Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 18 august 2008

B.A.G.R. (Baza de Agrement, Geriatrie şi Refacere) - unitatea împrumuturilor şi a creditelor impuse

Scriu acest articol spre informarea celor care oferă cu prea multă uşurinţă împrumuturi unor colegi şi spre ştiinţa intrumentelor pe care ANP le foloseşte pentru inspecţia şi controlul unităţilor

BAGR - misterioasa bază de agrement a penitenciarelor

.

Despre Baza de Aprovizionare, Gospodărire și Reparații nu se povestesc prea multe. Asta nu înseamnă că nu ascunde secrete. Dimpotrivă, misterele sunt la ele acasă. Nefiind o unitate propriu-zisă, ea are un obiect de activitate distinct, așa cum reiese și din denumire.


Fiecare zi de lucru începe cu cafeaua de dimineaţă, savurată într-un spațiu din dreptul ferestrei directorului de către domni şi doamne specializaţi în cules folclor şi turnat apoi în urechea avidă de bârfe a marelui șef. După o oră de socializare, fiecare dintre participanţi intră pe rând la director împreună cu care trasează coordonatele unei noi zile de muncă.


Viaţa a fost întotdeauna foarte dulce la baza de agrement. Se plimbă câte o hârtie pe ici pe colo, funcționarii se văicăresc despre câte au mai rezolvat în cursul zilei, întâlnim mereu aceeaşi pepinieră sau depou (după caz) de pile și relații, doar nu credeți că oricine capătă cu uşurință un bilet de odihnă. De aici provin şoferii şi secretarele din A.N.P. şi M.J., aici vine să-şi desfăşoare activitatea cam toată lumea fără chef de muncă din complexul Jilava, pentru că cei care nu mai fac faţă într-un penitenciar și au puţină orientare, se retrag încetişor spre baza de tratament. Aici sigur găsesc un cunoscut care o cunoaște pe şefa resurselor umane, care la rândul ei va realiza conexiunea cu stăpânul sanatoriului şi în funcţie de recomandarea resurselor, noul venit va avea o viaţă liniştită sau una tumultoasă.

.

Cămătărie şi înşpelăciune la conducerea BAGR

.

Nu voi intra acum în aspecte care au legătură cu activitatea bazei, ori cu anumite leasing-uri avantajoase, nici măcar cu veşnic nesoluţionatul caz al echipamentului specific, contractat în urmă cu câtiva ani de BAGR, de o calitate deja notorie. Acesta continuă să se distribuie de vreo trei ani fără a se putea afirma că s-a realizat prima echipare, obligatorie după demilitarizare și nici că s-a achitat personalului contravaloarea echipamentului nedistribuit.

.

Mă voi referi la un fenomen ciudat care se derulează de ceva timp la adăpostul zidurilor care au mai ascuns și alte afaceri interesante. Lucrurile care se întâmplă la BAGR par să urmeze tipicul specializării unor chiriaşi importanţi ai unității vecine, Penitenciarul Jilava, respectiv camăta.


Cum altfel se pot explica situaţii ca cele pe care vi le voi expune?


La nivelul de vârf al BAGR s-a sudat o echipă de specialişti în obținerea de împrumuturi sau chiar donaţii. Mai mult bandă decât echipă şi mai degrabă foloase sau avantaje decât credite.

.

Şefa resurselor umane - doamna tot timpul fără bani

.

Șefa resurselor umane, care și-a depășit condiţia de lucrător la spălătorie, evoluând apoi, cu ajutorul tertipului trecere în rezervă - reactivare, de la contabilitate la preluarea de responsabilități pe linie de personal, este cunoscută ca o persoană-cu-buzunarele-mereu - goale care ar cere bani împrumut și de la Hagi Tudose, dacă acesta s-ar rătăci prin curtea bazei. Nevoia disperată și continuată de bani, pe parcursul unei perioade mari de timp, ne miră nespus și această situaţie nu ar fi ajuns la urechile noastre dacă nu ar fi dobândit o amploare scandaloasă.

.

