Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 17 iunie 2008

Concursul pentru şefia ANP în aşteptare

Concursurile pentru funcţiile de conducere din ANP şi penitenciare sunt încă în faza de proiect. A trecut deja o lună de la promisiunea ministrului justiţiei.
.
Concursuri pentru funcţiile de conducere din ANP
.
Acum o lună ministrul justiţiei, dl. Predoiu, promitea la schimbarea din funcţie a lui Marius Iosif funcţiile de conducere din sistemul penitenciar vor fi scoase la concurs. Ieri a apărut pentru observaţii modificarea modificării ordinului în materie.
.
În ritmul ăsta concursul are şanse să fie anunţat în termenul promis de ministru, dar cel mai probabil va fi timp doar pentru ocuparea câtorva funcţii, având în vedere că se apropie alegerile. Timpul trece şi o mare parte din acesta este utilizat pentru discuţii, modificări şi acorduri.
.
Există deja un ordin din 2007 care modifică un ordin din 2006. Acum apare şi ordinul din 2008 care, deloc surprinzător, îl modifică pe cel din 2007.
.
Se pun virgule, se complică paragrafe, se pun piedici
.
Aş vrea să pot spune că între aceste ordine a existat un adevărat proces de optimizare normativă. Se pun virgule, se complică paragrafe şi se scapă din vedere esenţa.
.
Un astfel de ordin ar trebui să strige atât tare că "Vrem şefi buni!" încât chiar şi Petre Cap Roşu Stan, măsluitorul ajuns director general adjunct la ANP să audă. Modificările acestea, atât de frecvente, strigă din păcate doar "Nu ştim ce vrem!".
.
Din punctul meu de vedere ordinul din 2006 era cel mai permisiv şi cel mai bun. A permis încadrarea a 9 posturi de director de unitate. S-a înregistrat, e adevărat şi un eşec numit Dan Halchin. Motivele le-am discutat deja.
.
Deja - vu cu statutul personalului
.
Aceiaşi soartă a avut şi legea 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu modificările şi completările ulterioare.
.
În 2006 s-a negociat o formă care:
  • făcea consultarea sindicatelor obligatorie
  • introducea dreptul la compensarea chiriei
  • recunoştea dreptul la declanşarea conflictelor de muncă

După care a urmat legea salarizării. Au fost şi ceva încadrări.

În 2007 nu s-a negociat. ANP a cerut observaţii şi a mimat colaborarea, dar a promovat o formă care:
  • elimină dreptul la compensarea chiriei
  • pune oprelişti promovării agenţilor şi
  • face imposibilă încadrarea de personal (celebrul art. 28)

După cum deja ştiţi. Nu a urmat nimic.

Pardon. În 2008 a urmat ordonanţa secretă negociată în secret de Marius Iosif şi doi foşti secretari de stat. Se urmărea amuţirea sindicatelor şi permanentizarea unor împuterniciţi. Dar sindicatele au fost pe fază şi totul s-a stopat.
.
Părerile pot fi împărţite în legătură cu cele de mai sus. Unii vor zice că aşa e mai bine. Alţii vor zice că e un dezastru. Tot ce pot spune e că indiferent cum fac trebuie să înceapă odată să scoată la concurs.
.
Ocuparea funcţiilor de conducere va putea asigura coerenţă în activitatea ANP şi a unităţilor penitenciare. Dacă... aceste concursuri vor fi corecte.
***
Veşti de la ANP
.
O veste interesantă vine dinspre ANP. Comisia de disciplină, sătulă de 'sugestiile' zilnice ale lui Gheorghe Şpaiuc, şi-a dat în bloc demisia. Cei care au rămas au rămas fie pentru că se numesc Berechet fie pentru că au de gând să-l înfrunte pe Şpaiuc.
.
Domnu' Şpaiuc, învăţat ca la Parchetul Iaşi, se mai bagă în dosarele comisiei de disciplină şi dă indicaţii despre cine trebuie şi cine nu trebuie să fie pedepsit... după vizita impricinaţilor sau a altor ridicători de proptele.
.
Link-uri utile:

58 comentarii:

Anonim spunea...

Acum poate cotofana sa ia locul bufnitei. Mancavar vulpoiul cu fulgi cu tot!

