Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 5 octombrie 2008

ANP are sfatul bătrânilor

Sistemul peniteniciar se mişcă. Zilele trecute a fost numit Consiliul Consultativ al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), prin decizie a directorului general al ANP. Consiliul este un fel de sfat al bătrânilor dezirabili, şi are rolul de a sfătui conducerea sistemului penitenciar în probleme de ordin general.
.
Din Consiliu fac parte*, în ordine alfabetică:
  • Constantin Bădiţoiu, general (rez.) - fost director al Direcţiei Siguranţa Deţineri şi Regim Penitenciar din ANP;
  • Marin Bucur, colonel (rez.) - fost director al Penitenciarului Arad;
  • Ioan Chiriac, colonel (rez.) - fost director al Penitenciarului Tulcea;
  • Szollosi Geza, colonel (rez.) - fost director al Penitenciarului Târgu Mureş;
  • Ioan Chiş, general (rez.) - fost director general al Direcţiei Generale a Penitenciarelor;
  • Petru Roman, general (rez) - fost director al Penitenciarului Gherla;
  • Dan Sterian, colonel (rez.) - fost şef al Serviciului Cabinet din ANP;
  • Emilian Stănişor, procuror - fost director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;
  • Vasile Văduva, general (rez.) - fost şef al Direcţiei Resurse Umane din DGP - ANP.
Sistemul penitenciar, mai precis conducerea acestuia, mai beneficiază de sprijinul Grupului de Management Strategic, format din super - directorii coordonatori zonali. După cum ştiţi există şi un Consiliu de Conducere, organ consultativ constituit din directorii din cadrul ANP. Mai există şi o Comisie Paritară, care nu prea se vede lucrând, din lipsă de interes ministerial.
.
Intenţia înfiinţării acestui Consiliu a fost anunţată în data de 04.09.2008, cu ocazia primei întruniri a Grupului de Management Strategic. Între timp s-a făcut selecţia membrilor.
.
Link -uri utile:

* sper că nu am uitat pe nimeni şi nici nu am greşit vreun nume.

71 comentarii:

Anonim spunea...

Ha, ha, ha... Aaaaa... A adevarat? Aaaauleu, fratilor, fugiti! Unii dintre astia sunt batrani numai la trup, nu si la minte. Unde l-au gasit iar pe mosul ala libidinos de Sterian?

Mihai Politeanu spunea...

Mda, sistemul se misca ca racu' la sfatul dinozaurilor.

Anonim spunea...

Cine o fi avut ideea asta tembela sa cheme stanisorul de taina al Rodicutei la marele sfat?

Anonim spunea...

Am imaginea unei mlastini aflate in semiintuneric. La sfat de taina se aduna, printre cateva fiinte mai evoluate, reptile preistorice care-si dau cu parerea despre evolutia zoosferei. Mai bine i-ati lasa sa-si mestece in gol falcile alea cu care odinioara hacuiau sistemul, ca noi avem nevoie sa mergem inainte, nu in preistorie.

Anonim spunea...

Ce-o fi cautand Stanisor acolo? Ce idei ar putea el sa produca???

Anonim spunea...

Dar unde e Binisor? Pai se poate?

Mihai Politeanu spunea...

Acum am aflat si eu. Huggin mi-a facut o surpriza. Si sunt complet uluit. O astfel de miscare spune multe despre viitorul sistemului si viziunea domnului Bala cu privire la acesta. Asta mi se pare cea mai importanta stire de la debarcarea lui iosif incoace, ptr ca e foarte sugestiva. Fantastic!

Anonim spunea...

Buna seara, cine ii incurajeaya pe batranii, sclerozatii astia ? Credeti ca acestia va ot da idei, pai astia sunt demult epasiti, asa veti merge inapoi ca racul, oamenii astia nu au cum sa va aduca pe lini ad eplutire, astia cunt ACOMUNISTI ADEVARATI, au fost ei buni pe vremea lor, insa acum lucrurile stau altfel, faceti o mare greseala schimbant opinii cu MOSII astia care inafara de faptul ca si-au facut mendrele nu mai sunt instare acum de nimic ! Bine ca nu-i chemati inapoi la conducere ! De aceea VA BATE DUMNEZEU CU MAGISTRATI, fiindca U dati dovada de nimic bun !

Anonim spunea...

Vom ajunge sa-l plangem pe Iosif.

Anonim spunea...

Cu domnul Vizitiu ce s-a intamplat? N-am mai auzit nimic in ultimul timp despre dumnealui. Un adevarat profesionist. Nu sunteti de acord? Bine... Nu s-ar potrivi cu Sfatul Reptilelor.

Anonim spunea...

Buna seara! Cu cateva luni in urma va sugeram ceva in legatura cu sfatul batranilor indieni.Mai ironic,mai in gluma,mai in serios trebuie sa recunoastem ca in procesul evolutiv se preiau elemente de continuitate...adica nu se "rade" totul...
elefantii astia stiu foarte multe...Bala are inca multe de invatat de la ei..."nu intotdeauna lucrurile sunt cum par a fi"

Anonim spunea...

Nu, nu vrem tineri inteligenti si destupati. Vrem batrani anchilozati, vrem steriani imbatraniti in rele. Vrem sa mergem tot inainte, ca inainte era mai bine (mergeam si noi la gagici, nu stateam ca fraierii pe blog sa ne dam cu parerea despre mersul de rac al sistemului).

