Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 21 mai 2008

Primavara spionilor de jucarie

Într-un articol anterior (Spioni de penitenciare si justitie) deschideam un subiect pe care nu-l iubesc prea tare. Sperasem în 2006, ca mulţi cetăţeni lucrători de penitenciare, să nu mai existe un serviciu de informaţii al justiţiei, tocmai pentru că am văzut excesele care-l caracterizează indiferent că s-a numit SIO - SIPA - DGPA. Văzând ordinul prin care s-a înfiinţat Direcţia pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar (DPCMP) am crezut că lucrurile se vor schimba.
.
Se pare că m-am înşelat. Tentaţia puterii pseudooculte s-a dovedit a fi prea mare pentru DPCMP. Au început iar să apară note de informare care se referă la ce zic şi fac sindicatele sau indezirabilii. Scenariile elucubrante şi auto-explicate sunt iarăşi bine primite de şefii ANP şi MJ. Deja reapar personaje care se plimbă important şi conspirativ cu etichete albe la gât doar pentru a-şi aminti că lucrează la etajul cu oglinzi. Rezultatele activităţii acestui serviciu de informaţii sunt atât de secrete că nu există.
.
Un exemplu de scenarii fanteziste, dar cu impact, este cel legat de o pretinsă încercare a sindicatelor de a protesta chiar în ziua Summit-ului NATO. MJ şi ANP au reuşit, având minunatul DPCMP drept ajutor, să se dezinformeze 'singuri'. Acesta este şi motivul pentru care subtitlul articolului anterior era "Auto-dezinformare, paranoia, poliţie politică".
.
Un alt exemplu grăitor, cred eu, că este următorul:
.
La 21.11.2007 şeful Direcţiei pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul penitenciar îl avertiza pe unul dintre spionii săi, cu nume de cod, "Burcu Geo Bogdan", referitor la modul defectuos în care acesta îşi îndeplineşte atribuţiile şi sarcinile de serviciu şi îl atenţiona că timp de şase luni îi va fi monitorizată activitatea.
.
Notele informative transmise de spionul nostru dovedeau o slabă "cunoaştere şi stăpânire a situaţiei operative", şi erau prea puţine "raportat la potenţialul şi problematicile Penitenciarului Rahova". Cămătari, gemeni sau traficanţi de droguri ştiu mai bine despre ce e vorba.
.
Sarcini concrete referitoare la finalizarea unor lucrări până la termene clar stabilite nu au fost finalizate în timp util. S-a constat astfel că spionul "Burcu Geo Bogdan" a manifestat o "indiferenţă totală" faţă de onorabila meserie pe care o practica într-un loc atât de periculos precum Penitenciarul Rahova. (vezi imagine)
.
Conducerea profesională şi-a făcut datoria însă spionul distrat a pierdut atenţionarea care-l atenţiona să fie mai atent. Pentru acelaşi nume de cod, în arhivele noastre, mai găsim sancţiuni profesionale aplicate în cei câţiva ani de la intrarea în profesie, pentru aproximativ aceleaşi motive.
.
Imediat după atenţionarea cu pricina, un spion cu acelaşi nume de cod, "Burcu Geo Bogdan", a fost promovat la Academia de Poliţie pentru a-i învăţa meserie pe viitorii ofiţeri de penitenciare. Cum specialist în domeniu nu este presupunem că spionul spionează Academia de Poliţie. Poate există şi alte explicaţii dar precis sunt secrete.
.
O dovadă a amatorismului Direcţiei pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar o constituie lipsa de imaginaţie în alegerea numelor de cod. Astfel în registre mai figurează un nume de cod similar. Spionul cu nume de cod "Burcu Vasile" a lucrat iniţial în vechea Direcţie de Securitate a Statului, iar după 1989 a fost comandant de penitenciar în oraşul numit Turnu Severin.
.
Spionul cu nume de cod "Burcu Vasile" a acoperit obiective precum Gabriel Bivolaru, infractor cu ştaif politic. Acest spion a devenit legendă. Legenda comandantului - spion care s-a luptat pentru binele patriei nu a fost atinsă de acuzaţiile de corupţie şi de favorizare a infractorului pentru care acesta a trebuit să ceară penisonarea grabnică, după ce şi-a pierdut funcţia de şef. Gabriel Bivolaru, amicul acestuia, îl regretă din suflet deşi o reîncarnare virtuală a acestei legende îi ostoieşte setea de 'dreptate'.
.
Uimit fiind de această apropiere aproape de sânge între cele două nume de cod nu pot să nu remarc cu amărăciune că o legendă, poate puţin coruptă, este batjocorită prin acordarea unui nume de cod similar unui nătăfleţ care pierde hârtii ale statului.
.
Am încercat, deşi nu ne pricepem, să asigurăm o oarecare protecţie fizică a documentului pierdut de spionul bleg dar cu pile "Burcu Geo Bogdan". Nu pot însă să nu mă gândesc că defuncta SIPA s-ar învârti în mormânt dacă ar vedea ce ageamii se plimbă cu microfoanele în sân prin ANP-ul patriei.
.
Link-uri utile:

