Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 10 august 2008

Arhipelagul SIPA

What do you think spies are: priests, saints and martyrs? They’re a squalid procession of vain fools, traitors too, yes; pansies, sadists and drunkards, people who play cowboys and Indians to brighten their rotten lives. (John le Carré - 1963).

Recunosc. Articolul meu despre spioni a fost un act de trădare faţă de patria şefilor din penitenciare. Nu pot să-mi explic cum de am putut să scriu despre amnezia care i-a apucat brusc pe spionii şefi ai penitenciarelor. Abia un an a trecut de la desfiinţarea pe motiv de spionită excesivă şi 'meseriaşii se întoarce' cu agentu' BG în frunte... sau în dos.
Contrarevoluţionarul Soljeniţîn Aleksandr s-a găsit să decedeze subversiv cu două zile înainte de articol, iar eu m-am gândit că e un moment bun să scriu despre prevenirea criminalităţii în penitenciare. E tot ce pot spune în apărarea mea.

Văzând ştirea în ziare, am descărcat de pe net câteva cărţi scrise de reacţionarul care a primit Premiul Nobel pentru literatură în 1970. Am citit despre CEKA (Comisia extraordinară pe întreaga Rusie pentru combaterea contrarevoluţiei şi sabotajului) şi gândul mi-a fugit la Direcţia pentru Prevenirea Criminalităţii din Mediul Penitenciar (DPCMP). Pe cuvânt că n-am vrut, dar aşa s-a întâmplat.

Arhipelagul Gulag e de vină domnu’ Ungureanu. Am făcut greșeala să citesc şi introducerea şi uite în ce necaz am ajuns. Băieţii matale pregătiţi să sară la jugulara bloggerilor indisciplinaţi m-au sancţionat pe bună dreptate. Am pus întrebări, mi-am manifestat neîncrederea în linia roşie care călăuzeşte spionajul penitenciar şi uite aşa am primit ce merit. Un mujic, asta am fost. Parcă nu mai erau alţi 12.000 de angajaţi în ANP despre care puteam să scriu.

Vulturii şi acvilele prevenirii criminalităţii, nu toţi - doar pretenarii lu' matale, m-au dojenit la rubrica comentarii. Am înţeles mesajul. Nu o să mai scriu aproape niciodată despre spionii şefi din penitenciare. Şi chiar dacă mai am ieşiri de acest gen vă întreb înainte.

Bloggeritul ăsta ar fi ilegal. Aşa spunea şi răposatul (din funcţie) domn Iosif M. spre liniştea şpaiucilor, miticilor şi petricilor din gaşcă. Nu l-am crezut atunci şi rău am făcut. Uite în ce m-am băgat datorită practicilor subversive. Voi purta acest stigmat toată viaţa. A fost o clipă de rătăcire pentru că, vai ce sacrilegiu, ştiam că nu poţi să vorbeşti de rău şefii penitenciarelor. E o cutumă carcerală pe care ar fi trebuit să o am întipărită în minte şi suflet, domnu’ Ungureanu, dar, ce să fac, m-am lăsat dus de val.

Doamne, ce am făcut! Am încălcat prima poruncă a temnicerului. Nu pot să-mi iert asta. Măcar dacă aş fi primit ceva bani pentru asta de la “agenturili străine”. M-a apucat idealismu’ şi îngrijorarea despre spionii şefi ai penitenciarelor. Ce treabă am eu? Pe mine mă interesează florile de fapt şi singurul lucru pe care-l citesc este site-ul ANP. Comunicatele de presă şi rubrica de evenimente mă inspiră.

Am scris, în nemernicia mea - ca un câine turbat, că sunt de acord cu un comentariu care spunea că semănaţi din ce în ce mai mult cu predecesorii dumneavoastră domnu’ Ungureanu. Ce m-o fi apucat? Nici nu aveţi barba lu’ Doru Dobocan nici nu sunteţi profesor ca dl. Ureche. Poate pentru că vă plac scenariile şi spionitele de serie B, dar n-are nici o legătură.

Băieţii matale din echipa tactică anti bloggeri (ETAB) mi-au spus că aş avea interese politice. Asta recunosc că nu prea am înţeles. Adică cineva ar vota un necunoscut care-şi zice Huginn din partidul Penifest şi care face băşcălie de şefii din ANP? Poate le mai trimiţi matale o adresă d’aia cu SSID şi le explici şi cum e chestia cu politica. Doar eşti mai iniţiat.

PS 1. Domnii Iosif M., Marin D. şi Stan P. vă transmit invidioşi salutul lor. Domnii Sanciu F., Şpaiuc G. şi Costaş B. vă roagă să nu-i uitaţi în parcare.

PS 2. Sărumâna admin şi famiglia Musat că v-aţi chinuit să scrieţi noaptea despre ticăloşi, burci şi sipişti.

Link-uri utile:

14 comentarii:

Anonim spunea...

