Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 2 mai 2009

Catavencu - Predoiu a falimentat Justiţia. La propriu

Predoiu a falimentat justitia Ministrul Predoiu stă între ciocanul magistraţilor şi nicovala grefierilor. Nici nu s-a terminat scandalul cu contractul de muncă al grefierilor, că magistraţii pregătesc bătălia pentru bugetul Ministerului de Justiţie. Iniţiativa constă în mutarea bugetului de la minister la Înalta Curte. Pe scurt, magistraţii susţin că MJ nu gestionează cum se cuvine bugetul instanţelor şi vor independenţă administrativ - financiară.

În acest sens, judecătorii au întocmit o rezoluţie pentru autoguvernarea puterii judecătoreşti, care este adoptată în acestă săptămînă de toate adunările generale ale instanţelor din ţară.

O radiografie la buzunarul Justiţiei arată cam aşa: trecînd peste cele 400 de milioane de euro pe care MJ trebuie să le scoată pentru plata drepturilor salariale restante ale magistraţilor şi personalului auxiliar, nici bugetul de cheltuieli al instanţelor nu e deloc roz.

Pînă în prezent s-au consumat deja, în medie, cam 50% din banii alocaţi la capitolul bunuri si servicii în bugetul pe 2009, destinaţi cheltuielilor de funcţionare efectivă a instanţelor. Cu alte cuvinte, încă trei-patru luni şi gata banii. Nici Predoiu nu s-a dat înapoi de la a concluziona, imediat după rectificarea bugetară - care a mai tras 61,2 milioane de lei din bugetul MJ - , că acest lucru va duce la blocarea activităţii instanţelor.

În rezoluţia pentru autoguvernarea puterii judecătoreşti, magistraţii apreciază ca instanţele se confruntă cu cea mai gravă criză financiară din ultimii 20 de ani şi constată că bugetele instanţelor judecătoreşti cuprinse în bugetul ministerului, împreună cu cel al Înaltei Curţi şi al Ministerului Public, nu ating împreună 0,40% din PIB. Ca o comparaţie, SRI-ul, fericitul deţinător a 0,2 % din PIB, are bugetul cît toate instanţele din România laolaltă, iar STS-ul mai mult decît întreg Ministerul Public.

(continuarea articolului aici)

26 comentarii:

Anonim spunea...

cate cheltuieli raman zilnic in sarcina MJLC doar pentru idiotii de detinuti?cate cheltuieli se fac zilnic pentru aceasi idioti?hrana pe categorii de religie adoptata in penitenciar-20 de norme de hrana,de noi cine are grija sa ne dea norma de hrana in functie de religie,de boala de care vom suferi dupa 3-5 ani de la angajare,cate persoane din sistemul civil pot merge la doctor cand vor ele?nu mai comentez cheltuiala zilnica pentru un bolnav internat si un criminal referitor la hrana,scolarizare etc.Aici sunt banii nostri si drepturile salariale restante,plata cu 100% a zilelor de sambata si duminica si sarbatori legale,decontarea transportului catre servici,decontarea biletelor de odihna in procent de 50% daca sunt in bazele angajatorului,ORELE SUPLIMENTARE,dar cei din ANP si MJLC nu stiu de ele pentru ca ei nici pe cele obligatorii nu le fac!mai mari acestui minister si administratii s-au obisnuit si chiar cred ca noi nu ne cunoastem drepturile(chiar cred ca au ei grija de ele)si ne facem serviciul de frica sa nu fim dati afara daca vom vrea sa facem greva!VA INSELATI AMARNIC SEFILOR,LA URMA URMEI,SUNTETI NISTE SIMPLI ANGAJATI CA SI NOI,DOAR CA TRAITI CA NISTE CAPUSE DATORITA MUNCII NOASTRE!NU V-AR MAI RABDA PAMANTUL!NU UITATI CUMVA CA DETINUTII(ORICUM CEALALTA DENUMIRE NU O CUNOASTETI SI NICI NU AM SA O DIVULG,SIC)SA NU SIMTA ACEASTA CRIZA!RUSIIINEEE!

THEO spunea...