Anonim spunea...

Are grija nenea Stan si de data asta. Doar nu va da examen.

De fapt stii de unde i se trage toata sustinerea? De la tata-su din ministerul transporturilor.(Acum iti explici cum de la facut si pe barbatu-sau din distribuitor de pufuleti-controlor CFR,nu?)
Degeaba sustine peste tot ca e desteapta si capabila. Daca pui mintea ei la o gaina, cade de pe gard.

Patrick spunea...

Forma in vigoare a statutului nostru impune respectarea unei ordini stricte a etapelor de ocupare a posturilor vacante.

Indiferent cum se va schimba ordinul postat, privind criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca candidatii,

indiferent de amendamentele propuse de MJ la forma existenta a statutului (eliminarea sintagmei ordine stricta din celebrul art 28),

indiferent de posibilele efecte estimate privind riscul de blocare a sistemului, daca se va mentine ordinea stricta,

in prezent textul in vigoare impune acea ordine!

Vantul care adie, insa, pare sa fie suficient de puternic pentru a alunga putin strictetea si a face sistemul ceva mai penetrant.

Daca procedurile de concurs ar fi fost initiate din februarie, imediat dupa modificarea statutului, ar fi fost suficient timp pentru parcurgerea tuturor etapelor, epuizand sursa interna si trecand si la sangele proaspat din exterior (transferuri si concurs din sursa externa.

De ce insa a trebuit sa ajungem in luna iunie doar cu un proiect de modificare a criteriilor de selectie si analiza a concurentilor?

Anonim spunea...

Cei patru apostoli
Erau de fapt trei:
Dediu si Matei...

Patrick spunea...

Extras din proiect (similar cu ordin existent), art. 6 lit h) au o vechime într-o funcţie de conducere prevăzută cu studii superioare de minimum 6 luni sau exercită o funcţie de conducere prevăzută cu studii superioare în momentul înscrierii la concurs, dovedită cu documente oficiale;

Cele 6 luni din conditia de vechime seamana cam mult cu termenul pe care se fac imuternicirile.

Daca in ordin ar fi fost mentionata doar prima teza a literei h) respectiv cele 6 luni as fi crezut ca am ajuns cu concursurile la jumatatea verii pentru a le da timp celor imputerniciti sa dobandeasca vechimea necesara.

Nu e cazul deoarece a fost prevazut si modul in care vechimea nu mai este o conditie sine qua non: e suficient sa exerciti atributiile unei functii de conducere de doar ...o zi si este suficient sa se considere ca ai abilitati pentru a fi sef (lit h, teza 2)

Deci daca nici asta nu e motivul, atunci care?

Ne mai gandim...

Anonim spunea...

Celebrul art. 28 (OUG 4/2008)prevede clar ordinea ocuparii functiilor de conducere.
Cum se explica atunci ocuparea unei functii de conducere prin transfer intre unitati, dupa intrarea in vigoare a ordonantei? (publicata in Monitorul Oficial din 11.02.2008)
Da-o incolo de manarie pe fata. Pai ce facem cu cei care doresc sa promoveze, vor sa-si arate capacitatile in cadrul unui examen corect dar nu pot ca, hopa iti vine unul pe functie de te miri cum ?
Pai daca ai zece capabili, si doresc cu totii sa ocupe functia vacanta de conducere, nu le dai posibilitatea ? Nu degeaba a fost facut in forma asta statutul nostru- tocmai pentru a da posibilitatea celor din unitate la intaietate pe functii si dupa aceea, daca nu reusesc, sa vina altii din afara.
Si te trezesti cu ditamai closca pe cuibarul tau, de parca ar fi muncit ea sa aiba rezultatele cu care se lauda imediat si peste tot.

Rusine domnule Stan! pardon, nu am vrut sa spun domn.
Dar luand-o pe partea cealalta, nu va reusi prea multe in colectivul care nu a dorit-o niciodata ca sef... logic nu?
Asa ca o sa veniti intr-o buna zi sa va luati "catastrofa" inapoi acasa...

Am sa scriu mult la topicul asta...

Anonim spunea...

