Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 19 martie 2008

Azi răspundem cititorilor

Marius Iosif e în delegaţie, deci nu face prostii la sediul Administraţiei Penitenciarelor (ANP). Sigur că le face în altă parte, dar îi suntem recunoscători pentru că azi avem prilejul să mai respirăm. Aşa că luăm o pauză în care mai răspundem cititorilor. Pentru că timpul e scurt şi oricum unul dintre adjuncţi a rămas la locul faptei vom încerca să răspundem punctual şi fără a intra în prea multe detalii.
Un cititor ne scrie despre un ofiţer proaspăt promovat în funcţia de director adjunct (pentru pază şi regim se pare) la Penitenciarului – Spital Rahova. Povestea este interesantă şi, în plus, cititorul nostru se străduieşte să fie convingător prin documentele prezentate.

În esenţă idealistul nostru cititor se întreabă, zic eu inutil, de ce un tip care ar fi trebuit să fie sancţionat este recompensat de către echipa fantastică care conduce Administraţia Penitenciarelor.
Cititorul nostru ne povesteşte despre un temnicer - braconier pe care-l identifică în persoana domnului Eugen P. detaşat disciplinar de la Gherla la Rahova (via Jilava) după ce a împuşcat un coleg cu o armă de vânătoare.

Tot cititorul nostru ne arată că după 140 de zile de concediu medical în 2007 pentru te miri ce zgaibe şi o „fişă de evaluare care nu i-ar permite nici măcar să plece recrut în armata albaneză” domnul Eugen P. este promovat pe sub mână în funcţia de director.
Îi răspundem
că noi nu ne mirăm pe motiv de 'asemănare la adunare' cu actualii ştabi şi îi promitem că vom aduce la cunoştinţa celor în drept tărăşenia.

Un alt cititor ne povesteşte despre domnul Florin S., ofiţer la Direcţia Medicală în Ministerul Justiţei (MJ) începând cu decembrie 2002, director al Penitenciarului Mărgineni pentru o lună în 2007, şi de atunci şeful Direcţiei Inspecţie din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Şi noi am prezentat oarecum cazul cetăţeanului ambiţios, care deşi a picat în 2006 examenul cu nota 3(trei), a fost numit în funcţii foarte importante în condiţii neconcurenţiale şi deci ilegale. În aceiaşi situaţie este şi Stan Petre, director general adjunct, care are în coordonare (sic!) Direcţia Resurse Umane din ANP.

Cititorul nostru ne semnalează că Florin S., a lucrat ani de zile la Direcţia Medicală în MJ deşi e jurist şi n-avea ce face acolo şi, că ar fi asociat la firma
OPINFO CENTER srl, prezentându-ne şi ceva probe în acest sens.

Sursele noastre din minister indică şi o posibilă problemă de dosar care nu ar fi permis angajarea acestuia într-o funcţie publică. În acest sens îl rugăm pe cititorul nostru să prezinte dovezi complete şi să se adreseze organelor în drept, dacă crede de cuviinţă.

5 comentarii:

mos ene spunea...

Slab director la Anp. Parca nu am avut asa conducere niciodata. NU-s in stare sa aduca bani la parnai deloc(asa zice comandantul cand cerem sa cumparam ceva).
Mai bine se duc invartindu-se la parchete si instante.

Anonim spunea...

ai vazut care era de fapt problema! nu aduc bani la parnai, asa cum era lumea de acolo obisnuita... las-o naibii de strategie, da-l incolo de management european, banu si sporu la toata lumea sa fie! de la director la agent. cred ca mai trebuie lucrat putin nu doar la mentalitatea geniului Marius Iosif

Anonim spunea...

incompetenta mai mare ca acum nu a existat nici-o data in toata istoria unitatilor din A.N.P.Sunt incadrati pe functii de sefi servicii numai oameni care au avut relatii sus puse,iar in problemele legate de serviciu sunt complet paraleli.Norocul lor este ca mai sunt inca oameni care stiu sa isi faca treaba bine si ei isi mentin functiile pe spinarea acestora.Cred ca una din solutiile salvatoare ar fi verificarea modalitatii cum acestia au ajuns in acele functii si ,mai ales cei promovati in perioada Decembrie 2006 cind s-au tinut niste examene de RASUNET

Anonim spunea...

e haos total la penitenciare fratilor,miroase a greva

Anonim spunea...

la Penit Margineni se fac foarte multe nereguli financiare ca sa nu mai vb de abuzurile sefilor fata de subalterni.si stati sa vedeti ca incepe vanatoarea de "dom majori",ca tre sa se dea primele de ziua penitenciarelor si nu tre sa ia toti,multi trebuiesc pedepsiti.MI-E SCARBA DE CE SE PETRECE ACOLO