Din pacate au perfecta dreptate atat autorul articolului cat si primul comentator,singura catecorie sociala careia nu i se scoate ochii zilnic, de catre toate personalitatile politice ale tarii asteia, ca este criza si ca resursele sunt limitate,ca guvernul face eforturi ca sa plateasca salariile si pensiile la timp atatea cate sunt,este categoria detinutilor,ei isi primesc in continuare pensiile (majoritatea pentru boli datorate varstei si faptului ca nu s-au ingrijit dar pe care incaerca sa le puna in carca sistemului),isi primesc in continuare banii pentru scolarizare si cate si mai cate?!Pentru nici o categorie sociala din tara aceasta nu exista gratuitatea absoluta a actului si tratamentului medical(nici chiar pentru noi desi legea o spune)dar pentru detinuti exista,ceea ce nu plateste casa de asigurari de sanatate plateste unitatea penitenciara,daca i se pare ca nu i se da ceea ce el solicita (cam ca si la piata)solicita expertiza medico-legala si tot obtine plimbarea prin oras pe la tot felul de specialitati medicale.

Anonim spunea...

CALENDARUL DE DESFĂŞURARE A CONCURSURILOR
PENTRU AVANSAREA AGENŢILOR ÎN CORPUL OFIŢERILOR


6-7 mai - selectarea dosarelor
8 mai - afişarea rezultatelor

11 - 12 mai - proba practică de evaluare a aptitudinilor
13 mai - afişarea rezultatelor

18 mai - proba scrisă
18 - 25 mai - corectarea lucrărilor
25 mai - afişarea rezultatelor

26 - 27 mai - depunerea contestaţiilor
28 - 29 mai - soluţionarea contestaţiilor
29 mai - afişarea rezultatelor în urma soluţionării contestaţiilor

Bafta tuturor!!!

Anonim spunea...

Daca statul vrea sa-i tina ca pe regi pe hoti si sa transforme puscariile in case de vacanta, n-are decat.Ca asta e trendu`!Da` sa nu ne trateze pe noi ca si cum am fi EI si invers. Dati-le si icre negre la masa dar aduceti-va aminte ca mai existam si noi. Oricum avem in puscarii mai multi "musulmani"( ce bataie de joc!)decat are Afganistanul. Si viata in Rromania incepe sa arate ca acolo. Da` mai au si stadioane cu niste spectacole mishto!

Anonim spunea...

bai frati colegi care cititi aceste rinduri si stati pe acest blog,nu mai acceptati ca intrusii sa se bage si sa schimbe discutia cu fel si fel de concursuri,oare nu vedeti ca se incearca distragerea atentiei.eu ,unul care spun ca ,cunosc foarte bine acest sistem sunt de acord cu,comentariul colegului "adevarat"am pus in gilimele acest lucrul ca cei care nu stiu si nu recunosc acest sistem sa vada adevarata fata.bravo celui care a avut curajul sa posteze.

Unknown spunea...

Pentru antevorbitori!

Nu uitati ca de pe urma "idiotilor" luati cu totii banii de simbrie!

Nu uitati ca si in sistemul penitenciar exista ierarhie si la respectarea acesteia va obliga si statutul si codul deontologic!

Nu uitati ca si maine este o zi si ca s-ar putea sa va para rau despre ceea ce azi ati spus la manie.

Nu uitati ca nu sunteti cei care sa arunce piatra! Deci, domnilor, putina decenta si demnitate pentru ceea ce sunteti, pentru ceea ce ar trebui sa fiti!!!

Anonim spunea...

