Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 1 octombrie 2008

Nesimţirea României politice

E legal, a spus ministrul justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, referindu-se la primele acordate discreţionar de către Tudor Chiuariu propriilor consilieri. Un verdict primit cu bucurie de cei mai mulţi dintre beneficiari, care îi sunt încă în ogradă, mai puţin premiaţi, dar bine apăraţi. Nici măcar investigaţii fără orizont nu s-a obosit să promită.
.
Avocăţeşte vorbind, un salariu de magistrat aflat în treabă la ANP este legal, la fel sunt şi stimulentele lunare. Un sfert de miliard pe lună pentru magistraţii care trec într-o plimbare pe la penitenciare, şi nu sunt puţini, e legal. Aşa spune ministrul justiţiei, cel care ştie legea mai bine ca nimeni altul.
.
Adică, mucoşii să tacă. Să lase magistraţii politici să-şi primească mega-salariile şi mega-pensiile, pentru că legea le-a făcut aşa voinice. Un sfert de miliard legal, amuţeşte întrebările despre lipsa de transparenţă, bun simţ şi cumpărarea magistraţilor. O reacţie tipic avocăţească, pe care o găsesc de o maximă lipsă de respect faţă de plătitorul de impozite, salariatul mediu şi pensionarul amărât, care de regulă, muncesc mai mult şi mai bine decât magistraţii politici, dar n-au baftă. Legea i-a uitat.
.
Jurnalul Naţional a publicat ieri un articol despre aceşti nesimţiţi ai României politice. Pensii de peste 20.000 de RON pentru doi magistraţi care au trecut prin sistemul penitenciar şi care, atenţie, au fost demişi pentru incompetenţă. Jurnalul Naţional îi desemnează folosind iniţialele. MS şi GG sunt magistraţi politici, penisionari de ocazie.
.
Toţi îi ştiţi. Gabriel Gunescu (foto mijloc) vrea să fie recompensat cu această super pensie după un mandat dezastruos la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, iar Marian Stoica, pentru cele câteva luni în care a deţinut conducerea Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin. Citiţi cu atenţie cifrele.

Sistemul de pensii creează şi conservă inegalităţi scandaloase. Trăim într-o ţară a extremelor, în care ceamai mică pen­sie este de 400.000 de lei vechi, iar cea mai mare, aflată depresă până acum, este de 670 de ori mai mare. Re­cor­dul îl deţine un"pensionar" şef în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), care este şi magistrat. El va primi lunar 268 milioane de leivechi. Dacă ai lucrat o vreme la penitenciar, ba chiar ai fost director şi întâmplător mai ai şi calitatea de magistrat, atunci ai toate şansele să obţii opensie de sute de milioane de lei vechi.

S-a întâmplat în România şi acest fapt dovedeşte încă o dată că suntem ţara extremelor cu "acte în regulă". Nabab cu voie de la lege este şi procurorul M.S., care a întrunit un punctaj extrem debun la calcularea pensiei. Omul are decizia de pensionare în buzunar şi, când ova "băga la plată", urmează să primească lunar fabuloasa sumă de 268 milioane delei vechi, adică peste 7.400 nde euro. În lei noi, pensia "sună" mai mică (26.800 RON), însă proporţia se respectă. Dacă o raportăm la pensia medie, care este de 515 lei, adică de 5.150.000 lei vechi, reiese că pensia magistratului M.S. depeste 52 de ori mai mare. (...)

Recent, într-o şedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a făcut auzită o remarcă ironică la adresaunui judecător care mai întâi s-a luptat să obţină şefia unui penitenciar deminori, iar apoi nu se mai dădea schimbat din funcţie: "Unii cred că s-au născutşefi de penitenciar!". Contestaţia lui G.G. i-a fost respinsă de CSM şi omul îşipierde funcţia de şef prin ANP începând chiar cu data de azi. El mai are însăpână la pensie. Curios este însă ce faţă or să facă membrii CSM când or afla desuperpensia colegului lor! Or să fie invidioşi şi atât?! Dar ministrul Justiţiei?! (sursa: Jurnalul Naţional - Pensie de nabab, 268.000.000lei)