Completându-şi profesionalismul discutabil prin livrarea promptă a importantelor tipizate (dar şi a altor comenzi) editate la tipografia unităţii către zonele înalte din A.N.P. doamna-tot-timpul-fără-bani gestionează rotirea ameţitoare a personalului din B.A.G.R. pe posturile din ANP, MJ, complex Jilava, etc. ajutându-se de diferiţi lubrifianţi scoţieni învechiţi în butoaie de stejar, aşa cum asigură ceasornicarii elvețieni o mişcare precisă, cu ajutorul rubinelor. Din câte ştim, directorul nu are habar chiar de tot ceea ce pretinde doamna în numele său.


BAGR este o unitate care asigură necesarul de personal administrativ în aparatul central dar şi în alte unități, mulți dintre salariaţi fiind detaşați sau delegați la ANP, MJ, INM, etc pe posturi de şoferi, secretare, îngrijitori, bucătari, etc. Detaşările sunt, deci, la ordinea zilei și este foarte simplu pentru doamna-cu-punga-veşnic-goală să încurajeze o rotire a personalului, atent gândită, astfel încât situaţia să nu devină explozivă prin aglomerarea într-un singur loc a unui număr prea mare de creditori. Unde mai puneţi că amplificarea protestelor unor păcăliţi ar face dificilă continuarea afacerii. Noroc că dl. director este foarte atent să domolească orice ieşire din rând.

.

Contabila şefă - doamna care ascunde popririle

.

Contabila şefă catapultată și menţinută în poziţie cu ajutorul căutătorului oficial al Elodiei, este caracterizată printr-o activitate neprofesională de notorietate, constatată dealtfel şi de ultimele controale. Manifestă o vigilenţă şi energie exemplară, în a dosi popririle pe salarii primite de la diferite bănci şi în a semna adeverinţe de salariu care nu au legătură cu situaţia reală a ratelor domniei sale dar și a prietenei de la resurse.


Gaşca e completată și cu alte persoane, doamnele fiind susţinute şi de câţiva subalterni fideli, unii chiar profesionişti de felul lor, beneficiind în final de aripa protectoare a directorului uşor influențţabil, cu atitudine chivasregală.

.

Dintre faptele de arme ale bandei cu „buzunarele-goale”

.

Mereu se găsesc câţiva, fie timoraţi de poziţia de forţă pe care o manifestă, fie înduioşați de probleme inventate. Restituirea banilor este, însă, o altă poveste. Când se apropie scadenţa, doamnele se ascund și nu răspund la telefon, întârziind atât cât să procure o altă serie de împrumuturi și cât să nu să piardă controlul asupra disperării oamenilor. După mici scandaluri acceptă să dea din bani înapoi. Alt grup de păcăliţi îşi aşteaptă rândul. Cei care nu au curaj să facă scandal nu au nicio şansă (există numeroase cazuri). Alţii sunt luaţi la sentiment: „şi eu te-am ajutat” sau „te pot ajuta şi eu” (aranjaţi cum vreţi cuvintele), fiind convinşi că e de datoria lor să mai pluseze.


Solicitări adresate colegilor, de contractare a unor credite sau C.A.R.-uri pe care ele se angajează să le plătească dar care se finalizează cu popriri pe salariile amărâţilor, popriri de care tot doamnele se îngrijesc, asunzându-le prin sertare până când reprezentanții băncilor vin în unitate și fac scandal ameninţând cu proces. După un astfel de scandal a fost relevat faptul că şefa resurselor ascundea prin sertare popriri chiar pe salariul propriu.


Un alt caz este în plină derulare, victime fiind doi salariaţi (soţ şi soţie) pe care îi vânează C.A.R. – ul de 3 luni pentru că au vrut să ajute o colegă la ananghie, iar doamnele din bandă ascund adresele de poprire primite de la casa de ajutor, trăgând de timp, în speranța că vor mai scutura ceva de prin buzunarele speriaţilor de colegi. Cazul este cunoscut de tot personalul dar se va pierde în derizoriul alimentat de teama oamenilor.


