Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 7 iunie 2008

ANP a rămas fără bani

Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu mai poate asigura plata în întregime a drepturilor salariale. Marin Dumitru şi Bogdan Costaş, artizanii acestui impas financiar ridică neputincioşi din umeri.
.
ANP a ajuns deja la fundul sacului deşi e abia luna iunie
.
Problemele financiare ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu mai sunt un secret pentru nimeni. Excepţie fac desigur Marin Dumitru, director general adjunct ANP şi Bogdan Costaş, directorul Direcţiei Economico-Administrative din ANP. Amândoi îşi închipuie că sunt minunaţi şi că simpla lor prezenţă prin zonă este îndestulătoare.
.
Îmi permit să le dau o veste proastă. ANP nu mai are bani pentru că au fost prost planificaţi şi prost cheltuiţi. În plus susnumiţii nu au fost în stare să aducă alţii pentru că nu au reuşit să motiveze solicitările de suplimentare bugetară.
.
Teoretic şefu' finanţelor ştie ce face, practic habar n-are
.
Marin Dumitru, cel care teoretic coordonează gestiunea resurselor financiare s-a grăbit ca fata mare la măritat să-şi declame competenţa imediat după numire. După înscăunare a dat vina pe vechea moştenire, deşi a avut asigurată o vistierie plină pentru anul 2007 (după cum singur recunoaşte).
.
În 2008 când a făcut dumnealui bugetul nu a mai fost aşa. Banii alocaţi pentru cheltuieli curente în unităţi sunt la limita subzistenţei, decontările se fac cu întârzîiere de săptămâni, iar furnizorii sunt amânaţi la plată. Acest 'geniu financiar', cu patalama la mână e drept, a văzut pe pielea lui că teoria e una şi practica e alta.
.
Plata normei de hrană este întreruptă
.
În unele unităţi deja nu se mai plăteşte compensaţia pentru chirie, iar în altele nu se mai pot plăti orele suplimentare deşi sunt cu nemiluita.
.
Efectul activităţii celor doi îl veţi vedea în ziua de salariu când norma de hrană nu va putea fi plătită pentru că "nu sunt bani" (vezi imaginea ataşată). Aşa că pregătiţi-vă să explicaţi acasă sau băncii de ce nu are ANP bani şi cum Bogdan Costaş împreună cu doctorul în management, Marin Dumitru, au feştelit-o.
.
Marin Dumitru pierde chiar şi competiţia cu "vechea moştenire"
.
Cine îşi mai aminteşte "vechea moştenire", blamată politic de Marin Dumitru în raportul de activitate pe 2007, poate spune acum, când imaginea dezastrului Q-ar este completă, că situaţia pe care a preluat-o acesta era total diferită.
.
În "vechea moştenire" salariile au crescut semnificativ, se plăteau drepturi restante, s-a reluat plata sporului TBC, se făceau angajări, se cumpăra echipament şi se făceau investiţii. Multe mai erau încă de făcut dar, comparativ, multe se făceau, iar acum nu se pot face.
.
Unul dintre motivele regresului este acela că director economic - administrativ nu era Bogdan Costaş, al cărui singur merit e că e prieten cu marea familie liberală. Carmen Galu, a fost mazilită de către Marius Iosif ca să i se facă loc acestui pilos liberal. Astfel a fost sacrificată competenţa pentru interese politice, iar sistemul penitenciar trebuie să-l suporte şi pe acest incompetent.
.
ANP promite premii pe 29 iunie
.
Panicată şi fără soluţii, conducerea ANP promite prime de 29 iunie. Asta s-ar putea să ajute, la echilibrarea bugetelor celor norocoşi, dar sunt sigur că tot pe meşterii financiari îi ajută mai mult. Primele de şefi ANP sunt de 9.000 - 12.000 de RON, iar incompetenţii noştrii vor fi, cu siguranţă, în capul listei.
.
Nu e un motiv de bucurie dar, vă amintesc că, noi am anunţaţ inevitabililul dezastru încă din primele articole publicate pe acest blog. Doar că şefii ANP şi MJ şi-au văzut de pile, maziliri, legi pe ascuns, auto-premieri, semnări de protocoale şi întâlniri insipide de lucru. Sper că sindicatele vor avea o reacţie promptă şi că vor impune respectarea drepturilor şi intereselor salariaţilor din penitenciare.
.
Link-uri utile:

38 comentarii:

Anonim spunea...

