Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 1 septembrie 2008

Scurgere de informatii clasificate la Penitenciarul Jilava

Penitenciarul Jilava e în fierbere. Un ameţit care a lucrat la Serviciul Evidenţă Deţinuţi, în prezent detaşat pe la Ministerul Justiţiei, a copiat de prin calculatoarele din reţeaua penitenciarului un număr de documente secrete şi/sau confidenţiale. După ce le-a copiat, le-a dus acasă şi, ulterior le-a transferat unor cunoscuţi împreună cu banalele filme piratate.
.
Scurgerea de informaţii s-a petrecut, se pare în 2007, iar autorul este un oarecare Ştefan Andrei. Previzibil, joia trecută s-au perindat pe la Jilava inspectorii din ANP şi spionii lui Ungureanu (alţii, nu cel care a pierdut documentele secrete la Rahova).
.
Florin Stanciu şi-a plimbat şi el gipanul prin zonă; inutil ca de obicei. N-a făcut prostii, dar nici nu a aflat nimic în plus. Măcar n-a mai repetat braşoavele făcute la Craiova acum o lună. Marian Popescu şi Marius Ştef de la prevenirea criminalităţii, respectiv informaţii clasificate (nou în funcţie - proaspăt promovat pe linie moartă) au încercat şi ei să lămurească condiţiile în care s-au scurs informaţii secrete şi/sau confidenţiale.
.
Unul dintre păstratorii secretelor de la Jilava este însuşi miticul Gheorghe Comunişteanu, 'iubitor de sindicate' şi director adjunct, care se pare că a feştelit-o iarăşi. Cu toate acestea, dacă e să avem în vedere obiceiul ANP, nu cred că cineva va fi sancţionat. La Rahova, nu demult, chiar un ofiţer de prevenire a criminalităţii pierdea vreo 5 documente clasificate. După intervenţia nocturnă a colegilor spioni şi anchetarea secretarelor, ofiţerul cu pricina a scăpat basma curată.
.
Cum se face că cerberii penitenciarelor nu au descoperit în timp util scurgerea de informaţii? Cum se face că acele documente s-au lucrat şi au ajuns pe un calculator legat în reţea? Cum se face că oricine poate umbla în reţea după cum are chef?
***
Pe la 12.00, în timp ce scriam articolul de faţă, am aflat că Gheorghe Comunişteanu ar fi fost demis pe motiv de incompetenţă şi depus cu tot cu bagaje la Penitenciarul Rahova pentru îndeplinirea nobilei misiuni de şef de tură. Poate cineva să confirme informaţia?
.
Update 01.09.2008 ora 17.00

Asemenea incidente de securitate au mai avut loc, ajungând subiect de presă, deşi nu au făcut vâlvă. La 13 septembrie 2007 în Tricolorul, un ziar obscur din categoria România Mare, sub titlul "În România se fură până şi din puşcărie", erau publicate în ediţia print documente clasificate strict secret aparţinând Penitenciarului Spital Jilava.

Deşi i-au scăpat strict secretele domnul Nedelcu, şeful cu paza, e bine şi e viguros. Totul a fost muşamalizat cu atenţie de către ANP încă din 2007.

Informaţia legată de demiterea lui Comunişteanu este confirmată şi de alte surse din ANP. Formal, 'a cerut' schimbarea din funcţie. La fel 'au cerut' la vremea lor Petre Stan şi Marin Dumitru.

Update 01.09.2008 ora 22.30

Se pare că prin ANP circulă un CD referitor la problema documentelor secrete dispărute de la Penitenciarul Jilava. Ştie cineva ceva? La 12.00 am mai încercat o întrebare scurtă şi am primit răspunsul. Cine ştie?! Poate merge şi de data asta. :-)

Link util:

11 comentarii:

Anonim spunea...

Trebuia demis de când lua decizii în funcţie de nevasta-sa...

Anonim spunea...

Acest Stefan Tudor Marian-Andrei a participat la concursul pt postul de ofiter evidenta anul trecut organizat de Penit. Spital Colibasi.

Anonim spunea...

Cum a ajuns Codruta Kovesi fata cuminte
Ati bagat de seama ca dupa un debut en fanfare un fruntea Ministerului Public, impanat cu declaratii de curatenie generala si anunturi de dosare grele trimise in instanta, Codruta Kovesi s-a transformat radical, devenind o persoana dulce, fara pusee de cruciat impotriva coruptiei de rang inalt?

Tot incercand sa aflam cum s-a petrecut transformarea am ajuns la o sursa bine informata, din preajma Monicai Macovei, cea care a propus-o pentru functie. Iar sursa ne-a servit o explicatie pe care n-o credem in ruptul capului, ca e prea de tot. O minciuna, ce mai!

Dar sa v-o spunem, ca nu ne putem abtine. Umbla vorba ca, pentru a-i reteza aripile, cineva s-a gandit sa o aiba la mana. Si astfel, i s-ar fi plasat printre oamenii din garda de corp un personaj plin de vino-ncoa, numai bun de dus acasa.

Ceea ce s-ar fi si intamplat, cu tot tacamul - inregistrari, fotografii, martori. Iar cand a aflat si doamna procuror general, a trebuit sa opteze. Si a facut pasul. Intre timp, a si divortat, iar dupa pronuntare a recunoscut ca viata de familie i-a fost afectata de profesie.

Anonim spunea...

se pare ca asa este......dar cine oare ii va lua locul la jilava?

Anonim spunea...

ce mi-e Kibedi, ce mi-e Kovesi - parashute cu garzile de corp...

pai, se poarta printre procurorese...
ca asa fuse si cu distinsa SS din MJ, s-a parashutit putin cu soferul personel, pina i-a dat in git concubina baietului...

eu cred ca au un coef de stres fetele astea, procuroresele de atita acuzare ce o presteaza incit simt nevoia sa se decompreseze... daca e pe gratis, cu sofero-garzile, cu atit mai comod... o pot executa si in deplasari

tot Secu e si baietul lui Kibeada,
iar amorul lor e atit de mare, in ciuda celor 18 ani dif , mai "inalta" in virsta fiind kibedi, incit au ramas atirnati si dupa descaunarea din functia de secratar de stat a cocoanei...
poate mai are dama ceva influentza, sa-l rezolve pe baietul florian, ca tocmai si-a terminat facultatea.. de DREPT, desiguuur!
poate vi-l implementeaza prin noua garnitura se sefi la ANP - cum i-a fost coanei mari promisiunea pt baiet

in rest, amindoua sint femei serioase, la casa lor! podoaba magistraturii

Anonim spunea...

Gata fratilor Jilava a scapat de Comunisteanu.Idiotul a pierit pe limba lui. De acum nu va mai semna sanctiuni ci procesul de predare/primire a serviciului de tura. La Rahova la tura nu o sa/i mearga cu isteriile lui de femeie nef.... Hai ca ma duc sa beau o bere cu alcool in cinstea evenimentului.

Anonim spunea...

V-am spus ca sunteti niste betivi, vechiturilor.

Anonim spunea...

Ai dreptate Bahuse! Vrei si tu sau bei apa cu lamaie?

Anonim spunea...

Deja şampania s-a desfăcut. Tot creditul noii condiceri ANP.

Anonim spunea...

După conducerea ŞPAIUC, care scotea cu basma curată familia Căminişteanu, vine o nouă eră în conducerea ANP.

Anonim spunea...

habar nu aveti ce s-a intamplat cu adevarat si despre ce informatii este vorba. nu este absolut nimic strict secret sa macar secret. dar... asta este. cand caministeanu trebuie sa plece, cineva trebuie sa pice... si "norocosul" am fost eu.