Anonim spunea...

Ce poate invata domnul Bala de la Stanisor? Ca domnul Predoiu nu are fusta. Mai lasa-ne cu vechiturile astea!

Anonim spunea...

Mai sugerereaza vreo tampenie de-asta pe blog, ca Bala citeste so cine stie ce-i mai fata mintea aia banateana. "Sezi mumos, Bubico, ca io sunt nevricos..."

Anonim spunea...

Roman merita sa fie in Sfat. E un adevarat profesionist. Ideea n-ar fi rea, dar unii nu au ce sa caute pe acolo. Oricum, nu cred ca e o idee care sa traiasca. Ii plateste cineva? Nu? A murit ideea din fasa. Pa!

Anonim spunea...

Consiliu Consultativ .
De fapt era de asteptat si din numirile de manageri de zona .Printre managerii de zona se afla imputerniciti pe functia de Director .
De fapt cred ca D-l Bala a vrut sa transimita comisiilor de concurs in cine are incredere.
Concluzia "va fi un examen foarte corect " pt ocuparea posturilor de Director .
Cred va va urma o perioada .......................

Anonim spunea...

"Foarte corect". Un examen poate fi corect sau nu. Daca spui "foarte corect", incep sa nu mai am incredere in el. Cand cineva se straduieste atat ca sa dovedeasca faptul ca e "foarte corect", cand aduce oameni dintre care unii sunt de trista amintire si defileaza cu ei, nu mai cred nimic bun. A venit noaptea. Cine adoarme ultimul sa stinga lumina.

Anonim spunea...

Intr-adevar, regasim nume de oameni care au trecut prin acest sistem altfel decat au trecut Serban, Iacob, Iosif si ceilalti ca ei.Stanisor chiar nu are ce cauta printre ei, cu atat mai mult cu cat, daca bine imi amintesc, pe cativa dintre ei chiar el i-a "pensionat". Sunt adevarati profesionisti, care inteleg sensul pedepsei privative de libertate si care pot da solutii. Iar daca serviciile lor nu le platim cu megasalarii ca ale celor care nu produc nimic (vezi Spaiuc), macar sa avem decenta sa ne abtinem de la rautati gratuite la adresa lor. Musatule, cred ca nu ai avut ocazia sa ii cunosti, dar iti doresc sa participi la discutiile lor. Si daca se va intampla asta si nu vei recunoaste ca ai avut prejudecati referitoare la ei, inseamna ca esti de rea-credinta.

Mihai Politeanu spunea...

Acum dumneavoastra nu-mi oferiti decat o optiune: sa le accept valoarea. :) In rest, pot sa-mi schimb prejudecatile daca sunt argumente suficiente in acest sens.
Dar am si eu o intrebare: daca sunt atat de intelepti, de ce sistemul asta arata asa cum arata? Nu-mi spuneti ca l-au distrus magistratii. E un sistem fucked up de decenii. Noi inotam in rahatul produs de ei si ne chinuim de ani de zile sa iesim la suprafata. Si vreti sa le cerem sfaturi??? Mi se pare o gluma sinistra. Nostalgia asta dupa mainile forte imi seamna cu nostalgia generalilor rusi dupa zilele de glorie ale armatei sovietice. Oamenii aia reprezinta un sistem (corupt, neprofesionist, netransparent, feudal) de care noi vrem sa ne desprindem. E de ajuns ca oamenii aia s-au reprodus in sute si mii de alti lingai, militieni, fricosi, ca sa mai ma si duc sa cer sfatul celor care au simbolizat sistemul.

Anonim spunea...

Greşeşti muşatule. Au mai fost unii care au crezut că de la ei începe lumea. Dacă gândim astfel, cu sigranţă că o să ducem sistemul nicăieri.
O carieră de o viaţă, pe lângă o grămadă de rahaturi, aşa cum spui tu, cu siguranţă că te învaţă să vezi lucrurile altfel, din alte unghiuri, să ai alte perspective. În sistemul nostru terapia de şoc nu a funcţionat şi nu va funcţiona niciodată. Evoluţiile normale sunt cele care se produc cu o viteză nu aşa de mare. Sunt oameni cu expertiză, în plus ei nu mai au în spate aceleaşi presiuni pe care le avem noi, cei în activitate.
Pentru a pune lucrurile pe roate în cele mai multe cazuri nu e suficientă energia şi puterea de muncă a tinereţii, mai ai nevoie şi de un pic de înţelepciune. Şi din păcate, deşi unii colegi mai tineri nu prea cred, asta nu ţi-o aduce decât vârsta.

Anonim spunea...

Dupa toate probabilitatile suntem blestemati sa orbecaim dintr-o extrema in alta...de la promovarea tinerilor...doar ca sunt tinerii cuiva...la reinvierea "tristelor amintiri".
Oameni buni, oare s-a resetat memoria tuturor...nu-si mai aminteste nimeni "politica de personal" a d-lui VV...vaduva...ma ia deja cu fiori gandindu-ma ca "ai nostri" de acum ii asculta sfaturile...

Anonim spunea...