Apropo de cele doua pasarici-bufnita si cotofana-,dupa cum il cunosc eu pe "vulpoiul cel viclean", le va lasa sa se lupte intre ele pana sucombeaza una din doua bagandu-si gheara in gat. Este Interesant de urmarit in continuare evolutia luptelor de pe scena celor de la I. Treaba este ca, din cate mai stim si noi, nici un nu are veleitati de manager ca de lider autentic nici nu poate fi vorba. Cotofana este mult prea ambitioasa si mult prea vicioasa, imbatata insa de parfumul puterii iar bufnita si-a depasit cu mult conditia, fortand mana destinului. Vulpoiule, vezi ca ai prin preajma niste tinerei care sunt si mai relaxati , si mai putin viciosi si cu mintea ceva mai deschisa. Iar pe cotofana si pe bufnita da-le la infanterie, sa le treaca cheful de a mai fi egalele barbatilor chiar cu orice pret. Cu pretul renuntarii la coloana vertebrala , al renuntarii la caracter(oare l-au avut candva?)si al ambitiilor nemasurate. Cotofana, la cat este de contestata atat de fostii cat si de actualii colegi, ar fi mai bine sa lase pe altcineva sa ia ciolanul. Sunt pline cimitirele de oameni de neinlocuit, asa cum se crede cotofana de la I.

Anonim spunea...

Celebrele transferuri intre unitati au facut mult rau si la Baia Mare!!
Venise Batinas de la Gherla, care si-a adus si loctiitor, ca noi n-aveam,nu stiam ce-i aia...
Dupa ce a facut din unitate un pension,si a pus detinutii sa urmareasca si sa corupa cadre pentru a le ,,prinde el" si dupa ce a fost in gura presei in toata perioada in care a condus penitenciarul,invocind motive personale s-a intors la Gherla.
A uitat sa-si ia cu el camarila pe care si-a adus-o!!!
ALO!!
Din starea de stres pe care practicile acestei camarile au provocat-o, un coleg de-al nostru s-a impuscat in post!! ANP a tratat cu mare usurinta atunci situatia!! Era un coleg bun, azi putea sa fie printre noi...
Batinas,cheama-ti Chioreanul acasa ca-i la fel ca tine!!! Si nici el n-are rusine!!!

Anonim spunea...

Pe ce se bazeaza dediu de la iasi cand se comporta cum se comporta?

Poate va intereseaza povestea pe care dediu a creeat-o la galati.

Sper ca examenul din 2006 a fost ultimul pe care aceasta incompetenta l-a luat.

Oricum nu va pierdeti speranta, la cat este de nepriceputa, cu putina organizare ii puteti face felul. Are sanse sa fie primul om din conducere care sa exemplifice posibilitatea revocarii din functia de conducere.

mihai v galati

Anonim spunea...

După modelul iosifician de imixtiune în deciziile Comisiei de disciplina din ANP, Spaiuc, virusat de fostul lui şef pe care obişnuia să-i dedice ode modului prin care acesta semăna teroarea prin APARATUL CENTRAL, continuuă presiunile pe membrii comisiei de disciplina indiferent daca sunt desemnati de conducatorul instituţiei sau de organizaţiile sindicale.
Una din condiţionările spaiuciene este că aceştia nu vor mai pupa prime cât o să fie el MOŞIER pe PLANTAŢIA ANP-istă.

Anonim spunea...

Moldoveanul tot moldovean ramane(Spaiuc) chiar daca ajunge in capitala pe functii inalte.El crede ca in Bucuresti merge sa faca ce a facut prin Iasi...

Anonim spunea...

Aşa director general de că..t nu va mai avea ANP-ul cât o exista.Habarnist şi ,,dadaist".
Domnule SPAIUC, si apropo, domnule STAN, a fi dadaist nu inseamna sa spuneti numai ,,da" cand va vorbeste seful...Mai bine intreabati-l pe Tristan Tzara...

Anonim spunea...

La SP.PENIT. POARTA-ALBA cine este director/ca NADRAG cel care se lauda ca a fost, este si va fi director NU MAI E ..Ce-or sa se faca cei care au fost obisnuiti sa-l /linga/ si aveau si beneficii in acest sens,fara D-L DIRECTOR,cine o sa-i mai invoiasca si o sa-i mai ponteze luna intreaga pe motiv ca isi face casa\LIVIU OPREA\.....