cred ca sunt sefi care au ca,sarcina urmarirea acestui blog,iar cin apare cite un articol hop si ei cu,contra argumente.metoda comunista oare nici acum la 19 ani de asa zisa democratie sefii nu inteleg ca in primul rind suntem colegi si dupa aia sunt sefi,metoda democratica.am cunoscut si cunosc sefi care merita tot respectul dar nu sunt promovati.pacat,ca atunci ar merge cu adevarat acest sistem.sefii adevarati eu unul imi spun parerea ca trebuie sa fie scoliti pentru acest sistem.luati exemplul de la armata si nu o sa vedeti decit specialisti pregatiti pentru meseria pe care au aleso sa o faca de placere.in ultimii 10 ani s-au facut diverse promovari in sistemul penitenciar din viata civila pe cine stie ce criterii si au ajuns sa faca ce vor cu noi.oare credti ca din inginer mecanic sau alta specialitate pot sa fie raspunzatori de acest sistem,care de multe ori este confundat cu o pompa de injectie sau cu ambreiajul.eu zic ca niciodata el nu o sa fie acceptat de unul care are 15,20 ani de meserie agent fiind acesta.sefii adevarati ar trebui sa se zbata sa se aplice legile si aici ma refer la codul muncii unde peste 70%din angajati lucreaza simbata ,duminica si in sarbatorile legale si nu primesc nimic.atunci domnul agent o sa fie cu adevarat respectuos fata de dumnealor pentru ca se simt protejati.domnii juristi sa apere interesele angajatilor din cest sistem ca doar pentru asta sunt platiti nu sa lupte impotriva noastra.si ca dumnealor sa se convinga ca am dreptate sa mearga la un proces in instanta referitor la legea circulatiei sa vada si dumnealor ca acolo nu vine agentul ci juristul.

Anonim spunea...

dragul meu Alexandru,in ideea ca vei accepta acest apelativ,am vrut sa reliefez cu totul si cu totul o problema pe care si tu sunt convins ca ai habar de ea.sa-ti spun sincer m-am scarbit sa mai ascult,citesc tot felul de programe pe termen lung si, tot atatea pilde.de cand a aparut acest blog ma tot repet ca sunt unul dintre sclavii acestui sistem care cu buna stiinta a mutat pedeapsa de pe capul ppl pe capul nostru.poate imi vei spune ca daca nu-mi mai convine am si alte variante.te contrazic pentru ca nu sunt un las,dar nici nu suport sa mai inghit atata mizerie la nesfarsit.s-au perindat o gramada de meseriasi prin ANP cate 2-3 ani au stat pe fotoliul cu gaura in sezut,au tocat banii pe schimburi de experiente,dar ai vazut un lucru bun,ai simtit daca lucrezi in interior, ceva benefic sa-ti poti spune dupa 12-13 ore singur cu 300 de ppl "-azi a fost o altfel de zi,toate au decurs conform legii,iar ppl simt efectele acesteia!"-nu sunt un tiran si nu-mi place sa-mi tratez semenii prin violenta,desconsiderare,ignorare samd. cand vezi ca orice lege sta pe mesele ANP-ului si tu astepti si astepti,conducerea se schimba,se reiau discutile,iti vin in teren in control niste ciupalai care efectiv habar nu au,nu stiu cum arata ppl din ROMANIA incearca sa-ti explice ei prin fel si fel de metode cum ar trebui facut si cand tragi linie si le demonstrezi ca totul este un compromis ca legea nu te lasa iti baga vorbe in gura si dispar.iar noi luam totul de la capat cu aceleasi carpeli,cosmetizari si totul dupa "orientare"-nu-i gasesc locul acestui cuvant,mai degraba "instinct".vreau sa-ti arat ca nu regret nimic din cele scrise,spuse la manie,iar daca undeva am gresit,sau am facut altceva in aplicarea legii,nu am facut fiindca asa am vrut eu ci,am fost obligat sa fac asta.cat priveste comentariul tau pilduitor,ma lasa rece,ai uitat intentionat sa ni te alaturi. EX:"...LUATI TOTI BANI...NU UITATI..."dragul meu, daca gandesti ca luam bani din simbrie,este si normal ca in urma unei munci sa fiu remunerat,in raport cu cei care nici nu stiu de ce baga cardul la bancomat(din reflex,de plictiseala)si nu poti spune ca nu am fost chiar si ingaduitori cu cei mai mari din ANP de 20 de ani asteptam un sistem sanatos si bine inchegat.dar pentru ca nici tu nu esti in masura sa schimbi ceva,cred ca te multumesti cu ce ai si rau faci!ASTA ESTE DIFERENTA INTRE NOI CE DUCEM GREUL SI CEILALTI CE MERG PRECUM PAIUL PE APA.SI DACA NU EXISTA MINUNI FARA PERICOLE,SI COSMARURI FARA VISE,ATUNCI DEGEABA TRAIM!PE TINE TE LAS SA-TI INVETI IERARHIA SI DEONTOLOGIA CARE IN PRIMUL RAND E RECIPROCA RESPECTULUI SI DACA VREI POTI SA ASTEPTI ZIUA DE 10 ALE FIACAREI LUNI CU OCHII INSPRE NEANT.Cu stima, un supraveghetor de 16 ani ce ia banii din simbrie,pentru ca obsedatii de ppl vor venii valuri,valuri...

