Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 23 mai 2008

Penitenciarul Arad în vremea lui Dan cel Ha(lch)in

Un tânăr comandant...
.
În 2006, când actualii şefi ai ANP picau concursuri pentru ocuparea unei funcţii de conducere, un tânăr supraveghetor din Tulcea devenea comandantul Penitenciarului Arad. Comisia de concurs s-a declarat minunată de capacitatea tânărului Halchin şi l-a pus fără rezerve pe lista celor care au fost admişi la funcţia de comandant de penitenciar. Marea speranţă albă îşi făcea loc în istoria temniţelor româneşti.
.
cu pile politice ...
.
Mai târziu, am aflat că tânărul Halchin este doar tânăr. Sclipirea văzută de comisia de concurs venea se pare din partea senatorului liberal Puiu Haşotti şi a ţinut doar atât cât a ţinut selecţia. Domnul Halchin a început, imediat după numirea în înalta funcţie, să se dea în stambă.
.
bate deţinuţi...
.
Deţinuţii care-l enervau pe Halchin se mai trezeau că fac chiromanţie de la distanţă zero, direct cu obrazul (adică îi plesnea, domnu’ Stan). La o şedinţă aproape a recunoscut că a bătut deţinuţii, crezând că la el se referă ministrul care, se pare, avea informaţii în acest sens. A scăpat ca prin urechile acului, doar pentru că a stat mai mult să se gândească la o scuză plauzibilă şi între timp s-a schimbat subiectul.
.
şi îşi terorizează subordonaţii...
.
După ce s-a plictisit de sportul ăsta, Halchin a găsit interesant a se distra cu directorul adjunct pentru educaţie, care i-a intrat în vizor pe motiv de prea multe activităţi educative. Şi distracţia asta s-a terminat repede pentru că adjunctul cu educaţia a făcut un atac cerebral, iar după revenire i-a pierit dorinţa să se mai certe cu Dan cel Ha(lch)in.
.
Următorul în vizor a fost liderul de sindicat Flonta, care, vinovat că şi-a făcut treaba, a trebuit să apară în faţa comisiei de disciplină după ce a dezvăluit excesele directorului cel Ha(lch)in. Flonta, după cum spuneam într-un articol anterior, a scăpat oarecum, dar conflictul continuă. Şi alţi subordonaţi au cunoscut toanele lui Halchin, dar sunt prea mulţi pentru a fi enumeraţi.
.
Recent a păţit-o grupa de intevenţie care a trebuit să suporte în grup 'nervii' directorului Penitenciarului Arad pentru că au îndrăznit să-l întrebe despre probleme de serviciu în vremea cafelei de dimineaţă. Răspunsul a fost pe măsură din partea acestora, ceea ce e lăudabil. Trist e că tânărul nostru nu a înţeles că nu aşa se relaţionează cu subordonaţii.
.
Halchin este cunoscut în Arad pentru beţiile de răsunet, pe care le trage prin barurile locale. Povestiri ale beţiilor acestuia circulă tot mai insistent, iar bătaia pe care a luat-o la ştrand este deja cunoscută de tot oraşul, deşi vânătăile nu se mai văd.
.
Dacă Dan Halchin s-ar fi purtat aşa la firma protectorului dumisale nu era nici un deranj. Problema este că tânărul, prin modul în care-şi face treaba, face rău tocmai ideii de promovare a tinerilor şi de împrospătare a unui sistem care nu are prea des şanse de acest gen.
.
P.S. Surse din ANP ne informează că Marius Iosif îşi viziteaza zilnic fostul loc de muncă, se închide în fostul său birou şi cere tot felul de rapoarte de activitate de la departamentele pe care nu a ştiut să le conducă pe vremea când era director general.
.
P.P.S. Luni 26.05.2008, la Bucureşti, directorii ANP şi comandanţii penitenciarelor româneşti se vor întâlni cu ministrul justiţiei pentru a discuta problemele sistemului penitenciar.
.
Link-uri utile:

***

Reacţia panicată, amatoare şi intempestivă a DPCMP la articolul Primavara spionilor de jucarie, este o poveste în sine. Vizite nocturn-matinale, scrisori de susţinere autoadresate, plânsete de crocodil şi vrăjitoare vânate vor face subiectul unui articol viitor cu şi despre SIPA - DGPA - DPCMP.

23 comentarii:

Anonim spunea...