Anonim spunea...

CINE O SA NE MAI FACA UN SPITAL ULTRAMODERN PE TREI NIVELE SI LA ANU NE VA DA SI BANI PE HAINE /la o parte din personal\ SE VEHICULA SI SUMA 29 MIL.PARANOIA CURATA ...ERA CA LA CEAUSESCU ,MAI NE PROMITEA CEVA DOAR, DOAR NE-OM RIDICA IN PICIOARE SA-L APLAUDAM...LASA-NE SI DU-TE...

Anonim spunea...

Nu e de ras fratilor, caci cotoharlele astea se umfla in pene mai ceva ca vadana la mataranga.

Din ciclul "Ia-ma Doamne, strange-mi neamul", un nou episod:

Si uite bufnita, se plange de cotofana ca a pus ppl-urile sa-i urmareasca pitigoii din cuibar cum muncesc iar cotofana se zburleste rau de tot cand bufnitoaia se ia de sticletele ei "de suflet", cel inalt si cu ochi sclipitori de smarald...
Iti dai seama cum umbla cotofana in uniforma regulamentara, cu eticheta mare in piept, prin Mall la cumparaturi? ar trebui sa i se faca si o insigna mare pe spate cu "sef serviciu", asta asa ca sa se infoaie sectoristului de la bloc cu care s-a luat de nenumarate ori pe motiv ca nu-i asigura linistea la scara tocmai ei. Se mai si lauda cum a infruntat ea interlopii, plecand pe furis cu masina unitatii cu geamuri fumurii, dupa o urmarile a la James Bond.(parca am fi la reclamele la bomboane colorate...)
Are un fix de personalitate si isi ameninta mereu supusii cum ca "ii va vaduvi de primele consistente" daca mai indraznesc sa spuie ceva bufnitei fara sa stirea ei. Si-a impus propriul "managemet" (invatat probabil la cotitura arcului Carpatic de unde se trage)prin dictatura. Parca ar baga-o cineva in seama...(pai cum sa faci asemenea prostii nemaiintalnite, numai de dragul spuselor ei?)
Rade toata padurea cand isi aduna puii de trei ori pe saptamana la sedinte interminabile, si-i place sa se lafaiasca in scorbura si sa-i priveasca, poate, poate vor indrazni cumva sa-si dea cu parerea, ca atat le trebuie. Si ca sa se apropie mai mult de supusi incheie sedintele de o ora si jumatate, cu micute barfe la adresa bufnitei...
Si uite asa isi inchipuie ca a mai crescut un pic, si inca un pic...
Pe partea cealalta, bufnita (ca deh.., vede mai bine noaptea decat ziua)vine dimineata cu niste fixuri intens repetate in fata oglinzii pe care le pune pe masa fara drept de apel."Am spus ca facem asa.Cui nu-i comvine sa faca nota scrisa la director..." De parca ar fi comentat cineva dispozitiile primite...
Cotofana se infoaie cum ca ideea ei este mai buna, si de aici le sar fulgii frate, ca la masina de tuns iarba...Pai se strica de ras si ppl-urile cand vad cata vrajba e intre ele.Ce explicatii sa le dai? Pai se duce cotofana si-si face colegii "incompetenti" fata de ppl-uri? Unde a invatat ea asta ?
Eu as propune o lupta in noroi, sa facem pariuri si sa lasam cotoharlele sa se ciufuleasca in voia cea buna, care pe care...
Macar vom sti una si buna.
(si cand te gandesti ca orice barbat si-ar dori sa fie in compania a doua femei... Pai nu-si schimba omul radical parerea si fuge smulgandu-si parul din cap?)
Pana atunci, haideti sa muncim asa cum am fost invatati si sa incercam sa acoperim "norocul" care ne-a fost dat sa-l avem.
In ceea ce priveste spusele tale Mihai V, sa stii ca asteptam cu interes povestea creeata de ea acolo...
Oricum, indiferent de sustinerea de care se bucura, sa stii ca capacitatea si dorinta de munca, priceperea, dar mai ales relatiile stabilite intr-un colectiv tanar care nu a dat rateuri pana acum (din ce arata notele de constatare si aprecierile primite), vor depasi proasta dorinta de afirmare ale unora in fata sefilor si in cele din urma, cu speranta si sprijin, vom asista la ceea ce numeai tu "primul om din conducere revocat din functie....".
"Rabdare si tutun", vorba cuiva care nu cred ca nu stie cum stau lucrurile in poienita, si va avea un cuvant de spus la timpul potrivit...