Da` de ce sunteti asa agitat, domnuu Huggin ?? :P Se vede treaba ca fie burcii, fie sipistii, fie baietii lui Ungureanu, fie cine-o mai fi va provoaca insomnii. Nu mai dormiti noaptea, sunteti in permanenta stare de veghe.... :))) Doamneee!!! Sunt pe jos de ras. !

Anonim spunea...

Vai de voi! Sunteti praf

Anonim spunea...

"Bravos dom' judecator!"

Ce s-a intamplat cu arhiva SIPA la desfiintarea acesteia (sau ma rog, la metamorfozarea ei)??? Din cate stiu eu s-a dat directorilor de penitenciar. Prin hartiile lor cu antet cat casa "strict secret" se regaseste "devotamentul" unor colegi de serviciu care cu atata daruire isi goleau gusele pe la lucratorii binevoitori cu ochi albastri, purtand de grija colegilor.
Unii au fugit la pensie, altii trag inca sa faca macar 30 ani de munca, dar ar fi necesar sa fie cunoscuti in unitati. Nu de alta, dar unii trag acum sperante la concursuri, unii pe functii de conducere, si exista in conditiile de concurs o declaratie cum ca nu a colaborat cu semenea "organe". Sau turnatoria colegilor nu se pune?!
Vom afla intr-o buna zi care au fost aceeia? Sau care mai sunt inca?

Anonim spunea...

Exista o vita si un porc de bucuresti care nu mai pot de grija spionilor si a familiei burcu. Groh - groh! Maah, dar mari oameni trebuie sa fie burcii astia de ii bagati asa in seama. Explica-i matale lui domnu` Admin si doamnei Musat (fiind o famiglie, nu am stiut cum sa ma adresez) ca noaptea e, de regula, un sfetnic bun.
Din pacate pentru voi, ati cazut rau de tot in penibil. Ati ajuns sa va bateti cu un pensionar si cu un pusti ametit. Nu va mai baga in seama decat supusii. Ministrii si secretarii de stat nu mai achieseaza la sforariile voastre.
Vai de voi! Sunteti praf!

Huginn spunea...

pentru anonim
10.08.2008 00:49:00
10.08.2008 00:49:00
10.08.2008 01:01:00

Buna dimineata si dumneavoastra. N-am scris nimic de nici un pensionar. Domnul Ungureanu mai are destul de mult până la pensie. La ce vă referiţi mai exact.

Anonim spunea...

Iar s-a suparat familia B. Geo a obosit dupa seara de vineri, sau a primit ordin de la Ungureanu sa nu va mai dea subiect de discutie, si acum a preluat tati coruptu. Abia astept sa-l vad maine la munca. Precis i-a umflat tibi mufa că a ieşit prost la comentarii si s-a si deconspirat. Are 27 anisori... hehehehe si e un spion ratat jucator de solitaire.

Anonim spunea...

CEKA a devenit NKVD si KGB. SIPA a devenit DGPA si a reinviat DPCMP.
Meserias Dzerjinski ala, nici nu se compara cu Ungureanov.

Anonim spunea...

Uita-te la ei, nu mai au vlaga. Au stat emotionati pana la 12 noaptea sa vada ce postezi si n-au reusit decat 3 comentarii anemice. Sunt in stare de soc baietii. Sau o fi parasit postul? Nea tibi vezi ca ti-au adormit baietii in post. Mai da si matale un Red Bull din rezerva strategica.

Anonim spunea...

"Şi ce răufăcători rafinaţi erau aceşti vechi ingineri, cît de diabolice şi diverse erau metodele lor de a
face rău! Nikolai Karlovici von Meck de la Comisariatul Poporului pentru căile de comunicaţie se
prefăcea că este foarte devotat edificării noii economii, putea să vorbească îndelung şi cu însufleţire
despre problemele economice ale construcţiei socialismului şi avea o plăcere deosebită de a da
sfaturi. Unul dintre cele mai dăunătoare sfaturi ale lui a fost următorul: să se mărească fără teama
garniturile trenurilor de mărfuri, chiar şi cele de mare tonaj. Cu ajutorul GPU-ului, von Meck a fost
demascat (şi împuşcat): a vrut să aducă în stare de uzură liniile ferate, vagoanele şi locomotivele şi să
lase Republica, în cazul unei intervenţii, fără căi ferate! Cînd însă, la scurtă vreme după aceea, noul
comisar al poporului pentru căile de comunicaţie, tovarăşul Kaganovici45, a ordonat să se pună în
circulaţie tocmai garnituri de mare tonaj, ba chiar de două şi de trei ori mai grele (pentru această
descoperire el şi alţi conducători au primit ordinul Lenin), atunci, inginerii de rea-credinţă s-au
manifestat din nou, de data aceasta ca limitatori: au început să strige că asta e prea mult, că asta va
uza în mod dezastruos materialul rulant, şi au fost pe bună dreptate împuşcaţi pentru neîncrederea în
posibilităţile transportului socialist."

