Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 28 septembrie 2008

Ministerul Justitiei: complicitate cumparata cu stimulente

Documente interne apartinand Ministerului Justitiei dovedesc ca Tudor Chiuariu a acordat stimulente lunare consistente propriilor consilieri. Marius Iosif, fostul sef al ANP este unul dintre principalii beneficiari. Ministrul Predoiu nu sufla o vorba despre afacere.

Mega - stimulente pentru consilieri personali

Astazi am primit, prin amabilitatea unor colegi, doua documente foarte interesante (pentru vizualizare Stimulente MJ 1, Stimulente MJ 2). Ordine ale fostului ministru al justitiei, Tudor Chiuariu, prin care acesta isi stimula lunar consilierii personali si directorii apropiati. Am selectat, pentru exemplificare, cateva ordine privitoare la cei care au fost numiti comisia de inventariere a arhivei SIPA.

Chiuariu a acordat stimulente de 4.500 de RON lunar pentru cei 5 membri scotocitori de arhiva si pentru cei 2 secretari de comisie. Care sa fie motivul? Să fie importanţa misiunii? Poate. Scormonirea prin arhivele SIPA era importanta pentru Chiuariu si comp., dar cei 10.000 de Euro cheltuititi lunar pentru stimularea celor implicati au o motivatie clara. Tacerea costa.

Informat fiind, acum cateva luni, de aceste ilegalitati, Ministerul Justitiei s-a disculpat facand referire la ordinele prin care au fost premiati toti angajatii ministerului. A ascuns faptul ca Iulia Scintei si altii ca dansa primeau si alte stimulente. Printre acestia Marius Iosif e de remarcat cu cei 4.500 RON lunar, care se adaugau la salariul de 21.800 RON.

Premiile Chiuariu - Ancheta Predoiu, 1-0

Subiectul nu e deloc nou. Acum ceva timp scriam despre cele aproape 3 milioane RON, valoarea stimulentelor acordate de catre ministrul Chiuariu în perioada mandatului sau (mai putin de un an) la Ministerul Justitiei.

Mai precis, angajati din aparatul MJ au primit 1546 de stimulente in valoare totala de 2.792.756 RON. (...) Pentru comparatie, vedem ca in timpul ministeriatului Macovei suma totala a fost de circa 3 ori mai mica (1.141.320 RON pentru 1 an si 3 luni), aproape egala cu suma pe care Chiuariu a acordat-o ca stimulente numai în luna decembrie 2007 (1.049.739 RON). (sursa: Ministerul Justitiei la Gala premiilor Chiuariu)

La acea data articolul a fost preluat de Hotnews, Cotidianul si RealitateaTV, ministrul a promis o ancheta, dar dupa cum ne-a obisnuit, nu a facut absolut nimic. Mai mult, supra-stimulatii sunt in continuare in ograda ministeriala, in calitate de consilieri personali ai ministrului.

Consilierii lui Chiuariu au beneficiat de stimulente acordate discretioanar si netransparent de ministrul justitiei. Nu au recunoscut, sau au tacut malc. Iulia Scintei, beneficiara a aproape 100.000 de euro, a negat, s-a zbatut, a facut pe victima, dar in cele din urma, a recunoscut sfios... dupa ce a fost prinsa cu minciuna.

Link-uri utile:

21 comentarii:

Anonim spunea...

pai nu mai au cum sa ne acorde noua prime domnilor de doua ori pe an,si acelea amarite,ca doar ei de unde ar mai avea sa-si umple buzunarele.Eu unul palesc in fata unor asemenea sume exorbitante pe care nu ajung sa le iau nici din salariu.Noi ajungem sa luam 200.000 si ceva anual iar ei iau aceste sume lunar si nu le ajunge.Incepind cu 01.10 vor sa ne interzica sa intram cu pachete,vreau sa stiu pina unde va ajunge nesimtirea acestor oameni de cea mai joasa speta.Am luat prima de ziua puscariei 5 milioane,ca nu au fost fonduri pentru a ne da mei mult.Ei de unde au aceste fonduri? TRAIESC CA NISTE PARAZITI PRIN NOI SI DATORITA NOUA.Vin cu ordine peste ordine care mai de care mai timpite si fara pic de noima din dorinta de a face si ei ceva si pentru asta au salariu mare si prime pe masura.Sa le fie rusine ,ma mir ca nu le cad mainile cind ridica atitia bani.Rusine lor,rusine.M-au revoltat la culme.

Anonim spunea...

Dl ministru are ordine clare sa nu "strice imaginea" .Daca mai e ceva de stricat.
Cine da ordinele? Tot GAUREAN ,cel mai ministru dintre toti ministrii guvernului.
Prieten cu Scintei @ company ,corb la corb ....Sa avem rabdare!

Anonim spunea...

