Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 4 decembrie 2008

Se caută directori

Discuţiile prilejuite de concursul pentru funcţiile de directori, din toamna acestui an, au scăzut în intesitate. Nu şi discuţiile despre conducerile penitenciarelor. Printre împuterniciţi, s-au produs deja sau se vor produce schimbări (Ploieşti, Jilava, PMT Craiova). Sunt motive să credem că vor urma ceva cutremure şi la conducerea unor penitenciare precum Giurgiu sau Arad.
.

Ce fel de directori caută conducerea ANP?

.

good manager Până nu demult directorul trebuia să aibă cel puţin gradul de maior, vârsta peste 40 de ani, să fie acceptat de SIPA, să se „descurce”, să aibă experienţă, să fie dur. Cine nu îşi mai aminteşte de modul cel puţin nepotrivit în care directorii, militari de carieră, îşi tratau subordonaţii, chiar şi în faţa deţinuţilor? Cine a uitat abuzurile ce se petreceau cu ştiinţa celor din Direcţia Generală a Penitenciarelor? Câţi dintre noi erau trataţi în mod egal cu şefii sau amantele lor când exista posibilitatea să cumperi de la popota unităţii ouă, brânză, carne? Circulau zvonuri legate de sume enorme pe care le primeau directorii la încadrarea posturilor.
.
Şi acum, în unele unităţi, se mai comit nereguli sau ilegalităţi dar cu siguranţă vremurile s-au schimbat. Auzim tot mai des despre directori care abia au peste 30 de ani, indiferenţi, papă - lapte sau încurcă - lume. Mulţi dintre ei se comportă ca şi când ar fi venit cu pluta, nu se implică decât în relaţii extraconjugale sau politice. Sunt directori care vin la ora 9.00 la serviciu şi pleacă la ora 14.00 sau lasă în seama directorilor adjuncţi toate responsabilităţile, ei producând doar apariţii în ziarele locale. Se ocupă de propriile afaceri în timp ce Ministerul Justiţiei este neputincios sau se face că nu observă.
.
În alegerea unui director (pentru a-l împuternici), un singur aspect a rămas neschimbat: să fie „de la pază”, dacă se poate militar de carieră. Trebuie să recunoaştem că această cerinţă reduce considerabil variantele, iar ofiţerii din sectorul logistic sau educativ parcă nici nu există, cu foarte puţine excepţii. Mă întreb însă, dacă cei de la educaţie şi asistenţă psihosocială sunt consideraţi a fi poeţi, naivi, filosofi, „ameţiţi” (probabil Bejan întăreşte regula), ofiţerilor din logistică ce li se reproşează?
.
Sau, de ce un şef resurse umane nu se poate „ridica” la nivelul unui ofiţer din pază? De ce unui absolvent al facultăţii de management nu i se dă şansa reală de a fi director? De ce o femeie poate fi director economico-administrativ, sau alta chiar judecător delegat într-un penitenciar de bărbaţi, dar nu şi director? Există o motivaţie obiectivă sau vorbim doar de mentalitatea învechită a celor care au ca şi criteriu obligatoriu de selecţie apartenenţa la sectorul siguranţa deţinerii şi regim penitenciar?! Şi, e interesant că multe penitenciare conduse de pazişti sunt în derivă.
.

Cum îşi doresc subordonaţii să fie directorul lor?

.