Mai Musat te credeam mult mai istet...
Oamenii astia detin multe date si informatii despre procese,conexiuni,licitatii,sume exorbitante cheltuite pe te miri ce...(ex.Stanisor-Binisor, aparatura medicala nefunctionala care zace si azi prin puscarii,s.a.)etc.Va reamintesc ca trebuie sa promovam,sa continuam, ce este bun de la generatiile anterioare si sa adaugam elemente noi, pozitive la ce avem acum...E usor sa strici...dar trebuie sa pui ceva in loc..se pare ca am pus numai ... va garantez ca va fi si mai rau...am spus asta in 1989...fara disciplina nu exista nimic....PENTRU CEI CARE NU INTELEG CE ESTE DISCIPLINA II ROG SA DUCA LINGURITA CU MANCARE IN URECHE ,NU LA GURITA..AVEM PROBLEME MARI SI LE REZOLVAM NUMAI CU OAMENI MARI,,,EI SUNT...SA FACEM TESTARI IN UNITATI SI VOR FI DESCOPERITI...
LUMEA STIE CINE MUNCESTE SI CINE NU...

Anonim spunea...

Mai Musat te credeam mult mai istet...
Oamenii astia detin multe date si informatii despre procese,conexiuni,licitatii,sume exorbitante cheltuite pe te miri ce...(ex.Stanisor-Binisor, aparatura medicala nefunctionala care zace si azi prin puscarii,s.a.)etc.Va reamintesc ca trebuie sa promovam,sa continuam, ce este bun de la generatiile anterioare si sa adaugam elemente noi, pozitive la ce avem acum...E usor sa strici...dar trebuie sa pui ceva in loc..se pare ca am pus numai ... va garantez ca va fi si mai rau...am spus asta in 1989...fara disciplina nu exista nimic....PENTRU CEI CARE NU INTELEG CE ESTE DISCIPLINA II ROG SA DUCA LINGURITA CU MANCARE IN URECHE ,NU LA GURITA..AVEM PROBLEME MARI SI LE REZOLVAM NUMAI CU OAMENI MARI,,,EI SUNT...SA FACEM TESTARI IN UNITATI SI VOR FI DESCOPERITI...
LUMEA STIE CINE MUNCESTE SI CINE NU...Bala e baiat istet...invata de la cei vechi si de la cei noi...poate mai afla si cate ceva despre aranjamentele,compromisurile anterioare....in fiecare unitate au fost cheltuite niste sume,unele uriase...chiar nu vrei sa stii cum si de ce?

Anonim spunea...

Poate vă gândiţi şi la oameni tineri ca Hilban de la Botoşani, la Şerpe de la Buziaş, la Bâla de la Craiova,la Pleşa de la Cooperare Internaţională la Ilea de la Oadea, pentru un feedbak de valoare, că totuşi tineri sunt viitorul. Părerea MEA.

Anonim spunea...

Sunt profesionisti ? Poate ! Dar sunt convinsa ca, ANP-ul trebuie sa evolueze,ori e in legea firii, generatiile trecute nu tin pasul cu cerintele actuale, si nu este vorba de domnii in cauze,dar insasi evolutia omenirii ne demonstreaza, daca mai era nevoie,ca "vechiul" cu "noul" nu au un "mariaj"fericit.
Sincer, am fost foarte fericita cand la conducerea ANP a venit domnul Bala,sper sa inteleaga ca, ofiterii tineri care vor sa schimbe ceva in sistem conteaza pe sprijinul directorului lor !
Cred ca vremurile in care nu indrazneai sa spui ce gandesti au trecut, sper sa nu mai fim nevoiti sa raspudem la orice aberatie a sefului cu "am inteles sa traiti".

Anonim spunea...

O idee foarte buna constituirea consiliului consultativ.Domnul director general stie ce face si retineti, rolul lui este consultativ.Nu ii barfiti pe acesti oameni care au ajuns la o anumita varsta, au avut sefi care sa ii aprecieze si nu trebuie noi sa aruncam cu noroi in deciziile pe care le-au luat.
Constat ca multa lume isi trimite comentariile dar putini dintre ei sunt OAMENI.

Anonim spunea...

IMEDIAT DUPA venirea la putere a regimului comunist in Romania, preocuparea de capatai a tuturor oamenilor muncii era stahanovismul. Fiecare “comunist de omenie” dadea vartos la rindea, visand sa intre in randul stahanovistilor si sa auda laude din gura satului pe care-l parasise ca sa construiasca socialismul la oras. Tara noastra, proaspat eliberata de jugul fascist, avea de dovedit ca poate fi prietena cu marele popor sovietic, cel care aducea lumina de la rasarit.
In Romania de dupa caderea comunismului, numai obiectul cultului s-a schimbat: nu mai e stahanovismul, ci antidiscriminarea. Azi, “romano-europeanul de omenie” face spume la gura tragandu-i cu antidiscriminarea, doar-doar s-o convinge Ioropa ca nu suntem chiar asa niste paria si ne-o da si noua un certefecat de buna purtare.Acest fenomen e resimtit cel mai bine in schimbarile din legislatia executarii pedepselor de dupa 90 incoace.
Schimbarea domnilor, bucuria ebunilor!
In ambele cazuri, masinile de facut “comunisti de omenie” respectiv “europeni” au dat, respectiv dau inca, rateuri care umplu aerul de o putoare cu iz de slugoism.
Cred ca respectiva comisie de care faceti vorbire ,poate sa judece si are dreptul sa-si dea cu parerea despre valoarea candidatilor pentru DIRECTORIADA ,macar cu rol consultativ,cercetand mapa profesionala a fiecarui candidat, pe care le-o stie cred foarte bine

Anonim spunea...