PS. Cred că ar trebui să ştiţi, cei care nu o păţiţi deja, că angajaţii din penitenciare care lucrează în locurile de deţinere nu mai pot intra cu apă şi mâncare (deşi tura durează 12 ore).

Pentru că ANP este condusă cu picioarele, încă se preferă soluţiile ruseşti pentru probleme simple. În cazul de faţă, pentru a se rezolva problema drogurilor se apelează la următorul raţionament: Ii împuşcăm pe toţi că sigur e unul vinovat printre ei. Şi, din păcate, în combinaţie cu şefi politici şi habarnişti, există mulţi isteţi în teritoriu care propun şi duc la îndeplinire astfel de măsuri. Însă cui foloseşte această lipsă de consideraţie pentru propriul personal?

37 comentarii:

Anonim spunea...

,,Însă cui foloseşte această lipsă de consideraţie pentru propriul personal?,,

RASPUNS: CONDUCERII ACTUALE A ADMINISTRATIEI NATIONALE A PENITENCIARELOR

Anonim spunea...

CEI CARE CONDUC ACEASTA INSTITUTIE SI DAU UNELE DISPOZITII NU CUNOSC SITUATIA DIN TEREN ?SAU NU VOR SA O CUNOASCA .CONSIDERA CA DACA NU MAI PERMIT ANGAJATILOR SA INTRE IN INTERIORUL LOCULUI DE DETINERE CU APA SI ALIMENTE AU REZOLVAT PROBLEMA SI NU SE VOR MAI INTRODUCE OBIECTE INTERZISE IN PENITENCIARE?GRESIT TOTAL GRESIT NU AU FACUT DECIT SA IL FACA PE ANGAJAT SA FIE MAI INVENTIV SI PE UNII CHIAR SA SE CORUPA

Anonim spunea...

Lipsă de consideraţie ! , puţin spus ., bătaie de joc şi desconsideraţie faţă de cei care duc greul acestui sistem .Să nu uităm că cei care duc frâiele acestui sistem sunt chiar aceea care de 1 decembrie fără nici o ruşine şi-au tras frumoasele premii de 7000 , respectiv 9000 de RON,în ciuda protestelor care s-au auzit în penitenciare din partea organizaţiilor sindicale (vezi protestul din penitenciarul M.Ciuc )şi care fără nici o remuşcare au fost trecute în tăcere de conducerile penitenciarelor şi A.N.P.

Anonim spunea...

Un viitor ofiter de penitenciare - Nu sunt in masura sa comentez activitatea d-nului profesor ca si angajat al Dir. pt.prev.criminalitatii, dar ca si cadru didactic, avem numai cuvinte de lauda.
Este unul din putinii profesori carora le pasa si care se implica in activitatea didactica.
Si apropo, CHIAR ESTE SPECIALIST.

Anonim spunea...

