Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 12 aprilie 2008

Proteste, negocieri, promisiuni, protocoale

Personalul din sistemul de ordine publică îşi cere drepturile

Conform HotNews
4.000 de politisti din toata tara protesteaza pe strazile Capitalei:

Politistii ies in strada pentru a protesta impotriva actualei forme a Statutului politistului si a ceea ce ei numesc "atacurile constante impotriva independentei exercitarii profesiei lor". Ei sunt nemultumiti si de faptul ca nu primesc sprijin si asistenta din partea Politiei atunci cand sunt chemati in instanta pentru cazurile care privesc sarcinile de serviciu. (...)

Principalele lor revendicari sunt modificarea legislatiei privind sanctionarea faptelor de ultraj, privind ordinea si linistea publica, aprobarea in regim de urgenta a proiectului de modificare a Legii privind statutul politistului, incheierea asigurarilor de viata pentru politisti si altele.

sursa: HotNews, http://www.hotnews.ro/stiri-esential-2789274-4-000-politisti-din-toata-tara-protesteaza-strazile-capitalei.htm

Alte uniforme aceleaşi probleme
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a decis, la 25.03.2008, să declanşeze conflictul de muncă. În scrisoarea adresată cu acest prilej ministrului justiţiei şi directorului Administraţiei Penitenciarelor se menţionează explicit faptul că sesizarea „este intocmita conform prevederilor art. 14 din Legea 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca."
***
Conducerea ANP, obişnită cu perioada Chiuariu, nu pare a avea reacţie la revendicările personalului. Pe atunci era mai simplu. Iulia Scântei, secretarul general al MJ, intervenea telefonic în şedinţe pentru intimidarea celor care se plângeau, şi nimeni nu mai comenta.

În schimb Ministerul Justiţiei (MJ) a reacţionat destul de bine, deşi nici o problemă nu a fost până în prezent rezolvată. Bunele intenţii ale MJ în calitate de superior al ANP sunt concretizate în semnarea protocolului din 01 aprilie 2008 cu reprezentanţii sindicatelor şi discutarea revendicărilor privitoare la cadrul normativ.

În mod straniu conducerea ANP nu a dorit să participe la aceste negocieri deşi au fost derulate la iniţiativa ministrului justiţiei. Foarte probabil conflictul de muncă, declanşat de FSANP care a fost deja amăgită de ministrul Chiuariu printr-o serie de promisiuni neonorate, va continua însă.
***
Articole despre acelaşi subiect:

5 comentarii:

Anonim spunea...

E timpul sa dam si noi un semn ca mai traim prin gura sindicatelor si sa ne cerem drepturile pe care nu le primim desi sunt SCRISE in legislatie. E timpul ca M.I.sa stie ca cei la care le ordona au si voce!
Sa ne facem auzita vocea!

Anonim spunea...

probabil era "m.j ....cărora le ordonă..."

Anonim spunea...

De trait nu avem cum sa traim prin gura sindicatelor stimate coleg. Sindicatele traiesc prin gura noastra. Cati dintre membrii si lideri cunosc ce inseamna un sindicat? Intreb asta nu pt ca as putea fi nostalgic ci pt ca cei pe care ii platim trebuie sa ne reprezinte. Faceti si voi un calcul cat se strange din cotizatia lunara. Cum sunt gestionate aceste fonduri? Cine ii verifica? De ce la F.S.A.N.P. nu s-au dispus masuri atunci cand un fost lider si presedinte s-a distrat si plimbat pe banul membrilor. Vrem corectitudine ori corb la corb nu isi scoate ochii.Pentru ce se fac intalnirile sindicale in statiuni de trei stele si nu in unitatile de odihna ale M.J.-A.N.P.? Noi nu putem face economii? Cat sa va mai sustinem. Iesim la protest. Si?

Anonim spunea...

Sindicatul il face puternic membrii acestuia si numarul acestora precum si liderul ales sa-i conduca si sa-i reprezinte ......insa aceasta lupta sindicala care trebuie dusa cu "mai marii" ANP-ului trebuie dusa de catre toti membrii sindicatului pana la ultimul...aceasta inseamna UNITATE SINDICALA...si rezultatele se vor vedea negresit!!!!!!Numai uniti vom putea schimba ceva in sistemul penitenciar!!!!!!!!!!!!!!....Felicitari pentru initierea acestui blog......!!!!!!!!!

Anonim spunea...

In aceste zile in penitenciare se petrece cea mai mare incalcarea drepturilor omului de data asta la adresa cadrelor respectiv detinuti ajung in sectiile de detinere cu cumparaturi (apa minerala ,sucuri etc.)iar cadrele nu au dreprul sa aiba o sticla cu apa sau pachet cu hrana ,asa ceva nici pe timpul lui ceausescu nu s-a aplicat si ma intreb cine este condamnat cadrele sau detinuti.iar de sindicate de 2 saptamini de cind se instaureaza acest sistem nu am auzit sa aiba o pozitie .poate gresesc dar astept sa vad fapte nu de alta dar in curin nu vom mai putea vorbi de membri de sindicat pentru ca o sa se cam inbolnaveasca sau poate chiar sindicatul va avea de dat ajutoare de deces