Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 16 octombrie 2008

Avem bătrâni, ce facem cu ei?

Dacă n-ar fi, nu s-ar povesti. Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a inventat Consiliul Consultativ, dar nu prea ştie cum să-l folosească. Aşa se face că şefii ANP s-au adresat subordonaţilor pentru sugestii privitoare la reglementarea activităţii şi responsabilităţilor membrilor acestei noi comisii.

Adresa ANP sfatul batranilorAdresa nr. 239169/SC/06.10.2008, ticluită de şefa de cabinet, a ajuns în penitenciare o zi mai târziu cu rugămintea - dispoziţie ca până la 15.10.2008 propunerile să parvină Serviciului Cabinet, în "format scris şi electronic".

Adică, avem bătrâni, ce facem cu ei? Asta înţeleg că e întrebarea. I-am ales, dar cum îi facem să-şi îndeplinească rolul de "sprijin şi consiliere în demararea unor proiecte importante pentru sistemul penitenciar românesc"? Care proiecte? Păi cum care? Alea importante, la care încă nu s-a gândit nimeni şi care sigur există, la aşa o magnitudine a sistemului penitenciar, că doar nu degeaba se înfiinţă Consiliul.

Cum spuneam acum câteva săptămâni, din Consiliu fac parte:

  • Constantin Bădiţoiu, general (rez.) - fost director al Direcţiei Siguranţa Deţineri şi Regim Penitenciar din ANP;
  • Marin Bucur, colonel (rez.) - fost director al Penitenciarului Arad;
  • Ioan Chiriac, colonel (rez.) - fost director al Penitenciarului Tulcea;
  • Szollosi Geza, colonel (rez.) - fost director al Penitenciarului Târgu Mureş;
  • Ioan Chiş, general (rez.) - fost director general al Direcţiei Generale a Penitenciarelor;
  • Petru Roman, general (rez) - fost director al Penitenciarului Gherla;
  • Dan Sterian, colonel (rez.) - fost şef al Serviciului Cabinet din ANP;
  • Emilian Stănişor, procuror - fost director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;
  • Vasile Văduva, general (rez.) - fost şef al Direcţiei Resurse Umane din DGP - ANP.

Pensionari energici şi dornici de acţiune, susnumiţii, foşti şefi în sistemul penitenciar, au acceptat cu bucurie să-şi pună la dispoziţie experienţa. Cu câtă bucurie au fost acceptaţi aceşti oameni, în calitatea de sfetnici, pot sta mărturie cele 70 de comentarii, majoritatea împotrivă.

Aflarea în treabă, fenomen specific românesc, se întâmplă şi la ANP, şi nici nu e de mirare. Poate că sunt lipsit de respect pentru cei care, acum ceva vreme, erau şefi de vază în sistemul penitenciar, dar cred că ajunge cât au făcut. Au ieşit la pensie. Să-şi vadă de sănătate, să-şi plimbe nepoţii, să-şi vadă de afaceri sau să se ducă la băi. Treaba lor ce fac, dar să ne lase să îi uităm.

Link-uri utile:

Etichete Technorati: ,,

14 comentarii:

Anonim spunea...

De ce apar asemenea subiecte? Chiar trebuie dom` admin. sa scoti ce e mai rau din noi? Probabil vor mai aparea 170 comentarii impotriva acestei eminente cenusii pe care personal o vad ca pe o hidra. Pana la urma care e scopul? Ca eu nu-i vad utilitatea. Nu sunt destui sefi in ANP care dau ordine care de care mai nastrusnice? Ca se stie ca atunci cand nu ai ce face dai ordine, ceri statistici, aduci modificari fara sa intrebi in teritoriu daca sunt eficiente sau oportune. Cred ca face parte dintr-o mare manevra in vederea internarii la balamuc a majorilor care, vorba hotului,"ia o gramada de bani si nu face nimic":)))))))))))

Anonim spunea...

Poate ca mai util ar fi sa ne intrebam ce facem ca acel celebru deja OMJ399 sa fie abrogat/modificat si sa ni se plateasca asa cum spune legea orele festive,suplimentare.Util ar fi sa ne intrebam de ce nu se aplica unitar plata sporului de confidentialitate in toate unitatile,la medical de exemplu suntem in urma cu 25%sporuri:noi nu primim 15%spor de praf si acum nici cei 10%spor de confidentialitate desi raportarile noastre sunt SECRET dupa completare?Nu ni se acorda nici sporul de preventie de 11% care afara il au cei care practica medicina de familie,intra aici si asistentii in concluzie POLITICA SISTARILOR DE PLATI IN ANP.