Toate solicitările sunt presărate, acolo unde ţine, de presiuni și amenințări, cele mai dese fiind cu detaşarea, acesta fiind trendul. Înainte de a-și stabili noile ținte, gașca nu uită să studieze cu atenție și declarațiile de avere, observă cine mai are depozite și pornește atacul.

.

Întrebări
..

Cum se pot justifica datoriile lunare ale celor două doamne şi mai ales ale contabilei şefe, totalul ratelor depăşind cu 1000 de lei venitul? De precizat că singura modalitate de evitare a Centralei Riscurilor Bancare (actualizată şi imposibil de păcălit pe căi normale) este falsificarea adeverinţelor salariale.


A fost contabila şefă nevoită să-şi vândă casa unor cămătari? De ce a ajuns în această situaţie? Cârdăşie? Are acest lucru legătură cu o reconversie profesională a dânsei după ce și-a descoperit abilități noi, situația expusă mai sus fiind un efect natural al noii ocupații?


Recomandări


Îi recomand d-lui director să respecte ierarhia predării conducerii unităţii în lipsa sa şi să verifice adeverinţele de salariu care le privesc pe cele două doamne, apoi să se întrebe de ce şefa resurselor semnează fără bară (în general, de ce semnează?) la director (atunci când acesta părăseşte pentru câteva ore unitatea), cu o semnătură izbitor de asemănătoare cu a acestuia! Sau poate dl. director își asumă semnăturile?


Îi mai recomand secretarei d-lui director să fie mai atentă cu ştampila unităţii atunci când este însărcinată cu ceva urgent de către una dintre doamne sau i se arată brusc ceva pe fereastră!


Îi recomand şefei de la resurse să citească cu atenţie legislaţia şi o asigurăm că va descoperi acolo, probabil cu stupoare, că definitivările pe post sunt gratuite.

.
În loc de concluzii, ce rost are să ne întrebăm de ce apar neconcordanţe în procesele verbale de recepţie ale autovehicolelor cumpărate în leasing ori de ce s-au făcut plăţi către societăţile de leasing deşi maşinile nu existau încă sau de ce actele adiţionale s-au întocmit retroactiv, iar dilemele pot continua, ele nefiind desluşite, încă, de vreun control?

.

Poate stabilizarea echipei manageriale a A.N.P. să stârnescă un vânt de curăţire şi spre celebra bază de odihnă din sudul Bucureştiului. Garantăm că amploarea fenomenului este mult mai mare decât a putut fi descrisă în spaţiul restrâns pe care îl avem la dispoziţie.

22 comentarii:

Anonim spunea...

Pe aici sunt dusi banii care ni se cuvin... Traiasca si infloreasca clasa furacioasa din BAGR...

Anonim spunea...

Nu e adevarat domnule. E o masinatiune, e un complot, cineva vrea sa le ia locul muierilor cu pricina... Ar fi stiut DPCMP ul daca ceva nu era in ordine. Credeti ca ei arde gazu de pomana ashea. Pe vremea lu Iosif l-a alarmat pe ditamai derectoru general sa vina sa caute in roaba cu hartii arse. Credeti ca o astfel de situatie care dainuie de ani de zile le-ar fi scapati celor vesnic vigilenti.

Anonim spunea...

Cum se numesc duduile in nevoie?

Stig spunea...

Badea Alexandrina - resurse umane
Dobre Vasilica - contabilitate

Pt anonim ora 8:46, indraznesc sa spun ca DPCMP-ul are ceva indicii si materiale dar nu prea stiu ce face cu ele.

Trecand peste camatarie, un lucru este cert: BAGR nu este stat in stat. Deciziile care se iau acolo se coreleaza in majoritate cu deciziile de la nivel central. De multe ori devine astfel dificil pentru conducerea ANP sa se autoflageleze, sanctionand BAGR-ul

Anonim spunea...

A cazut netul la BAGR azi?

Anonim spunea...

Stie cineva cand tine audientele dl Bala pentru cadrele din provincie ?
As putea merge in audienta sau ar trebui sa apelez la vechile scrisori anonime atunci cand avem probleme deosebite? Probleme de serviciu evident.

Anonim spunea...