Se intampla! Mai ales atunci cand conditiile de participare sunt dictate in functie de criterii personale, cand membrii comisiior de examinare sunt specialisti in orice altceva decat domeniul Human Resources (care, apropo, e o intreaga stiinta din nefericire pentru acest sistem) si mai ales cand se porneste de la ideea ca oricine poate inlocui pe oricine...

Acest exemplu ar trebui sa fie un semnal de alarma...

Anonim spunea...

,,P.P.S. Luni 26.05.2008, la Bucureşti, directorii ANP şi comandanţii penitenciarelor româneşti se vor întâlni cu ministrul justiţiei pentru a discuta problemele sistemului penitenciar."

SURPRIZA, REPREZENTANTII ORGANIZATIILOR SINDICALE NU AU FOST INVITATE.
NI SE PREGATESTE CEVA, DOMNILOR.

Anonim spunea...

A inceput campania de informare privind aspecte din unitatile din teritoriu ???
Ura !!!! Abia astept. Felicitari blog-ului, un adevarat duhovnic pentru angajatii sistemului nostru pacatos...
Va vom relata episoade interesante, pe sectiuni !!!

Anonim spunea...

Asa e la noi daca esti orfan stai pe margine dacaa ai pe CINEVA ajungi mare DIRECTOR de la Tulcea la Arad .E foarte grea aritmetica Nu????

Anonim spunea...

un inceput f bun! continuati, ca aveti material din belsug prin tara...

Anonim spunea...

Mai babalacilor incompetenti ce ati fost, aveti o problema cu tineretul??? Comunisti ordinari si incapabili!

Anonim spunea...

aveti o problema cu tineretul?
Nu cu tineretul. Doar cu incompetentii

Anonim spunea...

...bueeey...da' sunteti de rasu' curcilor cu ministeru si puscariile voastre cu tot...dupa ce ca sunteti rupti in %$& si ultima roata a ministerului, va mai si mancati intre voi...si va mananca si hotii...HAHAHAHAHAHA....jenant, muriti pre limba voastra!

Anonim spunea...

Ce mai bosorogilor, va cad blazoanele cand sunteti condusi de tineri si nu vreti sa recunoasteti ca vremea voastra e ingropata cu coroane si lumanari si cu pomana facuta? Deocamdata de la penitenciarul ARAD nu a evadat nimeni si nu au fost inregistrate evenimente ...asa ca, este clar pentru toata lumea ca omul nu este un incompetent cum il descrieti voi, incapabililor!

Anonim spunea...

De regula, in marile companii managerii sunt evaluati dupa realizari (profit obtinut). In institutia penitenciara un manager ar trebui evaluat tot dupa realizari si nu dupa ceea ce se vorbeste pe la colturi!!! Dupa veniturile obtinute, dupa numarul evenimentelor negative avute in randul ppl-urilor si alti indicatori de performanta. Poate unii nu stiu dar Penit. Arad se afla intre primele trei ca venituri proprii obtinute in anul precedent iar evenimentele negative in randul ppl-urilor este foarte mic. De asemenea, de cand a fost numit director acest tanar, cadrele din sectorul paza si-au recastigat respectul in fata celor condamnati si multe altele ... oare aceste aspecte nu conteaza ...

Anonim spunea...

cel din poza, e directorul de la ARAD ?? Seamana cu un ppl....numai mutra de director nu are, nu de capabil...SCUZE, DAR CAM ASA ARATA AGENTUL CAE A AVUT NOROC !!!

Anonim spunea...

Conteaza foarte mult rezultatele dar tot la fel de mult conteaza si cum le obtii. Mai toti dictatorii la inceput au obtinut rezultate foarte bune si chiar au fost apreciati de cei multi. Conteaza enorm de mult bunul simt, felul in care ii tratezi pe cei din jurul tau. Daca esti un mitocan ce se impune prin lipsa de scrupule, prin practici necivilizate, mai bine unul cu bun simt si rezultate mai putin spectaculoase. Varsta in sine nu este un atu. Doar daca stii sa profiti de ea.

Anonim spunea...