Stimulentele sint parte din "cumpararea tacerii".Mai cautati!

Huginn spunea...

:) Mai cautam. Ne dati un indiciu?

Anonim spunea...

Patronati de Minister fac cei din A.N.P. ceea ce fac. PIna nu se va primeni in totalitate clasa politica, nu se va schimba nimic. Adevaratii hoti sunt in Guvern si in Parlament.

Anonim spunea...

"Membrii delegaţiei române au putut observa că pentru accesul în penitenciar există un sistem de amprentare fotometrică similar celui instalat la Aeroportul Heatrow. Accesul în spaţiul administrativ şi cel de deţinere se face doar pe baza amprentei digitale. (În acest mod se ţine evidenţa mişcării personalului şi se introduc restricţii de deplasare pentru anumite categorii de personal în anumite zone).
Cu ocazia accesului, atât personalul cât şi restul persoanelor ce doresc să intre în penitenciar, sunt trecuţi prin 4 filtre consecutive (controlul bagajului şi bunurilor acestuia cu dispozitivul RAPISCAN 5000, control cu detectorul de metale, trecerea prin porticul detector şi efectuarea percheziţiei corporale sumare). Această procedură este aplicată tuturor membrilor personalului (inclusiv directorului unităţii) şi tuturor persoanelor care intră în unitate (au fost situaţii când membri ai familiei regale britanice sau membri ai guvernului şi parlamentului britanic au fost supuşi aceloraşi reguli). De altfel partenerii britanici au pus la dispoziţia delegaţiei române organizarea şi structura arhitectonică a spaţiului administrativ (inclusiv zona postului de control cu diversele amenajări )
Accesul cu telefoane mobile în penitenciar, şi nu doar în locul de deţinere, este interzis pentru orice categorie de personal (inclusiv pentru directorul unităţii). Acestea nu se păstrează în zona postului control ci în maşinile personalului. Pentru situaţii deosebite personalul poate fi contactat prin intermediul dispeceratului sau poate suna folosind telefoanele fixe instalate în penitenciar .
Personalul nu are acces în locul de deţinere cu nici un material. Pentru a asigura diversele nevoi ale acestuia au fost instalate automate de băuturi răcoritoare, apa minerală, apă plată, sandwich-uri, snaks-uri, la fiecare nivel având astfel control asupra articolelor introduse în locul de deţinere. Locul de servire al mesei funcţionează în intervalul orar 5.00-23.00."

Asta se intampla intr-un penitenciar din Anglia.
La englezi e ceva normal, la noi e dovada de nesimtire.
Dar, in definitiv, cine dracu' sunt si parlamentarii britanici sau familia lor regala in fata noastra?

Anonim spunea...

Cui ii este frica de arhiva SIPA?

Anonim spunea...

Sau cine vrea sa foloseasca?

Anonim spunea...

Nici Ungureanu nici Oltean ala nu au vechimea de 3 ani in sistemul penitenciar ca sa poata candida. De ce le-a primit dosarul? Aloooo resurse umane se aude?

Anonim spunea...

Am mai scris eu mai demult pe blog un comentariu în care afirmam că actualul domn ministru al justiţiei e un fanfaron şi am avut dreptate. Faptele dumnealui o dovedesc. Mai precis non-acţiunile... Am fost combătut de urgenţă cu vehemenţa de rigoare (pupincurism notoriu pentru stimabilul domn) şi ca atare am tăcut din taste... revin şi arăt, vizavi de acest articol că domnul ministru e un fanfaron, afirmaţie susţinută de măreţele domniei sale fapte de stat.

Anonim spunea...

Eu nu inteleg ce inseamna pupincurism pe blog. Aici suntem sub protectia anonimatului si, asa cum avem libertatea de a aduce acuze fara sa ne temem, avem si libertatea de a exprima opinii in favoarea anumitor persoanaje, inclusiv in favoarea ministrului. Cu alte cuvinte: aici pot sa laud un om fara sa fiu acuzat de pupincurism pentru ca el nu ma cunoaste.

Anonim spunea...

Domne, eu înţeleg să lauzi un om atunci când merită, nu aşa de-a surda... Plus că sunt destui care cred că cei care scriu aici pe blog sunt identificaţi şi atunci trebuie să lauzi pentru că nu se ştie cu ce te alegi. Cei cu o coloană vertebrală "rigidă" ca o trestie, ştiu de ce...

Anonim spunea...

Actualul ministru al justiţiei nu are motive de laudă pentru că nu se simte nimic schimbat. Şi citind articolul de mai sus, ştiind că situaţia este dezastruoasă nu cred că se impunea ca să stimuleze pe cei menţionaţi cu sumele astea de bani. Unde este simţul de bun gospodar pe care trebuie să-l aibă orice ministru? Cum dai aşa nişte bani când tu ai oameni pe care abia poţi să-i plăteşti? Sau poate că domnul ministru n-o şti că mai are şi nişte gardieni în subordine...

