi , asteptati va la ocuparea posturilor cu...pilosi slugarnici.
Cristi Plesa s a retras la timp ,dovada ,daca mai era nevoie a "neputintei" sistemului penitenciar de a si face curatenie in propria ograda.
E mai usor acum dle GAUREAN fara masca?

Anonim spunea...

Retragerea dlui Ragea sa o intelegem ca nu a dorit sa fie complice la "carnavalul concursului"?
Martor in procesul influentelor...si inscaunarii unor incapabili.

Anonim spunea...

Nu e rusine sa pierzi examenul, ci sa-l castigi trisand!!

Anonim spunea...

GREACA la examen, cu GAUREAN in comisie.
GAUREAN - IOSIF - LIMBADULCE NADRAG - GREACA ...
Concursul e cistigat.

Anonim spunea...

RUSINE IN SISTEMUL PENITENCIAR ?
O STARE DE FAPT PERMANENTA SI DE NESCHIMBAT.
CEL MARE DOARME LINISTIT DUPA RETRAGEREA LUI CRISTI PLESA.
FELICITARI ,PLESA PENTRU MORALITATE!

Anonim spunea...

Doamnelor si domnilor, stimati concetateni,

Daca au fost in stare sa imparta banii publici asa cum i-au impartit, PE FATA, LA NIVEL NATIONAL, ce e pentru ei regia unui concurs? Hai sa fim seriosi.

Nu vedeti ca acest tip de oameni nu au nimic sfant si isi bat joc de toata lumea?

Anonim spunea...

Cristi Plesa.... fara cuvinte !! S-a retras de frica... din cauza examenului, ca el a fost invatat sa fie numit . asa s-a intamplat si la Craiova dar si la ANP .NU A DAT NICI UN EXAMEN NICIODATA pentru functiile în care a stat.Acum a demonstrat cat este de capabil.Pacat , credeam ca este ceva de capul lui! Mare pacat

Anonim spunea...

da tibi... tu sti mai bine.

Anonim spunea...

Sa dea DUMNEZEU ca Radu Ragea, Ioan Bala, Iulian Mazilu, Ana Maria Filipescu sa treaca la un moment dat in viata lor prin ce trec azi oamenii din fabricile REGIEI AUTONOME MULTIPRODUCT! Si le mai urez ceva> sa nu mai aiba somn si liniste in suflet pana nu rezolva situatia OAMENILOR AMARATI SI TERMINATI DIN CAUZA NESIGURANTEI INTRETINUTA DE CEI DE MAI SUS! Asa sa le ajute Cel de Sus!

Anonim spunea...

ROMANIA ASTA NU MAI ARE NICIO JENA!!!!!!!fata de nimeni si nimic...incredibil cum se aranjeaya lucrurile pentru cineva in lumea asta. tocmai cand sa se preyinte proiectele de management se schimba comisia.Doamne! acum de dir gen nu vb ca este de inteles situatia, dar oare Ragea de ce s-a retras? si tocmai cel mai mare masluitor si combinator despre care s-a tot vb in acest timp, aceasta gaura neagra - gaurean - a sistemului penitenciar este presedintele comisiei de evaluare. ce sa ii mai uram sistemului penitenciar? Sa-i fie tarana usoara!?!?!?!?!

Anonim spunea...

oare nimeni nu vede ce se intampla in sistemul penitenciar? nu putem initia o petitie prin realitatea tv ca sa stopam fraudele la nivelul sistemului penitenciar? cred ca, cu acesta experienta a concursurilor acestea, si directorul general si ministrul si-au aratat adevaratele intentii vis-a-vis de sistemul penitenciar, sa-l termine pana la radacini. nimic si nimeni nu va mai reusi sa il puna pe picioare! dezamagire mare cred, acum in toata tara si maine chiar si la timisoara...sad

Anonim spunea...