Pentru cel cu "Ce mai bosorogilor, va cad blazoanele cand sunteti condusi de tineri".
Tinere, ma tem ca nu o sa intelegi nici cand vei si fi si tu, daca vei avea noroc, "bosorog si cu blazoanele cazute". Cei 7 ani de acasa iti lipsesc. Si nu numai acestia. Nu are rost sa-mi pierd timpul cu tine. Si parintii tai, carora le doresc o batranete cat mai lunga si fericita, cred ca nu se bucura vazand ce poate debita copilul lor. Sper ca vremea lor sa nu fie "ingropata cu coroane si lumanari si cu pomana facuta".
Din pacate, de la un timp, nivelul comentariilor a scazut foarte mult. Au intrat "vitejii".

Anonim spunea...

Omul e competent,indiferent din ce motive si cum a ajuns in fruntea pen.Arad si mai mult decat atat a stiut sa impuna respect atat in randul cadrelor cat si al detinutilor

Anonim spunea...

Are dreptate "colegul" nostru de la MIRA, chiar suntem de rasul lumii cum ne jignim reciproc unii pe altii.Intradevar cred ca ar trebui propuse niste subiecte care sa gaseasca solutii la problemele noastre si nu sa lalaim si sa urlam la luna degeaba. Obtin vre-o prema sau vreun beneficiu daca analizez asa aiurea de ce a fost numit x sau y in fruntea unui penitenciar? Sau imi primesc banii pe haine daca analizez declaratiile de avere ale unora sau altora? Fratilor, hai sa lasam jignirile si mai bine sa gasim o modalitate de a comunica intre noi si pentru noi!

Anonim spunea...

Nu este vorba de a fi sau nu viteaz, dar nici de a ridiculiza o persoana doar pentru ca este tanara.Nu este corect!

Anonim spunea...

Asa este! colegul meu are dreptate cand spune ca pen.Arad este unul din penitenciarele fruntase din tara, CU TOATE CA ESTE CONDUS DE UN TANAR.
In concluzie, varsta nu conteaza ci modul fiecaruia de a vedea lucrurile si de a se impune ca lider. Ori, in acest caz, omul s-a impus

Anonim spunea...

S-a impus ca un lider bagand pumnul in gura sindicatului din Penitenciarul Arad. HALAL LIDER...

Anonim spunea...

La Penitenciarul Arad, Viorel Flonta, liderul de sindicat din acea unitate şi-a permis să se plângă în calitatea pe care o deţine de performanţele manageriale ale tânărului director Dan Halchin.
Sindicalistul de la Arad a fost imediat acuzat că a scris 2 memorii pe care le-a şi semnat şi transmis celor în drept. Aceste 2 memorii au constituit temeiul sesizării comisiei de disciplină care după mintea directorului ar fi trebuit să-l scape de neplăcutele adevăruri spuse de Flonta.
După lege Flonta avea tot dreptul să facă aceste memorii. Cel puţin aşa spune legislaţia sindicală.
Cazul Flonta vs Halchin s-a terminat ca în filmele americane. Oprimatul a fost sprijinit de organizaţii sindicale şi ONG-uri, a cerut să i se aplice procedura avertizorilor de integritate şi a fost exonerat. Halchin a rămas cu onoarea nereperată, dar aşa sunt filmele americane, se termină bine.

ASTA FACE ,, TANARUL LIDER" de la PENITENCIARUL ARAD.

Anonim spunea...

He he. Nenea Dan se gandi sa se bage anonim si sa se mangaie pe spate? Autosatisfacţia asta e tot o formă de onanie.

Anonim spunea...

Tot il laudati pe acest Flonta Viorel, autoproclamat lider de sindicat...dar ce a facut el de cand este angajatul Penit Arad, în afara de copii xerox ???
A participat pe la vreo trei concursuri pentru a promova ca si ofiter dar nu a trecut de testarea psihologica, iar la ultimul a cazut la proba de calculator ..... ???
Care sunt rezultatele lui profesionale ... le stie oare cineva ??? Este foarte usor sa stai pe margine si sa comentezi, dar atunci cand trebuie sa pui osul la bataie de dai ranit !!!
Foarte bine ai facut DANE ca l-ai trimis la punct de lucru sa munceasca saracul de el, ca se cam ingrasase la sindicat!

Anonim spunea...

Nu-l lauda pe Flonta dmnu shef. Il critica pe nea Dan care te pune pe matale sa te inscrii in blog.

Sau nu te pune si faci asta din proporie initiativa si nu intelegi ca nu persoana Flonta e in discutie ci agresiunea la adresa sindicatului.

Oricum... baga mare!

Anonim spunea...

Conversatia este de obicei un exercitiu al mintii. Birfa, un exercitiu al limbii.