Cineva a spus ca Petre Roman si-ar merita locul in acest "Jurrasik Park" fiind un "profesionist"...????!!!!!.....numai cine a lucrat pe "mosia lui" stie ce mentalitati are "d-nul general" si ca acesta si-a luat gradele pe sudoarea subordonatilor!!!! Sincer,asteptam altceva de la d-nul Bala!!!....cat despre d-nul Szollosi Geza,acesta sa fie primit in acest Consiliu numai dupa ce le plateste fostilor subordonati sutele de ore suplimentare....adica NICIODATA!!!!!

Anonim spunea...

Eu cred ca stiu de ce au fost alesi unii dintre acesti "batrini":
- De la Stelian se poate invata cum sa-i pupu in c.. pe sefi ca sa te tina cit mai mult intr-o functie si cum sa le dai colegilor in cap dupa ce ajungi sef.
- De la Baditoiu inveti cum sa devii total inflexibil si sa crezi ca doar ideile tale sunt corecte.
- De la Vaduva vei putea afla care este taxa minima pentru un post de agent (inainte de a iesi el la pensie aceasta nu scadea sub 1000 de euro), sicum sa faci sa primesti locuinta de la ANP (inainte de a iesi el la pensie era necesar sa dai 1000 de euro doar pentru ca cererea ta sa fie inclusa in mapa care se va afla pe biroul comisiei la prima sedinta, dupa ceea nu mai stiu pentru ca cererea mea nu a fost "eligibila" ,dar poate sa ne spuna Avram de la Rahova cit a dat el pentru apartament).
-De la Bucur se poate invata cum sa faci bani pentru tine cind unitatea ta derulaza lucrari ample de investitii sau de reparatii capitale.
-Este bun si Stanisoa pentru ca te poate invata cum sa-ti angajezi toate rudele si prietenii in unitatile de penitenciare cele mai apropiate de domiciliile lor.
Despre ceilalti mai tirziu.

Anonim spunea...

Bătrânii sistemului penitenciar sa stea linistiti la pensie şi să se apuce de jucat,table,şah,scris carţi cu amintiri de adormit copiii sau de ce nu basme cu puşcării,nu cred că mai este cazul ca pentru ,,binele lucrătorilor şi redresarea sistemului penitenciar,, să se mai implice in tot felul de acţiuni de implementare a unui nou soi de management menit s-ă salveze sistemul pentru că la momentul când au avut în mână frâiele puterii în loc de redresare au contribuit energic la prăbuşirea lui prin îngroparea în datorii imense,degradarea continua a condiţiilor de muncă a lucrătorului de penitenciar prin introducerea unui soi de căprărie ordinară,aranjamente de tot felul etc
Se pare totuşi că a fost uitat din grabă de pe lista cu somităţile DGP-ANP unul dintre monştrii sacri ai sistemului penitenciar românesc MARTINIUC C.
Dacă s-a apelat de către conducerea actuală a ANP la această strategie atunci se pare că insăşi sistemul este o problemă pentru unii.Şi ce pompos şi frumos aranjat în pagină a fost proiectul de management cu care s-a câştigat şefia ANP.
S-ă fi dat de greu actualii?

Anonim spunea...

Cine vine cu idei din acestea? Cine Dumnezeu vrea sa ne duca cu capu` la Balaceanca? Cumva in Romanica se filmeaza Jurrasic Park 8? Sau se desfiinteaza Antipa? Cum e posibil ca sistemul sa traga pentru fiecare din acesti monstri sacri(sic!) iar acum sa ce? I-a adunat ca sa dea k.o. odata si bine?

Anonim spunea...

HOOOOOOO!
Opriţi-vă oameni buni. E vorba doar despre un organ consultativ. Ce tot o daţi cu Jurasic parc, cu promovarea tinerilor ofiţeri. Pe oamenii ăştia nu-i reactivează nimeni. Sistemul caută să pună în valoare experienţa şi cunoştinţele lor.
Sau poate vă place cum arată 293, cu contraziceri şi anomaliii la fiecare pas?
Poate vă place cum se fac tăierile de capete la fiecare adiere de vânt.
Poate vă place .....
Astea sunt urmările promovării mult prea intense a tineretului şi eliminarea celor cu experienţă. Voi nu vedeţi că nu mai există nici un om cu experienţă în acest sistem, că toţi au fost linşaţi?
Sunt cei tineri inteligenţi şi cu putere de muncă, nimic de zis, dar mai uitaţi-vă la cei care evoluează pe piaţa concurenţială, în viaţa reală. În spatele unui tânăr executive manager stă cel puţin câte un consilier strategic cu tâmplele albe. Mai opriţi-vă din această poftă de a devora. În fond spuneţi că aţi luat psihologicul, ar trebui să fiţi mai echilibraţi.

Anonim spunea...

"Sistemul caută să pună în valoare experienţa şi cunoştinţele lor.
Sau poate vă place cum arată 293, cu contraziceri şi anomaliii la fiecare pas?"