100% din personalul care lucreaza in penitenciare inca mai stau in sistem datorita salariului satisfacator.Daca si acest drept ne este afectat de incompetenta oamenilor pusi sa ne conduca eu spun ca am ajuns bataia lor de joc.Ne pun rabadarea la incercare. Nu ne este deajuns lipsa de personal,ex.Barcea-Mare,si conditiile grele de munca acum primim cireasa de pe tort:salariul diminuat.
Bravo o sa ajungem sa imprumutam de la vecini bani si o sa fim datornicii tarii la credite luate de la banca.
Rusine!!! pentru 11 milioane mergem si muncim la "impins vagoane" si sa vad cu cine isi mai fac directorii salariile de mii de euro.
O ultima solutie ar fi sa ne facem cunoscute problemele si sa iesim in strada cat mai des.

Anonim spunea...

SA FITI SIGURI DE ASTA...........

Anonim spunea...

era previzibil ce se va intimpla pacat ca e pe pielea noastra //in anp la financiar nu se da raspuns ca sefii stiu de finante ca cioara de televizor//de ce nu se recheama specialisti din detasare//Carmen Galu a stiut sa conduca o directie fara sincope financiare//

Anonim spunea...

CE FAC SINDICATELE ?

Anonim spunea...

LIMBA DULCE NADRAG ESTE IMPUTERNICIT DIRECTOR ADJ PENTRU PAZA,CINE ESTE DIRECTORUL PENITENCIARULUI SPITAL POARTA ALBA?????

Anonim spunea...

Da. Cred ca am sa gasesc niste combinatii cu detinutii, un favoritism, o spaguta mica ceva, ca trebuie sa ma scot intr-un fel cu banii lipsa din salariu, nu ?
Altii se vor descurca mai usor: niste materiale de constructii vandute de prin unitate, mai o munca peste program a angajatilor pe la vreun beneficiar cu dare de mana, vreo daua sanctiuni disciplinare de negasit, cativa nepoti pe lista la angajare sau prin posturi caldute, sau orice alte "minuni" aducatoare de "noroc".
Daca imi dadea voie statutul "functionarului atat de special", faceam si eu taxi, bateam tatuaje, spalam masini, vindeam lozuri sau ma prostituam intr-un fel.
Dar asa,...gaina de unde scurma, de-acolo mananca. Ca, deh, ce naiba mamanca copiii mei, nu ?
Totul pana la bani tataie "financial managers" sau cum mama voastra va mai intitulati, in mintile voastre putrede si bolnave!!!!
Ca eu de astia ca voi fac zilnic,... dar trag apa dupa ei....

Anonim spunea...

IMAGINEA ATASATA NU SE POATE MARI CA SA CITIM CE SCRIE.ORICUM MERSI MULT DE INFORMATIE.

Anonim spunea...

Problema sistemului penitenciar si nu numai, este amestecul politicului in administratie.Ce se intampla acum ,abuzurile ,cum au fost numiti cei cu functii de conducere din ANP s-a intamplat si in trecut ,numai ca s-a inlocuit filera democrata cu cea liberala si urmeaza cea psd dupa alegeri.Avem nevoie de profesionisti selectati in urma unor criterii exigente si concursuri corecte (care sa raspunda pentru faptele lor)de la directorul general pana la agentul de penitenciar si nu de oameni pusi dupa cum bate vantul politic.Altfel e pierdere de timp.

Huginn spunea...

Am rezolvat problema cu imaginea prezentată ca ataşament. Acum adresa poate fi citită. Scuze pentru defectiunea tehnica :).

Anonim spunea...

