Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 30 iulie 2009

N-am pierdut greva

Inregistrez, fara surprindere, postarile celor nemultumiti de amanarea grevei de avertisment. Tehnic vorbind, greva nu poate avea loc in perioada negocierilor, amanunt important care pare sa nu aiba nicio valoare pentru unii lucratori de penitenciare.

Greva in sine nu este o arma de exterminat dusmanii, este o solutie, una extrema, la care angajatii apeleaza in cazul in care au fost epuizate TOATE celelalte etape ale dialogului, etape prevazute explicit de catre legiuitor.

Sunt voci care pretind ca suntem dusi cu "presul", ca suntem amagiti, precum magarul cu morcovul la care nu se ajunge niciodata, ceea ce denota o neincredere fara margini. Neincrederea este, cel putin pana la un punct, cat se poate de justificata, dar nimeni nu pleaca de la premiza ca reprezentantii puterii si-au schimbat intre timp vederile!

Asadar, ei sunt aceiasi, contextul este insa unul diferit, si legea si bunul simt ne obliga sa tinem cont de schimbarea de atitudine a reprezentantilor ANP si MJCL, schimbare la care nu s-a ajuns intamplator.

Discutam despre o constructie, una trainica si sanatoasa, care nu se ridica nici usor si nici peste noapte, in care trebuie sa invatam sa traim altfel decat am fost obisnuiti si cand spun acest lucru ma refer in egala masura si la noi si la cei care ne conduc, acum sau in viitor.

Ei, conducatorii, trebuie, de voie sau de nevoie, sa inteleaga ca nu sunt proprietarii acestei constructii, ca sunt platiti nu pentru titlul de conducator ci pentru performanta, noi, lucratorii, trebuie sa invatam sa ne cunoastem si sa ne aparam drepturile atunci cand este cazul, trebuie mai ales sa avem incredere in cei pe care i-am desemnat sa ne reprezinte.

Greva n-a plecat nicaieri, n-a fost furata sau pierduta pe holurile ANP-ului sau ale MJCL-ului, a fost pur si simplu amanata pana la finalizarea negocierilor. A face greva ca sa-ti arati "muschii" mi s-ar pare o lipsa de maturitate si lipsa de maturitate, mai ales intr-un asemenea context politic si social, costa si ustura!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Auzi frate, mergi tu in concediu cu "discutiile trainice despre o constructie, una trainica si sanatoasa", in locul primelor de vacanta suspendate. Nu vezi ca esti patetic in momentul cind se impun actiuni extreme? Pai vi tu sa ne platesti ratele la banci? Nu vezi ca nemernicii astia din ANP sunt distructivi in tot ce fac? Stai sa vezi ce ne asteapta daca ne lasam adormiti de vrajeala lor...A trecut vremea dialogului mai draga, traim vremuri dure, asa ca trebuie sa trecem la actiuni dure!

Anonim spunea...

Adevărul că s-a cam săturat lumea de palavrele lor. Şi tărăgăneala asta spune ceva. Cred că totuşi o să fiţi duşi cu preşul la final, mai ales că s-a spus că schimbarea celor de sus nu e negociabilă, adică bălă et comp vor sta acolo orice ar fi. Dacă nu pleacă ei degeaba nene... Va fi mereu ca înainte.

Anonim spunea...

Dau dreptate celor de mai sus. Ar trebui sa fim mai incisivi si sa se vada pina la presedentie ca nu glumim! Situatia este tragica!

Anonim spunea...

Cred ca reprosurile le puteti face numai in cazul in care veti putea si argumenta!Parerea mea,sa urmam pasii, conform legii ,si daca considerati ca d-ul lider a avut de urmarit un avantaj personal,sa atacati!
Nu va graiti precum fata la maritat!

Anonim spunea...

Solutia este una singura, suspendam negocierile (sterile)si trecem la greva!
De ce conducerea este tabu???

Anonim spunea...

Solutia este una singura:sa lasam liderii alesi sa ne apere!

Anonim spunea...

cum sa lasam "liderii" ? sa-si faca de cap ca unii de GIURGIU care-si vad mai intai interesul personal si de la spate sunt condusi de altii, unii chiar dementi....

Anonim spunea...

si daca il schimbati pe Bala, vor veni cainii cu covrigii in coada, prin puscarii?

ce naivi sunt militienii astea de parnaie!