Da' cine o fi facut 293-ul?

Anonim spunea...

Hugggin,

E adevarat sau e o gluma ?
Nici de ar fi gluma nu mi s-ar parea buna!

Anonim spunea...

CINE LE VA PLATI "POVETELE "CELOR MENTIONATI ? DAR OARE MAI SUNT LA CURENT CU CE SE INTAMPLA IN SISTEM ? FRATILOR VA FI UN DEZASTRU . PLATA CINE O FACE ? ASTEPT UN RASPUNS .

Anonim spunea...

SIGUR NU GLUMITI ?SA TOT STAI IN SISTEM , CU MENTALITATI INVECHITE .

Anonim spunea...

....so...blogul si-a atins scopul, sarim fiecare cu pareri si pareri,iar subiectul acesta a incins disputele.Mi s-a intamplat destul de des sa imi rasara in minte ideea ca daca in sistemul asta nu ai "amintiri"..esti "mancat". Si ca sa nu existe dubii definesc "amintirile" ca experienta profesionala.Daca nu le ai tu pe ale tale proprii e bine sa ai la ale cui apela.Dar de data asta ma revolt..MAI BINE NU...Chiar daca genialii dinozauri l-au uimit pe d-nul Bala cu profesionalismul antic sa nu uitam ca "scoala" lor este din alt film.Din acela care ruleaza numai daca "imi iese si mie ceva gras" si nu deranjeaza pe X-ulestii sus-pusi.Sa nu uitam ca atat timp cat au condus nu au permis evoluarea sistemului ca mentalitate si la a tine pasul cu timpurile, mai sus de genunchiul broastei.Concluzie: de ce vor musai sa ne faca sa ne rascolim "rufele de familie" si sa le facem publice.Pe principiul de "morti" ..numai de bine, se asternuse o liniste "respectuoasa" peste al lor trecut glorios.

Anonim spunea...

Din ciclul: cine n-are batran sa-si cumpere si cine are sa-l f**a eu le transmit acestor oameni de bine urmatoarele: LA C***T CU VOI HAHALERE PREISTORICE!!!!

Anonim spunea...

nu doresc sa-mi dau cu parerea despre toti "expertii" din consiliul consultativ pentru ca nu-i cunosc pe toti si nu am avut de-a face cu toti. Am avut de-a face, insa, cu Stanisor si Vaduva. I-am numit atunci si indraznesc sa-i numesc si acum "groparii sistemului penitenciar". Mai lipseste "expertiza" domnului caporal, scuzati, general Binisor , acel MApN-ist ratat, si voi crede ca visez. Ma rog Domnului sa ma tina cu mintea intreaga, sa n-o iau razna cumva.

Anonim spunea...

ptr. 2,28
Lasa-ne cu Bala de la Craiova ca saracul este paralel cu tot ce inseamna management penitenciar. Nu se iubeste decat pe el si pe cativa de la sindicat, altfel ar mai da si el mana din cand in cand cu fostii colegi din randul carora a plecat acolo sus, sus, sus, ........Este cel mai frumos, cel mai destept si cel mai iubit, se stie. Nu poate fi decat DIRECTOR de penitenciar la valoarea lui.

Anonim spunea...

D-le Dir. general, l-ati uitat pe Stroiescu sau nu va intelegeati bine cu el? Cooptati-l ca va poate da sfaturi cum se reeduca detinutii.

Anonim spunea...

Dle Dir. general l-ati uitat pe Stroiescu. Cooptati-l ca va poate spine cum se reeduca detinutii. Sau nu va intelegeati bine cu el ?

Anonim spunea...

Poate cei mai vechi in sistem isi aduc aminte cum a iesit si de ce a iesit la pensie Ioan Chis ( frauda si era la un pas sa faca puscarie). Ulterior s-a descurcat omul ajungand mare profesor la SRI.
Acestui om si nu este singurul vrem sa-i cerem sfaturi?
Credeam ca vrem sa mergem inainte nu in trecut!
Referitor la Bala de la Craiova are dreptate colegul, nu prea stie sa se poarte si este plin de sine.
Ca profesionist vom vedea.

Anonim spunea...

"sunt oameni cu expertiza"

Bai, eu nu-i suport pe astia care vor sa se dea destepti si folosesc cuvinte pe care le-au auzit la alti idioti ca sa se dea inteligenti. Nu poti sa vorbesti romaneste? De ce nu-i spui "experienta"? Termenul "expertiza" este imprumutat si, desi e folosit de unii ministri la fel de snobi ca si tine, nu are, in limba romana, sensul pe care vreti sa-l dati voi. Cititi si veti vedea care este sensul real.

Anonim spunea...

in loc de dictionar mai bine iti spuneai imbecil. nu vezi, bai cascatule, ca termenul este pus intre ghilimele ca sa inteleaga si tampitii ca tine ca este o ironie ?! Impusca-te, dictionarule de racova.

Mihai Politeanu spunea...

Venin, ai un cartonas galben ptr limbaj! (Nu, de altceva, dar si eu am primit unul la una din postarile anterioare si pe buna dreptate!) Asa, ca, pls, mai usurel cu jignirile!

Anonim spunea...

I-am raspuns anonimului de la ora 1.15, da' te-ai bagat tu in seama, venin norios de Braila.

Anonim spunea...