Bai nene Spaiuc, mai si semnezi otrava asta de adresa "Cu stima..." Bine iti sade bre, tovarase procOROARE.
Ia si baga mancare in traista la oameni, nu te fantaza cu adrese de-astea prin unitati, ca supusii tai nu muncesc pe carlige de rufe.
Dupa ce mai si duc acasa cate o pereche de paduchi de rasa recidivista, vreo familie de raie vietasa sau vreun batran bacil Koch ma mai trimiti si mata' cu buzunarul gol la muiere. Pai nu ma da afara din casa?
Cum sa-i explic nevestei ca luna asta vom manca castraveti? Pai nu-si gaseste pe altul? Si mi-or fugi si copii de-acasa...
M-as duce cu colinda dar ni-i timpul calduros. Sa fur? Stii prea bine ce-i aia raspundere penala. Sa ghicesc in carti si cafea? Ma ia lumea la bataie ca le stric casele, ce naiba sa fac?...
Hai lasa glumele ca mi-a crescut tensiunea si mi se sinucide cardul de plictiseala.
Fii si matale un gentleman si fa-mi o surpriza la 10 ale lunii, ca te-oi pune pe vreun pomelnic la sfanta biserica.
Asta asa,ca sa nu-mi scot toaca de la naftalina...

Huginn spunea...

colegu' chappie_ îmi place cum scrii. Ai umor şi ştii unde să loveşti.

Dacă te gândeşti să scrii ceva pentru prima pagina împart cu tine profitu'. E vorba doar de beneficii morale, dar "patria îţi va fi..." ai mai auzit povestea.

Anonim spunea...

LA TOATE PENITENCIARELE LA CARE A FOST CONTROL DE LA ANP ,DIRECTORII ECONOMICI SI CONTABILII SEFI AU PRIMIT SANCTIUNI ,COMISII DE DISCIPLINA. PROST MANAGEMENT .CE MANAGEMENT E LA DIRECTIA ECONOMICA ANP SI DE CE NU AU SI EI PARTE DE ACELASI TRATAMENT???IN PENITENCIARE MANAGEMENTUL ECONOMIC PROST E O CIOACA ,FARA BANII DE LA ANP.VORBITI DE CITE DATORII AU PENITENCIARELE .CUM NE ASCUNDEM DE FURNIZORI.CLOVNII DE MARIN SI COSTAS AU INDEPARTAT O PE GALU DE FRICA.

Huginn spunea...

Era de asteptat ca penitenciarele sa aiba datorii neachitate la furnizori in conditiile astea.

Cei de la economic din teritoriu trebuie sa cârpească oalele sparte de politcii de la ANP. Aşa că nici asta nu e de mirare.

Galu era intradevar incomodă pentru Costaş şi Marin pentru că ştie meserie.

Anonim spunea...

Eu is curios cind apare la avizierul unităţii, oricum rău am ajuns , cînd m-am angajat in sistem am trecut de la un salariu de 2 mil la unul de 8 mil şi acuma am început să văd că rămânem de căruţă.Azi norma de hrană , maine nu ne mai da sporurile şi apoi mai taie din salariu de bază că, dee ii prea mare şi aşa ajung să aduc bani de acasă să le dăm de mîncare la ppl, că gura lor trebuie sa mănânce ceva.
P.S. Ultima soluţie este Lotto că de cîţi proşti am noroc poate , poate prind şi eu pontul cel mare.

Anonim spunea...

sintem bataia de joc a unor incapabili.piticania de SELEA nu ne platea chiria acu si norma de la anp.sa uitam de echipament a zis Limba dulce NADRAG.
prima de vacanta la dreapta cu ea ,daca nu platesti birul la SELEA
ne pun rabdarea la incercare.

Huginn spunea...

Situaţia din fiecare unitate în parte e diferită, dar efectele managementului defectuos al finanţelor ANP se văd peste tot.

Anonim spunea...

