Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 10 iulie 2008

Informaticianul şef al puşcăriilor a spionat pentru conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Cu câteva zile în urmă vorbeam despre pasiunea "scormonitoare" a directorului DTI, Romeo Vasiliu. Faptul că încercarea s-a finalizat fără nicio "captură" nu scuză efortul depus. Astăzi vom vedea care sunt implicaţiile penale şi nu numai ale activităţii de monitorizare şi interceptare autorizată sau neautorizată.

Mai întâi faptele
.
Conform surselor noastre, şeful Direcţiei Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii IT din ANP, din proprie iniţiativă şi la îndemnul lui Marius Iosif, director general la acea dată s-a ocupat în mod absolut ilegal de:
  1. monitorizarea şi interceptarea mail-urilor personalului
  2. monitorizarea locaţiilor de Internet spre care navigau utilizatorii de Internet din cadrul sistemului penitenciar
  3. "scormonirea" prin calculatoarele personalului în vederea descoperirii eventualelor fişiere suspecte a conţine informaţii compromiţătoare sau, mai rău, "defăimătoare" la adresa conducerii ANP.

CEDO: Monitorizarea corespondenţei angajaţilor este ilegală

În cazul în care domnul Vasiliu a acţionat la ordin, ANP-ul are o mare problemă pentru că monitorizarea utilizării Internetului angajaţilor de către angajatori este ilegală, conform CEDO. La fel de ilegală este preocuparea informaticianului şef dacă acesta a acţionat din proprie iniţiativă.

După dezbateri îndelungate, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), ale cărei decizii sunt izvor de drept şi pentru instanţele române, a decis pe 3 Aprilie 2007 în cazul Copland vs. Marea Britanie.

În speţă, Copland este o fostă angajată a unui Colegiu din Ţara Galilor. Începând cu Noiembrie 1999, timp de 18 luni, i-au fost urmărite telefoanele, e-mail-ul şi traficul Internet de la locul de muncă.

CEDO a decis că convorbirile telefonice de la locul de muncă sunt acoperite de noţiunile de "viaţă privată" şi "corespondenţă" prevăzute de articolul 8 al Convenţiei. "În mod logic, şi e-mail-urile trimise de la locul de muncă vor fi protejate în mod similar de articolul 8, ca şi informaţia ce rezultă din monitorizarea utilizării personale a Internet-ului."

Ca atare, CEDO a considerat că ne aflăm în faţa unei violări a art. 8 (dreptul la viaţă privată) a Convenţiei pentru Drepturile Omului şi a condamnat statul britanic la plata unei sume uriaşe drept daune morale.

A fost obligat informaticianul şef să aibă astfel de preocupări?

Chiar nu contează care este răspunsul în condiţiile în care Legea nr. 293/2004, la art. 4, alin. (3) prevede faptul că "Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale."

Poate ca domnul Vasiliu nu cunoştea legea. Posibil, dar asta este problema dânsului atâta timp cât Constituţia prevede chiar la art. 1, alin. (5) că "În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie."

Dar ce zice legea română? Păi Legea română vorbeşte despre autorizarea interceptării, infracţiune, amendă penală, ani de puşcărie. Mie mi se pare o treabă serioasă! Voi ce ziceţi? Credeţi că ANP-ul, MJ-ul vor avea vreun cuvânt de spus? Interesantă chestie... Aşteptăm cu nerăbdare urmarea :)

Scurtă bibliografie pentru curioşi

  • Constituţia României,
  • Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei,
  • Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarului public cu statut special din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor,
  • Codul Penal, Codul de Procedură Penală,
  • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, OUG 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor.

Ofertă publică

Dacă ANP-ul şi MJ-ul nu se descurcă în interpretarea legislaţiei române sau străine mă ofer voluntar să vin cu precizări suplimentare.