Sunt ei interesaţi ca directorul să fie o mână fermă şi brutală, capabilă să facă răsuciri rapide cu bastonul, sau mai degrabă să comunice deschis şi onest, să negocieze abil şi să îi reprezinte cu succes? Nu spun că oamenii din pază sunt brutali, nici măcar nu cred că sunt prea mulţi cei care manevrează bine bastoanele. O mare parte din cei care lucrează pe secţiile de deţinere, în foişoarele de pază sau la escorte, ca să amintim doar câteva sectoare, au studii superioare (psihologia este cel mai des întâlnită) şi au pretenţii justificate de a fi respectaţi şi priviţi cu demnitate. Dar, sunt şi unii care se laudă cu felul în care folosesc forţa spre deosebire de colegii lor, mai slabi de îngeri, din alte compartimente.
.
Oare este posibil ca oamenii să îşi dorească şi altfel de directori? Directori care să facă în fiecare zi ceva diferit, cărora să le placă să vină la serviciu şi să transmită aceeaşi stare şi celorlalţi? Să fie vizionari, să se simtă provocaţi, să nu aibă linişte până nu soluţionează o problemă, să fie productivi în mod constant? Să fie realişti şi dornici de schimbare, să ia deciziile corecte, să vrea să aducă o contribuţie în fiecare zi? Directori motivaţi, stăpâni pe sine, buni ascultători, energici, eficienţi, maturi, integri, responsabili. Directori care să creeze acel spirit comun, acea coeziune ce permite echipei să simtă că trage în aceeaşi direcţie. Directori care să-şi sprijine subalternii în relaţia cu deţinuţii sau cu presa, dacă este cazul.
.
Au în vedere conducerile Ministerului Justiţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor aceste aspecte când împuternicesc directorii de penitenciare? Dar cei care acceptă, se simt într-adevăr capabili să îşi îndeplinească misiunea sau sunt orbiţi de orgoliu şi consideră că se vor descurca şi ei aşa cum au făcut-o ani de-a rândul şi alţii?! Cât de serios privesc aceştia sarcina pe care au primit-o? Un şef serviciu sau chiar director adjunct, împuternicit director la un alt penitenciar, într-un colectiv nou, lipsit de experienţă dar pus să facă ordine în curtea altuia, va fi în stare să facă performanţă? Va creşte valoarea unităţii pe care o conduce?
.
Sigur că nu deţin toate răspunsurile, dar mi-am pus aceste întrebări pentru că în cariera mea am întâlnit directori buni şi răi, tineri şi bătrâni, oneşti şi falşi, muncitori şi leneşi, sobri şi simpatici, dar parcă nu se succedeau cu atâta repeziciune la conducerea unui penitenciar ca în ziua de azi. Şi asta nu face bine nimănui.

44 comentarii:

Anonim spunea...

"Omul sfiinteste locul."

Anonim spunea...

Cei de la educaţie şi asistenţă psihosocială sunt naivi si ameţiţi, cei de la resurse umane inca nu stiu pe ce lume traiesc iar femeile se ocupa cu traficul de droguri sau cine stie cu mai ce ... Totusi traim in Romania si ...

Anonim spunea...

Nu avem deocamdată curajul să vorbim în plen dar nu putem să nu-i mulţumim d-lui Celmare pentru interesul care ni l-a arătat nouă celor de la Poarta Albă. Se vede că vrea să facă ceva şi că este foarte bine informat. Este primul Dir. General care ne dă satisfacţia de a desconspira public această pată adusă muncii noastre şi la PPA şi la PSPA de şefa serviciului economic Dobrescu Dana. De ani de zile fură şi nimeni ni-i zice nimic. Deasemenea ne bucurăm să constatăm că şi dumnealui apreciază o trebă bine făcută care în niciun caz nu se datorează şefului economic ci cuiva pe care noi îl apreciem în egală măsură

Anonim spunea...

Daca il respecti pe CelMARE a indemnat la reconciliere asa ca vine Craciunul si fiti mai bun dl Selea ca oricum NU mai ajungeti dir economic ...

Anonim spunea...

Da... suntem multumiti si speram ca si dir. nostru de la P.Alba a auzit la sedinta toate laudele ce ne-au fost aduse de dnul Celmare.Si sa zicem mersi ca nu a fost chiar peste tot.Chiar nu avem curajul sa vorbim in plen,ca am fi mincati de leopard,care nu iarta si mai ales nu uita,iar plin de ura cum este poate va creste mare si isi va da seama ca dupa vara vine iarna si dupa un director ,un altul intotdeauna.Dar sa fii om e lucru mare.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 17.25
nu ai avut urechile cu tine,directorul general a felicitat spitalul si a incriminat .... pe delatori si "bisericute"
s a dus vremea cu limbadulce si ciordarul pitic
nu curajul va lipseste ca sa vorbiti in plen,va lipseste cinstea si frica de judecata calomniei

Anonim spunea...

