Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 10 februarie 2009

Predoiu vrea spioni

Predoiu si spionii A reînceput spioniada in Ministerul Justitiei. Predoiu, dupa mai bine de 1 an, se trezeste ca serviciul al carui sef tocmai il facu prin frauda director general adjunct al ANP nu performeaza din cauza de cazul Gorbunov.

In ziarul Ziua gasiti toate detaliile noului motiv de mirare a ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti. Din poveste ai zice ca e nemultumit de cum merge treaba. In realitate spune ca vrea sa-si faca un serviciu secret mai mandru si mai trainic decat a fost vreodata SIO, SIPA, DGPA.

Dar un serviciu financiar la MJLC care să funcționeze nu vrei matale domnule ministru? Dar acordul colectiv si toate planurile alea de eficientizare nu vrei matale sa le pui in aplicare domnule ministru?

Ministerul Justitiei nu a avut informatii inainte de producerea cazului Gorbunov, lucru care ridica semne de intrebare asupra modalitatii in care ministerul primeste informatii din sistem, a declarat luni, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, relateaza NewsIn.

"Confirm faptul ca ne-au lipsit informatiile cu caracter sistemic inainte de producerea cazului (n.r. cazul Gorbunov), ceea ce pune in discutie modalitatea in care ministerul primeste informatii din sistem", a declarat Catalin Predoiu.

Din acest motiv, ministrul Justitiei considera ca ar trebui gandit un "document de politica publica", pentru a evalua problema informarii Ministerului Justitiei si solutiile acestuia, fiind necesara o dezbatere publica prealabila in acest sens.

"O astfel de rezolvare nu poate fi implementata fara o dezbatere publica prealabila cu cei implicati sau care ar putea fi interesati", a precizat, pentru NewsIn, ministrul Justitiei.

Intrebat despre fostul SIPA (Serviciul Independent de Protectie si Anticoruptie din cadrul Ministerului de Justitie), ministrul Catalin Predoiu a declarat ca serviciul de prevenire a infractiunilor, existent in prezent, ar trebui reorganizat. "Este o problema pe care o ridica indirect acest caz (n.r. Gorbunov) si anume necesitatea, nu stiu daca as putea spune a reactivarilor, dar a reorganizarilor care ar trebui facute in zona respectiva, astfel incat acest serviciu sa devina mult mai performant decat este in momentul de fata", a declarat Predoiu.

"Teoretic da, adica el (serviciul) exista in schema de organizatie a administratiei, dar nu cred ca atingem, pe zona respectiva, performanta de care am avea nevoie", a mai spus ministrul Justitiei.

El a facut referire la lipsa de informare cu privire la ce se petrece in zona penitenciarelor. "Nu numai ministerul isi da seama, dar toata lumea acuza, nu numai Ministerul Justitiei, dar pe toata zona de justitie si afaceri interne, lipsa de informare a structurilor in profunzime cu privire la  fenomenele care se petrec, inclusiv pe zona penitenciarelor", a mai declarat Catalin Predoiu.

Continuarea în Ziua

Asa a inceput si in 1991,  murea ministrul justitiei neinformat cu maxima operativitate. Care a fost evolutia serviciului secret si ce nazbatii au facut stiti cu totii. Asa ca… Hai spionii! Hai Acadel! Hai cu CV-ul lui Firinel!

25 comentarii:

Anonim spunea...

MAI SUNT PE AFARA SI FAC PRESIUNI OARE (POATE)?

Maestre Predoiule daca il ai pe Virinel cu acadeaua lui rosie inconjurat de cei cativa zeci de directori adjuncti SH din ,,suptordine,, o parte din ei specialisti in toate cele, ce iti mai trebuie serviciu secret, este deajuns pune mana si invata-i sa scrie si sa citeasca si punei la treaba sau mai bine termina cu aceasta gasca de fustrati si incearca altceva cu alti oameni care nu au avut nici o legatura cu fosta SIPA si care nu au luat contact si nici nu au cunoscut viata dulce dulce pe care o plang si acum aceste reminiscente cenusii ale fostului serviciu de represiune SIPA care au reusit prin pile si relatii sa se infiltreze in structuri periferice ANP desi la timpul cand sau desfiintat Ministrul Justitiei din acea perioada nu le-a mai dat absolut nici o sansa de a mai ramane in sistemul penitenciar romanesc. Cum au reusit sa fenteze legea, cu ajutorul cui au reusit sa mai ramana si sa ocupe functii prin sistem,de ce platim o directie care nu stie ce obiect de activitate are,cine mai are incredere in aceste fosile care acum au ajuns directori SH sau pe cine au santajat sau mai santazeaza aceste sifoane ordinare, la aceste raspunsuri cred ca ar trebui sa raspundeti maestre Predoiu si numai dupa aia sa ganditi la infiintarea unui nou serviciu gen SIPA

Anonim spunea...

cine se teme de bau bau

Anonim spunea...