Nici nu stii daca sa razi sau sa plangi.
Au mai fost situatii cand norma de hrana nu s-a platit. Tot din lipsa de bani. Dar nu intr-un an electoral. Cand guvernul arunca cu bani in dreapta si in stanga. Mai putin in sistemul penitenciar. Acest lucru se datoreaza faptului ca actuala conducere este atat de aservita, atat de umila si obsedata de a nu supara si de a nu-si pierde scaunele de sub fund incat nici propriilor sustinatori care i-au uns vremelnic sefi peste penitenciare nu indrazneste sau nu poate sa le prezinte situatia in mod real.
Din pacate nu este doar problema normei de hrana. Este vorba si de banii de haine si de altele. Carmen Galu este o foarte buna profesionista, dar nu uitati ca apartine unei alte garnituri. Si nu ma refer la cea impusa de Iacob si Cerbu. Ci la cea decimata de Iacob si Cerbu si care a facut posibila degringolada si conducerile penibile a caror serie au deschis-o.
Dupa mine este penibila inclusiv din punct de vedere formal aceasta adresa transmisa in unitati. Nu este normal ca un director general, chiar daca este un spaiuc, sa semneze o adresa ce are in antet DEA. Directorul general al ANP ar trebui sa semneze numai note ce au in antet "Cabinetul directorului general" nu acronimul unei directii sau compartiment anume. Maine o sa semneze si o adresa facuta de Compartimentul Casierie sau Protectia muncii.
Din pacate cei care ar mai putea sesiza astfel de nereguli nu au rezistat sau daca mai supravietuiesc in sistem o fac discret. In fata sefilor ies numai pupincuristii.

Huginn spunea...

Nu observasem :). Într-adevăr directorul general semnează pentru o direcţie din subordine.

Oricum e vorba de Şpaiuc aşa că nu mă mir.

Anonim spunea...

ce e curios e faptul că toate deficienţele de managment financiar anp-iste se sparg în capul nostru, al cadrelor în spetza... n-am văzut adrese venite de sus care să mai taie din drepturile p.p.l.-ilor... banii de scoala vin (invata astia pe rupte, domne`, nu ca saracii copii de la tara care n-au bani de rechizite...), mancarica-mancarică..., curent, apă caldă, tv, computer mâine-poimâine. trai pe vătrai la aştia... ce draq, doar cadrele nu bat în gratie, nu?
da nu-i bai... unde mâncă 1000 p.p.l. mai mâncă şi 200 cadre. aştia o duc mai bine decât noi. ei mănîncă!!!!!!!!!!!!!! noi postim. prostim.

Anonim spunea...

As fi curios ce s-ar intampla daca si angajatii ar zice ca nu vin de lunea la serviciu, ci de miercurea, ca nu ii lasa nevestele?

Huginn spunea...

profest_ introduci o idee interesantă. Cred că a mai fost explorată dar sancţiunile au fost rapide.

Statul (administraţia) se comportă din păcate ca orice băiat din spatele blocului când e vorba de principii, drepturi şi obligaţii.

Cine are mai multă putere îl obligă pe celălalt să se supună. Aşa se defineşte adevărul - o relaitate subiectivă născută din opinia majorităţii.

E democratic dar nu e neapărat corect.

Anonim spunea...

I-auziti la "tovarasu" Spa(g)iuc, cica "nivelul creditelor deschise la bugetul de stat nu permite achitarea integrala a drepturilor salariale" dar cum pana mea sa ajunga banii daca "mult stimatii" imparati din ANP o pun de intalniri peste intalniri, la care se cheltuie sume fabuloase, dar habar n-au despre ce vorbesc la aceste intalniri(ca de' degeaba rogi maimuta sa iti explice fenomenul dispersie luminii prin prisma optica) isi impart prime dupa prime, iar "militianu"(a se citi iobag)din teritoriu se alege cu datorii la banci si intretinere datorita faptului ca "geniile"(a se citi boierii)care ne conduc sunt experti in a conduce ANP-ul cum e oaia in parasutism dar se scalda, cu o placere nebuna, in prostia lor ca si bivolul in namol si singura solutie care au
gasit-o e sa coase buzunarele iobagilor din teritoriu. Asteptam si noi cu sufletul la gura primele de 29 iunie(ha,ha, au promis prime in 29 iunie dar au uitat sa mentioneze anul)

Anonim spunea...

abugetele cerute de unitati nu au fost la anp????
daca avea cine sa gindeasca ,nu se ajungea in situatia asta
norma de hrana ests inceputul
sunt unitati care nu au bani de plata pentru multe
nu poti sa spui , directorului ca nu mai sunt bani si faci ce zice el in afata legii , ca sa platesti
curtea de conturi nu te pasuieste si sa vezi materiale
domne SPAIUC cheam o domne pe GALU ca e profesionista ,nu politica ca astia care ne au adus la disperare cu teoria lor,ca MARIN si COSTAS
cind a venit COSTAS in penitenciare ca sa stie
MARIN a mai dat cu teoria in penitenciare
convocari sa cheltuim banii ca nu zice nimeni nimic in fata lor de teama
Acu sa vina controlul si sa spuna ce sa facem

Anonim spunea...

