Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 1 august 2009

Opțiuni

... semnează orice ca să câștige timp. O stratagemă banală dar care se tot aplică în negocierile cu salariații.

În anii '90 minerii au fost atât de hotărâți să îngenuncheze autoritățile încât au reușit, Pacea de la Cozia semnată de primul ministru Radu Vasile a devenit între timp studiu de caz.

Unii spun că minerii au câștigat dar n-au știut ce să facă cu victoria. Poate fi o explicație. Mai există și varianta potrivit căreia au fost folosiți drept masă de manevră și armată de ocazie în tot felul de jocuri politice. Cu siguranță și asta poate fi o explicație.

Dacă e să vedem doar partea tehnică a evenimentelor avem un exemplu perfect despre cum se negociază prost dintr-o poziție net avantajoasă. S-a obținut o listă de promisiuni care n-au fost niciodată respectate de guvernanți.

Istoria consemnează că mineritul a fost distrus, iar minerii și mineriadele au devenit o referință negativă pentru orice român. Nimeni nu mai știe ce era pe lista de revendicări și care au fost promisiunile.
*
Ca să revenim la penitenciarele noastre... în următoarele săptămâni se va vedea dacă negocierile sunt mai avantajoase decât greva sau dacă sunt mai avantajoase cu amenințarea grevei. E adevărat că există dialog, dar e la fel de adevărat că promisiunile nu țin loc de rezultate.

Este momentul în care MJLC și ANP semnează orice ca să câștige timp. O stratagemă banală dar care se tot aplică în negocierile cu salariații. Încă mai funcționează, iar cine se grăbește să-și declare victoria pierde de fiecare dată.

PS În aprilie 2008 s-a semnat, cine-și mai amintește, un memorandum cu sindicatele din penitenciare. Ministrul se temea atunci de mișcări de protest în perioada Summit-ului NATO. Ce s-a întâmplat după?

PPS Mâine amănunte despre căderile în dizgrație de la vârful ANP. Personaje, motive, scenarii, dramolete de etajul 1 Maria Ghiculeasa, 47. Duminică, zi liniștită, avem timp să ne desfășurăm. Pentru direcția de specialitate recomand intrarea în dispozitiv mâine pe la 08.00.

Link-uri utile:

25 comentarii:

Anonim spunea...

Mai draga, cine doamne iarta-ma sa-ti mai inteleaga postarile, ca eu sunt convins ca nici tu nu procesezi cu materia cenusie tot ce scri. Sa intelegem ca daca vom avea parte de o victorie fata in fata cu ANP, de fapt vom pierde? Articolul asta parca e scris de Acadel! Nu ne mai irosi timpul cu asemenea absurditati scoase din penelul domniei tale!

(...sa nu cumva sa scrii ulterior ca nu ai putut valida comentariul meu "ca nu ai fost in fata calculatorului, ptr ca se mai intimpla"...ai sa ajungi si tu ca Bala: ce nu-ti place tai cu pixul...)

Anonim spunea...

Liderii de sindicat se tem de o acuza penala,daca greva da gres.Numai asa imi explic exemplul cu liderii minerilor incarcerati.Sa ne explice si noua cineva cum s-ar putea intrerupe programul de lucru la penitenciar(greva).Bala,in discursurile lui,era sigur ca la peniteciar nu o sa fie greva.E de inteles atitudinea liderilor de sindicat,ca doar si ei mananca aceeasi paine ca si oricare angajat.

Huginn spunea...

@ anonim 01.08.2009 02:21:00

La ora 02.21 cand ati postat dumneavoastra comentariul deseori dorm și chiar nu sunt la calculator. Din acest motiv n-am validat până spre ora 8 AM.

Răspunsul meu e că ați inteles gresit. Spuneam doar ca e nevoie de atentie si ca o hartie semnata nu garanteaza rezolvarea revendicărilor.

In ceea ce privește penelul, scriu și eu cum mă pricep. Dacă puteți mai bine vă rog să vă exprimați.

@ anonim 01.08.2009 03:47:00

Era doar o cronologie. Situația e alta și nu există probleme de acest gen procedura fiind din câte se poate observa respectată la virgulă. De aici și cumpăna anepiștilor.

Lucrul va fi încetat la fel cum s-a întâmplat și în Franța de exemplu. Vor funcționa doar serviciile esențiale.

:) Interesant e că ambele comentarii sunt scrise de grupuri de cititori. "... nu ne mai irosi...", "... să ne explice". Înțeleg că aveți o opinie și o tratez cu seriozitate, nu e cazul să formați grupuri de inițiativă pe postările mele.

:) interesant mai e și că "tezele" anepiștilor șefi apar în comentarii. Ca să fie clar:

Nu, nu sunt fan Acadel. Chiar eu i-am găsit 'numele' ăsta și am scris despre el destul de rău înainte de a cădea în dizgrație. Conta dacă MJLC lua măsuri acum 6 - 9 luni când spuneam că ce se întâmplă la DPCMP nu e în regulă.

Anonim spunea...