Anonim spunea...

Sunt de-a dreptul siderat, noi postam pe site-ul asta degeabaaaaaaaa. Am facut apel la domnul director general chestor maresal al anp (cu litere mici) si nu s-a largit consiliul. Cum putem sa jucam in noua oameni, cand astia din aceeasi grupa valorica sunt mafioti antrenati si harsiti in rele? Cei drept si ai nostri sunt crema dar... putini.
Asa ca revin cu propunerea:

"Anonim spunea...

Domnu' BALAAAAAAAAA,
Convocatii la lot pe burcu si pe stoica, ca sunt liberi de contract si faceti un unsprezece, care se poate bate, de la egal, cu selectionatele Fratiei Ruse (Solntsevskaya Bratva) Triadei Chinezesti(Dai Huen Jai), Mafiei Italiene ('Ndrangheta).
Ma gandesc ca Martiniuc sa fie rezerva si Binisor antrenor principal.
07.10.2008 22:43:00"

Anonim spunea...

Ce putem face pentru ca orele suplimentare sa fie platite? La fel sambetele si duminicile? Putem sa ne adresam faimosului consigliu? Pupam si inelu` lu` Nashu` daca trebuie. Da` dati Dumnezeului banii si terminati voi sefii cu vorbe de genul:daca nu-ti convine du-te in alta parte. Plecati voi cei care ganditi asa. Mai bine, nu???????????? _NODU`N GAT_

Anonim spunea...

Comentarii negative aprobate de catre moderator, desigur !

Anonim spunea...

utilitatea acestui "sfat al batranilor" este mai mult decat evidenta.
nu inteleg ce nu intelegeti:))))
iata un elemplu: apare o problema aparent de nerezolvat, se cere parerea acestui "consiliu", acesta vine cu trei solutii, iar conducerea ANP stie din capu' locului care sunt cele trei solutii care trebuie ocolite ca nu rezolva problema, ba poate chiar incurca mai rau lucrurile.
simplu, nu?

Anonim spunea...

pt 15:35
Lauda-i tu!
Si-ti aprob eu.

Anonim spunea...

Se apropie termenul lui Burcan

TIMISOARA - Phoenix:

http://www.youtube.com/watch?v=vMVxHuHYp68

Anonim spunea...

Armata pe-ai lor ii baga la parnaie,noi le facem statui, cui?, si pt ce merite?

Anonim spunea...

Aceste eminente cenusii nu au facut nimic pentru sistem cit au fost in functii. Acum ce sa mai faca? Oare astia de pe la UE, NATO etc au cerut degeaba "moarte" dinozaurilor de pe vremea lui impuscatu'. Vad ca ve nu reuseste medicina reuseste ANP-ul: resuscitatea mortului din groapa. Cind ne pregeteam sa punem pamint pe cosciug hopa au inviat dinozaurul. As fi vrut ca multi dintre acesti fosti cindva probabil domni sa aiba intelepciunea aia de pe urma si sa ne lase in PACE. Trebuiau sa faca treaba la vremea lor. Nu se vede ce reptile s-au angajat pe vremea lor.
Cind nu ai un batrin sa-l cumperi dar cind il ai ....SPOR LA TREABA.

Anonim spunea...

E foarte greu sa mai faci lumina atunci cand se amesteca cei valorosi cu cei incompententi, adevarul cu minciuna, dar... de ce ma mir? E o cunoscuta metoda de control si dezinformare. Sunt din ce in ce mai dezamagit si mai resemnat.

Anonim spunea...

"Avem batrani..."doar atat .noi le stim foarte bine trecutul,le cunoastem foarte bine caracterul si stim foarte bine ce au facut bun ptr ei."...ce facem cu ei?"ii trimitem o parte in IRAK si o parte in Fasia Gaza,sa construiasca si acolo comunismul dupa bunul lor plac!nu se pot lua decizii fara aceste infarcturi?sa se inchida sistemul penitenciar din lipsa de spontaneitate,din cauza ca nu pot fi puse in aplicare strategiile facute, cu care se lauda Ragea si Buica ,cica pe termen mediu si lung.asa ca,dragi colegi sa va ganditi la gaura neagra...a sistemului penit.romanesc.

Anonim spunea...

Domnule Bala va rugam da-ti sporul de praf si la medical, iar pe bătrâni să-i lăsăm în pace că-s chiar bătrâni...şi...doar ei s-au cerut la pensie!!!

Anonim spunea...

Batranii sunt ca si comorile:tre` ingropate adanc, adanc, adanc. Sic!