Mai sa fie a disparut anuntul cu Dumitrascu de pe pagina comisiei de disciplina a ANP..............

Anonim spunea...

Prieteni, sunt alaturi de voi. Va atrag de aceea atentia ca publicarea unui document secret de serviciu....e infractiune. Mare grija, please.

Anonim spunea...

FALS !!!! TOTUL ESTE O INSCENARE GROSOLANA SI MINCINOASA

Huginn spunea...

Va inteleg ca sunteti suparati. Dar... asta e realitatea. Stiam ca asa o sa reactionati dar asta e adevarul si am prezemntat si probe pentru asta.

Cu toate ca proba prezentata e de necontestat nu ma astept ca spionii si CI-stii sa nu faca ceea ce stiu mai bine. Adica, sa-si apere scaunul si pozitia.

Nu.. publicarea unui document secret piedut de un bleg nu este o infractiune. V-ar placea sa fie asa dar nu este. Scrie in legea si in HG-ul cu protectia documentelor clasificate.

Huginn spunea...

Am uitat ceva... SIPA - DGPA - DPCMP este un subiect care va fi continuat. Vor fi probe si vor fi prezentate, fara perdea si fara teama.
... :)

Anonim spunea...

SĂ MOARĂ DUSMANII DE OFTICĂ...

Anonim spunea...

Dar de foştii securişti din sistemul penitenciar nu mai scăpăm odată.

Anonim spunea...

este trist ca intreaga specie are de suferit din partea unei nevertebrate care isi incearca acum norocul la adapostul unei institutii ce ii disimuleaza incompetenata. Ori Academia de Politie trebuie sa isi coboare stacheta la nivelul de Scoala de Meserii, ori blegul sa care valize in gara de nord. macar se obisnuieste cu greutatile, si cu atitudinea responsabila!

Anonim spunea...

Draga Huginn, ar fi interesant de mentionat si la propunerea cui s-a infiintat DPCMP. Care au fost dorintele, asteptarile, legate de aceasta structura. Cum a fost ea incadrata, cum s-au derulat concursurile si ce zona a tarii a "trimis" cei mai multi candidati. Si cum de tocmai de acolo au fost cei mai multi alesi ? Nu cumva cineva din conducere dorea un serviciu de "informatii" personal ? Si l-a incadrat cu lucratori devotati ?

Anonim spunea...

SĂ MOARĂ DUSMANII DE OFTICĂ...

Foaaaaaaarteeeee inteligent.... =))

Anonim spunea...

NU CA SUNT IMPUTERNICITI IN FUNCTII DE CONDUCERE LA ANP SI IN UNITATILE SUBORDONATE... SÎC.

Anonim spunea...

Cat timp am pierdut!!! Din curiozitate am citit cat de frustrati sunteti pe reusitele altota!!!Cred ca aveti copii ratati si sotii care va ridicularizeaza!!!Daca (prin absurd!!!)esti barbat exista comunistule-probabil pensionar indepartat de un tanar competenet-JUSTITIE!Ai probe- acolo!Dar cred ca esti un comunist- si ala de doi bani!Apropo- si infractor cu documentele secrete!!!Nu cred ca imi publici opinia- esti demn doar de mila!!!

Anonim spunea...

mai penifestule, a.k.a. zero tv (in unele situatii, intre care si prezenta), poate nu este vorba de infractiune - ceea ce ati facut cu hartia aia. Este insa vorba despre o chestie a bunului simt sau, ma rog, o chestie care in alte societati este astfel inteleasa respectiv, cultura de securitate...respectul pentru propria meserie sau a altuia...dar vai, cultura, respect...dar, vai...respect din piele....

Anonim spunea...

TAGMA DE LICHELE SI PUPINCURISTI CE SUNTETI. IN LOC SA REALIZATI CAT DE CACAT ESTE DIRECTIA ASTA DE PREVENIRE ,,CICA" A CRIMINALITATII IN MEDIU PENITENCIAR SI CAT DE SERVITORII AI CONDUCERII ANP-ULUI VOI LUATI APARAREA UNOR INCOPETENTI CARE AU OCUPAT FUNCTIILE DE CONDUCERE DATORITA PARINTILOR, COMANDANTI DE PENITENCIARE.