Anonim spunea...

Bine ar fi daca s-ar da la concurs si ar fi prevazut un test de inteligenta .
Pe mine a ajuns sa ma deranjeze cel mai mult imbecilitatea unor ordine incat , deseori ma intreb daca cei care le emit au ceva neuroni , iar cei care le aplica au macar un neuron!
Eu consider ca un om inteligent , educat , fara a fi neaparat magistrat, poate fi un bun manager.
Magistratii ,unii dintre ei ,dar toti care s-au perindat pe la noi prin unitate , mi s-au parut motivati doar de bani.
Sunt convinsa ca nu toti sunt la fel ,dar eu doar aceasta specie am cunoscut-o!

Anonim spunea...

Teama cea mai mare este aceea ca iar o sa vedem cum se fac ,,trocurile,, pentru ocuparea functiilor de directori atat de dorite de persoane incompetente dar cu multi bani si automat multe relatii ca unde sunt bani multi apar si relatiile...ma gandesc ca macar acel test psihologic pe care il dau sa fie ceva de genul celui pe care il dau aviatorii domnule! si spun asta deoarece te poti trezi cu un paranoic drept director si apoi se intampla ceea ce se intampla acum in Spitalul Poarta Alba...a reusit acest Nadrag sa scoata tot ceea ce este mai rau in oameni....colegii stau pe un butoi de pulbere si nu mai este mult pana isi vor sari la beregati unii altora...a reusit acest paranoic sa faca pe unii dintre colegi ( acei care oricum erau lipsiti de caracter si carora li s-a promis functii de sefi) sa creada ca pot face orice, ca pot ,,sifona,, pe oricine despre orice, pot cere si pot primi orice, pot ,,arannja,, acte pentru ,,imparat,, si nu li se va intampla nimic... vreme de 5 ani a creat numai conflicte....au iesit oameni la pensie, a dat oameni jos din functii, a innebunit pe toata lumea cu paranoia lui....si in tot acest timp intrebati ce a facut bun pentru angajatii acestui Spital?...NIMIC! in opinia angajatilor ( unora dintre ei)....multe pentru pupin...ristii lui ca de ex.:trandafirasi plantati,gazon,catarge ( ca de' suntem de la marina),bancute,biroul de mahon de care sta agatat ca pisica si multe altele. De aceea spun ca ex. psihologic are o mare importanta ca mai nou Nadrag si-a manifestat dorinta de a candida pentru postul de director general al ANP.....DOAMNE FERESTE!

Anonim spunea...

si la noi in unitate e aceeasi situatie.Imputernicirea asta pe functii le-a dat aripi unora !

Anonim spunea...

fratilor in tara lui papura voda traim vremuri grele eu propun sa plecam cu toti si ultimu sa inchida becul si sa opreasca robinetul.
Este oproblema nationala inganfarea si dubla personalitate,intara daca ceva in tara asta merge bine dece merge?,daca nu dece nu?si uite asa ne invartim in cerc dupa coada pote reusim sa o prindem .Haideti dragi colegi sa schimbam schimbarea sagasim printre noi pe cineva competent care sale faca pe toate bune si frumoase si atunci se va gasi un carcotas caruia sa nu-i convina ceva si se apuca sa loveasca in competent.Imi pare rau daca am suparat pe cineva dar asta este realitatea gri di zilele noastre.

Anonim spunea...

Ce s-a mai intamplat in Padurea Verde?

Anonim spunea...

Spuneati ca isi pregatea reactiile de acasa. As vrea sa te vad pe tine daca ai avea asa o cutra in coaste. Poate ca femeia a venit sa munceasca, nu sa se bata, dar nu prea are ce sa faca. Succes, Carmen! Esti cea mai buna.

Anonim spunea...