Anonim spunea...

Nu stie ministrul mjlc sa faca nimic bun, sa duca un lucru la buna si eficienta rezolvare ! Asa a facut si cu Regia Multiproduct, a lasat-o in paragina, impreuna cu conducatorii pe care i-a mentinut si ii mentine in functii ca sa-i ascunda incompetenta si slaba pregatire de manager ! AFARA! impreuna cu Filipeasca, Buica, TOTI LA FEL DE INCOMPETENTI!

Unknown spunea...

Pentru anonimul de ora 12...si ceva.

Un anume general Zapata spunea candva: "Mai bine sa mori in picioare, decat sa traiesti in genunchi." Reflecta la aceasta maxima fiindca spui ca lucrezi in sistem de 16 ani. Eu am implinit 21 in luna aprilie si am trecut prin mult mai multe, cu mult mai multe conduceri si cu oameni si mai bine pregatiti! Pentru unele din cele spuse de tine puteai ajunge foarte usor in fata Consiliului de Onoare! Reflecta la ce a spus generalul si lasa-ma pe mine sa recitesc in liniste statutul si codul deontologic, sa vad cat adevar si cata minciuna este in spusele tale!

Anonim spunea...

Alexandru, tot un comunist ai ramas si dupa 21 de ani. Cu alte cuvinte, sa-ti zic si eu un proverb romanesc de data asta: "Ti-ai trait traiul, ai mancat malaiul"
Lasa-ne te rog cu vorbele tale, consiliu de onoare, zicale de generali si gandeste-te ca cei mai multi au de impins multa vreme in sistemul asta si sunt indreptatiti sa le fie un pic mai bine.

Anonim spunea...

Anonimul Z Pentru ALEXANDRU...., nu veau să fiu rău...,dar se pare că din cei 21 de ani în sistem, nu prea ai muncit pe secţie eşti cam depăşit, aduci aminte de codul deontologic.... ( postare comunistă) când ne sunt călcate toate drepturile în piciare, ceea ce denotă că eşti ofiţer..., dute în pensie, acolo este locul tău. Un lucrător cu 12 ani vechime, dar cu principii mai noi.

Anonim spunea...

Alexandru,nu vreau sa intram in polemici,sunt convins ca dupa postare stai si astepti replicile celorlalti convins fiind de faptul ca intri voit in dizgratia lor,dar cu toate astea, vei rade.poate ca dupa tine codul deontologic inseamna sa taci ca are o anexa numita COMISIA DE DISCIPLINA.ca un simplu "soldat"nu-mi permit sa rastalmacesc ce a spus un general,pentru ca nu este neaparata nevoie sa fie un lucru bun ceva spus de un general,doar pentru ca acesta este gradul lui.este foarte oribila comparatia vremurilor facuta de tine,cat de nostalgic ai fi,cat de mult regreti munca de partid din acele vremuri,care se numea pregatire.daca Zapata facea referire,paralela intre curaj si lasitate avea dreptate,eu aleg sa mor in picioare dar nu in spatele altcuiva,pe cand nepotii sistemului vor murii oricum pentru ca ei nu cunosc pozitiile de lupta!daca vor muri in picioare seful lor va fi in picioare pe un scaun,si daca va fi sa moara in genunchi seful lor a obosit din pozitia precedenta si a luat loc in fotoliul cu gaura in sezut!NU sunt adeptul ignorarii,discreditarii colegilor.deci nu trebuie sa tac pentru a muri in picioare(sa nu anatomizam ca si genunchii fac parte tot din picioare)caracterul ma va tine in picioare,poate vei spune ca mai intai trebuie sa-l am,dar te las pe tine sa deduci asta!!!poate esti indiferent de evolutia sistemului datorita muncii pe care o prestezi(bloc alimentar,casier,inginer agricol,doctor veterinar,sau la BRU,in cel mai fericit caz la organizarea muncii,protectia-muncii)si astepti ca un melc sa treaca ceilalti 4 ani sa-ti achiti ratele si sa te pensionezi ca deja iti mananca furnica painea din mana.Cu respect si La Multi Ani!!!!

stranepotulnepotului spunea...

tataie,lasă-ne, lasă-ne!
du-te acasă la pensie!
credeam că v-aţi pensionat
dar nu credeam că sunteţi viu dar decedat!
mai treci şi matale pe schimb, la tură şi în cel mult două luni o să te pensionezi sau o să demisionezi.
din 21 de ani vechime (nu experienţă),cam câţi ai lucrat în schimburi? *ACEASTA-I ÎNTRBAREA MOŞULE!