Am să fiu cât se poate de direct. Consider că recţia ministrului justiţiei este cea mai proastă posibilă. Pe ministrul justiţiei nu-l interesează că legile sunt cretine. Nu-l interesează nici că magistraţii sunt aserviţi unei puteri prin aceste beneficii financiare. Cel puţin aşa afirmă.
.
Ce-l interesează însă pe ministrul justiţiei? O întrebare aproape obligatorie. Domnul Predoiu e interesat de alegerile care se apropie? Domnul Predoiu e interesat de servicii politice pentru diversele facţiuni liberale? Este domnul Predoiu, doamne fereşte, interesat de justiţie?
.
Cred că domnul Predoiu apără, sper involuntar, nesimţirea României politice. Este avocatul României corupţiei fără corupţi. Este protectorul României justiţiei cu jumătăţi de măsură, şi a interselor de partid.
.
Legea e strâmbă, domnule ministru - avocat. Asta aţi uitat să spuneţi. E o bătaie de joc la adresa celor care plătesc zeci de ani impozite pentru ca nesimţiţii dumneavoastră legali să primească un sfert de miliard pensie sau salariu.
.
Link-uri utile:

21 comentarii:

Anonim spunea...

impresionarea opiniei publice cu vestea ca in administratia penitenciara sint "salarii si pensii" la scorurile prezentate va face un deserviciu imens celor care lucreaza in sistem
NU magistratilor la conducerea penitenciarelor SAU la detasare sa manince si piinea salariala a peniteniciaristilor
deservirea e completa si prin "plata serviciilor politice" la numirea unui magistrat la conducerea penitenciarelor
cind propunerea de modificare a legilor penitenciare e la parlament
articolele din presa "CAD BINE"
si iar sufera....plebeii!

Anonim spunea...

Daca nu publicau astia articolul, sa vezi, ca-ti faceau si tie parlamentarii salariul ca lui Stoica.
:))))

Anonim spunea...

Am vazut ca dl. ministru cere verificarea dosarelor de informatori de securitate a celor care dau concurs . Bravo

Anonim spunea...

Da?! Şi cum o să facă asta? Tot aşa din gură? Doar nu crezi că cineva se va adresa CNSAS şi o să ţină concursul pe loc până se fac verificările. Cred că ai înţeles greşit, se dă o declaraţie pe propria răspundere şi gata.

Anonim spunea...

Acest articol s-ar mai putea numi si "nesimtirea puterilor oculte" pentru ca asa se urca pe un scaun directorial, asa a urcat si habarnistul de Dumitrache, care, din bagator de seama pe mess, a ajuns mare director intr-o unitate care numai pe el il satisface intr-un mod pervers, pentru toti ceilalti fiind nesatifacatoare. Pentru el, pentru marele Dumitrache, unitatea asta e, oricum, o mare necunoscuta pe care se straduieste din rasputeri sa nu o descopere. De ce? Poate pentru ca si-ar pierde farmecul? Mai bine cunoaste destinatiile din Germania, Austria, Franta, unde merg doar el cu acolitii lui, cu lingaii care-i servesc minciuni si vrajeli de doi bani. Ce aduc de acolo? Nimic. Doar noi invitatii pentru ei si pentru ai lor. Noua, plebeilor, ce ne ramine? Munca fara orizont si fara rost. Oricum, sintem ultimii.

Anonim spunea...

Subscriu intru totul la ceea ce a scris primul comentator,opinia publica va ramine la ideea ca toti salariatii ANP avem salarii si pensii de scorurile prezentate,in articol nu s-a scris nimic despre discriminarile in ceea ce priveste salarizarea,vezi diferentele enorme dintre 1 director de penitenciar ofiter de cariera in sistem penitenciar si 1 director de penitenciar magistrat?!Despre salarizarea noastra a anonimilor care trudim "in foc continuu"in acest sistem nu s-a spus nimic si cei care citesc acest articol vor ramine la convingerea ca si noi ne invirtim pe acolo!

Fox spunea...

profox prietene...