Anonim spunea...

INCOPETENTI

Prietene, in lumea Internet-ului, a scrie cu MAJUSCULE este ca si cum ai striga. De aceea, te rugam sa nu te mai RASTESTI la noi si sa apesi butonul ala pe care scrie Caps Lock din partea stanga a tastaturii!

In alta ordine de idei, nu pot decat sa constat ca ai oarecare frustrari legate de acesti oameni... poate poti sa ne impartasesti si noua cateva dintre ele...

dar, vai...respect din piele....


... din piele, da! Din piele de alt mamifer...

Anonim spunea...

Ce naiba este atunci cand sefa se iubeste in taina cu subordonatul, il promoveaza si-l ridica in slavi contrar capacitatilor sale profesionale ??

- va urma -

Anonim spunea...

Ne laudam ca ne pricepem in lumea INTERNETULUI, dar suntem jalnici in a ne ridica din ,, pozitia ghiocelului" si a spune STOP valului de Imputerniciri FAMILIALE ( DGA. STAN PETRE STIE) si multe altele.
,,Pestele de la cap se impute."
Si dupa cum stiti din 11 februarie 2008 orice transfer este interzis pe orice tip de functiE (LEGEA 293/2004), daca nu este PRECEDAT DE CONCURS(pentru cunoscatori care articol si alineat), totusi acestea SE FAC FARA NUMAR CU BLATUL ACTUALEI CONDUCERI A ANP.
RUSINE!!!!!!!

Anonim spunea...

Multumim ghiocelului erectil pentru consideratii si pentru ca dumnealui/ei s-a ridicat (putin) peste conditia functionarului public cu statut special din Adniminstratia Nationala a Penitenciarelor. Astfel de atitudini si idei revolutionare ne vor purta pe cai nebanuite INAINTE, ca inainte ierea mai bine...

Anonim spunea...

Si atunci cum de s-au facut transferuri la data de 20 februarie? Va spun eu: cu datarea cererii de transfer de la 01 februarie, pentru a nu cadea in ilegalitate...
Numai ca acum se cam lauda femeia si mereu o auzi "Petre", "Petre".
Dl. Petre Stan sa traiasca, nu?

Anonim spunea...

D-le Huggin, am fost subordonatul d-nului Burcu si va spun ca lucrurile nu au fost deloc roze pentru dumnealui.Cat timp a avut conducator pe taica-sau a fost marginalizat chiar de propriul tata si nu a fost niciodata propus pentru avansari si nici nu a fost avansat (desi merita) pentru ca d-nul comandant nu vroia sa se spuna ca face asta pentru asi favoriza fiul. A plecat comandantul tatal si mai greu i-a fost si dusmanii tatalui s-au razbunat pe fiu. Din cauza asta a plecat la concurs si daca a fost numit la Rahova a fost prin examen . Il stim toti ca un om responsabil si nu cred nici eu si nici colegii mei ca nu si-a luat in serios responsabilitatile. Mai mult, verisorul meu primar este la Academia de Politie si mi-a spus ca este unul dintre cei mai iubiti dascali, ca sa zic asa. Credeti-ma ca gresiti cand loviti intr-o persoana ca el. Cine il cunoaste,va poate confirma asta.

Anonim spunea...

Burcu e cel mai puturos si mai slab angajat al pushcariilor pe care l-am vazut. Vad ca isi trimite singur scrisori de sustinere.

Ashkia Geo nu sare departe de trunkiul Vasile. Tata corupt si lenes - fiul urmeaza sa fie si corupt.

Anonim spunea...

Burcu e cel mai puturos si mai slab angajat al pushcariilor pe care l-am vazut. Vad ca isi trimite singur scrisori de sustinere.