Anonim spunea...

Nu toti ci-stii sunt ca Ungureanov asta de la DPCMP. La noi in unitate e un baiat foarte buna care nu deranjeaza pe nimeni. Isi face discret traba, nici nu stii de el.

Anonim spunea...

...si tot atat de discret isi ia si salariul, nestiind nici el pentru ce...sssst...in timp ce se inmultesc agresiunile asupra cadrelor...ssst...

Anonim spunea...

Iată cum se petreceau lucrurile. Să privim un mic tablou din acei ani. O conferinţă raională de partid
(în regiunea Moscova). Este condusă de noul secretar al comitetului raional, instalat în locul celui
vechi, arestat. La sfîrşitul conferinţei este adoptată o telegramă prin care se exprima devotamentul
pentru tovarăşul Stalin. Fireşte, toţi se ridică în picioare (la fel cum săreau în sus şi în cursul
conferinţei de cîte ori era pomenit numele lui), în micuţa sală izbucnesc „aplauze furtunoase, care se
transformă în ovaţii". Trei minute, patru minute, cinci minute de aplauze tot furtunoase şi care se
transformau mereu în ovaţii, însă au început să doară palmele. Au început să amorţească braţele
ridicate. Oamenii în vîrstă încep să se sufoce. Totul devine nesuferit de stupid chiar şi pentru cei care
sincer îl adoră pe Stalin. Totuşi: cine va fi cel dintai care se va opri? Asta putea s-o facă secretarul
comitetului raional, care stătea la tribună şi tocmai citise telegrama cu pricina. Dar el este nou, el este
în locul celui întemniţat, el însuşi se teme! Căci aici, în sală, se află şi aplaudă agenţii NKVD, ei vor
nota cine va înceta primul!... Şi aplauzele, în mica sală obscură, fără ca marele conducător să ştie,
continuă şase minute! Şapte minute! Opt minute!... Toţi sunt morţi! Sunt pierduţi! Nu pot să se mai
oprească pînă ce nu vor cădea loviţi de infarct! În fundul sălii, la înghesuială se mai poate trişa un pic,
se poate bate mai rar, mai încet, nu atît de frenetic, dar în prezidiu, în văzul tuturor? Directorul fabricii
de hîrtie din localitate, un om puternic şi independent stă în prezidiu şi, înţelegînd toată această
situaţie falsă şi fără ieşire, aplaudă! Minutul al nouălea. Al zecelea! Priveşte melancolic spre secretarul
comitetului raional, însă acela nu îndrăzneşte să se oprească. Este o nebunie! Nebunie generală!
Uitîndu-se unul la celălalt fără prea mare speranţă, dar cu chipurile pline de entuziasm, conducătorii
raionului vor aplauda pînă ce vor cădea, pînă ce vor fi scoşi pe targa! Însă chiar şi atunci cei rămaşi nu
vor tresări!... Şi directorul fabricii de hîrtie, în minutul al unsprezecelea, adoptînd un aer preocupat se
lasă pe scaunul său din prezidiu. O, minune! Unde a dispărut acel entuziasm general, impetuos şi
nedescris? Toţi deodată, la aceeaşi bătaie din palme, se opresc şi se aşază pe scaune. Sunt salvaţi!
Iată că s-a găsit, pînă la urmă, unul mai breaz!
Ca să vedeţi totuşi cum sunt recunoscuţi oamenii cu spirit independent! Şi tot aşa sunt scoşi din
circulaţie, în aceeaşi noapte, directorul fabricii este arestat. S-a pricopsit foarte lesne cu zece ani, dar
pentru cu totul alte motive, însă după ce şi-a pus semnătura pe 206 (procesul-verbal final al
anchetei), anchetatorul îi aduce aminte:
— Şi să nu te mai opreşti niciodată primul din aplaudat!

Anonim spunea...

Domnule Anonim-19:53,

Excelent, savuros exposeu...

in zilele noastre, sint unii care vaz ca aplauda si dupa ce ar trebui sa s eopreasca din aplaudat, caci a murit to'arasu-stalin-din-anp...
iar asta nou de veni, nu mai cere numar de aplauze de basca... dar e greu cu obiceiurile, daca ele reprezinta singura competenta a aplaudacilor... drept pt care, asculta, aplauda, informeaza, doar -doar s=o ivi un alt stalinel, cit de mic, dar stalinel sa fie...

Anonim spunea...

La noi la unitate este o persoa care a ajuns, nu stim cum, mare ofiter de protectie si bla, bla, bla... Daca toti or fi ca persoana respectiva, vai mama noastra. Sta ca molia, nu stie sa faca nimic, nu are habar de nimic, rade mult si prost, culege doar firimituri de ici de colo, irelevant, dealtfel, si isi ia salariul frumusel in fiecare luna. Halal ofiter de informatii. Interesant: Domnul Bala a fost in comisia de concurs. Si persoana nu este din sistem.