Daca mai citesc o data de ACADEL o sa fac plingere la OPC sa inchida BLOGUL !!!

Huginn spunea...

:) n-a fost nici un articol despre Acadel de multa vreme. Doar cateva comentarii absolut inocente si fara agenda. :)

Anonim spunea...

Mai draga, de ce nu ai lasat cititorilor placerea sa se delecteze cu articolul la care am facut eu comentariul?...Ai inlocuit ce ti-a debitat circuitele neuronale repede, pentru ca vezi tu, si critica e constructiva...aaa....sa nu uit...la ora la care tu dormi de obicei eu fac serviciul in postul de paza mai draga....

p.s. maestru H a postat la miezul noptii alt articol, asta sa intelegeti replica domniei sale...

Anonim spunea...

Va rog sa ma scuzati. Luati mana de pe pietre !. Mie, personal, si as vrea sa cred ca sunt unicul, imi este dor de un articol despre Acadel si ceata lui de siparezi. Nu de alta, dar daca uitam povestile copilariei s-ar putea sa vedem mai tarziu ca se adveresc. Va fi prea tarziu si vom fi fosrte obositi...

Anonim spunea...

Dar Pledoaria voastra pt acadele de toate culorile, fara rosu, ce a fost, dle Huginn?

Huginn spunea...

@ anonim 01.08.2009 12:25:00

Da. Am modificat articolul postat aseara. Uneori ma exprim greu si nu e foarte clar. Eram obosit, sper ca acum e mai bine.

Multumesc pentru observatii, dar nu-mi gasesc vreo vina pentru ca dormeam la ora 02.42.

@anonim 01.08.2009 13:40:00

'Povestile' de acum cateva luni s-au adeverit. N-o sa auziti niciodata asta in public, dar schimbarea lui Acadel e o dovada.

@ anonim 01.08.2009 13:59:00

Articolul la care faceti referire nu-mi aparține si cred că v-a scăpat mesajul. Articolul e scris de prisonworker.

Anonim spunea...

De ce nu publicati tot ce se scrie?
Credeam ca acest blog ia in seama toate problemele si opiniile noastre ! Daca si aici se cenzureaza,cui mai putem sa-i spunem ce ne doare ?

Anonim spunea...

De ce nu publicati tot ce se scrie?
Credeam ca acest blog ia in seama toate problemele si opiniile noastre ! Daca si aici se cenzureaza,cui mai putem sa-i spunem ce ne doare ? Chiar si voi ne trimiteti indirect la SIPAREZI ?

Anonim spunea...

Bai nene tu chiar tii cu SIPAREZII,de ce nu publici ce am scris ? Sa inteleg ca si marele HUGINN este un om al SIPAREZILOR ,sau poate chiar al lui ACADEL ?

Anonim spunea...

NEW
Copilul de tita a lui Acadel,care are concubina sef serviciu DEA,SIPAREZUL in costum ARMANI de la CRAIOVA,se pare ca a cam sfeclit-o ! Pentru cine nu stie,aceste sunt cei care scriau pe PENIFEST si faceau reclamatii la anp impotriva lui : Craioveanu,Bala,Diana si Becheanu, dupa parerea lor cei mentionati erau incapabili,nu aveau studii corespunzatoare si au furat din penitenciar tot ce se putea fura,acestea erau adevaratii vinovati pentru criza financiara in care se afla Romania acum ! Adevaratul motiv era insa faptul ca toti cei reclamati stateau in calea numirii concubinei pe postul de director DEA ! Aviz celor care vor veni directori DEA la Craiova,daca sunteti reclamati din senin ,acum stiiti cine o face !
Cine are amanunte noi poate ne ajuta !

Anonim spunea...

Domnule Dumitrascu
Ma bucur sincer sa aud ca nu sunteti prieten si nici colaborator cu dl. Ungureanu. Nu de alta dar multi dintre noi - inclusiv eu- au luat in calcul ca penifestul este un proiect la care contributia baietilor cu ochi albastri este substantiala si care are obiective clare pe termen mediu si lung. pe de alta parte, si daca ati fi fost prieten cu dl. Ungureanu, cred ca ar fi fost onest sa spuneti acest lucru. Nu e nicio crima, dimpotriva, ar fi fost un frumos exercitiu de caracter. Eventual, daca il stiti bine pe acest om, ati putea sa-i contraziceti pe cei care il tot acuza ba de una ba de alta.
Schimband putin registrul discutiei,imi permit sa va dau un sfat: indiferent pe ce pozitie sinteti acum sau pe ce pozitie veti fi in viitor, incercati sa lasati MACAR UN SINGUR LUCRU CERT, POZITIV in urma dumneavoastra. Istoria recenta ne arata ca aproape toti cei care au condus intr-o forma sau alta destinele sistemului penitenciar ne-au lasat, tuturor, un gust amar.Chiar daca aparentele sint altele, am convingerea intima ca majoritatea oamenilor isi doresc mai mult o asanare morala a sistemului decit sporuri si alte avantajea materiale. Asadar, faceti in asa fel, va rog, incat peste ani sa putem spune cu torii: au fost si bune , au fost si rele, dar PROBLEMA X care merge foarte bine se datoreaza domnului Dumitrascu.
Va doresc multa tarie de caracter si putere de munca.