In primul rand,multumim Penifest ca existati.Fara voi probabil nu am avea curajul sa vorbim.
A venit controlul si la PMT Craiova si l-a verificat pe "imparatul"Gunescu Gabriel in legatura cu incidentele de pe 31.12.2007 si 02.01.2008.
Poate avem si noi noroc in sfirsit si se face dreptate,daca cei veniti in control sunt verticali si au "curaj".

Multa stima si HAI ROMANIA

Anonim spunea...

Taiati aripile catofanei!

Anonim spunea...

ce bine ar fi dca am lua la "scarmanat" si pe colegul si PRETENUL lui nadrag limba dulce.... vecinul de peste gard.... dincutzacfarator deplocoane..... genetaria de tineri lupi ...care nu se dau in laturi de la nimic pentr a fi directori ....chiar si cu imputernicire...ca si acolo se pregateste o gradina zoologica ...sin sponsorizari (sic).....ca doar carnea de stutz are calorii 0 ;)

Anonim spunea...

CHAPPIE,
Unde lucreaza aceasta cotofana?

Anonim spunea...

Ne bat copiii de mingi ai Olandezilor.

Anonim spunea...

Da' unde e huginn, ca voi cam leneviti.

Anonim spunea...

Noi nu suntem turci sa avem furia aceea nebuna de la sfarsitul meciului. De aceea ei au avut un imperiu si noi am ramas doar cu fantanile otravite si cu pasunile arse.

Anonim spunea...

ce inspirat e piturca. Si eu as fi facut schimbari mai bune.

Anonim spunea...

Sper sa joace olandezii in finala cu macaronarii si sa le stoarca aia portocala aia mecanica sa le iasa golurile astea pe nas.

Anonim spunea...

huginn, huginn, huginn! Sa vina huginn! El nu doarme toata ziua.

Anonim spunea...

Eu stiu un director care avea un proiect managerial de tot rahatul, prafuit si ramas de la predecesorul sau. E la conducere de doi ani, prieten cu Spaiuc, si conduce ca si el: neimplicat. E mai bine, ca si cand se implica... Mai bine sa stea si sa-si faca unghiutele cu lac.

Anonim spunea...

Directorul Cravatuta cu unghiute lacuite nu baga in seama pe nimeni de la paza. Se crede mare cunoscator al sistemului pentru ca, spre deosebire de alti directori, are ceva vechime (a jucat riti piti la logistica vreo cativa ani). Parca-l vad ca, dupa ce i-a lasat pe altii sa-i faca treaba, el fiind mai tot timpul plecat, iar ne taie din prime.

Anonim spunea...

Cravatuta apare la televizor cu buzitele lui tuguiate, zambeste ca un star, ne dispera cu imaginea, cu prestanta, da' e vai de capul nostru. Tine doar cu hotii, fara sa tina cont de adevaratii cunoscatori ai unitatii, de talpa care lucreaza cu p.p.l. 24 de ore din 24.

Anonim spunea...

Cravatuta se da baiat finut si citit, dar tine tinerii care si-au terminat facultatea pe tusa. Devenim periculosi pentru unii incompetenti pe care el ii tine aproape. Cravatuta cu camarila care-l insoteste in strainatate pun unitatea la cale, dar o lasa acolo: in cale. sa o calce toti pepeleii in picioare.

Anonim spunea...

Cravatuta ii care pe cei care-i canta in struna prin strainatate, iar ceilalti pot sta aici sa le faca treaba.

Anonim spunea...

Cravatuta nii baga pe gat pe aerieni aia de la reeducare care stau toata ziua bot in bot cu el in loc sa mearga pe sectie.

Anonim spunea...

Eu am vazut-o pe Carmen cum vorbeste cu p.p.l. E empatica, e intelegatoare, dar si ferma daca e nevoie. Cu colegii e prietenoasa si zambeste atunci cand n-o supara cutra aia mica. Si cu ea a fost prietenoasa intr-o perioada, dar cand s-a intors aia cu aere de director adjunct de galati...

sov spunea...

Da' cine e Cravatuta, frate, ca m-ai disperat.

Anonim spunea...

hu-ginn! hu-ginn! hu-ginn!

sov spunea...

hu-ginn!hu-ginn!hu-ginn!hu-ginn!

sov spunea...

hu-ginn!hu-ginn!hu-ginn!hu-ginn!