Anonim spunea...

Mei tovarashi, she ma bucur ca nu am ramas singurul comunist da pa sistemul hasta puthuros...mha ala cu 21 ani vachime in petenciar: tat inainte tovarashe, spre propasirea neamului si un viithor stralucit al poporului nostru!

Unknown spunea...

Zicala romaneasca: " Nu mor caii cand vor cainii, dar nici cainii cand vor stapanii" isi regaseste utilitatea pentru momentul penibil creat de acei agramati viteji ce au incercat sa ma arunce in derizoriu facand referire la un trecut comunist, la locul unde as lucra s.a.

Ei bine, nu ati ghicit, fiindca nu am fost niciodata comunist( nu am apucat sa fiu membru PCR) nefiind atat de usor de ajuns in structurile politice ale momentului, inainte de '89! Si nu am lucrat in locurile amintite, ci intr-un loc unde am continuitate si sunt mandru de acest fapt!

Veti observa ca, de fapt lucrez din '88 si am urmat cariera militara, trecand prin toata ierarhia militara- desigur nu sunt chestor, inca, dar voi fi in curand! Nu stiu cati dintre anonimii care ma contesta pot spune ca au in spate o cariera cu care sa fie multumiti!

Nu va ganditi ca trebuie sa ies repede la pensie pentru ca Legea 293 va fi din nou modificata si, deasemeni, va fi modificata si legea pensiilor militare. Astfel ca va trebui sa ma mai suportati, dragi agenti care aveti ce spune( doar sub protectia anonimatului) fiindca va lipseste demnitatea si curajul !

Anonim spunea...

me-este greu sa inteleg care este vina ministrului, pt ca bugetul ministerului este realmente ruinat de pretentiile salariale nerusinate ale magistratilor.

sproruri de stresuri, de importanta, de concedii, de calatorii, de gainarii etc etc etc,
toate sint cerute in instanta de catre distinsii magistrati,
procesele in cauza judecate cu celeritate de ai lor confrati.

iar apoi,
aceeasi magistrati - judecatorii!,
se pling de faptul ca MJ administreaza prost restrinsul buget de criza.

halal logica.

Chappie_ spunea...

Domnule Alexandru, dumneata te mandresti cu o cariera stralucita de militar si iti doresti sa ajungi chestor inainte de pensie. Bravo! Sanatate si la mai mare.

Eu nu am din pacate cu ce sa ma mandresc, profesional vorbind.
Mi-e greu atunci cand reusesc sa ajung acasa dupa ture lungi de noapte si instante obositoare.
Mi-e rusine sa ma urc in autobuz cand sunt plin de praf si ars de soare dupa o zi la camp.
Mi-e frica sa-mi sarut copii imediat ce intru in casa, sa nu-i imbolnavesc cu vreun virus de pe sectie.
Mi-e jale cand ma uit in oglinda si vad ca am albit inainte de vreme
Mi-e teama pentru fiecare zi de intarziere a salariului
Mi-e jena sa-i raspund sotiei mele atunci cand ma intreaba de ce sunt posomarat.
Mi-e tot mai greu.

Asta e domnule Alexandru. Din pacate nu pot spune ca ma mandresc cu o cariera militara (sau nu) asa de stralucita. Diferenta e ca eu fac parte din cei care muncesc pentru ca cei ca voi sa se bucure de cariera, grad, pensie, continuitate.
Se vede ca urati agentii. Nu stiu cat straluceste cariera militara a dvs. in ochii altora. Ea nu tine de foame. Va va aduce madrie doar dvs. putin timp dupa pensie. Sa stiti ca un tanar angajat dar cu caracter face mult mai mult.
Aveti dreptate Domnule. Nu am curaj, nici demnitate. Ma gandesc, la ce ar folosi intr-un sistem ca al nostru?
Nu am nimic.
Poate doar sperante.