Va cer tuturor sa ma scuzati , mai putin lui dictionar de racova . Am gresit(mai putin fata de dictionar de racova) . Promit ca saptamana asta nu se va mai repeta.

Anonim spunea...

EXPERTÍZĂ, expertize, s.f. 1. Cercetare cu caracter tehnic făcută de un expert, la cererea unui organ de jurisdicţie sau de urmărire penală ori a părţilor, asupra unei situaţii, probleme etc. a cărei lămurire interesează soluţionarea cauzei. ♦ (Concr.) Raport întocmit de un expert asupra cercetărilor făcute. 2. (Med.; în sintagma) Expertiză medicală = a) stabilire, în urma unui examen medical, a capacităţii de muncă a unui bolnav sau a unui om sănătos în condiţiile solicitărilor fizice şi psihice din diferite profesiuni; b) consultaţie sau autopsie efectuată de medicul legist în cazuri de rănire, accident, viol, otrăvire, omor etc. – Din fr. expertise.

Anonim spunea...

au fost chemati ca tinte in poligon.

Anonim spunea...

Te iert si eu, biet plictisitor. Te-am suportat si te mai suport. Te suportam cu totii, fara speranta... Cu resemnare.

Anonim spunea...

Te iert si eu, biet plictisitor. Te-am suportat si te mai suport. Te suportam cu totii, fara speranta... Cu resemnare.

Anonim spunea...

Iar a aparut Ninosu pe blog. Credeam ca regulile l-au eliminat, dar asta apare ca gandacii dupa dezinsectie: ametesc putin, apoi iar isi fac de cap.

Anonim spunea...

Te salut, Venin. Bine ai revenit. Ma plictiseam singur cu atatea muieri pe blog.

Anonim spunea...

nu cumva vor fi asimilati magistratilor si vom vedea cum vor lua salrii grase, deplin meritate pentru un foate bun "MANAGAEMENT FURACIOS"?
SPER,SPER sa fie o gluma sovietica.

Anonim spunea...

Pt anonimul de la ora 02.18
Se vede de la o posta ca esti p........st din moment ce l-ai nominalizat Bala Constantin.
Ti se pare normal ca Bala Constantin ocupa functia de Director de 4 ani fara sa fi participat la un concurs d-le sau d-ra anonim ????????D-ra stim noi de ce
Probabil in timp te vei convinge ca daca Bala Constantin va promova examenul ,am spus examenul ca va concura cu el insusi, se vor intoarce timpurile in care puscaria de la Craiova era SRL-ul lui Lapadat Anton.
Apropo ai idee din ce cauza nu sau inscris la concurs si alti Ofiteri pentru functia de Director la Craiova ???Pt ca D-l Bala Directorul general dupa imputenicirea lui Bala Connstantin in functia de Director la Craiova ,la numit si MANAGER de zona ce sa intelegem prin aceasta numire??????
Surpriza..................
MANAGER-Persoană care are cunoştinţele şi talentul necesar pentru a valorifica profitabil resursele umane, financiare şi materiale ale unei institutii,organizatii etc.
Prin definitie, un manager bun trebuie sa stie sa isi coordoneze oamenii, sa stie sa "scoata" ce este mai bun din ei. Pentru a obtine efectul scontat, apeleaza si la o manipulare constienta a echipei lor. Ei folosesc mici tactici de comunicare pentru a nu leza orgoliul personal sau profesional al unui subaltern, conducandu-l, pe ocolite, la punctul vizat de el.
Deci pana ajunge Bala Constantin MANAGER sau ma rog nu credem ca va ajunge vreodata va trece mult timp deoarece:
Dansul nu se consulta cu nimeni cand ia decizii,pt ca lezeaza orgoliile subalternilor ,pt ca nu apeleaza la comunicare decat cu oamenii lui(pe probleme de paza-Becheanu Adrian studii -constructii de masini,pe probleme economice -Nitu Eugenia Diana contabil sef PMT Craiova,alte probleme Schiopu Radu -lider de Sindicat,Negru Dorel-lider de Sindicat ).
Pe aceasta cale recomandam D-lui Bala Constantin sa citeasca ( dar nu acum ca probabil invata pt examen ) mai multe carti despre DIRECTOR , MANAGER - ce implica sa fi Conducator ,modul de abordare a problemelor etc ,nu ca noi am fi specialisti dar ....stim noi de ce
-Tratat de psihologie organizational-manageriala-autor Mielu Zlate 2007.
-Descopera managerul din tine!-Autor Patrice Fabart 2005.
-Comunicarea manageriala aplicata Rodica Candea ,Dan Candea 2007
Am fi curiosi analiza SWOT facuta de "MANAGERUL" Bala Constantin pt examen ???????????????????
Sa auzim de bine
P.S. pt anonimul de la ora 14.53
Nu poate fi nici atat timpul o va dovedii .

Anonim spunea...

Domnilor experţi, ia citiţi aici:
expertiză = ... 4. Aptitudine, pricepere, competenţă, experienţă pe care o are cineva într-un anumit domeniu de activitate
sursa DEXI 2007.
Întradevăr că mai este o problemă. Aceste informaţii nu se găsesc pe net. Deci generaţia "copy-paste" ar face bine să mai puă mâna să citească. Informaţia de calitate cere şi puţin efort, nu vine "pară mălăiaţă în gura lui nătăfleaţă".
Deci, bună dimineaţa domnilor, iar despre dicţionar, ar fi bine să-ţi schimbi pseudonimul, eşti penibil.