38 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt pur si simplu uluit. Nu credeam ca in 2008 mai sunt in vigoare astfel de practici KGB-iste. Daca de la o amarata de puscarie primim astfel de vesti, la ce sa ne asteptam din partea SRI, SIE, DIE, Interpol s.a.m.d.?
Parerea mea este ca ar trebui sesizata... pe cine sa sesizezi cand asta se intampla chiar in curtea Ministerului Justitiei?
In ce tara ne-am ales si noi sa ne nastem. Ne meritam soarta.

Anonim spunea...

Pai daca lucrurile stau asa si exista si probe, de ce nu sesizati parchetul?

Anonim spunea...

De acord cu anonimul de la ora 14.16.00. Sa sesizam parchetul daca exista un minim de dovezi. Aceste practici de tip KGB- vorba colegului - trebuie sa dispara sau macar sa fie inhibate cat de cat. Daca vom face demersul legal , cu alta ocazie acesti indivizi se vor gandi de doua ori inainte de a mai face astfel de gesturi.

Anonim spunea...

Ar trebui ca actuala conducere sa ia masuri ca asa ceva sa nu se mai poata intimpla. Suntem in 2008 nu in 1968. Cum naiba sa-mi cotrobaie orice bou prin mailuri sau documente doar pentru ca are parola de administrator? Daca stau sa ma gandesc nici nu era greu. Intri in retea ai parola de admin si faci ce vrei cu celelalte calculatoare. Ce nenorociti. Si cand te gandesti ca Iosif ala e mare judecator. Oare asa face si la instanta? Despre vasiliu nimeni n+are vreo parere buna. Era de asteptat.E doar un slugoi care s-a zbatut sa fie sef.

Anonim spunea...

Un prieten din ANP mi-a spus ca Romeo asta se ducea saptamanal cu informatia la Iosif pe hartie. Printa tot ce gasea suspect si se ducea sa sifoneze. Iosif cica nu lucra pe mail si trebuia vasiliu sa umble cu maldaru de hartii dupa el.

calaul spunea...

BĂăăăI....Păi daca noi "dădeam informaţii despre bandiţi"... facea ceva... preventiv.....
Cum măi, vrei sa utilizezi PC în scop personal?Ce n-ai timp acasă(daca nu te chaeama la o noua misiune neprevăzută....)?
Dar oare se stie ca În unele unităti personalul nu are acces la LEX2000-şi vorba aceea trebuie sa fi la curent cu legislatia.... plus başca ca se actualizeaza la 2-3 luni... asa de sanchi.....Şi se stie ce zice MUSIU de la informatică-aşa a dat ordin domnul director, că daca vreau să imi cumpar monitorul....Şi stai şi teuiţi lung... în yare... şi începi să crezi şi tu aşa măgarie....

Anonim spunea...

Trebuie facuta diferenta intre corespondenta privata si cea de serviciu.Sa nu uitam ca totusi ANP face parte din sistemul de ordine publica si aparare,lucreaza cu documente clasificate.Doamna la care faceti referire era angajata unui colegiu.Institutia trebuie sa se protejeze, problema este ca nu o face cum trebuie.Sa nu credeti ca in sistem sunt numai "oameni de bine".Parerea mea este ca inclusiv dumneavoastra responsabilii acestui blog spionati.

Anonim spunea...

Ce sa mai zic? La meserii noi, metode procuroresti-militienesti vechi...
Pulanul, lampa in ochi si scotocitul prin PC-uri...

Acum inteleg de ce Kibedi Katalin, devenita SS in MJ , se opune vehement sa invete sa lucreze pe PC... Pai mai putea ea sa discute pe e-mail cu dr. Enatescu cum sa il aranjeze pe barbat'su (artistul c nu mai produce la nivelul pretentiilro coanei mari ) la Psihiatrie? vorbesc despre doctorul psiiatru, al ei bun colaborator din pe vremea anilor buni 80-90?

da-o in saracia ei de IT daca la asta e folosita...

Anonim spunea...

Oare ce au mai facut ,daca si in calculator cotrabaie,perchitia corporala amanuntita cand ne face ???????