Traiasca Nenea Iancu, saracul!!!!
(Punct de vedere din interior)

1. De acord cu acuzatiile fata de cele doua "dive".
2. Si cam atat!!!!

Desi ne aflam intr-o perioada secetoasa a anului, dupa citirea articolului "B.A.G.R.(Baza de agrement......)" ma simt ca si cum un sofer necioplit, la volanul unei limuzine, din care Guta urla cu 1Kw putere, trece pe linga trotuar si ma stropeste cu noroi dupa care plin de el imi arata cu grosolanie un deget in sus. Sper ca am dreptul si m-il acordati, sa imi apar locul de munca. Sunt unul din "batranii" pentru care voi numiti BAGR Baza de geriatrie. Lucrez aici de aproxmativ 20 de ani.Vin la munca zi de zi cu onestitate si ma straduiesc sa fac totul cat mai bine si mai corect posibil, cu profesionalism (fara modestie).Unii m-au luat drept fraier, altii au spus ca sunt depasit. Am suportat directori precum Balcos (parasutat dintr-o uzina de textile), Neagu (fost securist),Olteanu ( profesor de ospatari sau de 1001 de meserii)sau Marin (fost stiti si voi ce). Dar voua nu va spun nimic aceste nume (cu exceptia ultimului). Sunteti prea tineri ca sa va puteti imagina ca au existat si astfel de indivizi. Nu sunt un oportunist si nu fac parte din "echipa olimpica" de lingai a nici uneia din aceste conduceri (nici din a celei actuale). Am ajuns in actualul loc de munca fara pile si fara "recomandari".Nu am platit nici o spaga si nu am dat nici un examen aranjat. Totusi, pot sa jur cu mana pe inima ca cel care a numarat cafelele baute sau tigarile fumate de angajatii BAGR a avut destul timp la dispozitie si face parte din generatia Stupu si Dumitrascu.
Desi BAGR este baza de agrement, aici nimeni nu s-a distrat tragand cu pistolul dupa caini si nici editant ordine dupa ureche cum ar fi cel de reducere a cheltuielilor de echipament, dupa care tot el sa tipe ca acesta nu este corespunzator. Imi pare rau ca autorii articolului nu au tinut cont deloc si de faptul ca nu toata "Baza" are exemplare precum cele doua doamne, improscand cu noroi pe toata lumea, la umbra anonimatului. Ce tari suntem!!! Traiasca nenea CARAGIALE!

Anonim spunea...

Generaţia Stupu şi Dumitraşcu?????????????????????????????????????

Anonim spunea...

Badea Alexandrina - resurse umane
, era astăzi neagră la faţă. Se pare că se va pensiona anticipat după articolul asta.........

Anonim spunea...

Da....Sa zicem ca despre doamne ...totul este adevarat...Avem a face cu o adevarat pepiniera...Totusi, nu totti angajatii sun la "refacere"...Sa fim drepti...mai muncesc .Despre doamne...numai de bine...

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 18.39....

"Batrane".... mi-a placut cum ai jucat.... BRAVO !

Patrick spunea...

Asa cum Jilava a fost caracterizata ca o unitate mizerabila cu toate ca in ea isi duc amarul sute de salariati care chiar sunt profesionisti, asa si despre BAGR se poate spune ca e baza de tratament chiar daca mai gasim si oameni onesti, bine-intentionati prin curte. Asta este imaginea din exterior.

Pe cine intereseaza ca Jilava a adapostit zeci de ani peste 4000 de detinuti pe 2000 de paturi, iar profilul cu totul special a dus la degradarea accentuata a acestuia.

Caracterizat de un rulaj anual de 20.000 de persoane private de libertate (si ce persoane gaseam prin Jilava!)cu prezentari la instanta de peste 400 de detinuti pe zi si intrari-iesiri prin postul de control de cateva mii de detinuti (termenul detinut nu este nici ilegal nici imoral, iar eu ma incapatanez sa nu folosesc acronimul "ppl")si 1000 de salariati (complexul are 3 unitati / doar perimetrul avea 3 km si zeci de posturi de paza)

Doar in ultimii 2 ani numarul de detinuti a scazut semnificativ si acuzele au inceput sa se orienteze spre delasarea salariatilor si lipsa lor de interes, cu toate ca paragina este rezultatul a doua decenii de uzura intensiva, fara nicio reparatie capitala.