Buna seara.La prima intrebare raspunsul se regaseste in postare:"Şi acum, în unele unităţi, se mai comit nereguli sau ilegalităţi dar cu siguranţă vremurile s-au schimbat. Auzim tot mai des despre directori care abia au peste 30 de ani, indiferenţi, papă - lapte sau încurcă - lume. Mulţi dintre ei se comportă ca şi când ar fi venit cu pluta, nu se implică decât în relaţii extraconjugale sau politice. Sunt directori care vin la ora 9.00 la serviciu şi pleacă la ora 14.00 sau lasă în seama « directorilor adjuncţi toate responsabilităţile », ei producând doar apariţii în ziarele locale. Se ocupă de propriile afaceri în timp ce Ministerul Justiţiei este neputincios sau se face că nu observă". (directorii aia adjuncti care duc greul sunt de regula de la operativ,nu de la socio,resurse,logistica).Subordonatii isi doresc ca directorul lor sa stie si sa aplice principiile eticii profesionale,sa aiba macar "5 ani de acasa"...nu vor neaparat 7...o seara buna!

Anonim spunea...

Cred ca , in mare parte, ceea ce li se poate reprosa multor sefi din penitenciare este ca nu reusesc sa conduca rational unitatile, cf unor principii de management, ci le conduc emotional, avand preferinte printre subordonati. Un sef bun ar trebui doar sa fie echidistant si sa aprecieze oamenii in fctie de rezultate si nu de cat de lingai sunt. Pe de alta parte, suntem oameni si in mod siguri toti ne atasam mai mult de persoanele care par sa ne respecte. E greu sa te comporti binevoitor cu subordonatii mai nervosi, dar trebuie sa se accepte ca sefii au doar rolul de a eficientiza activitatea, nu sunt stapani pe mosie. Poate ca ar fi necesare niste cursuri de dezvoltare personala pentru manageri?!

Anonim spunea...

buna seara si...iertare daca am sa supar pe autorul textului de mia sus... cum poti tu cel care scrii din condei atat de gramatical sa spui cine sa fie director? cum poti tu sa emiti pretentii in numele celorlate categorii de "administrativi" ca dintre ei ar putea fii bun cineva de director? cum poti tu sa spui ca ne mandrim cu felul de a folosi forta cand in ultimele saptamani a fost singurul argument pentru a avea sarbatori cat de cat linistite? ai fost tu autorule pe metereze cand s-a dat foc in camerele din jilava sau cand traficantii de droguri din rahova erau la un pas de a lua ostateci dintre gardieni? ooo tu autor care vorbesti din dodii... de ce nu ai curaj sa spui si cine esti excat sau frustrarea ta nemasurata pentru ca nu poti sa te ridici la nivelul celor "de la paza" te face sa uiti de fapt cine esti? da vrem directori militari.. directori de la paza pentru simplu motiv ca ei si numai ei au simtit pe pielea lor tensiunile si frustrarile la care ne-au supus politicienii si magistratii in mandatele lor de directori in care nu au stiu decat sa lase traficul de orice natura sa ia cote amenintatoare.tu tu esti un nimeni care vrea sa se afirme fara a avea nici macar o baza ... vino langa mine stai pe sectie cu mine langa msv-isti sa le vezi privirile.. vino sa stai cu mine ore in sir inconjurat de detinuti care vor doar sa te fraiereasca.. vino langa mine sa simti cum isi bat joc de tine si tu trebuie sa zambesti.. apoi emite concluzii... esti doar un nimeni

Anonim spunea...

Frica de judecata calomniei, va face anonimi.Cu masca sinteti viteji,dar fara masca....starea voastra normala de lasitate.
Uitati de limbidulci si hoti de fier vechi, nimeni nu va mai crede.

Anonim spunea...