Anonim spunea...

Comentarii multe si ca de obicei prea putin legate de tema articolului;personal nu pot sa ma exprim despre toti cei din acest consiliu pentru ca nu i-am cunoscut,l-am cunoscut doar pe domnul Bucur si am doar cuvinte de lauda la adresa dinsului,faptul ca intre timp am cunoscut alti 5 comandanti/directori de diferite virste, unii ofiteri de cariera in sistemul penitenciar,altii importati din alte sisteme,unii de virste apropiate de domnul Bucur altii foarte tineri,m-a facut sa-mi creasca admiratia pentru dinsul.Celor care au uitat sau se prefac ca au uitat,le reamintesc,celor care nu stiu le aduc la cunostinta ca la Arad in timpul cit era comandant domnul Bucur s-au implementat sub forma experimentala toate sistemele de reforma a sistemului penitenciar:la Arad s-a infiintat primul centru de probatiune care a functionat in cadrul penitenciarului,Aradul a fost prima unitate care a incadrat un preot ca salariat al penitenciarului,Aradul a fost unul dintre primele penitenciare care au incadrat psihologi si domnul Bucur chiar s-a consultat cu psihologii,spre deosebire de altii de acum,mult mai tineri decit domnul in discutie,care ar arunca cheile de la camere daca s-ar putea.Domnul Bucur avea o gindire manageriala si novatoare,multi tineri din ziua de azi nu gindesc nici pe departe atit de novator ca si dinsul,in urma iesirilor sale in strainatate in care vizita penitenciare din Franta sau din Anglia ne impartasea din viziunea pe care o intilnea acolo privitor la rolul pedepsei privative de libertate,in urma unor asemenea vizite a interzis intocmirea de rapoarte de pedepsire pentru autoagresiuni,nu pot cita reactia ofiterilo si subofiterilor mai vechi la auzul a ceea ce numeau ei "ineptii",domnul Bucur a avut inteligenta si deschiderea spirituala sa inteleaga ca acesta este viitorul spre care trebuie sa ne indreptam si noi.Dinsul in urma cu vreo 4 ani cind la un post de televiziune local a aparut sub acoperire un fost detinut si ne-a balcarit in mocirla pe intreg personalul penitenciarului cu afirmatii gen:"preotul bea cu noi pe camera,cu 200 de euro puteam sa fac sex cu orice salariata femeie din penitenciar s.a.m.d.",din partea penitenciarului nu s-a dat nici o replica,domnul Bucur desi pensionar a solicitat sa dea replica in emisiunea aceluiasi moderator,a motivat ca majoritaea celor acuzati sunt incadrati cind dinsul era director si ne-a luat apararea desi nu mai era de datoria dinsului sa o faca.Pe vremea cind era director la bilantul anual erau invitati oameni din presa locala,reprezentanti ai prefecturii,tribunalului,politiei si episcopul de Arad,de cind a plecat dinsul nu a mai fost invitat nimeni pina in 2008 reprezentanti ai tribunalului si politiei,fara presa si fara reprezentantii bisericii.In concluzie chiar cred ca domnul B ucur poate consilia ANP cu folos,are experienta,inteligenta si viziune novatoare.

Anonim spunea...

O GRAMADA DE generali corupti.ce au facut ei,sa ajunga la gradul de general?ce merite deosebite au avut?nici daca mergeau in Vietnam sau in Golf,armata americana nu ii inainta la astfel grade(poate de jucarie).le respect varsta,dar din punct de vedere au fost...gasiti dv un cuvant-sub mediocru.orice prost poate sa conduca un sistem,un penitenciar, in forta gradelor militare,dar un profesionist,un manager foarte bine pregatit,nu are nevoie de asa ceva.deci sa nu va fie cu suparare dar eu nu vad rostul acestui consiliu consultativ,ca sa nu mai amintesc de erorile umane ce fac parte din el.D-LE BALA,SUNTEM IN STARE DE NECESITATE?CAZ DE FORTA MAJORA?NU ATI ANUNTAT CE CULOARE ARE CODUL PENTRU SISTEMUL PENITENCIAR!!!NU CRED CA NU SUNTETI IN STARE SA GESTIONATI STAREA DE CRIZA,MAI ALES CU CINE V-ATI PUS LA MASA ROTUNDA!"SPUNE-MI CU CINE VORBESTI,CA SA-TI SPUN CINE ESTI"

Anonim spunea...

Buna seara,
Dl.Director general al ANP, chiar nu are ce invata de la acesti CAINI BATRANI, decat SMECHERII ! infara de faptul ca ii sunt cunoscute aceste persoane batrane si e normal sa-i slaveasca acum cand a ajuns la putere,insa SUNT DEPASITI. Ar fi bine o informare corecta si sfaturi de la alti SPECIALISTI !

Anonim spunea...

Buna seara,
Dl.Director general al ANP, chiar nu are ce invata de la acesti CAINI BATRANI, decat SMECHERII ! infara de faptul ca ii sunt cunoscute aceste persoane batrane si e normal sa-i slaveasca acum cand a ajuns la putere,insa SUNT DEPASITI. Ar fi bine o informare corecta si sfaturi de la alti SPECIALISTI !