Poate vine Predoiu la Vaslui ca acolo specialista SIPA chiar are ce sa-l invete !Intrati pe blogul penitenciarului Vaslui si vedeti ce "chei" subtile se fac ! Oricum ar fi , am ajuns rau !( sau mai bine spus de rasul hotilor)

Anonim spunea...

Decat un nou serviciu secret mai bine ne monteaza cipuri si monitoare in ceafa pentru a fi siguri ca f.p.s.s se comporta conform legi si nu indrasnesc sa comenteze lipsa acuta de fonduri, materiale si personal si ca nu cumva in zilele de salar sa inceapa sa sughita toti sefi de pe la centru in frunte cu domn ministru independent. Hai la mai mare domn ministru.

Anonim spunea...

MRS.PREDOIU este normal sa nu fiti multumit de aceste lucruri daca in momentul in care ii selectionati si numiti in aceste posturi fara sa ii verificati este normal ei sunt oameni cuiva trimisi acolo sa ocupe posturi ca sa aiba control asupra unor lucruri necurate pe care le savarsesc si de aceea la dvs. ajung numai informatii neinteresante iar cele interesant sunt stiute numai de ei.sti degeaba vreau "eu"sa fac ceva daca nu am cu mine mai muti prieteni.asa au reusit "ei"sa faca aceste ilegalitati cu ajutorul acestui serviciu ca numai stiu cum sa-i spun"sipa,dgpa,combaterea criminaliati in mediul penitenciar,etc"

gherla spunea...

Nici nu ma gandesc ca va este frica, de fapt, nu a-ti avea nimic de ascuns, ce ar putea constata un serviciu secret ultra performant?. Ca X sef Sectiee vrea sa vanda un detinut?,poate cei de la educativ?. Sa fim seriosi de ce sa-ti fie frica de un asemenea serviciu,cand peste 98% din personal este incoruptibil, nici nu mai sttiu, oare gresesc eu?, bunii mei prieteni, ajutatima?

Anonim spunea...

Hai ca te ajut eu. Se scrie "ajutati-ma". Bine, baietica?

Anonim spunea...

Personal consider benefic infiintarea unui serviciu secret in penitenciare dar format din profesionisti,eventual o promotie de la Academia de Informatii.Vedem cu toti provocarile pe care le traim in viata de zi cu zi,insecuritate,terorism,clanuri de mafioti cum erau in filme odata.Toate aceste specimene mai ajung din cand in cand si prin puscarie unde au timp sa faca planuri pentru alte infractiuni sau sa-si conduca afacerile de acolo.Sa-i lasi acolo sa-si faca de cap este un atentat la siguranta noastra a tuturor.Trebuie privit si in viitor care din pacate nu arata deloc bine.

Anonim spunea...

E...asa ai pus punctul pe i GHERLA...nici nu stiti ce satisfactie am cind vad cit de ,,profesionisti" sunt cei de la combaterea criminalitatii...si cit de multi tremura de frica lor...de ce oare?...ca eu nu vad nici un motiv...ei nu sunt in stare sa faca diferenta intre o ,,stire" si o ,,informatie"...sa nu mai zic o ,,birfa" si o ,,informatie"...sa fie fericiti cei care isi plateau ratele cu ce primeau de la ppl in turele de noapte, ca daca nu se desfinta dgpa zile negre erau pe capul lor in momentul de fata:)

Anonim spunea...

oare nu exista deja sri?

Anonim spunea...

Nu ar fi rau ca cineva sa faca o "verificare" in randul celor care sunt angajati in acest serviciu, CE TRECUT AU ACESTIA, CE SPECIALIZARI SI APOI si-ar da seama ce profesionisti au SEFII LOR ! Unii au fost "simpli gestionari" iar apoi ajunsi direct AICI ! Chiar nu tr sa fie profesionisti, ori cum vreti voi, insa nu acuma sa invete cu ce se mananca aceasta munca, cel putin SIPA stia cat de cat ...acestia insa, lasa mult, f mult de dorit !

Anonim spunea...

Spuneti-mi si mie ce performante are acest serviciu? Despre protectia noastra, a celor care ne luptam cu hotul? Ma uit prin unitatea mea si-l vad pe agentul de la serviciu asta bombastic cum isi face serviciul... Unde-s doi agenti prin curte hop si el ca o umbra. Cand i-au dat foc la masina interlopii unui coleg numai erau asa activi. A ramas la stadiul de a.n. Pai stie domnul ministru ca fostul SIPA facea cele mai mari combinatii din sistem, ca directorul unei puscarii daca se vroia in functie facea statui la SIPA?

