Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 21 iulie 2008

Sporuri, stimulente si deconturi ilegale la Ministerul Justitiei

Alexandra Presură, campioana salariilor la categoria funcţionari publici din Ministerul Justiţiei, este o persoană mult mai interesantă decât ar recomanda-o fizionomia şi funcţia deţinută. Coana mare a auditului justiţiei îşi trage sporuri, stimulente şi deconturi măsluind documentele justificative.
.
Auditul justiţiei - sporuri, stimulente şi deconturi ilegale
.
Sâmbătă vă povesteam despre adunarea de sporuri şi stimulente care-i asigură şefei de la audit din Mininsterul Justiţiei un salariu lunar de peste 14.000 RON.
.
Sporuri din sitemul penitenciar şi sporuri care se acordă în mod normal personalului care lucrează cu fonduri PHARE sunt cumulate de 'distinsa' doamnă Presură şi de alte persoane din Direcţia de Audit Public Intern (DAPI) din Ministerul Justiţiei.
.
Majoriatea angajaţilor DAPI beneficază 12 luni pe an, în mod absolut nejustificat, de sporuri care se acordă personalului din sistemul penitenciar, în condiţiile în care cei mai mulţi auditori nu pun piciorul într-un penitenciar nici din întâmplare.
.
La sporul de 75% pentru auditarea proiectelor PHARE nu se dedulceşte doar doamna Presură în calitatea-i de director. Invitaţi la furt sunt şi alţi colegi din DAPI la fel de tăcuţi în limba proiectelor pe care le auditează (adică nu ştie engleză, ca matale domnu' pensionar Stan).
.
Inginerii financiare practicate de ani de zile
.
Cea mai mare inginerie financiară cu auditori abia urmează. Cei mai mulţi dintre auditori justiţiei nu au fost numiţi în funcţie prin concurs aşa cum v-aţi fi aşteptat. În plus s-au asigurat toţi că o inginerie financiară le permite să obţină un salriu foarte mare.
.
Ingineria e cam aşa. Deşi auditorii au fost transferaţi de la curţi de apel în ordinul de numire aceştia figurează ca lucrând la instituţia de unde chipurile s-au transferat. Ciudată mişcare nu-i aşa. Nu şi gratuită.
.
Auditorii au fost transferaţi 'la mişto' ca să beneficieze de decontarea cheltuielilor de transport şi de cazare care desigur sunt fictive. Ordine de deplasare şi cereri de decont stau mărturie şi o simplă verificare ar duce la descoperirea ingineriilor auditorilor care, altfel, se dau arhanghelii eficienţei şi eficacităţii.
.
Alexandra Presură în conflict de interese
.
Sursa noastră ne mai lămureşte şi motivul pentru care madam Presură se bătea aprig pentru onoarea şi promovarea lui Dumitru Nădrag, fostul director de la Penitenciarul Spital Poarta Albă. Şefa de la auditul justiţiei s-a găsit să-şi facă master tocmai la soţia numitului Nădrag la Universitatea Ovidius din Constanţa.
.
Păi cum e cu ditamai conflictu' de interese coană Presură? Când îl auditezi matale pe Nădrag, când te auditează nevastă-sa la examenele de la Constanţa. Chiar aşa, să se fi terminat facultăţile din Republica România şi să nu-ţi mai găseşti alt master decât la Constanţa?
.
Ce spuneţi domnule ministru? Merită un control? Q-ariu şi Iulia Scîntei au trecut în istorie împreună cu secretul maşinaţiunilor de la DAPI. De ce nu au făcut nimic? De ce nu spune nimic DAPI despre tărăşeniile găştii Q-ariu- Tuleaşcă - Scîntei? Aşteptăm un răspuns.
.
Link-uri utile

PS. Şefa cu auditu' scuze pentru ilustraţia care conţine text în limba engleză. Vă rog să nu treceţi la decont o eventuală traducere. Mesajul imaginilor se referă la lăcomie în general, textul se referă la DAPI şi la lăcomie în particular.

21 comentarii:

Anonim spunea...

Madam Presura ar fi instare sa faca si ....oua la dispozitia sefilor , daca acestia o cer. Ca din punctul de vedere al auditului a probat (indiferent de conducerea mj) ca poate "produce" la comanda orice fel de material (a se citi INEPTIE). Poate ca ar fi bine ca instanta suprema a auditorilor din Romania sa o ia putin la puricat asupra competentelor si recomandarilor pe care le semneaza si le face....ca or avea si ei niste norme minime de evaluare a celor pe care i-au "botezat in cele ale auditului".

Anonim spunea...

Femeia asta nu are ce cauta la audit. A inchis ochii latoate matrapazlacurile facute in minister si in schimb a primit un salariu mare. Sunt cazuri de persoane care lucreaza cu proiecte PHARE dar nu pot beneficia de acest spor. De ce Presura primeste acesti bani?