Nu trebuie sa va mire ca BAGR este vazuta ca baza de tratament.
Asta este rezultatul anilor in care singurele momente de activitate intensiva erau perioadele de controale si inventare sau cand se puneau in aplicare planuri de combatere a proceselor puse pe rol pentru recuperarea contravalorii echipamentului. Camioanele BAGR livrau imediat cateva articole de tinuta acolo unde se primeau citatii de catre administratie si procesele erau dejucate.

Articolul lui Stig nu este un un atac la tot personalul din BAGR. Dimpotriva, in mod evident, este editat ca suport pentru o parte dintre acestia oprimati de cativa smecheri.

Cei de buna credinta pot sta linistiti: stim ca la BAGR exista si oameni de treaba!

Anonim spunea...

Fara legatura cu subiectul
La puscaria Jilava s/a intors astazi schiopatand, dintr/un concediu de mai bine de 3 luni magnificul, el, conducatorul scuterului....... Comunisteanu.
Intamplator sau nu pentru a marca descalecarea habarnistului un detinut care crezuse ca specimenul Comunisteanu a disparut de pe fata pamantului, s/a spanzurat.
Glorioasa intoarcere coane JIJI. Ai grija la noapte poate se mai impusca vreunul prin magazia de armament.
La Jilava se pune in prezent accent pe curatenie. E normal. Mizeria de acolo risca sa imbolnaveasca personalul dar si detinutii. Insa preocupati in elaborarea strategiilor de eradicare a jegului penitenciar conducatorii puscariei lasa descoperite sectile de detinere, facand niste scamatorii cu ofiterii demne de David Coperfield. De exemplu acesti bravi conducatori pun comandant la doua sectii de detinere regim semideschis un ofiter de executie cu probleme medicale care mai are pe deasupra in responsabilitate si sectorul vizite. Pe sectiile a 3 si a 4 cu regim inchis respectiv maxima siguranta este inscaunat sef de sectie tot un ofiter de executie baiatul fiind ofiter la Evidenta detinuti mutat mai mult cu japca pe sectie. La sectia de regim deschis si la cele doua sectii speciale de arest preventiv troneaza de la inaltimea gradului de subinspector, loctiitorul sef de tura care a fost facut ofiter toooooooocmai acum un an.
Pentru ca salata de varza sa fie completa si nimeni sa nu inteleaga politica manageriala de la Jilava un comandant de sectie este repartizat la serviciul de tura.
Ce mai urmeaza oare? Sefa de la evienta sa se metamorfozeze in ofiter instructor paza iar doctorita sa se cloneze si sa apuce fraiele sigurantei exterioare?
Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi de acum incolo la Jilava mai ales ca acum s/a intors si cretinul asta de Comunisteanu.
Si te mai miri ca in puscarie drogurile si telefoanele mobile sunt ceva la ordinea zilei.

Stig spunea...

Spre stupoarea anonimului care m-a localizat intr-o anumita generatie (nu stiu daca Stupu este definitoriu pentru o generatie si in niciun caz nu inteleg analogia celor doua nume) ii transmit ca il cunosc si pe aiuritul de Balcos care isi umpluse Dacia alba cu briz-briz-uri si mingi dezumflate(doar crose de hochei lipseau din arsenal) si pe suedezul de Neagu care-si duce batranetile prin ANP si pe patiserul Olteanu cu afacerile lui ingenioase si imi mentin raspicat punctul de vedere care nu vizeaza salariatii de bun-simt din Baza de odihna: TREBUIE O CURATENIE GENERALA!

Anonim spunea...

La ANP se organizeaza concurs ca in unitati sau e un regulament separat? Intreb acest lucru intrucat pe site/ul lor nu e publicat nimic, unitatile sunt grupate pe zone dar de ANP nu se sufla nimic. Ce faceti fratilor iar organizati examene pe colturi de birou sau prin sala de mese?
Sefu, ia dati o tura si pe la resursele inumane, alea din curtea ANP, si vedeti ce fac fetele dupa usa aia de termopan.