Vorbiti despre directorii ce trebuie schimbati, dar oare de ce pe site-ul ANP, directorul general adjunct "Cel Firav", adica Tiberiu Firinel UNGUREANU, nu are curajul sa posteze CV-ul (sivi-ul domnu' STAN). Oare nu are ce sa scrie sau isi da seama ca se face de ras si ca trebuie sa recunoasca adevarul (ca a fraudat concursul, domnu' STAN)? Domnule administrator de blog, hai sa facem un concurs cu tema: "Oare ce poate scrie Cel Firav, pardon, Firinel in CV?". Cred ca e de folos sistemului penitenciar sa vedem ce director adjunct are in realitate! La rece, fara pile si interventii.
PS1: Sa vedem daca acum se va scrie ca a fost demis şi sa vedem daca da, daca scrie din ce functie. Mai poate sa minta si acum sau o sa il "coafeze", ca pentru un site "oficial", cum crede ANP-ul ca este site-ul lor, cel necitit de atatea persoane cum este citit acest blog.
PS2: Pentru cunoscatori: de ce oare le e frica sa mareasca pozele postate pe site (sunt mici si nu se intelege nimic), le e frica ca nu cumva pozele lor sa nu aiba soarta celor ale lui Dicu de la Giurgiu? Le este rusine cu pozele facute, cumva nu sunt "foto-genii-ci"?
PS3: Oare la concursurile organizate la acest moment de ce nu este recunoscut ECDL-ul absolvit in sistem sau la MJ (Ministerul Justitiei-domnu' STAN), are ANP-ul vreo calitate/autoritate superioara celei care are dreptul potrivit legii sa emita aceste certificate europene sau nu cumva trebuie sa pice cineva care are acest certificat si care s-a inscris la concursul sus-mentionat, pentru a se face loc pilelor (nu ma refer aici la cazul domnului Smeu care a vrut sa respecte legea in ceea ce o priveste pe sefa lui care din vara tot sta acasa si figureaza in concedii peste concedii si atunci cand a trimis materialul in cauza la ANP, care conform competentelor de resurse umane trebuia sa constate suspendarea de drept a raporturilor de serviciu ale acesteia, a se citi Alina Raduinea, a fost amenintat, a se citi prin doamna Pintoiu Ioana, de catre seful DMRU, a se citi Iftinca Gheorghe, ca se lasa cu sanctiuni, nemaicontand punctul de vedere al lui "Adi de la Caracal, a se citi consilierul juridic")?
Consider ca toate aceste PS-uri sunt teme de reflecţie (domnu STAN, nu cititi reflexie, e altceva) pentru personalul sistemului penitenciar.

Anonim spunea...

pentru anonimul( de fapt ceea ce este cu adevarat) de la 21.11... tu cel fara masca.. cu frica judecatii calomniei:)) nu ti-e jena sa existi?asa cum am spus... esti doar un biet functionaras care a citi codul penal si se vrede detept... baiatu... du-te la culcare .. sa spui de calomnie celor care imi ameninta existenta si care imi spun din cauza colegilor ca tine adresa unde locuiesc si imi sugereaza cat de bine ar fi sa mi se aplice o corectie mie si familiei... asta suntei voi functionarasii... niste lasi.. te ascunzi sub :anonim" hai fata in fatza sa vorbim .. dar esti doar jalnic

Anonim spunea...

04.12.2008 - 21:05 mai eroule necunoscut,ce vina crezi tu ca are cel ce a semnat postarea?cred ca ti-au murit laudatorii!si ptr ca sa explic celorlalti colegi ce acte de bravura ai facut,ptr ca tu nu esti in stare decat sa te lauzi,iti amintesc simplul fapt ca ti-ai facut decat serviciul ptr care esti platit,ca si alti colegi!tu crezi cumva ca autorul postarii este impotriva unui sistem mai bun?a unei sigurante mai bune in servici? unor relatii interpersonale de comunicare mai eficiente din pdv moral?impotriva unei legi bine puse la pct care sa puna pct mizerilor ce le fac ppl-ei impotriva noastra?si crezi ca daca si-ar spune numele toate cele de mai sus vor fi rezolvate in 30 de zile si vor dispare conflictele iscate de ppl-ei?cu parere de rau trebuie sa-ti reamintesc in ce bransa lucrezi fiule?crezi cumva ca atunci cand intri in LD intri intr-o casa de adoratie?sau la intalnirile pocaitilor?ai rastalmacit cum ai vrut cele scrise de autorul postarii si,te-ai aplecat sa ridici sapunul uscat de jos.jenant.gandesti ca o calugarita in luna de miere!si nu uita ca datorita autorului ai unde sa-ti mai versi amarul tu,eu,ei...