Anonim spunea...

hu-ginn!hu-ginn!hu-ginn!hu-ginn!

Anonim spunea...

Stimati colegi, haideti ca ne-am cam plictisit de cele doua matracuce de la iasi. Sa mai venim si cu subiecte interesante ca suntem satui de imbacsiti obsedati de ciolan, lipsiti de coloana vertebrala, precum Laurica Dediu. Asemenea specimene n-o sa reziste niciodata pentru ca nu le suporta colectivul. A sapat-o pe madam Patrascu , a plecat la Galati pentru functie si a dat rateu si acolo. O femeie oarba de putere dar inzestrata cu prea putine calitati de sef. Sa mai punem tunurile si pe oameni competenti ca de lichele, cum spuneam ,ne-am cam saturat. Daca Laurica are curaj sa contrazica ce am spus, o sa vin cu exemple concrete, cu subiect, predicat si data fixa.

Anonim spunea...

Da' de ce o bagati in aceeasi galeata cu sefa ei pe care o sapa? Va plac lichelele?

Anonim spunea...

Plictisitule, daca ai chef sa pui tunul pe oamenii competenti, atunci ti-ai ales-o bine pe matei, dar eu nu inteleg de ce ai face asta. Tunurile se pun pe incompetenti si pe lichele. Pai!

Anonim spunea...

Mai, nimic de zis, cu zambetul e ok,iar cu ppl-urile vorbim mai toti la fel, deci nu asta era problema aici. Degeaba esti prietenoasa cu colegii daca de fapt nu faci nimic pentru a-i ajuta. Si le mai si imparti pedepse pe deasupra.
Logica e simpla: uite la perioada de dinainte de a veni cotofana de la Galati, asa cam vreo jumatate de an in urma si vezi cate s-au realizat. Si-ti pui intrebarea de ce dintr-o data nu mai merge!
Vine cucoana si schimba din temelii serviciul, tuna in stanga si in dreapta cu "prosti" si "incompetenti" si Carmen ii canta in struna bucuroasa de ce om capabil si priceput a primit de la dl. Stan.
Si-a pus intrebarea Carmen care este volumul de sarcini acum in serviciu? Stie cati muncesc si cati sunt tinuti in brate? Stie de ce nu se mai pot face aceleasi lucruri cu exact acelasi nr. de oameni?
Stie cum ii vorbeste cotofana de rau pe colegii ei pe sectii la ppl?
Iti spun eu, nimic din toate astea, si mult mai multe, nu stie.
Si nici nu va sti. Asta pentru ca atunci cand i s-au spus, impreuna cu cotofana, le-a folosit impotriva celor ce i-au vrut binele.

Anonim spunea...

de acord cu tine, colega, nu m-am referit la Carmen pe care o tii tu in brate si despre care am auzit lucruri bunicele in comparatie cu Dediu, chiar daca se cam crispeaza sa lase o impresie buna pt. eventuala functie de dir. adjunct(la Matei, prietena ta ma refer). Cand ziceam de pus tunurile ma refeream la cea din urma si , eventual, la niste oameni despre care sa mai scriem si de bine.

Anonim spunea...

E vina ei ca nu stie? Voi ce faceti acolo? Tu ai spus ca inainte mergeau toate bine. Acum a venit cotofana si a inceput sa manipuleze. La fel a facut si cu cealalta sefa a ei. Nu ti-e clar? Nu trebuie decat sa o ajute cineva, sa o sprijine.

Anonim spunea...

Era vorba de tunuri cu petale de flori....
S-a terminat campania electorala mai "fan carmen" Nu va mai faceti singure propaganda ca sunteti penibile.
Ea ar trebui sa arate ca e competenta, nu sa afirmi tu ca o pupaza. (ca te-a facut om si pe tine)
Ar trebui sa dormi la ora asta, ca asa fac copii mici.

Anonim spunea...