Problema finantarii A.N.P. a fost-este-si va fi... cu toate ca se pun pe picior de egalitate detinutii "analfabeti" si iau bani sa se "lumineze" si copilasii ce cu chiu cu vai au primit cornul si laptele. Daca e sa o pomenim pe Carmen Galu ar trebui sa o luam la pachet si pe Descultu ca doar ea era conducatorul supervizor din umbra. Poate ne vor da si o uniforma mai de "Doamne-ajuta", ca doar ele au au contractat-o si pe cea actuala, care.... Cine mai stie... Cred ca toti sefii si sefutii din ANP,care au fost-sunt-si vor fi se ghideaza dupa zicala-refrenul-dictonul : "Seful vine, sta oleaca, se incarca si-apoi pleaca"....

Anonim spunea...

Noua ne da 3 milioane din norma de hrana.Au pus anunt la avizier. Asta dupa ce au inrosit firele telefonului sa incaseze banii de pe la beneficari.
Pai daca asa stau lucrurile, as propune sa facem o brigada de munca cu femei, pe la vreun night-club.
Avem vreo cateva cu "reputatia patata" si cred ca ar plati beneficiarul la timp, nu?
Dar cum s-or chema oare agentii escorta !!!

un militian nervos spunea...

mai fratilor ce ne facem?ei stiu ca avem datorii la banci .copii de crescut si ne e frica sa facem gat ca ne arata poarta si ne zic ca asteapta alti 10 pt postul meu.pina cand sa tacem?sindicatele degeaba ne iau banii cota de 15 ca nu fac nimic.nimic nu au miscat eu zic sa iesim cu totii ca la revolutie.nu se mai poate asa vor face mereu .UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE CA PUNAND MANA PE EI.....

un militian nervos spunea...

militieni din toate penitenciarele unitiva

un militian nervos spunea...

luna asta ordinul 50 luna viitoare jumate din salar si tot asa pina cand raman numai smecherii din ANP ca restul plecam sa ingrijim babe si mosnegi in ITALIA

Anonim spunea...

Fratilor de suferinta care ne luptam zi de zi pe linga toate problemele cu sefii si cu toate mizeriile din sistemul asta care se presupune ca ar deveni "european"nu stiu ce sa mai zic....Am ajuns deja sa nu ne mai luam banii cuveniti pt munca noastra si asa sunt ei putini pt munca care o prestezi.Nu este posibil ca angajatii din MJ(lucratorii de penitenciar)care trec peste 50%din totalul ministerului sa fie tratati cu un dezinteres total.Colegii nostri magistratii se bucura de tot felul de facilitati din partea statului iar noi .....of of...(cunosc caz de judecator delegat care a restantz de 1 miliard).Chiar ca e jenant.Dar o mare parte din vina e si a noastra ca nu suntem uniti.Cind ar trebui sa facem ceva pe linie sindicala ne tragem pe cur inapoi.SINGURA SANSA AR FI SA IESIM SI NOI IN STRADA SA FACEM SI NOI LA FEL CA SI ALTE INSTITUTII GREVA(SUNT MAI UNITI CA NOI).Rugamintea mea este ca conducerea FSANP sa ia masuri radicale si sa facem si noi iures pt drepturile noastre......:(..ASITA DIN MJ CHIAR NE-AU LUAT DE PROSTI,SI DACA NU FACEM CEVA CHIAR SUNTEM....
ANONIMUL DE LA BIRCEA

Anonim spunea...

Da' cand dormeai pe fudulii si luai o caciula de bani cum era, militianule nervos?

Anonim spunea...

Este exclusiv vina voastra, a lucratorilor de penitenciar, ati ales niste lideri de ... sindicat (imi venise alt cuvant in loc de sindicat), care din orgolii de tot felul si cu sprijinul interesat al ANP, va tin divizati in federatii, grupe si alte forme de organizare.
Asa ca nu aveti decat puterea sa-i dati intai jos pe lideri, sa va reorganizati si apoi sa treceti la adevarata lupta sindicala. Parerea mea.