Huginn spunea...

pentru un gardian 04.12.2008 21:05:00

Stimate domn,

Colegul nostru, autor al acestui articol, lucrează zilnic în contact direct cu deţinuţii. Faptul că îşi exprimă opinia că, la viitoare împuterniciri ar trebui să fie luate în calcul şi alte categorii de specialişti din penitenciare nu-l descalifică.

Singurul lucru descalificant este reacţia dumneavoastră. Demonstrează doar că nimeni nu deţine monopolul inteligenţei şi al bunului simţ. Sunt calităţi împărţite perfect democratic.

Vă doresc o seară bună.

Huginn spunea...

pentru un gardian 04.12.2008 21:05:00

V-am respectat dorinţa de a nu publica comentariul prin care vă explicaţi reacţia. Vă mulţumesc pentru oferta de sprijin, dar nu pot să nu remarc faptul că aveţi o mică problemă de percepţie.

Nu promovăm o profesie sau alta, toate sunt la fel de importante, oricât de şocant vi s-ar părea. E ca un mecanism pe care dacă-l lipseşti de o rotiţă se opreşte indiferent căt de vânjoase şi bine învârtite sunt celelalte.

În final, vă mulţumesc şi pentru susţinerea de care ne asiguraţi "în obţinerea funcţiilor mult dorite". Deocamdată, însă, suntem bine şi cu funcţiile şi cu perspectivele.

Anonim spunea...

Ptr UN GARDIAN ..Nu te mai da lovit ca anonimul de la 21 11 transmitea un mes celor de la PSPA nu tie ..la care vad ca incepe iar circul..potoliti-va ca a zis dir voastra ca nu e razbunatoare ..doar o sa va trateze egal si cum ea e psihiatra ce-o sa mai dormiti ..

Anonim spunea...

Mi-a placut comentariul din04.12 ora20:43,mi s-a parut frumos scris ,coerent si obiectiv.Anonimul de la ora 21:05 a primit suficiente replici,sper doar ca a invatat ceva din ele.Gardianul de la ora 22:19 esti sigur ca ppl nu iti cunosc adresa de la alti gardieni,colegi cu tine,in alte ture?Eu nu as fi atit de sigur.

Anonim spunea...

de multe ori hotul afla unde stai si ce masina conduci de la colegul cel mai apropiat si mai naiv sau din discutiile avute cind se mai strang majorii ciorchine si se lauda cu o casa , cu o mabila, cu o plasma mai scumpa, cu masina de multi cai putere ei sint multi strang informatiile pe bucati si apoi le pun cap la cap.

Anonim spunea...

Daca si acum credeti ca Dobreasca scrie pe blog sinteti culmea. Doar nu pe ea a nominalizato Dir.Gen. Ea nu s-a enervat si ne iubeste pe toti la fel. Adica deloc.
Propun sa o lasam in pace ca-i bolnava. Ea creste din asta. N-ati vazut cat a crescut.
Ne spunea mai inainte ca il cunoaste pe Celmare. Noi credem ca este invers. Sa o intrebam pe Primul Ministru nu-l cunoaste? Nu au fost la solar impreuna?

Anonim spunea...

Pentru Dobrescu 10%. Pentru a nu mai exista probleme te rugam sa stai in banca ta, sa-ti faci treaba, sa nu mai furi, sa nu ne mai aduci controale, sa nu ne mai umilesti,sa nu mai asculti pela usi, sa nu mai minti... sa ei vapor lu fiitu asa cum ai spus si daca se poate sa pleci si tu cu el. Vraja ta s-a destramat. Sa vedem ce calificativ ti-o da Greaca ca tu ai bagato la comisie cu declaratii mincinoase si falsurile lu Coafeza. Noi o sustinem pe Directoare pentru ca este cinstita,corecta si desteapta. Credem ca daca nu-ti vezi de treaba convocam sindicatul si poate vom fi ascultati

Anonim spunea...