Anonim spunea...

Unii nu au bunul simt sa plece ca poate au treaba. Pai, domnilor ce sfaturi am putea primi de la niste ratati?

Anonim spunea...

DOMNULE BALA, INTREBATI CONSILIUL DVS. DESPRE PAREREA DUMNEALOR CU PRIVIRE LA REGIA AUTONOMA MULTIPRODUCT! SA VEDETI CE PARERE AU EI, CA DVS. VEDEM CA NU LUATI NICI O HOTARARE... NU CA ATI FI DVS. CEL CARE HOTARASTE, DAR AVETI MAI MULT CA SIGUR O PARERE DESPRE ASTA!!!!! DOMNULE RAGEA, ATI LASAT-O MOARTA CU REGIA, SAU ASTEPTATI ALEGERILE, VA E FRICA SA LUATI O DECIZIE, NASOL, DACA STATI DREPTI LA COMANDA POLITICULUI!!!!! DOMNULE MINISTRU PREDOIU NU AVETI DELOC MANA FORTE SA HOTARATI ODATA CE FACETI CU ACEASTA REGIE CARE FACE DATORII SI PIERDERI IMENSE !!! UNDE SUNT OAMENII CARE ISI ASUMA DECIZII IMPORTANTE! AJUTOOOOOOOOOOOOOR!!!!!

Anonim spunea...

pt.anonimul de la 09.09.
periculos cu regia. roman de la gherla a fost pensionat atunci cand a avut curaj sa opreasca forta de munca catre fmg.si era general.

Anonim spunea...

ce ar trebui sa se intample ca MJ sa se hotarasca ce face cu c....tul asta de regie ? Ce dracu interese mari or fi de nu se misca nimeni si nimic? Curt Ionel i-a facut-o lui Roman de la Gherla ! Cine stie mai multe sa spuna aici! E liber la opinii!!! Sa stie lumea cine e acest Curt Ionel! care santajeaza oamenii si îi terorizeaza! E un baron local din vechea garda de comunisti! La fel si Filipescu Ana Maria, o securista comunista care are pe CINEVA la mana!

Anonim spunea...

ce se lupta roman cu fmg! a ajuns sa aiba miliarde restante din munca detinutilor,in timp ce continua sa furnizeze acesteia forta de munca moca.roman desfiinta sectia cluj pe motiv de economie,sectie unde putea caza detinuti pentru punctele de lucru din cluj.lectie de management!defectuos......curt,normal, ca un businessman ce este, a luat ce ii oferea un 'manager' priceput pe gratis.......
roman s a lucrat singur.......

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 06.10.2008 20:19:00

Mănânci c...t. Adevărul e altul, dar pupincuriştii nu-l pot vedea. Dacă acest Curt e aşa manager priceput cum de merge aşa "bine" fabrica?
Tu vorbeşti de pe altă planetă, unde oamenii stau cu capu-n-jos.
Dute-n fabrică şi mai repetă replica în faţa muncitorilor şi nu cred că mai scapi viu.

Anonim spunea...

Asa cum afirmam intr-un comentariu mai vechi iata ca se confirma intentiile d-lui director Bala!Nu a aparut pe lista Martiniuc dar timpul nu e pierdut!Referitorla modalitatea de recompensare a dinozaurilor nu uitati ca pot fi reactivati cu 1/2 din norma sau pot,in cel mai rau caz,fi premiati conform modelului incetatenit de Chiuariu!Vai noua, celor din sistem!Am o oarecare vechime in sistem si i-am prins la lucru pe toti acesti sfatuitori,chiar si pe Vaduva cind era comandant al Scolii Militare de la Jilava!Incompetenta manageriala,aroganta,orgoliul nemasurat,incurajarea nepotismului,afacerile necurate care au ingrosat conturile si-asa babane,intr-un cuvint DICTATURA instaurata de acesti dinozauri ma fac sa cred ca dl.Bala aluneca pe o panta periculoasa formind in jurul sau o camarilla care va aduce multe deservicii sitemului penitenciar si oamenilor care-l compun!Sa nu uitam ca acesti dinozauri au fost toti militari si gindirea lor a ramas limitata in spiritul cazon,dictatorial care nu accepta schimbari sau exprimari de opinie!in final imi doresc ca toti sa fie trasi in teapa!

Anonim spunea...

Domnu' BALAAAAAAAAA,
Convocatii la lot pe burcu si pe stoica, ca sunt liberi de contract si faceti un unsprezece, care se poate bate, de la egal, cu selectionatele Fratiei Ruse (Solntsevskaya Bratva) Triadei Chinezesti(Dai Huen Jai), Mafiei Italiene ('Ndrangheta).
Ma gandesc ca Martiniuc sa fie rezerva si Binisor antrenor principal.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

ma doariiiiiiiiii capu''.am avut ocazia sa cunosc pe citiva din acesti domni. bai romanilor! voi chiar aveti impresia ca ai intereseaza palmasul de agent,ca ai iintereseaza drepturile salariale restante ale sclavilor de puscarie de conditiile de munca de rahat?va spun ca nu!fiecare din acesti doomni si-au adus atributul pt haosul in care se afla sist.penit.doar ei conteaza si gloata lor