Apropo de cotofana dediu, confirma cineva din exterior, aceasta duduie are o placere nemaipomenita sa -si barfeasca colaboratorii(scuze pt. cacofonie dar in prezenta lui dediu merge si-asa). Femeia asta nu numai ca este rea dar este si lipsita de caracter. Fetelor si baieti, feriti-va, asemenea oameni nu se schimba. Tratati-o cu sictir si stati departe de ea. Cu asemenea oameni nu este bine sa fii nici prieten si nici dusman. Voua va trebuie acolo la Iasi un sef barbat. O sa vedeti voi la ce ma refer.

Anonim spunea...

Pentru ca e mult de lucru la serviciu nu e de vina Carmen. Tu nu vorbesti cu alti colegi din tara? Peste tot e supraincarcare de sarcini.

Anonim spunea...

Vezi ca te-ai molipsit de la virusul care circula prin penitenciar? Daca iau atitudine sa apar un om pe care il apreciez, imediat sare cineva ironic. Eu cred ca acum Carmen se mira de nu mai poate ca are un fan pe blog. Habar nu are si nu va avea cine sunt. Tot ce stiu e ca eu cred ca merita. Poate ca va invata si ea ceva din ceea ce i s eintampla acum si va deveni un director adjunct foarte bun.

Anonim spunea...

interesanta relatia dintre cotofana de dediu si matei.....
cat a fost la galati, statea cu telefonul lipit de ureche ore in sir, ca sa primeasca indicatii de la matei, despre cum trebuiesc facute actele si ce continut sa aiba materialele. daca nu era la telefon statea cu messengerul deschis si cersea documente gata scrise. o slavea pe matei si se plangea la telefon tot timpul de ce soarta are la galati. la orice sarcina care trebuia rezolvata dadea telefoane peste telefoane la ANP, sa nu cumva sa i-a vreo decizie de una singura.

Nu a fost in stare sa prezinte nimic produs de mana ei. Singurele programe mai complete le avea de la Codlea (felicitari Claudiu). Atata incompetenta nu credeam ca o sa vad vreodata la un lucrator cu ceva vechime, ptr ca am inteles ca cotofana este angajata din 2000.

nu era in stare sa conduca sedintele de aceea trebuia secondata de cineva din paza. se gasisera lichele care sa-i joace rolul de aplaudaci.
a avut intodeauna o slabiciune ptr incompetentii mai mari ca ea, dar care i s-au facut pres ptr picioare. Tactica: "eu nu stiu ce sa fac, spuneti-mi d-voastra" o ungea la suflet si se nasteau sentimente protective. Dar cum simtea ca ai o parere era in stare sa te distruga. De dialog nu a auzit in viata ei.

A transformat serviciu in leprozerie, de se uitau la noi, colegii din alte servicii, cu mila dar ne tineau la departare sa nu se molipseasca.

Tinea sedinte in momente nepotrivite, iar in cadrul acestora se manifesta de la tiranie la sentimentalism ieftin. citeam scarba de pe fetele colegilor mei care participau la astfel de sedinte. eu indraznisem sa o infrunt, in repetate randuri si de aceea, ptr a nu da idei si celorlalti colegi, prefera sa nu ma mai cheme la sedintele de dimineata, la pranz si de la 14,30.

comportamentul foarte familiar la ore nepotrivite cu unii ofiteri din paza a facut sa circule vorbe despre situatia femei despartite de barbatul ei.

noroc ca am primit o mustrare scrisa si m-am dus in instanta cu ea (unde am castigat cu ajutorul avocatului) ptr ca directorul de atunci, in dorinta de a aplana situatia m-a mutat in paza si mi-a confirmat ca este nebuna.

mihai v galati

Anonim spunea...

Dulshile targ al Ieshilor a ajuns, bag seama, mai periculos decat Kabulul din cauza "harmazoanelor".
Incercati sa le domolitzi, prin metode clasice, excesul de hormoni.

Anonim spunea...

Dar de eşecul numit Bătinaş nu ne spuneţi nimic?

Anonim spunea...

Batinas nu este singurul esec din gasca celor care au castigat "pe cinstite" concursul prezidat de licheaua numita serban. Ia sa vedem cine are curajul sa deschida subiectul??????

Anonim spunea...

Dumitrache e un exemplu de incompetenta manageriala: lipsit de consistenta, absent si incurca-lume. Scapati-ne de el! Nu cred ca va mai avea curaj sa ramana in sistem dupa ce va pica.