Ashkia Geo nu sare departe de trunkiul Vasile. Tata corupt si lenes - fiul urmeaza sa fie si corupt.

Anonim spunea...

"D-le Huggin, am fost subordonatul d-nului Burcu" ; "Mai mult, verisorul meu primar este la Academia de Politie si mi-a spus ca este unul dintre cei mai iubiti dascali"
Tu care esti maica din pluton, ca toti erati rude cu "Tata Sile" (burcu senior) , nu va zicea voua "PLUTONUL NEPOTILOR" ???
Si cat ai lucrat tu cu el, ca si asta si Titel (alt nepot, seful lu' Geo burcu) erau tot plecati, ba la cursuri , ba la instruiri, ba la studii. Iar in Academia aia Bengoasa, poate preda si Tara, cateaua lu' Roman munca de penitenciar (ea a lucrat mult la escorte), fiind mult mai desteapta decat multi bipezi cu pile.

Anonim spunea...

cine trece pe calea prafuita a vinjului, spre calafat, poate remarca mareata ctitorie cu geamuri rotunde si galbena de parca sufera de icter ce poarta numele de g.a.z., cladita pe timpul seniorului sile burcu zis si burta-mare-verde...
o ctitorie identica, icteroasa si cu geamuri rotunde se afla si in urbea severinului, unde isi duce traiul onest si cinstit burta-mare-verde pensionat de militianul dumitrascu...burcu dixit...
nu stim, rotunjimea geamurilor vine de la faptul ca pe famiglia burcu mereu a ochit-o norocul, ori reminiscente ale bravului matelot care, surpinzator, nu mai iubeste nici marinarii..nici pamantenii...!
deci nene burcu..mai usor cu peroratiile despre cinste, corectitudine, etc...ca s-a stins lumina si am taiat si microfonul...

Anonim spunea...

Cam ce ai vrut sa spui nene anonime? ce importanta are cum arata o cladire in GAZ? Poate cunosti tu mai multe despre afacerile ilicite ale lui Burcu. Daca ai informatii si nu le-ai prezentat institutiilor in drept, te faci vinovat de tainuire! Dar tu nu ai, ci doar speculezi. Te deranjeaza ca seniorul Burcu si-a construit o casa şi esti invidios? Pai daca tu nu esti in stare sa-ti ridici o casa, nu e obligatoriu sa nu poata si altcineva. Nu e nici singurul care si-a construit o casa si, cu siguranţă, nu o să fie nici ultimul. Stii tu cumva cum a ridicat casa Burcu? Poate s-a imprumutat la banca. Te-ai interesat? Banuiesc ca nu, ca ai fi aflat. Ca da! Mah! ce usor e sa arunci cu noroi, aiurea in oameni. Daca esti sef (peste 5, 10 sau 500 oameni) nu ai cum sa-ti multumesti toti subordonatii. Asa si cu Burcu, Iosif, Iacob, Serban etc.,. Tu cred ca esti din clanul lui Sima Alcoolicu`, vreun frustrat care nu a putut beneficia de protectia taticului Sima. Oi fi tu Romane? Oi fi tu Ciornelio? Oi fu tu Voineo? sau Voino? Sau poate tu Dragane...:))

Anonim spunea...

"Stii tu cumva cum a ridicat casa Burcu?"
Nu, da' stim a cui este ca s-a laudat Victoria (VIKY nume de scena) in tot orasul, ca-i a ei si te da afara cand vrea. :)))

Anonim spunea...

pai domnu' comandant Burcu, frustratii astia nu stie sa face adunari. ei pierde mereu, nu are gandire pozitiva ca matale sa aduni intr-un mandat de 9 ani cat altu' in 90. lasa-i pre limba lor..dar ia spune..doamna viki mai are bratarusti din alea mici de le vinde ea cu bani si dupa aia le ia si inapoi...ca nu stie fonctionaru' sa apreceze frumosu'...!!!

aferim si bahtalo....cu sanatate!

Anonim spunea...