Rusine!....am crezut ca se va schimba ceva in sistem...ce naivi am fost!...chiar nimeni nu poate sa opreasca aceasta caracatita? bai fratilor suntem mai rau ca intr-o tara africana...ce se intampla? oare numai banii grei si increngatura realtiilor sa primeze?...nu putem schimaba nimic? toti stim ce se intampla, toti avem dovezi,se discuta deschis despre aceste lucruri dar nimeni nu face nimic....suntem cumva intr-un film de genul ,,Caracatita,,?????

Anonim spunea...

cel putin daca am fi intr-un film gen "caracatita" pentru ca cel putin am vedea procurori si ofiteri de penitenciare sacrificandu-se pe "altarul" democratiei si al legalitatii dar nu, nu sistemul penitenciar si nu conducerea acestuia care incearca din rasputeri sa legitimizeze in functii de3 conducere toti coruptii si toti netrebnicii...bravo lor, nu?

Anonim spunea...

Cand va "aud" ca sunteti "dezamagiti" de ceea ce se intampla la concurs imi vine sa ma prapadesc de ras (ras amar, bineinteles). Pai voi chiar ati fost fete mari pana acum? Nu stiati ca astia penetreaza sistemul cum vor ei? ANP a picat examenul, dar ei au castigat. Da, da... chiar inainte de concurs. De ce ma mirati? Se stia cine va castiga, asa cum s-a stiut si la fiecare "concurs" pentru functii de conducere.

Anonim spunea...

Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor i-a fost acordat premiul de excelenţă pentru activitatea în administraţia publică centrală, ţinând cont de realizările înregistrate în domeniul asigurării legalităţii deţinerii şi al respectării drepturilor omului pe timpul executării pedepselor privative de libertate.

Anonim spunea...

ANP ar fi trebuit sa primeasca premiul pentru penibilitate.

Anonim spunea...

Felicitari pentru domnii directori generali adjuncti, comisarii sefi Celmare Ionel si Ungureanu Tiberiu. Felicitari domnilor. Felicitari si candidatilor admisi pentru posturile de director de directie

Anonim spunea...

din cele trei structuri militare,prin care am trecut ANP este singura structura in care functioneaza la parametrii de 100%PCR(Pile Relatii Cunostinte).Pot spune chiar ca este "institutia tuturor posibilitatilor".

Anonim spunea...

Marele MASLUITOR al Ministerului Justitiei - GAUREAN- lupul pazitor la mielutele directoriale ,afiseaza prietenii cu raspopitii IOSIF& COMP.
Un NU pentru incapacitatile instalate directori de GAUREANU .

Anonim spunea...

Dă-ţi şi 19.00 numele poate te lipeşti de vreo primă.

Anonim spunea...

Sunte-ţi în urmă se pare că au fost afişate şi rezultatele la postul de dirctor de unităţi?
Vreau rezultatele că sunt foarte, foarte curios. Voi nu?

Anonim spunea...

Pt. 20.24.

Nu "sunte-m" in urma, da' poate rogi pe cineva sa-ti citeasca si tie rezultatele. Dupa cum scrii, probabil ca nici sa citesti nu stii prea bine.

Anonim spunea...

Ce dreak de scamatorii fak astia pe situ anp/ului? Mai devreme am vazut ceva depre un premiu,unde aparea in fotografii un tovaras de/al meu, iar dupa 10 minute...surpriza!!!!!!!capul de afis a revenit vizita de lucru din Portugalia.

Anonim spunea...

Sunteti e verb, se scrie legat.
De ex. in contextul
Ia/ti labele de pe tastatura, se scrie dezlegat, pentru ca nu poti sa lipesti un verb de un pronume.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 06.47. Sa stiti ca "nu este doamna dobrescu zis 10%" Ce credeti ca ea nu are ce face si scrie cit o tin puterile Ea cere sa se cenzureze toate articolele care o vizeaza si gata ca doar ii sint obligati. Ar trebui ca blogul sa se cheme Dobrescu