Anonim spunea...

sunteti uluiti?
(ha, ha, ha )

dar sa chemi ofiteri si agenti sa dea declaratie ca nu esti un coleg foarte bun, ce ziceti?
dar daca mai pui si detinuti sa dea declaratie impotriva unui cadru al unitatii, aveam de a dreptul imaginea unui sistem comunist.
o hartie data de un detinut a fost aratata ca "proba" unui control, fara ca acesta sa fie interesat de cazul meu.

ca tabloul comunist sa fie complet trebuie sa va spun ca un ofiter a fost amenintat, indirect si in scris, cu Parchetul Tribunalului daca nu ma acuza intr-o mascarada de comisie de disciplina.

aceste hartii nu sunt auto-sesizari pur si simplu facute de colegi, ci de-a dreptul s-a "lucrat" la adunarea acestor materiale.
bine ca unii colegi au dat dovada de constiinta si nu au acceptat sa scrie si m-au avertizat de cele care se puneau la cale, precum si de faptul ca s-a aratat controlului hartia detinutului.

ulterior si detinutul a recunoscut ca a fost pus sa faca asa ceva.

acest lucru s-a intamplat in perioada mai 2007 - aprilie 2008, in care echipa de incompetenti de la conducerea PNT Galati fusese atinsa de spiritul atotputerniciei.
(in aceasta echipa era evident si cotofana dediu, alaturi de tugui si ionescu alte nulitati dovedite).

acum au lasat-o mai moale datorita cutremurelor de la varful ANP-ului, a instantelor castigate de mine, dar si datorita existentei acestui BLOG.

nici nu au trebuit sa scotoceasca cum a facut seful IT, ci pur si simplu au fabricat aceste lucruri.

tot ce am scris poate fi dovedit cu probe scrise, audio, martori si daca nu au aruncat declaratiile ....
mihai v galati

Mihai Politeanu spunea...

Pai faceti-le publice!

Huginn spunea...

ptr anonim 10.07.2008 16:07:00

:-) Înţeleg ce vreţi să spuneţi dar faceţi o uşoară confuzie de termeni şi de situaţii.

Protecţia informaţiilor clasificate este o operaţiune legitimă care nu are însă nimic în comun cu spionarea colegilor la ordinul şefului. Prima operaţiune are o raţiune legală cealălaltă este un abuz sancţionabil penal.

Un exemplu simplu şi, din păcate, real:

Faptul că o persoană era identificată ca primind mailuri cu extrase din amărâtul ăsta de blog era motiv suficient de detaşare, transfer sau mazilire pentru unul ca Iosif.

E normal să se întâmple aşa? Nu e? Are vreo legătură cu protecţia informaţiilor clasificate. Nu are.
Este o încălcare a dreptului la inviolabilitatea corespondenţei? Este?

'Clienţii' noştrii au dreptul la inviolabilitatea corespondenţei şi nu sunt oameni liberi. Noi de ce nu l-am avea?

Anonim spunea...

AVIZ AMATORILOR("PROFESIONISTI"-ASA SE CRED EI)de la Barcea-Mare.Nu mai umblati sa cautati cine scrie pe blog ca poate va vedem pe carantina.Asa ca mai TIMARE SI MARA SI BOTA terminati cu cautarile despre cine scrie pe blog.Este un drept la libera exprimare si nu va mai puneti impaotriva noastra ca daca nu erati VOI nu se stia si despre viata noastra de la Barcea.GRIJA MARE PE UNDE TASTATI SI EXPLICATI-LE HACKERILOR VOSTRI CONSECINTELE.(TIMAR,MARA,BOTA)

CARANTINA USOARA...:))

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la ora 16:17:00.

perchitia corporala amanuntita cand ne face ???????

Prietene, tu unde lucrezi? La mine, la puscarie, se face perchezitie corporala tuturor cadrelor care intra sau ies. Nici macar borseta cu acte nu scapa. E drept perchezitia e sumara dar pana la cea amanuntita mai e un pas. M-am tot intrebat ce o fi in mintea celor care au ordonat asta? Ce-si inchipuie ca ar putea gasi? Cat de prost trebuie sa fi ca sa incerci sa introduci in felul acesta obiecte interzise in puscarie? Din punct de vedere statistic cu cat a scazut numarul obiectelor interzise descoperite in penitenciar de cand a fost introdusa aceasta regula? Sau altfel spus, cate obiecte interzise au fost descoperite in felul acesta? Presupun ca raspunsul este "zero". Si atunci ce rost mai are aceasta bazaconie umilitoare?
Asta ca sa nu mai spun ca mie mi se pare ca pe noi ne sare randul la prezumtia de nevinovatie.