Si ca un fost coleg al lui Burcu, te intreb eu, de ce nu ai fost sa-i spui si domniei sale ce a spus sau ce a facut ? Cred ca Burcu, desi nu sunt el, cum ai putea crede, a tratat pe colegii lui ca pe membrii familiei sale. Cand au gresit i-a certat (desi mai bine ii sanctiona, ca nu se mai simteau ei asa de loviti), iar cand au muncit i-a recompensat. Oricine merge si intreaba lucratorii de acolo, cu mici exceptii (sclavetii lui Sima), o sa primeasca acelasi raspuns. Referitor la Viky - va rog sa spuneti tot ce stiti...Poate vede si Burcu. Tot ce va pot eu spune este ca nimeni, intreg la minte, nu ar crede ce spune aceasta persoana. Dar poate tu faci parte din cei vrajiti! :))

Anonim spunea...

Cum a facut Burcu casa? Cu banii imprumutati de Ligica si uitati sa mai fie restituiti.A Burcule, am descoperit mina de aur unde era?

Anonim spunea...

Amice!
Despre bani imprumutati si uitati sa mai fie si restituiti am auzit si eu zvonuri, dar nu am auzit vreo persoana sa si mearga la seniorul Burcu si sa-i expuna situatia. Barfe de maidan exista peste tot! Pana la proba contrarie, acest aspect il includ tot in categoria barfelor de 2 lei. Daca ai elemente sa ma contrazici, te rog sa o faci. Pana atunci, sa ne-auzim cu bine!

Bafta!

Anonim spunea...

sunteti jalnici ati pierdut deja firul povestii .
pana la urma ce treaba are bogdan cu casa lui viki ?sau ce treaba are bogdan cu ligica ( habar n-am cine e sau ce este aceasta ligica )insa din ce deduc eu citind comentariile voastre rezulta ca bogdan nu are decat vina ca este un tanar ametit cu un tata al carui cap nu ati reusit sa-l taiati la timp ca a intins-o la pensie .
in alta ordine de idei cred ca penfestul asta e o haita de comentatori penitenciaristi care nu au treaba pe acasa sau pe la serviciu :D .numai bine dragilor mei !

Anonim spunea...

trist dar adevarat!
daca la timisoara comandantul Ioan Bala se lupta cu firme grele sa obtina contracte de munca pentru detinuti, la Turnu Severin, fostul comandant Burcu se lupta cu himerele fostilor subordonati ca Voinea, Dragan, Titel, carora probabil ca le-a promis sa-i treaca clasa, dar tot repetenti au ramas.
un celebru scriitor spunea- oamenii mici vorbesc despre oamenii mari, oamenii mari, vorbesc despre idealuri.
atentie, domnule Burcu, sa nu descoperim ca navele acelea pe care spuneati ca v-ati desavarsit ca si comandant sa nu fie simple hidrobiciclete!
apropos, pentru prostia aia cu buretii, si acum mai umblam sa recuperam bani. stie colaboratorul dvs, eminenta vesnic cenusie!

Anonim spunea...

Haideti sa va zic eu cum sta treaba!
Sa inteleg ca amandoi sunteti ANP-isit de Severin care castigati 1500 RON - 2000 RON. nu intleg de ce se pot uri oamenii pt atat de putini bani. Pesemne unul e smeker si altul nu e.
Cred ca cel mai bine sa va dati amandoi demisia din ANP si sa va apucati de treaba serioasa. De munca e in romania garla si se fac chiar bani frumosi. Dar oamenilor le place sa stea la STAT.
Pesemne ca fiecare spera ca intr-o zi sa ajunga mare colonel in MAI.
Si cand o sa ajungeti acolo o sa vina unul mai mic sa faca ferfelita intr-un blog pe net.
Sfatul meu e sa va dati amandoi DEMISIA si sa parasiti sistemul ticalosit. Orice ati spune e un sistem ticalosit chiar de voi. De combinatiile voastre.
Deci dragi functionari publici la MUNCA nu la STAT.