Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 29 iunie 2010

Mediafax: Băsescu a promulgat Legile sărăciei

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, legile austerităţii în variantele primite de la Parlament, după ce acestea au fost puse în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Preşedinţia informează că şeful statului a promulgat, marţi, Legile privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar şi stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.

Raportul comisiilor juridice întocmit după reexaminarea legii echilibrului bugetar în acord cu decizia CC, prin care se elimină articolul referitor la reducerea pensiilor cu 15%, a fost votat, marţi, de plenul Parlamentului, cu 321 voturi "pentru" şi 2 "împotrivă".

Adoptarea raportului comisiilor juridice pentru punerea în acord cu decizia CC a Legii privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar s-a făcut fără intervenţii politice, în numai câteva minute.


Prin votul Parlamentului, au fost eliminate din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar dispoziţiile articolului 9, referitoare la diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi a indemnizaţiei de însoţitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum şi cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei, prevederi declarate neconstituţionale.

De asemenea, senatorii şi deputaţii au aprobat, în şedinţa comună, raportul la legea recalculării pensiilor, din care CC a declarat neconstituţională prevederea referitoare la pensiile magistraţilor.

Plenul reunit a adoptat, cu 323 voturi "pentru", 24 "împotrivă" şi 3 abţineri, raportul comisiilor juridice, prin care se elimina din legea privind unele măsuri în domeniul pensiilor, asumată de Guvern în Parlament, articolul privind recalcularea pensiilor magistraţilor, declarat neconstituţional, vinerea trecută, de Curtea Constituţională.

Prin votul parlamentarilor, din legea privind unele măsuri în domeniul pensiilor se elimină litera c) din articolul 1 şi se pune textul de lege în acord cu decizia CC.

De asemenea, votul dat asupra raportului comisiilor juridice implică eliminarea şi a unor alte prevederi conexe din legile de austeritate, care făceau referire la articolele declarate neconstituţionale, respectiv trimiterile la art. 1, lit. c) din articolele 2 şi 4 ale legii privind recalcularea pensiilor.

Comisiile juridice reunite au adoptat, luni seară, cu unanimitate de voturi, rapoarte favorabile la Legile de austeritate, eliminând articolele referitoare la tărirea sau recalcularea pensiilor, considerate a fi neconstituţionale de către Curtea Constituţională.

Astfel, juriştii au eliminat din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar dispoziţiile articolului 9, referitoare la diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi a indemnizaţiei de însoţitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum şi cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei, prevederi declarate neconstituţionale.

Pe de altă parte, comisiile reunite au eliminat din textele legilor asumate de Guvern şi prevederile dispoziţiile literei "c" de la articolul 1 din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, care se referea la recalularea pensiilor magistraţilor.

Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat, vineri, neconstituţionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi articolul 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar. (sursa: link)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sa tineti minte ziua de astazi, 30.06.2010. Va fi una dintre acele zile care vor marca viitorul sistemului penitenciar. Daca alaturam si un Monitor Oficial cu aceeasi data, in care vor fi publicate legile saraciei, tabloul va fi complet. Stati pe aproape.
ochiul magic

Anonim spunea...

Propun administratorului de blog ca numele Presedintelui sa nu mai fie postat fiid inlocuit cu seful tarii.

Celmaiprostdincurteaşcolii spunea...

Avem impozite cu carul,
Dar înotăm în sărăcie
şi ce buget ar avea statul
Dintr-un impozit pe.....PROSTIE...