Anonim spunea...

Este un yes-man care a fost folosit de "Iosif". Nu trebuie sa dea in el cu pietre decat cei care au fost "lucrati" de el. Sa stiti ca in cazul lui este valabil dictonul biblic "fericit cei saraci cu duhul". MI-E MILA DE EL. Oricum sunt convins ca si daca citeste articolul, precum si comentariile, tot NU INTELEGE NIMIC.

Anonim spunea...

Auzi, calaule, imi pare mie sau te cam pricepi la tot ce misca in sistemul asta? Ca ai, asa, o usurinta in a aborda lucruri la care e clar ca nu te pricepi incat cred ca abia zilele astea ai decoperit internetul si comunicarea pe blog. Ia baga-ti mintile in cap si fa frumos pe blog ca ne cam agasezi. Poarta si tu o discutie civilizata,coerenta, vino si tu cu ceva concret si constructiv ca tara e plina de sfatuitori inteligenti ca tine. Daca tot esti calau, taie nodul gordian nu taia frunze la caini. Sa stii ca data viitoare te plesnesc peste manutele alea cu care scrii de zor.
Stai asa, nu te repezi la tastatura sa-mi trantesti o replica usturatoare. Eram sigur ca asa o sa faci dar sa stii ca n-o sa intru in polemica cu neantul, pardon, cu tine. Decat daca vad ca esti in stare de ceva bun. Hai, sa te vad.Hai, incetisor,nu te chinui. Simplu si clar. Asa,bravo, vezi ca poti...
Si sa nu uiti: primul care se enerveaza isi pierde nasul. Succes.

Anonim spunea...

Felicitari Huginn! Ca deobicei foarte bun raspunsul. Si articolul mi-a placut mult.
Dupa ce l-am citit, "am fugit" sa vad care-i treaba cu Copland, CEDO si Marea Britanie. Am citit articolul in engleza si am ramas pe ganduri. Nu e prima data cand am remarcat, marturisesc cu multa invidie, cat de multe libertati au occidentalii si cum stiu sa lupte pentru a si le apara. Foarte logica dealtfel, argumentatia CEDO.
Ajuns acasa am inceput sa ma uit pe bibliografia sugerata. Uimitor! Prevederile legilor noastre sunt, in esenta, foarte apropiate de prevederile legilor engleze.
Doar ca noi nu luptam cu adevarat sa le punem in practica.
Extrem de interesant cazul, foarte curajoasa doamna Copland si deosebit de inteleapta rezolutia CEDO.
Cred ca incepand de azi o sa-mi schimb atitudinea civica. Voi lasa la o parte blazarea in care ma lafaiam.
Daca altii pot inseamna ca si noi putem. Singurul lucru pe care trebuie sa-l facem este SA LUPTAM. Cu capul, evident...
Cat despre acest Vasiliu si faptele lui de eroism ce ar mai fi de spus? Nimic altceva decat ca este un gunoi si merita sa simta, pe langa dispretul public, si mana aspra a legii. Sper din tot sufletul sa fie pedepsit. Poate vor intelege si alti handicapati ca prostia se plateste!

Anonim spunea...