TARABOSTES

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 20.07.
Mare smecher te mai dai tu, mai... Privesti cu jind la fonctii, cu amintiri placute din trecut. Te pomenesti ca oi fi fost si tu vreun ex siparez, ramas pe drumuri... Las ca te recupereaza rAchadzel, cum i-a salvat si pe altii. Si aia vechi si astia noi sunt asa tari pe meserie, incit, pentru a-si "legenda" activitatile speciale se incalta intai cu fesul.

gherla spunea...

pt 19>18 neprtuitul di(dn)Pruteanu
Asa da intradevar, sunt profesionisti, multumesc mult, uite asa putem progresa. Acum sa nu fie unul chiar atat de rau sa-mi spuna ca prima fraza am scris-o anagramat, asa sunt eu va rog sa ma aceptati,sunt unul din ANP,marunt si fara functie de conducere.

Anonim spunea...

HEHE, avem si noi un specimen deasta la Bacau saracu zici ca ii ploua in gura.Pa ce dracu ia bani nush.Ailalti barem erau meseriasi si cine isi vedea da treaba statea linistit.

Anonim spunea...

pt 13 45

Spune clar ,cine este si de ce? sau ai retineri.

Anonim spunea...

Ce aveți cu ministrul nostru?Un serviciu similar ,,SIPA'',plătit din BUGETUL DE AUSTERITATE AL MAGISTRAȚILOR mi se pare mai corect decît plata actualului serviciu ,care se face din bugetul penitenciarelor!Până nu se aprinde focul,nu iese fum!În orice bârfă există și o sămâmță de adevăr!De ce vă este frică,stimați colegi?Vă este luată cumva pâinea de la gură?Dimpotrivă!Nu am fost,și nici nu voi fi un angajat al acestei structuri!

Anonim spunea...

Domnule "Pruteanu", 21.51 va saluta!
Bine ati revenit pe blog!

Anonim spunea...

Pt.21.30;la Bacau avem patru specimene,nu unu ;si la toti le ploua in gura ,atit acum cit si mai inainte de asi schimba parul.Dar sa nu i vorbim de rau ,ca poate acum ca se reorganizeaza S.I.P.A.se vor inapoi si poate ii vrea altcineva ce ;a gresit;in 2006 aratindule poarta la ai lor .Deci scoatem la lictatie pubica oferta a trei destoinici lucratori veterani SIPA cu vasta experienta in pinda la wc publice de la instantele judecatorsti si cu un stagiar= patru pentru cei ce s-au debarasat la timp de DIAVOL.Garantam calitatea;au constiinta(daca au avut vreo data)incarcata cu numele a zeci de cadre ce au plecat din sistem pt ca au indraznit sa "aprecieze" intr un loc sau moment nepotrivit precuparile neortodoxe ale vre unui cdt,ori nu au dat la timp infomatii despre propri colegi.D u c a s e.,.,

Anonim spunea...

Pt.21.30 La Bacau avem patru asemenea specimene carora le ploua in gura,nu unu, ai uitat de ceilalti trei? care si au schimbat doar parul si pozitia din stat.Dar sa nu i vorbim de rau ca poate se vor inapoi si i va vrea cineva crezind ca sunt mai verzi decit ai lor pe care i au dat afara in 2006.Asadar organizam licitatie publica cu oferta a trei pindari SIPA si cu unu patru' petru acele unitati ce au scapat de DIAVOL si i simt lipsa.Garantam calitate.Recomandari se pot obtine de la zecile de victime din rindul cadrelor ce au parasit sistemul ajutate de fosti SIPA ce isi zic in prezent cdt.dir.ori sefi de seviciu.L u a t i i.....

Anonim spunea...

ha ha ha

Anonim spunea...

Ptr o1.50.00.Amice, te simti cu musca pe caciula...sau vulpea cind nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii?...:))))

Anonim spunea...

Mai 01.22.00, doamne cit poti fi de paralel cu gramatica limbii romane!

Anonim spunea...

"daca-i ordin cu placere "spui tu,mai directoras de doi bani, ca sa nu-ti ia Bala ciolanul, sclavi credinciosi ce sunteti,nu sindicatele care se lupta cu sacali ca voi.sa va fie rusine ati distrus sistenul penitenciar de tot,terorizati angajatii prin toate mijloacele posibile.

Anonim spunea...

ptr 20.40.00:Ptr un novice stapinesti destul de bine limbajul lor. Nu te mai huli singur frustratule! Sau mai bine rezidentule ce esti!