Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 4 iulie 2008

Paraşutaţii Q-ari de la penitenciare intră în panică

Ministerul Justiţiei se chinuie să asigure finanţarea sistemului penitenciar în timp ce anunţata 'remaniere' declanşează un conflict de proporţii între şeful ANP şi şeful inspecţiei penitenciare.
.
Ministerul Justiţiei plăteşte oalele sparte de economiştii şefi ai sistemului penitenciar
.
Radu Ragea, 'ministrul penitenciarelor', a reuşit să găsească bani pentru salarii, prime şi datorii urgente, limitând astfel efectele crizei financiare în care se află ANP. Cel târziu săptămâna viitoare Ministerul Finanţelor va vira banii către Administraţia Naţională a Penitenciarelor prin bugetul Ministerului Justiţiei.
.
Dumitru Marin, manageru' bolnav subit de inimă şi Bogdan Costaş, ameţitul care face pe şeful direcţiei economice a penitenciarelor, au dovedit că nu sunt în stare să gestioneze finanţele şi logistica penitenciarelor, motiv pentru care sunt toate şansele ca aceştia să părăsească rapid funcţiile de conducere deţinute.
.
Şeful inspecţiei penitenciare un impostor desăvârşit prin trădare
.
Echipa paraşutaţilor lui Chiuariu intră în panică. Petre Stan tocmai a fost mazilit. Marin Dumitru se pregăteşte. Ceilalţi speră să scape şi nu ezită să-şi vândă foştii aliaţi sau protectori.
.
Florin Stanciu, impostorul care face pe şeful inspecţiei penitenciarelor este în conflict deschis cu Gheorghe Şpaiuc, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Motivul este simplu. Florin Stanciu îl toarnă sistematic pe Şpaiuc la şefii din ministerul justiţiei sperând că va rămâne în funcţia cu care a fost cadorisit.
.
Pronostic rezervat în ceea ce priveşte câştigătorul
.
Şpaiuc a descoperit trădarea şi acum îl ameninţă pe Stanciu că îl va trimite înapoi la minister să-şi plimbe inutilitatea pe acolo. Cine va învinge nu se ştie. Şpaiuc e întâmplător director general, dar Stanciu are pilele politice mai la îndemână.
.
Stanciu are însă problema de dosar care-l face incompatibil cu statutul de funcţionar public şi, în plus, nici nu-şi poate justifica numirea în această poziţie. N-are deloc experienţă şi nu a fost în stare să obţină mai mult de nota 3 (trei) la examenul pentru funcţii de conducere.
.
Şpaiuc va mai rămâne o vreme la ANP. Însă finalizarea raportului Corpului de Inspecţie al MJ va însemna înlăturarea acestuia în scurt timp. Stanciu mizează tocmai pe faptul că raportul care va fi finalizat la 15 iulie îl va scăpa de un adversar.
.
În mod neaşteptat Şpaiuc a demisionat, se pare, din funcţia de prim procuror pentru a putea rămâne director general. Solicitarea de întrerupere a detaşării, adresată CSM de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, locul de muncă al acestuia, l-a determinat să facă o mişcare care-l va costa dacă nu rămâne la penitenciare.
.
Arbitrăm 'bătălii' între ştabi?
.
Urâtă treabă bătălia asta între ştabi. Ne cam scoate din joc. Dacă se elimină unii pe alţii noi despre ce mai scriem? Staţi domnilor! Nu vă certaţi! Vă luăm noi pe rând. Aveţi puţintică răbdare.
.
Link-uri utile:

PS. Salutăm cel mai recent membru al echipei http://www.penifest.blogspot.com/. Colectionarul de amintiri a postat ieri primul articol.

6 comentarii:

Anonim spunea...

ba, nu sunt fan Spaiuc
dar datii o sansa
Stanciu e parasutist cu "diploma" si spagi

Anonim spunea...

Hugiiiinn!Doamne,Doamne că bine le mai zici tu! Articolul ăsta a fost nu cafeaua de dimineaţă ci alifie de pus la rană.Apropo de luatul pe rând şi aveţi puţintică rabdare în caz că epuizezi subiectele.Eu cred că totuşi poţi scrie lejer şi de bine,daca e cazul,şi se întâmplă o minune.Stii la ce mă refer?

Anonim spunea...

Cred ca in raportul corpului de inspectie mj ar trebui sa apara si faptul ca stanciu a facut controale la spitalul lui nadrag si nu a vazut nimic in neregula cu doar 2 -3 saptamani inaintea controlului inspectiei ministrului. Probabil stanciu sufera de ....orbul gainilor sau era prea preocupat de protejarea lui nadrag...si cei 40 de hoti ( figurativ vorbind si ca preluarea a unu titlu de succes). Cu siguranta ca dupaamiezile petrecute pe vaporas la insula organizate de nadrag produceau "aerisiri" complete a "Vidului dureros" din sfera osoasa a lui stanciu, ca s-a aplicat tipul de "inspectie vanish" ( un fel de albire a hotiilor) si apoi "rapoarte cocolino" ca sa le faca imputernicirea ....moale si pufoasa

Anonim spunea...

Incepem sa devenim toti fani spaiuc pentru ca avem un adversar mult mai perfid? Asta pare sa fi fost soarta noastra de pana acum: sa alegem raul cel mai mic. Ne miram atunci cum nu mergem inainte. Asa se intampla si in unitati: oamenii sunt nevoiti sa aleaga intre doi poli de putere dintre care nici unul macar nu e in regula. Cei care aleg sa ramana in afara influentei polilor sufera presiunea nefasta din partea amandurora.

Anonim spunea...

Cred că e momentul să scrii de bine! Articolul meu de la 9:32 se termina cu o întrebare la care nu am primit răspuns.Constat că providenţa ,a făcut ca eu să anticipez articolul apărut azi,altfel spus mi-am dat răspunsul singură ,pe care de altfel îl aşteptam de la tine.Mulţumesc! Mulţumim Doamne!

Anonim spunea...

Nu uitaţi, stimaţi colegi, ,,Puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut.". Să sperăm că noua conducere ANP a învăţat din greşelile predecesorilor şi nu le va repeta.După cum ştim prost nu este cine greseşte ci cine face aceeaşi greşeală de două ori.