Ce frumos ar fi ca fiecare sa-si vada de treaba pentru care a fost angajat si sa se limiteze in a-si exprima parerea exclusiv in cunostinta de cauza... In teorie un administrator de retea are grija sa securizeze porturile fizice si logice ale statiilor din retea, sa se asigure ca se ruleaza pe statii exclusiv aplicatiile necesare angajatorului, ca a setat poarta de acces in si din internet astfel incat sa se acceseze exclusiv site-urile pe care se gaseste informatia necesara procesului de munca, sa consulte si sa pastreze logurile cu activitatea desfasurata astfel incat sa poata sesiza intruziuni sau atacuri informatice, atat din exterior cat si din interior. Sa se asigure ca documentele lucrate de angajati sunt disponibile in retea persoanelor abilitate, acestea nefiind proprietatea angajatului ci a angajatorului.
Pentru orice alta activitate informatica exista calculatoarele de acasa, internet-cafe s.a.m.d. In realitate, acceptul tacit al administratorului de retea pentru folosirea instant messenger-elor a redus drastic valoarea facturii de telefon, ale carei plafoane erau constant si substantial depasite prin convorbiri particulare cu parintii bolnavi, de la tara, cu copii ce ramaneau nesupravegheati acasa etc. Accesul liber la internet si la copiatoarele si imprimantele unitatii a permis atator generatii de studenti la ff sa-si finalizeze cursurile, nimeni altii decat agentii, colegii nostri, care au acum facultati peste facultati. In realitate, amarata de banda de transmitere a datelor alocata unitatii e sufocata de nenumaratele sincronizari ale aplicatiei de evidenta lansate discretionar de lucratori, in paralel cu filmuletele de pe YOU TUBE, cu stirile video de pe site-urile de presa, cu pps-urile siropoase de pe conturile personale de email, cu joculetele online.
Realitatea este ca democratia este prost inteleasa de ambele parti. Democratia nu inseamna sa faci tot ceea ce vrei, ci sa nu faci ceea ce nu vrei.
Revenind la topic, nici a spiona continutul emailurilor de pe conturile PRIVATE nu este permis, dar nici accesul la conturi PRIVATE nu este permis. Ce preferati?

Anonim spunea...

"Este un yes-man care a fost folosit de "Iosif". Nu trebuie sa dea in el cu pietre decat cei care au fost "lucrati" de el. Sa stiti ca in cazul lui este valabil dictonul biblic "fericit cei saraci cu duhul". MI-E MILA DE EL. Oricum sunt convins ca si daca citeste articolul, precum si comentariile, tot NU INTELEGE NIMIC."

In puscarie nu ai intalnit niciodata nefericiti care nu stiau nici cum ii cheama? Sau femei care au furat doar ca sa-si hraneasca pruncii? Sau batrani care nu au vrut sa cedeze pamantul pe care il aveau de la bunici? Sau... sau... sau...
Astia sunt cei care merita mila. Dar unul care in mod absolut voluntar si premeditat face ce a facut Vasiliu tu zici ca merita iertat?
Daca este atat de "sarac cu duhul" cum nu a observat nimeni ca ani de zile a ridicat un salariu aproape la fel de mare ca un comandant de penitenciar?
Tu zici ca a fost folosit de Iosif. Posibil. Dar cu ceilalti care l-au folosit cum ramane? Nu e vorba de persoana. E vorba de atitudine. Si "saracul" asta si-a facut un mod de viata din a-si vinde colegii.
Nu sunt de acord cu linsajul in piata publica dar nici nu pot fi trecute cu vederea astfel de atitudini. "Saracul" asta si-a cladit o cariera pe astfel de actiuni. Si a reusit sa ajunga DIRECTOR DE DIRECTIE.
Chiar ti se pare ca poti ajunge intr-o astfel de functie dintr-un accident?

Anonim spunea...