THEO spunea...

Domnule Alexandru eu si toti cei care muncim in acest sistem (nu dam doar ordine)nu ne luam simbriile de pe urma detinutilor,ci in urma muncii prestate de noi,contractul colectiv de munca, caruia ne supunem toti, angajati si angajator, asa prevede,detinutii au ajuns detinuti pentru ca au savarsit fapte penale si noi bugetarii ,toti bugetarii,primim salariile in urma celor care platesc impozit cinstit la stat in tara asta,printre platitorii cinstiti de impozit ne numaram si noi si victimele detinutilor.Domnule Alexandru tu mai mult decat altii ai fost REEDUCAT de acest sistem din moment ce dai aceeasi replica ca si detinutii cand cer ceva ce nu obtin,ameninta cu instanta si zic "eu te-am facut colonel"!

Marcos spunea...

Cu tristete constat,ca daca ai proasta inspiratie sa scrii ca ai o oarecare experienta in activitatea de penitenciare,esti automat taxat ca fiind:comunist,depasit,obosit,etc.
Experienta in acest domeniu a devenit un mare dezavantaj.
Stiu ca experienta nu este sinonima cu competenta,dar sa judeci si sa ataci un om ,a carui activitate nu o cunosti,este prea mult.
Rog si indemn la mai multa chibzuinta atunci cind ne hotarim sa atacam pe cineva.
Cu stima,

Anonim spunea...

mare domn ,mare caracter ,tov.alexandru..asta...sa ne traiesti si pensie grabnica tataie..da ce faci? o dai in amenintari? nu iti este rusine? colegii mei de mai sus inca ti-au vorbit frumos ...nu meriti nici macar bagat in seama....cu o asa atitudine! rusine...si uite sic! tot anonim ma trec...si nu de frica,te asigur...

Anonim spunea...

Alexandru,ai dreptate pentru ca intr-adevar armata din zilele noastre se poate numi cariera,munca de ocnas nu dar,te asigur ca nu-mi este rusine nici cu ea nici cu colegii mei pe care cu atata patos i-ai numit agramati.in sinea ta te poate multumi acest lucru,ai fost putin bagat in seama,lucru ce te-a multumit.faptul ca iti atribui un nume"Alexandru"asta nu inseamna ca esti plin de curaj si devotament,faptul ca ai simtit ca,colegii mei au incercat sa te impinga in derizoriu este o iluzie optica,defapt vroiam sa te inchidem acolo sa fi impreuna cu consiliile de onoare,dar datorita lasitatii sentimentaliste ti-am acordat cuvantul pe fond si ai ajuns la concluzia ca esti militar de cariera,iar daca stam toti in pozitia de drepti sa ne amintim ce armata se facea,de la sergentul major-colonel erau in birturi si asa mai departe.TOT RESPECTUL PENTRU CEI CE AU ABSOLVIT ACADEMIA!in spirit de gluma esti un strut al sistemului militar invechit.revolutia spune multe despre instructia facuta cu ani in urma.cu respect tovarase.a,cat despre PCR-MEMBRU-NEMEMBRU NU SUNT DELOC INTERESAT SI CHIAR NU TE-A INTREBAT NIMENI-TI-AI DAT PUTIN DRUMUL,SE MAI INTAMPLA TOVARASE!SI CUM SPUNEAM -CU RESPECT!!!!MI-A FACUT PLACERE!!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Pt.04.05.2009;09:23 :
Ai dreptate,stimabile!
Poate in 20% din cazuri experienta nu este similara cu competenta!
Nu pot insa sa accept ca un subofiter,prin concurs, sa fie incadrat ca director de penitenciar,asa cum s-a intamplat!
Nu stiu cum a fost platit?
Mare speta pe capul celor de la personal!

Anonim spunea...

E ştiut de când lumea şi pământul: dacă te bagi în troacă, te mănâncă porcii!