Anonim spunea...

Pai il contrazic pe colegul care spunea ca lucratori din penitenciare mai stau in sistem datorita salaruilui pentru ca sunt deja locuri unde se plateste mai bine (poate gresesc) mai ales pentru cei noi angajati si zic ca in momentul in care se va dori sa se angajeze nu cred ca vor mai veni nici neamurile noastre .Despre domnul Marin eu nu stiu de ce nu se apuca de scris carti in continuare pentru ca in perioada respectiva nu deranja pe nimeni venea in ficare zi la serviciu mai tirziu ca sa nu se inghionteasca cu plebea prin poarta si nu deranja pe nimeni toata ziua si primea salariul integral fara diminuari la norma de hrana,si te intrebi la ce sa fi sef ? sa te injure toti si rapunzi pentru bancile si salariile altora (nu cred ca este cazul dinsului)
de sindicate si de comisii de disciplina ce sa zicem ca totusi inainte de toate lideri de sindicat primesc salariu ca angajati ,ce sa zica si eica vorba aia mai bine cu salariu fara norma decit fara

Anonim spunea...

IN MAXIM UN AN, VOR PLECA IN MASA ANGAJATII PENITENCIARELOR DIN ACEST SISTEM DICTATORIAL.
PE DE O PARTE, DETINUTII II UMILESC PE ANGAJATI, IAR PE DE ALTA, CONDUCERILE UNITATILOR...
VOR AJUNGE DIRECTORII SA LUCREZE CU ADJUNCTII SI CEI CATIVA OFITERI CATELANDRI SI CATIVA MILITIENI 'HOTARATI', CARE NU STIU NICI SA TREACA STRADA..............

Anonim spunea...

nelegiuiri si nemultumiri sunt in toata tara la penitenciare.stai sa vina si primele ca daca s-or da tot smecherii le impart,ce sa mai vb. de salariu.cine sa se revolte daca sunt prea multe jigodii intre noi.hai sa facem greva.sa chemam televiziunea..e cea mai buna solutie

Anonim spunea...

ce se intimpla de nu putem trimite comentariile noastre,problema este ca ridem de ce scriem,glumim dar banii sunt putini,datoriile cresc si cu timpul s-ar putea sa ajungem in rindul ppl-urilor ca nu mai putem dovedi problemele legate de bani,ca doar pentru asta muncim,iar lucrurile ramin cum le stim si poate mai rau,cum ziceau colegii sa ajungem sa nu mai lom nici salariu de angajare.

Anonim spunea...

ANP a ramas fara bani pentru ca "investeste" fara cap, pentru ca nu mai are profesionisti. Noi suntem saraci pentru ca habar n-avem ce sa facem cu banii. Renovam penitenciare, dar le facem la fel de vechi, doar cu mai putine paturi, fara nici o viziune. In Spania reintegrarea pornea cu arhitectura penitenciarului. La noi nimeni nu stie cum se construieste un penitenciar. Unii comandanti au initiative si fac dupa cum cred ei ca e mai bine. Uneori o nimeresc, dar de multe ori o dau in bara. Dupa ei vin altii care brodeaza si ei cat pot. Ce iese? O varza penitenciara.

Anonim spunea...

Sper sa vina vremea si in Romania cand se va pune pretul pe inteligenta,competenta. Oare chiar e normal ca un militian,paznic de hoti sa aiba un salar de cel putin 2000,bani de chirii,de hrana etc,iar un intelectual ca de ex. medic,profesor sa fie umilit.Statul acesta militianesc ar trebui schimbat,au dus-o bine zeci de ani.

Huginn spunea...

ptr. anonim 21:20:00_Un angajat al penitenciarelor trebuie să fie motivat. Asta dacă vrem să punem preţ pe inteligenţă şi competenţă.

Statul ăsta "militianesc" nu mai există de zeci de ani. Discursul cu capra vecinului mai prinde doar la PRM şi OTV.

În rest oamenii s-au deşteptat şi înţeleg specificul şi nevoile fiecărei profesii.