Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 26 aprilie 2008

Retrospectivă PENITENCIAR! - Minţi întunecate

Februarie
.
Legea fundamentala a Romaniei sustine in articolul 125 ca „functia de judecator este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamintul superior“...
.
Este evident că dificultăţile financiare pe care Administraţia Naţională a Penitenciarelor pare să le întâmpine după venirea echipei Chiuariu la conducere încep să devină cronice. Sigur că nici cel care i-a adus n-a excelat la vreun capitol şi a eşuat lamentabil... dar asta e o altă discuţie.
Aştept cu interes apariţia, în zilele următoare, a comunicatului privind aprobarea şi deschiderea creditelor bugetare pentru plata cheltuielilor curente (o speranţă, se pare, nematerializată în ultimele două luni în penitenciarele din subordine) pentru că... revenirea la situaţia din perioada 2000 - 2004 când Administraţia era în imposibilitate de plată nu este o opţiune.

.
Toată lumea s-a bucurat de la vlădică (comandant) până la opincă(agent). Un suflu nou se simţea în sfârşit... se mai simţise şi la pichetarea MJ din 2007 când Q-ariu n-a avut nici o greaţă să mintă răspunzând afirmativ la toate cererile sindicatului cu pricina. Evident că la 6 luni după eveniment nu este nici contract colectiv de muncă semnat şi că s-au pierdut drepturi deja câştigate cum ar fi cel referitor la compensarea chiriei... dar asupra acestor subiecte voi mai reveni.
.
Deşi greu de acceptat idioţii veritabili, umani şi de bun simţ au epigonii lor. Specia de idioţi închipuiţi se autodefineşte astfel într-o încercare de a sublinia sacrificiul suprem pe care-l fac pentru... să spunem Administraţia Penitenciarelor, renunţând la o imaginară poziţie superioară pentru a coborî printre muritori pentru un amărât de salariu de 20.000 de RON pe lună.

1 comentarii:

james crissilv spunea...

Paste Fericit
un weekend minunat iti doresc