Anonim spunea...

Acum ceva timp in urma, CM (coana mare) Presura, probabil ca citise (lucru care i-se intampla rar) o carte sau un dictionar si a descoperit cuvantul "externalizare". Cu siguranta ca a fost marcata filozofic (si existential) de ....sonoritatea cuvantului nou aflat si a inceput sa il foloseasca tot mai mult in recomandarile pe care le facea. Nu stiu daca chiar si intelege termenul si implicatiile. Dar daca tot l-a promovat ( ca rezolvare a unor probleme de reducere de cheltuieli in sistemul mj) poate se propune si externalizarea auditului din mj ca s-or gasi suficiente firme de renume care pot audita (onest si realist nu pe "pachetele") si fac pariu ca mj ar avea o imagine reala a problemelor din unitatile mj si ar costa si mai ieftin.

Anonim spunea...

Acum puteti sa va raspundeti singuri la intrebarea de ce nu sunt bani. Daca asemenea capuse au asemenea salarii, de unde sa fie domnule? Ca acolo nu e numai Prescurea asta... mai sunt si altii tot asa de imbecili si la fel de lacomi.

Anonim spunea...

Secaturile astea iau atatia bani degeaba si noua palmasilor care-i tinem acolo in scaune nici macar ce ni se cuvine nu ne dau. Apropo, voi cei ce scrieti aici, ati observat ca in acordul colectiv care s-a semnat de curand nu e trecuta ziua de 1 mai la zilele libere? Dupa ce ca sunt asa de putine nici pe alea care sunt recunoscute unanim nu vor sa le dea. "Cinste" oricum sindicatelor, care au cazut la pace pe chestia asta....

Anonim spunea...

Daca tot de vorbeste de sefi incompetenti,sa va povestesc despre un sef de la Barcea mare( Timar ) care ,desi a luat nota 3,14 la examenul pentru functia pe care o gireaza,se da mare profesionist. Din cauza ca ofiterii din subordine sunt fie in concedii medicale ,fie in concedii de odihna,eminenta sa a ajuns sef de tura (tot universul i s-a prabusit ),cat credeti ca a rezistat ??....va spun eu ,o singura tura dupa care si-a luat concediu medical. Si mai vorbea de moralitate,nemernicul . Uite ca a dat Dumnezeu si a vazut cum o duc si palmasii , toata lumea vede cat de neserios este . Unii zic ca poate au inceput sa-si faca efectul lumanarile aprinse pentru sanatatea lui,,,cine stie ???...poate poate.

Anonim spunea...

Care acord colectiv ala care nu se respecta...nu se respecta nici cele mai elementare norme din codul muncii halal minister al justitiei.Poate cand vor fi bani...........of of

Anonim spunea...

Pai maica,

nota PI la un examen este o reusita in sine!

al de la Barcea trebuie sa fie fff mindru!

MESERIE!
http://en.wikipedia.org/wiki/Pi

Pi or π is a mathematical constant which represents the ratio of any circle's circumference to its diameter in Euclidean geometry, which is the same as the ratio of a circle's area to the square of its radius. It is approximately equal to 3.14159. Pi is one of the most important mathematical constants: many formulae from mathematics, science, and engineering involve π.[1]

Pi is an irrational number, which means that it cannot be expressed as a fraction m/n, where m and n are integers. Consequently its decimal representation never ends or repeats. Beyond being irrational, it is a transcendental number, which means that no finite sequence of algebraic operations on integers (powers, roots, sums, etc.) could ever produce it. Throughout the history of mathematics, much effort has been made to determine π more accurately and understand its nature; fascination with the number has even carried over into culture at large.

The Greek letter π, often spelled out pi in text, was adopted for the number from the Greek word for perimeter "περίμετρος", probably by William Jones in 1706, and popularized by Leonhard Euler some years later. The constant is occasionally also referred to as the circular constant, Archimedes' constant (not to be confused with an Archimedes number), or Ludolph's number.

Patrick spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Patrick spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Patrick spunea...

Pentru anonim de la ora 10,36:

Negocierile colective au ca baza minima de plecare prevederile Codului muncii, ale legislatiei aplicabile si ale Contractului colectiv la nivel national. Prin negociere nu pot fi diminuate drepturi. Din alta perspectiva, un acord colectiv valabil doar cu semnatura partilor, nu este un instrument juridic superior unei legi.

Ceea ce ai semnalat nu este o deficienta de negociere ci o greseala de redactare (corectabila) care nu va priva personalul de vreun drept.

Codul muncii prevede expres care sunt zilele de sarbatoare si se include si 1 mai. Acestea au fost reproduse in Acord (cu greseala semnalata) si s-a negociat in plus ziua de 29 iunie, angajatorul fiind in cele din urma de acord cu aceasta propunere.

In final, este o negociere in plus.

Anonim spunea...