Anonim spunea...

Da. Sunt suparat pe dl.Huginn ca nu ne mai spune de siparezi si Acadel, un personaj drag noua si creat de dansul. " Eu te-am facut, eu te omor !"...Asa cred ca a zis maestrul. Drept pentru care m-am hotarat sa va spun eu povesti, chiar daca nu am talent. Iotete acilea. Am aflat. Cica s-a descoperit o inscriptie din care rezulta fara tagada ca Ragea Ragea, un mare imparat din nordul Indiei, provine din dinastia Ciola(n). Cica in vremea lui Ragea, cele 108 femei dansau dansurile in cinstea lui Shiva. Pe el il apucau fiorii, in acest timp. De asemenea, dintr-o alta inscriere , de acesta data a Curtii de Conturi, datata recent, pe 29.07.2009, rezulta multe ciudatenii prin imparatia noastra, a ANP. Te doare mintea ce e pe acolo. De exemplu, nu sunt inscrise corect in contabilitate decontarile intre ANP si subunitati, nu apar nici la inventar si nici unde trebuie 31 de imobile-case de locuit, alte constructii si terenuri din tara preluate, aflate in patrimoniu ori cedate, acordari de sporuri necuvenite la imputerniciti. Si multe, multe altele. Se dispun masuri obligatorii, inclusiv pentru dl.dir.gen. Va ofer o delicioasa mostra oferita de controlul Curtii de Conturi. O chestie care a intrat in folclorul public, deja, dar care numai la noi nu se stie. Sa mori de ras, nu alta. Iaca:
Salariul de merit a fost acordat fara a exista criterii obiective si in absenta unei fundamentari (raport de activitate) care sa ateste volumul de activitate si
gradul de complexitate al lucrarilor si a rezultatelor obtinute iar in unele situatii fara a indeplini cerinta legala sub aspectul obtinerii unor rezultate deosebite si a vechimii in sistemul penitenciar.
...
In perioada controlata directorul general al ANP a emis un numar de 242 decizii, ce au avut ca obiectiv mutarea unor cadre in alte functii din sistemul penitenciar reflectand o maniera deficitara de gestionare a resurselor, ce duce la o instabilitate a exercitiului prerogativelor prevazute de lege, pentru personalul cu statut special
Abaterea este prezentata ;a pct.1.8 B din procesul verbal de constatare.

Anonim spunea...

Pe nevasta Siparezului in armani si pe Tatulescu cine-i reclama ? Oare nu ei au inceput sa faca matraseli,acum vor sa acopere ?

Anonim spunea...

Va rog sa nu mai asociati numele lui Tatulescu cu al fostei sale subalterne (sotia SIPAREZULUI),ca iar ii sparge doamna Tatulescu capul sotului ! Ar fi pacat ca deaba a inceput sa se vindece buba de saptamina trecut cand au scris altii cum ,,invatau,, cei doi pentru examen !

Muninn spunea...

Cu deosebit respect, va salut stimati colegi...

Dupa o lunga perioada de analiza a ceea ce s-a scris, presarate cu mici interventii facute in calitate de anonim, iata-ma-s si cu o identitate.

Multumesc tuturor pentru atentia pe care o vor da comentariilor mele.

S-auzim de bine!
Munnin

Bobby Fischer spunea...

:) Curat... identitate, coane Muninn!

Huginn spunea...

:) În sfârșit o idee nouă.

Muninn spunea...

Va multumesc pentru primire, stimati bloggeri!

Sper sa fiu cat se poate de obiectiv in analizele si comentariile mele, stiut fiind faptul ca, om fiind, sunt supus greselii si, implicit, unei oarecare doze de subiectivism.

Listening to all, Committed to neither

Huginn spunea...

Astept cu interes. Bine ati venit!

Anonim spunea...

Fratica,Siparezul in costum Armani a uitat ca manca o pine cu noi la pl uri,acum se da rotund si ne trateaza de sus ! E vina lui Bizera ca la educat prost atunci cind era bididiu la Craiova ! A uitat cind se intorcea alaturi de noi de la pl uri plin de praf si acum cind ne vede ne trataza cu greata si dispret ! Poate intr-o zi ai sa te reintorci la noi,te asteptam cu multa dragoste si nerabdare .....!

Anonim spunea...

siparezul cu costum armani(cumparat in bazar la numai 4 milioane)si cu pantofi cu botul in sus se comporta asa pentru ca este chipul si asemanarea fostului lui sef, mult iubitul si stimabilul ungureanu. Tonul este dat de sus si slugile, dupa cum se stie, imprumuta din obiceiurile stapanilor.

Anonim spunea...

Am si eu pantofi la fel ! Botul in sus este bun sa te tii de el cind mergi in spatele curtii si te scremi ... ! Deci ce face asta la serviciu,ce fac eu in spatele curtii ?