Ca o parafrază la cele spuse de Napoleon, am putea spune: "În raniţa oricărui... agent se află bastonul de ... director.
Dar am păcătui flagrant asemuindu-I pe ai noştri lideri cu vestitul împărat, aşa cum, mulţi din agenţii sistemului nu le-ar ajunge, acelor SOLDAŢI, nici măcar până la… raniţă!

Cu sau fără valoare, toţi se văd mai frumoşi, mai deştepţi şi mai merituoşi decât ceilalţi. Decât toţi ceilalţi!
Se pare că acesta este blestemul ţărişoarei ăsteia. Să fim un neam de “supercompetenţi”, de “superpricepuţi” , de “îndreptăţiţi” şi bineînţeles de “supermerituoşi”.

Ne lamentăm de munca grea pe care, nefericiţii de noi, trebuie să o prestăm “zi de zi”. Cu “drepturile” ştirbite şi “exploataţi” atăt de şefi cât şi de deţinuţii care “altă treabă n-au”.

Nefericiţilor, la modul cel mai peiorativ cu putinţă, vă compătimesc sincer! Priviţi-vă, atât cât şi cum puteţi, în oglinda sufletului vostru. Opriţi-vă măcar o clipă din mizerabila şi meschina suveică în care sunteţi angrenaţi. Analizaţi-vă comportamentul degradat, limbajul gutural şi tribal, ba chiar şi respiraţia… urât mirositoare.

Până şi hienele au un cod al lor, pe care îl respectă. Voi v-aţi pierdut până şi respectul de sine, dacă a existat vreo dată.

Fericiţi cei prea săraci cu duhul? Posibil... astfel mi-aş mai reţine din compasiune.

Voi ăştia, neostoiţi în a vă muşca unii pe alţi pe la spate – din neputinţă şi canibalism feroce (cu excepţia voastră, restul spectrului animal ucide de nevoie), tot voi, bicisnicilor, vă plângeţi de milă pentru toate neîmplinirile, neajunsurile şi neputinţele voastre.

Îmi pare rău să o spun, dar trăiesc cu impresia din ce în ce mai vie, că pentru mulţi dintre voi, gratiile, aflate „între”, reprezintă doar o chestie de perspectivă. O chestie de noroc în viaţă, cel puţin până acum.

Vă plângeţi de sistem? Acum pot afirma cu toată tăria: la aşa oameni, aşa sistem (e mai valabilă decât reciproca).
Aveţi sistemul pe care-l meritaţi!
Nu vedeţi “pădurea” din cauza “copacilor”!

Sunteţi groaznici, penibili şi repetându-mă ostentativ – demni de toată mila!

Dixit!

Anonim spunea...

Bravo MOLDOVENE ai ziso pe bune esti tare si daca nu esti moldovean scuze dar dupa cateva cuvinte scrise miam dat seama ca esti .Sa fii sanatos.

Anonim spunea...

05.05.-21:11_ai dreptate dar,nu ne-am nascut asa.ne plangi de mila-nu ti-a cerut nimeni,nu cerem mila,nu pentru ca suntemi demni de ea datorita sistemului,ne spunem oful dupa o perdea de 13 ore de servici,acest blog este un psiholog virtual-facem o terapie in grup daca pot spune asa ceva-te "multumeste"mai mult sau mai putin cand vezi ca cineva de aceasi breasla te asculta cand te descarci negativ-si asta e un lucru bun,altfel vei merge in birturi ca cei din leaturile batrane deja pensionati,nu poti sa-ti imparti nervii cu sotia e jenant.dupa tipul replicii date privesti de undeva de sus,ca sfat,ai grija la coborare.daca ai vreun amestec cat de mic prin vorbele tale maligne in acest sistem si tu esti un nefericit-parodia ta didactica arata ca si cum ai fi fost dat la o parte din cauza noastra,a limbajului,a respiratiei,al codului al convietuirii cu cei ca tine.la partea cu gratiile ca sa nu mai fi invidios noi cei urat mirositori iti lasam si tie un loc pentru o caramida nostalgicule.nu cred ca esti un miliapod de profesor care vi sa cersesti niste bani MJLC PREFACANDU-TE CA PREDAI ORE PPL SI NU-TI CONVINE SALARIZAREA DIFERITA.DAR,UITE CA ESTI NOROCOS CA M-AM PLICTISIT SI ITI SPUN VEZI PE UNDE CALCI!