Bota, Timar (3,14 sau PI),Mara (2,54) nu ar trebui sa-si faca probleme de genul "cine scrie?" ci de faptul ca e "adevarat ce se scrie?"
Din pacate da e adevarat tot ce se scrie despre ei.
Bota- si-a angajat nepotii ,nevasta proaspat pensionata cu pensie ANP du[pa 6 ani, bani facuti bara-bara cu altii de la angarari, beneficiari aceiasi dubiosi de la el din sat etc. ca ne-am saturat de el si de nemurile lui.
Mai nou face afaceri cu fratii lui Malea Danut ,soferul care dupa ce loveste o masina ia alta noua.
Mara -care se plimba cu masinile hotilor si hotii in puscarie, mare cibucar de diverse vinuri ,plocoane , care si-a angajat cumnata, nevasta etc.
Timar -macaragiul care s-a angajat la puscarie cind nevastasa era cambuziera la sectia femei dupa o delapidare la asociatia de locatari, delapidare din beneficiul caruia l-a tinut la facultate pe nemernicul tradator care si-a vindut nevasta si s-a insurat cu cea mai buna prietena a ei ,actuala doamna Timar. Osimpla verificare in acte si reiese clar acest aspect confirmat si de cadristi.
Paul Bota ,nepotul comandantului, a incercat cu doi amici ai lui de la firma de calculatoare eta2u sa descopere cine scrie pe blog, dar fara a reusi, sare in sus de bucurie ca domnul Bila este noul director ANP si fiind foarte bun prieten cu Bota Emil v-a scapa bazma curata de acuzele aduse pe aceste bloguri. FALS
TOTI NE-AM SATURAT DE VOI CARE A-TI TRANSFORMAT PUSCARIA STATULUI IN ASOCIATIE FAMILIALA.
P.S.scrieti ca nu va prinde nimeni numai daca va lasati prinsi...mai jos de buric cu o palma.PA

Anonim spunea...

Înainte de a da verdicte, gândiţi-vă la câteva lucruri. În primul rând, modul concret cum s-ar putea monitoriza accesarea tuturor site-urilor tuturor persoanelor din sistem. Se strâng într-o bază de date, veţi spune. Aşa, şi informaţia utilă sub ce formă poate fi? Data, ora, adresa IP a calculatorului, link-ul accesat. Sunt câteva mii de calculatoare în sistem. Zilnic s-ar aduna tone de date, sute de MB. Cum poate Romeo Vasiliu să extragă informaţie utilă din aceste date, ţinând cont că nu este un as în informatică, după cum afirmă chiar autorul articolelor? Mă îndoiesc că "Profesionistul care nu a instalat si a configurat niciodata un server, profesionistul care nu a scris in viata lui un program cap-coada" s-a deşteptat brusc şi a devenit cel mai mare hacker din sistem.

În plus, adresa IP a unui calculator din sistem nu dă neapărat informaţii şi despre utilizatorul care a accesat un site. Domnule Colecţionar, acronimul DHCP vă spune ceva? Termenul de utilizator generic vă este cunoscut?


În medie, într-un calculator se găsesc câteva zeci de mii de fişiere, spre o sută de mii. Cât timp este necesar doar să fie enumerate? Cât timp este necesar pentru a selecta documentele dintr-un singur calculator şi a le verifica dacă nu conţin anumite informaţii? Înmulţiţi toate astea cu cele câteva mii de calculatoare din sistem şi veţi vedea că practic este imposibil să se întâmple ceea ce spuneţi ("scormonirea" prin calculatoarele personalului în vederea descoperirii eventualelor fişiere suspecte a conţine informaţii compromiţătoare sau, mai rău, "defăimătoare" la adresa conducerii ANP).

Nu îi iau apărarea lui Romeo Vasiliu, nu ştiu dacă a spionat sau nu, dar ambele articole pe care le-aţi scris se bazează doar pe presupuneri. Nu cumva articolele trebuie să justifice o apropiată înscăunare, pe principiul "îl dăm jos pe Romeo Vasiliu şi ne punem omul nostru"? Înscăunarea se putea face şi fără să aruncaţi cu noroi. Era mai demn!

Anonim spunea...

Eu as prefera sa nu fiu spionat oricare ar fi pretextul si justificarea. Exemplul dat de Huginn demonstreaza ca paradigma public - privat nu mai poate fi atat de strict definita.

Faptul ca pot avea acces la messenger nu inseamna ca am dat acceptul ca aceste conversatii sa-mi fie monitorizate. Pana la urma care e scopul controlului? E un fel de big brother care asigura mentinerea raporturilor de putere sau e mecanismul care ma determina sa fiu mai eficient?