Anonim spunea...

Apropos de baza de tratament. Daca Jilava nu are ofiteri pentru ce BAGR are sef de serviciu siguranta si personal operativ cand ei nu au detinuti in custodie, iar ca pozitionare unitatea e in curtea sorei mai mari Jilava? Nu era suficient un sef punct de lucru?
Ziceam si eu...

Anonim spunea...

Mă bucur nespus că aţi abordat acest subiect sensibil şi vă felicit pentru profesionalism, nu stiu dacă acest articol va avea efecte asupra celor de la A.N.P., tot ce pot să vă spun e că aceste fapte sunt reale, şi există încă din anul 2004, fiind ştiute şi tolerate de directorul B.A.G.R.
Vă rog frumos să mai abordaţi în limita timpului dumneavoastră, acest subiect precum şi altele legate de B.A.G.R., poate aşa se mai face şi la noi putină curăţenie.
Cu stimă,

Un cunoscător

Anonim spunea...

Daca tot ati ridicat subiectul hai sa vorbim despre tinuta,cea noua binenteles am citeva intrebari:1 de ce nu se pot comanda pantaloni separat, doar costum intreg sau complet modular care are trei geci in componenta si o singura pereche de pantaloni?Nu este cunoscut ca se poarta mai mult bluzonul si pantaloni deci aceste articole se uzeaza mai repede impreuna cu camasile?!2La femei costumele de ce nu au si pantaloni sau de ce nu se pot comanda pantaloni separat,cei de la completul modular sunt de doc nu poti sa-i porti cu sacoul de stofa,cine a conceput tinuta nu s-a gindit la femeile din operativ care lucreaza pe ture,pe sectii,in portile de acces,la vizita,la cabinetele medicale etc.este mai oportun sa lucreze in pantalon decit in fusta,unde mai pui ca la colegele mai inalte[la 170 cm ma refer]fustele sunt gata mini nu mai trebuiesc scurtate,poate cele care lucreaza pe sectii nu doresc sa intarite ppl expunind genunchii.

Anonim spunea...

Pentru Theo

Stimată doamnă, echipamentul de cadre şi penal este achiziţionat şi comandat la diverse firme de Serviciul Aprovizionare din B.A.G.R. împreună cu doamna Berbec Cristina din A.N.P.- Direcţia Logistică, în baza unu plan anual aprobat la nivel de A.N.P.,ei răspund pentru acestea, dar toate modificările legate de acestea le vizionează şi aprobă directorul general al A.N.P.

Anonim spunea...

Pentru Theo

Stimată doamnă, echipamentul de cadre şi penal este achiziţionat şi comandat la diverse firme de Serviciul Aprovizionare din B.A.G.R. împreună cu doamna Berbec Cristina din A.N.P.- Direcţia Logistică, în baza unu plan anual aprobat la nivel de A.N.P.,ei răspund pentru acestea, dar toate modificările legate de acestea le vizionează şi aprobă directorul general al A.N.P.

Limba de lemn...........nu acum pe bune stimati colegi,voi intelegeti ceva din postarea de mai sus?

Pruteanu spunea...

M-ai omorat cu punctele astea.

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspunsul polticos si totodata politic primit.Politicos pentru ca va adresati cu "stimata doamna",politic pentru ca la fel cu politicienii versati vorbiti fara sa comunicati realmente nimic.Eu puneam niste intrebari,cui sa le adresez fostului director general al ANP sau doamnei Berbec Cristina?Poate ca ar fi mai oportun sa se ia act de cele sesizate de mine si sa se imbunatateasca ceea ce se poate,eventual sa fim consultati si noi cei care muncim zilnic cu aceasta tinuta,ce articole se uzeaza mai repede, ce anume am dori sa comandam,nu de alta dar nu avem dulapuri pentru haine care nu se poarta,ba mai mult este o risipa sa comanzi un complet modular pentru ca ai nevoie de 1 pereche de pantaloni.