Anonim spunea...

Dumitrascule un pic mai e si zbori din casa...si asta e numai inceputul...si poate apare si restul de inregistare audio in care te exprimi in legatura cu aspecte ce tin mai degraba de atentia parchetului in ceea ce te priveste...hmmm...sa urmarim presa cu atentie zilele astea...

Anonim spunea...

mda... iar s-au suparat 'pretenii' lu' Dumi, iar cu scenariile. Veniti frate si cu ceva concret.

Anonim spunea...

Lasa l ,pe Dumi!
vezi de actualii!
ca sint multi! condusi de GAUREAN ... cu putere sa mergeti pe ...sirma ,fara sa clipiti!

Anonim spunea...

Dmnegru ai ales un material foarte sugestiv dar sunt citeva aspecte care ar merita analizate:tot personalul de la vladica la opinca nu are acces cu telefoanele celulare in unitate[la noi functia te face subit mai de incredere decit pe truditorul de rind?!];la ei sunt telefoane fixe peste tot in unitate si personalul poate fi contactat prin dispeceratul unitatii,la noi cind o colega era plecata in oras, in interesul unitatii, a sunat-o fiica la o ora cind fiica trebuia sa fie la scoala,cind a vrut sa sune prin dispeceratul unitatii pe fix acasa i s-a raspuns ca numai cu aprobarea unuia dintre directori?!;in Anglia sunt montate la toate nivelele automate de cafea,sucuri racoritoare,snacsuri,la noi este 1 singur automat de cafea la PC1 si cum nu este cine sa te schimbe nici pentru masa de la popota ,nu se pune in discutie sa mergi la automatul de cafea,unde mai pui ca in week-end si sarbatori legale la noi nu functioneaza popota;celor 4 filtre de control le sunt supusi toti cei care intra in penitenciar,tot de la vladica la opinca,fara discriminare de functie,sincer asa mi se pare corect cum se procedeaza in Regatul Unit al Marii Britanii,faptul ca la noi doar unii sunt controlati naste discutii gen"de ce tocmai eu,ce eu sunt mai fraier...".In plus sigur in Anglia nu se merge la serviciu cu hirtia igienica de acasa,prosopul de acasa[cel de la unitate unii colegi isi sterg pantofii cu el]si lista este enorm de lunga.

Anonim spunea...

Interesant...

am, totusi, o nedumerire: dupa ce ati listat-o pe ex-SS (secretar de stat capra?) Kibedi la bursa profitorilor pe pozitie de frunte, sint dezamagit sa aflu ca doar soferelul-amantzel al domniei sale s-a infruptat nitzelush si din banii MJ (pe linga ce s-a infruptat din gratiile "distinsei" doamne si din beneficiul locuintei de serviciu a acesteia, in care , impreuna cu amanta sa, domitziliaza de mai bine de doi ani)

Au, discret, i-ati spalat Katalinei,onoarea pierduta ?
( Kibedi katalin, nu Kathalina Blum, ca in romanul de acum celebru al lui Heincrich Bohll ... )

Anonim spunea...

Scuze pt incurcatura de litere...

"Onorarea pierduta a Katharinei Blum",
autor Heinrich Bohll

ideea ramine insa aceeasi.

Multumesc pt intelegere.

Anonim spunea...

bv celor care au putut pune mana pe aceste documente....dar mai sunt si altele,cele din perioada ianuarie-aprilie 2008...atunci s-a luat grosul...

Anonim spunea...

Anonimului de la 11:12, azi 29.09.2008

Intr-adevar, Florinel Soucaliucul agatat forever de fustele lui Kibedi fuse cel mai stimulat dntre soferi...
Sa inteleg ca si el, la rindul lui, a stimulat si stimuleaza excelent in continuare!

BTW: de cind un consilier al ministrului justitiei = KIBEDI KATALIN, se bucura de toate beneficiile ce corespund pozitiei de Secretar de Stat: are sofer personal, masina de serviciu si apartament in imobilul destinat diplomatilor si inaltilor demnitari ai Guvernului Romaniei de pe str Eminescu in Bucuresti ?

Caci pis-pis, coana mare Kibedi ( fosta "acretar de stat-capra la soferi" ,actuala doar "de stat capra-la -soferi") s-a cam "uitat" cu aceleasi beneficii care caracterizeaza pozitia de Secretar de Stat , nu de consilier tolerat al Min Justitiei.

Poate D-l Predoiu, la urmatoarea conf de presa, va lamuri si aceste aspecte, minore dar graitoatre pt traiul pe vatrai din MJ. si nu va putea spune ca e resp Macovei sau Qariu... Ci el insusi!