Anonim spunea...

Apropo Gaspar ala de la Bircea de a scris de astia ai vostri a patit ceva ? repercusiuni etc din partea alora de care a scris? ca la noi la Severin se zvoneste ca l-ar fi dat afara.

Huginn spunea...

pentru anonim 10.07.2008 19:10:00

Absolut corect ce spuneti. Numai ca nimeni n-a spus ca a Vasiliu a verificat sute de mii de mailuri si milioane de documente cu ochisorii si manutele proprii.

Stiti bine ca existe programe speciale care-ti usureaza o treaba de genul asta. Cuvinte cheie, tinte clare, parola de admin si afli o gramada de lucruri.

Un amanunt interesant care este confirmabil de cei prezenti este faptul ca tocmai seful spionilor din ANP este cel care a inisistat ca Vasiliu sa fie premiat desi consiliul de conducere votase o diminuare importanta. Poate ca e tot o intimplare... dar mie imi da de banuit si mai tare.

Nu stiu despre aruncatul cu noroi dar stiu ca daca luam sub beneficiu de inventar ce citim e mai bine decat sa dam sentintele pe care ne-am dori sa nu le dea altii. Pentru ca ati dat si dumneavoastra o sentinta nu-i asa? Si nu aveti dovada intentiei Colectionarului de amintiri. :-)

Anonim spunea...

ptr. anonim 10.07.2008 19:28:00

Dl Gaspar e bine mersi si isi vede de treaba. Nu mai au curaj sa se dea la el de cand a facut totul public. :-)

Anonim spunea...

pentru Huginn

Nu înţeleg la cine vă referiţi când spuneţi "şeful spionilor". Parcă era chiar Romeo Vasiliu al doilea James Bond...
Şi consiliul de conducere nu a votat o diminuare importantă, ci şpaiucul a cerut asta şi consiliul nu a acceptat.


În altă ordine de idei, toată stima pentru blog!

Huginn spunea...

Scuze pentru inexactitate. Romeo Vasiliu e doar 028. Pentru el a inervenit 001 din DPCMP. Multumim pentru precizari si pentru aprecieri :-).

Anonim spunea...

La Gaspar or sa-i dea pedeapsa cind vine Bota din concediu.Pedeapsa va fi mustrare scrisa ca sa-i taie salarul de merit. Fapta : a depus o plingere penala impotriva lui Mara Marcel , loctiitorul de la Bircea, pentru abuz in serviciu, care este pe rolul curtii de apel Alba, plingerea trebuia depusa in timpul liber nu cind s-a dus sa duca actele puscariei .Sursa: un agent cu ofiter nas etc oricum e vinat de mai multi si sa fie pe faza .atentie la Gusti ca a promis ca-l va pedepsi cu prima ocazie!

Anonim spunea...

cum?
mihai v galati?

Anonim spunea...

Cum ce, mihai v din galati? Te referi la cum o sa-l pedepseasca? Pai tu nu stii ca orice idiot cu functie poate sa -ti gaseasca nod in papura si sa te sanctioneze, oricat de atent ai fi? Mai ales daca iti este sef pe linie ierarhica.

Anonim spunea...

Sunt ofiter in sistem de cca.12 ani si am impresia ca cititul Penifestului a ajuns precum ascultatul Europei libere sau a BBC pe vremea raposatului.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 10.07.2008 19:28:00 :
ATENTIE la Severin aveti si voi un Vasiliu, care umbla prin calculatoare inclusiv in al siparezului, cu care fusese prieten. Noroc ca al vostru e bolnav cu capul, si e pe farash, ca s-au strans prea multe la popoul lui.

Anonim spunea...

Stimate admin,
Si pentru bloguri exista regulament si ai face bine sa il aplici cat mai curand. Ma bucur ca la serviciu inca se mai aplica regulamentele, chiar si discretionar, altfel nu s-ar transforma numai acest blog intr-o latrina.
Ma gandesc serios daca sa mai citesc acest blog, atata timp cat opinii agramate si pline de invective ma enerveaza mai rau decat reclamele la televizor.
Ar fi timpul sa dati un aspect pozitiv initiativei dumneavoastra.
Cu simpatie si respect pt efortul depus pana acum!