Habarnistul Dumitrache nu are cum sa vina cu ceva bun din plimbarile lui prin Germania, Austria. El se duce acolo sa-si vada fosta sa prietena, nu sa se implice in implementarea a ceea ce vede acolo. Sa-ti spun si de ce?

Pentru ca nu are cum sa implementeze la noi ceea ce vede in sistemul penitenciar german atata vreme cat sistemul nostru se axeaza pe sistemul spaniol. El se duce acolo pentru alte motive. Stai linistit. Se multumeste ca a pus flori pe alei, dar sta cocotat pe o unitate in ruina. Asteapta sa vina cate cineva de la A.N.P. sa-i mai deschida ochii asupra a ceea ce trebuie facut in unitate(vezi exemplul salii de asteptare de la vizite. In rest .... timpul trece leafa merge... noi cu drag ne plimbam. Ba pe colo, ba pe dincolo, ba chiar si la deschiderea anului univeristar la Academia Fortelor Aeriene, am auzit ca ar fi fost, ca de... poate se inscrie p.p.l-ul la cursuri si trebuie sa vada in ce consta. Treburile are cine sa le faca in unitate. Nu?

Anonim spunea...

Pai e normal sa mearga la festivitatile fortelor aeriene. Doar si el e aerian. Omul asta nu stie nimic despre munca in penitenciar. Nu e imoral sa ocupi o functie pentru care nu esti pregatit?

Anonim spunea...

In ciuda faptului ca am ajuns la subsolul sistemului penitenciar, Habarnache are nesimtirea sa mai ramina la conducerea penitenciarului.

Anonim spunea...

Un director nu trebuie sa cunoasca tot ce se intampla in unitate. El vede lucrurile in ansamblu, nu se concentreaza pe toate amanuntele. Voi chiar ati vrea ca directorul sa va faca toate treburile?

Anonim spunea...

Domnule Ministru,

ESTE LEGAL CA UN CONSILIER AL D-VS = KIBEDI KATALIN, se bucura de toate beneficiile ce corespund pozitiei de Secretar de Stat: are sofer personal, masina de serviciu si apartament in imobilul destinat diplomatilor si inaltilor demnitari ai Guvernului Romaniei de pe str Eminescu in Bucuresti ?

Caci pis-pis, coana mare Kibedi s-a cam "uitat" cu aceleasi beneficii care caracterizeaza pozitia de Secretar de Stat , nu de consilier al Min Justitiei.

Poate D-lE Predoiu, la urmatoarea conf de presa, vETI lamuri si aceste aspecte, minore dar graitoatre pt traiul pe vatrai din MJ.

Caci nu veti mai putea pretinde ca, si pt aceasta , responsabili sint Macovei -care a audus-o pe madame in MJ si nici Qariu care a mentinut-o pt ca i-a cintat doamna si lui cald in urechiusa...

Ci D-vs insiva!

Fox spunea...

Draga anonimule de la 02.10.2008 23:14:00


Nu doreste nimeni ca sa vina directorul sa ne faca treaba. Ai inteles gresit aspectul asta. Ai dreptate atunci cand spui ca trebuie sa vada lucrurile in ansamblu, insa trebuie sa aiba si habar de acel ansamblu. Si treaba facuta alandala tot in ansamblu poate fi privita. Daca nu stii cu ce se "mananca" munca de penitenciare, de unde vei stii ce sa pretinzi subordonatilor, cum sa ii indrumi atunci cand situatia o cere? Asa in ansamblu dupa cum spui dumneata, ce zici? Mai ales ca nu doreste sa accepte ideile celorlalti, care mai au ceva vechime si experienta in lucrul cu p.p.l.-ul. Apoi mai intervine si partinirea unor subordonati in detrimentul celorlalti. De asta ce mai zici?

Anonim spunea...