Despre doamna Presura se pot spune multe........ si cum echipa ei de auditori a fost in control la RAM in 2006 iar raportul nu a juns niciodata mai departe de biroul ei...nu l-a dat la nimeni...l-a pastrat pentru ea....sa acopere bine, bine de tot ce e in curtea acestei regii........si cum sotul doamnei a figurat pe statul de plata al unei din fabrici si nu a venit nici o data pe acolo.....dar banii (salariul) si l-a luat omul ca de....muncise.
Deci multe sunt neregulile pe care le-a facut aceasta duduie.....dar poate vad si altii de mai de sus, si poate mai iau si niste masuri, dar unele severe, nu doar de dragul "masurii".
Oricum interesant subiectul, care mai stiti cate ceva, aveti curajul si scrieti sa stie lumea toata pe ce se duc banii nostrii.

Anonim spunea...

Nu sunt invidios pe sporurile, deconturile Coanei Mari, sunt dezamagit de acceptul conducatorilor ministerului.
Nu cred ca isi aproba singura deconturile .
Ce fac reformatorii justitiei in frunte cu conu Ragea? ursu la mierea justitiei?!

Anonim spunea...

Hotul neprins,auditor cinstit.
Pe auditori cine ii auditeaza ? la cheltuieli si incasari?! cele publice ...ca restul e tacere.
Am fi dorit transparenta de care scriu ei in rapoarte ,printre "mari festinuri la masa unitatii".

Anonim spunea...

NEMERNICUL DE TIMAR......este un nesimtit si jumatate....NU MAI POATE SA SPUNA LUMII CA ESTE DIRECTOR AL PENITENCIARULUI? DE ACEEA SI-A LUAT MEDICAL ....DIRECTORUL NU VINE NOAPTEA LA MUNCA..:)))

Anonim spunea...

1. Poate ar trebui verificat si examenul pe care dna Presura l-a sustinut pentru postul de director DAPI. Legea zice ca este obligatoriu sa detina o diploma de Master..ori dna. Presura, la vremea accea nu absolvise...Tot dl. Nadrag i-a intors vreun favor !?
2. La examenul dat pt postul de Sef Serviciu Audit de catre dna Rancu, din comisie a facut parte o dna doctor auditor...Oare nu-i vreun conflit de interese..ma intreb !?
3. In 2006 cand au auditat Scoala de la Tg Ocna (simultan cu echipa de control din ANP) l-au acaparat pe dl. Inspector de RU din Directia de Inspectie incat acesta se refugiase sa-si faca treaba.

Anonim spunea...

Sunteti de rahat ca de altfel toata presa din Romania, veniti cu niste acuze dar nu aveti si dovedi. Si bah idiotule unde vezi tu conflictul de interese... mai studiaza legea matale, mai treci iar pe la facultate si apoi apuca te de scris. Cat in privinta salariilor nu cred ca 14000 de lei lunar pentru un Director la acest nivel este atat de mare.

Anonim spunea...

Presura ai descoperit si tu netu?

Anonim spunea...

Asta nu-i Presura ca nu o duce mintea ci unul dintre nenumaratii nepoti care a fost condamnat sa invete net-ul inainte de a ajunge matusa mare panarama in MJ. Apropo de concurs spune o vrabiuta ca toate subiectele erau din 2-3 pagini de legislatie,iar prostii de contracandidati n-au avut decat vreo mie de citit. Asa-i presurica?

Anonim spunea...

Cum a ajuns domne aceasta doamna la MJ?Poate cineva sa-mi spuna? Daca are cineva detalii va rog postati-le ca tare curios sunt. Din cate stiu eu aceasta doamna pare-mi-se a fi venit de prin Rm.Valcea.Oricum trebuie sa aiba ea pe cineva sus pus care a catapultat-o la MJ

Anonim spunea...

Un retardat sau retardata care, cred, e singurul/a dupa net care o critica pe Dna Presura,probabil ca a suferit in copilarie, a abuzat cineva de el/ea, ca numai aberatii a spus, nu exista salariu de 14000 lei, e cu mult mai mic dar tu sti asta, si a petrecut mai multe ore in penitenciare decat sti tu sa numeri, asa ca retardule nu mai iti comenta singur articolul ca se vede de la o posta ca e acelasi stil de scris si, ce e mai rau :nu te baga nimeni in seama si sti de ce? Pt ca esti retardat.Sigur ai avut o problema personala cu Dna Presura ca te-a catalogat incompetent, ori crezi ca ti s-a facut o defavoare la vreun examen care l-ai sustinut impotriva ei, dar iti zic eu ca l-ai picat ca esti prost,nu de altceva, nu ai nici 5% din experienta ei, Eu in locul tau as critica pe mata ca te-a facut,te intrebi cum a ajuns la MJ si tu probabil nu ai ajuns. Studiaza-i CV-ul.