Anonim spunea...

Ce a scris " MIHAI V" pe blog,...a fost real la spitalu penitenciar sub nas umed Nadrag// declaratiile "colegilor "de bine,facaturi de trei lei,....spionare/// cine erau oamenii de bine?? meritosi cu salarii de merit//dadeai declaratie ,primeai salariu de merit//

Mihai Politeanu spunea...

Pentru Anonim 04:49.

Am sters mesajele la care ati facut referire. Am sperat ca cel care scria o lasa mai moale cu injuraturile, dar se pare ca nu a fost cazul. Incercam totusi sa dam drumul tuturor comentariilor, chiar daca sunt la limita decentei. Si comunicarea se invata.

Multumim.

Anonim spunea...

Ce tot aveti cu d-l Nadrag ..Unde o sa mai gasiti un director care sa va mai spuna ca va considere o mare familie , ca se mandreste cu voi pe unde se duce...ca-i pasa de binele vostru ..O sa-l regretati cat de curand...Un asa om intelegator sa-l denigrati in asa fel ...foarte urat Sa va fie rusine

calaul spunea...

Domnule anonim (11.07.2008 11:52:00)....ma doare sufletul sa cred ca la puscarie ... cadrele sunt o mare familie....
NICI NU VREAU SA CONCEP LOCUL DE MUNCA CA O MARE FAMILIE....ACOLO NE "ZBATEM" DOAR PENTRU SALARIU ... SI ATAT...
Relatiile de prietenie si rudenie nu isi au rostul
trebuie sa avem bun simt fata de colegi, sa fim loiali si corecti... nu sarlatani pusi pe a linsa...
eu incerc asa:
-ma imbrac decent, curat si parfumat
-ma sui in masinuta,rulez pe strazi,stau regulamentar la semafor,ajung in apropierea puscariei gasesc un loc de parcare bun(puscaria nu are parcare)
-ajung la serviciu,
-las eventualele obiecte interzise in post control 1
-imi pun frumusel telefonul in cuseta mea-incuiat bineinteles cu cheita
-ma prezint sefului de compartiment-daca este venit bineinteles, sau pur si simplu ma apuc de treaba , conform programarii
-beau o eventuala cafea/ness de la automat
-imi fac treaba fara sa stanjenesc colegii,
-fac ceea ce trebuie facut-in principiu zile fripte banditului nerusinat si tupeist fara sa ies prea mult cu gulerul sifonat
-imi incasez salariul si eventual prima care se da la toti de ziua puscariei sau de 1 dec( salariu merit, etc nu am avut... am fost uneori ca sarea in ochii sefului )
-plec la ai mei... mica mea famile care insumeaza 2 persoane(eu si fiul meu), catelul,2 perusi si un acvariu cu 20 de pestisori...
-cand am iesit pe poarta puscariei...ma detasez de cele intimplate acolo-"sterg memoria"si imi vad de cei dragi mie...imi umplu restul timpului cu activitati casnice, ma socializez cu vecinii cei noi, merg la plimbare ...etc
-SI BRUSC IES DIN STAREA DE BEATITUDINE CAND TELEFONUL SUNA....raspund la telefon chiar daca sunt apelat de la serviciu...si...trec mai departe... maine este o alta zi....
***Nu pot spune ca am prieteni la serviciu... doar colegi cu care refuz sa ies la un " mic chiolhan sau suc", nu stiu daca am dusmani.... important este ca eu sa fiu OM in relatia cu ceilalti(colegi si ce or mai fi acolo) si CORECT in relatia cu banditul(regulament, etc...)

Anonim spunea...

Apropo Gaspar a fost pedepsit 5% pe 3 luni ca sa-i taie salarul de merit....parca v-ati mirat toti cum? a depus o plingere in acelas timp cind a depus actele la registratura...plingerea era penala impotriva directorului adjunct Mara (2,54)