Fox, ce zici de ideea de a spala holurile? Nu ti se pare noua? Adica el nu stie ca se spala holurile? Problema nu e ca nu se spala, problema e cu ce se spala. Cind cineva a pus aceasta intrebare de bun simt, Habarnache a trecut peste asta repede, de parca ar fi sub demnitatea lui sa raspunda la aceste intrebari banale. El ne vorbeste despre onoare, constiinta, societate, comunitate, strainatate, igiena. Toate bune si frumoase, sintem de acord, dar cu ce spalam holurile, domnule director? V-ati schimbat geamurile, v-ati schimbat mobila, ati pus tablouri, ati pus flori care s-au uscat, dar nu aveti bani pentru detergent. Nu vi se pare ca sinteti cam cu capul in nori?

Anonim spunea...

Auzi ce ideea are Habarnache: sa aduca detinutul detergent ca sa spele la sectorul vizite. Va intreb, domnule director: si daca acel detinut va dori apoi un favor atunci cind va primi vizita (sa stea mai mult decit ceilalti, sa primeasca vizita in alta zi decit in cea in care a fost programat sau sa primeasca o vizita in plus, ca sa nu mai vorbim de altele), ce veti face? Ii veti acorda favorul? Eu cred ca va fi greu sa-l refuzati. Doar a facut un serviciu comunitatii. Eu cred ca sint trocuri ieftine si e penibil sa nu avem bani pentru detergent. Sintem jegosi si cersetori. Sintem ultimii din sistem, iar dvs. ne spuneti sa fim mindri. Sa fim mindri de ce? De modul in care v-ati aranjat birourile in comandament, de caldura pe care o aveti acolo? De cravata pe care ne-o tot fluturati pe la nas? De penitenciarul vechi pe care-l construiti crezind ca faceti unul nou? De modul fara cap si fara coada in care se face constructia? De lipsa de viziune de care dati dovada? De faptul ca trebuie sa ne asumam riscuri cit pentru patru? Pentru dvs. pare simplu. Preferati sa nu stiti, sa nu simtiti mersul. Va place in lumea dvs. mica si perfecta. Ramineti mindru! Macar dvs. sa va bucurati. Ignoranta e mama ingamfarii. Ati spus ca usa dvs. ne este deschisa. Dar dvs. unde sinteti?

Anonim spunea...

Fox, tu n-ai fost la alarma, prietene? Sau ai fost si teai tirat? Sau, si mai rau, scrii de la serviciu? Se strange lantul, fii atent!

Fox spunea...

pentru anonim 03.10.2008 16:34:00...

Care este problema ta daca am fost sau m-am tirat de la alarma? Sau daca scriu de la munca... sau ...vrei sa-ti dau si adresa de domiciliu?

Anonim spunea...

Dar tu ce problema ai, deti tot ataci sefii?

Anonim spunea...

Bai Fox, din cauza ta neau dat astia alarma. Lasane ba omule ca iar ne tine Dumitrache teoria lui rasuflata. Va bagat in tufis si vad ca nu tie de ajuns. Tu de ce crezi ca nea dat alarma? Nu aveam trageri saptamana viitoare? Neo putea da atunci, dar din cauza ta sa trezit o unitate intreaga de la ora 4.

Fox spunea...

BAI ANONIMILOR...

Dupa ce ca sunteti anonimi, mai sunteti si analfabeti tampi. Nu-i de mirare ca rad hotii de asemenea specimene. Daca tu te gandesti ca din cauza mea Habarnache a dat alarma, inseamna ca ai capul pe umar de pomana. Cunoasteti voi oare ca trebuie sa aibe o frecventa exercitiile de alarmare? O periodicitate? Sa fie insemnate ca fiind facute, impreuna cu perchezitiile? (chiar daca nu-s facute asa cum trebuie se raporteaza asa cum trebuie rapoartat).
Vai de capul vostru...

Anonim spunea...

Da, Fox din cind in cind se dau alarme, dar se putea da alarma la trageri. Niciodata nu sa dat alrma cu o saptamina inainte de trageri. De obicei se impuscau doi iepuri dintro lovitura.

Anonim spunea...

Domnul Dumitrache n-ar da alarma pentru niste amarate de comentarii ale unor frustrati. E prima data cand Fox are dreptate. Hei, Fox, prietene, ti-a zvacnit un neuron? Gandesti? Tine-o tot asa si vei ajunge la adevar!