Fratilor io zic co bagam prea mult in seama. Cine dracu a auzit de hahalera asta in oras. Cind era in port ziceau aia ca suge ....la statuie sa -si faca treaba.
Eu zic sa o lasam in pace si sa luam distanta de ea ca tot ce atinge murdareste. Nu i-a placut ca directorul Celmare i-a traso in public. Acum se razbuna martaloaga. Cel mai bun lucru e sa nu ai treaba cu ea. Cine te vede cu ea deja ai o imagie strimba

Anonim spunea...

Pentru anonima şi agramata de la ora 17.25, care foloseşte termeni antagonici: judecata şi calomnia. Nu există decat în incultura ta juridică o judecată a calomniei.Clomnia se poate judeca, lucru ce i se va întîmpla eipentru cît acalomniat. Este un nonsens folosit deseori cu succes de manichiurista sau de feenanceearul de la peeneeteenceeare. Nu mai băgăm belele în seamă că aţi văzut ce importanţi devin. Vă anunţăm doamnă Elodia că nu mai eşti interesantă. La orice mişcare noi avem şef. Nu mai poţi să subminezi autoritatea şefilor că te cunoaştem. Tu eşti numai pentru tin...o hrăpăreţă

Anonim spunea...

Felicitari pt articol.Si la seveverin avem un papa lapte ,care nu stie de ce a venit si ce trebuie sa munceasca.Stie ca trebuie sa ia banii si ca sotia sa fie transferata sefa la reeducare.

Anonim spunea...

Fratilor, la Jilava l-au inscaunat pe unul Nastase de la Slobozia !

Se aude ca la Slobozia il vor pune adj la paza pe Sâma Sever de la Severin ! Cel cu accidentul, cu comisiile de disciplina, cel care, beat fiind s-a cacat sus pe masa la CPRCP Amara la o convocare !

Anonim spunea...

Mai smeule asta e numele tau adevarat? Sau asa iti spun colegii, dupa ce te/au vazut cu ce aplomb te arunci asupra tastaturii si scrii adrese tampite pe care le trimiti la ANP? Spune drept, cine iti scrie, ca tu cu calculatorul esti incompatibil forever,hai zi nu ne pune rabdarea la incercare, cine iti scrie adresele si articolele.. Verde Imparat,Spanul, calul,Harap Alb sau vrajitoarea din padurea de arama? Directorul tau stie ce faci tu in timpul serviciului? Daca nu stia, fii sigur ca afla acum. Esti nemultumit ca nu ti se recunoaste ECDL/ul, corect, e dreptul tau sa fii nemultumit, dar ai incercat sa inveti sa inchizi calculatorul fara sa smulgi priza din perete? Te/ai pornit sa ataci o doamna, care iti mai este si sefa (a nascut intre timp, are o fetita sa/i traiasca)fara sa cunosti ce spune legea, iar cand ai luat/o peste bot te/ai transformat din smeu paraleu in Alba ca Zapada. Mai baiatule,pune mana pe carte, nuuuuuuuuuuu nuuuuuuuuuuuu pe tastatura sa nu/ti rupi vreun deget sau sa produci vreun atac la mouse. Ai incercat cu 2 diplome de ECDL? stii tu cel mai tare si mai tare are doua......calculatoare, sau incearca cu permisul de conducere auto poate nu baga de seama onorata comisie, ca si ECDL/ul ala e tot un permis de conducere, dar pentru calculator, pai tu ce credeai ca e vreun OZN.
Smeu/ra de aur.

Anonim spunea...

MOSUL NICOLAE sa va aduca sanatate, noroc, fericire si prime cit mai curind!! Sa avem parte de sefi noi, buni si corecti daca se poate! Nu de filfizoni cu aere de mari intelepti care nu stiu cate urechi au in cap. E momentul sa vina o schimbare ca prea se cred acesti directorii de neclintit. INTELEPTUL NAZARE SE CAM APROPIE DE SFIRSITUL DRUMULUI, atit el cit si nasul lui iubit. Sa se intoarca acasa la el la Timisoara si sa fie acolo sef! Este asteptat cu nerabdare pentru ca le este mare dor de el. Eu nici nu stiu cum se descurca cei de acolo fara el. Inainte de apleca insa, sa nu uite ce a promis la unii candidati: O PILA MICA LA NASICU'... STIE EL BINE PENTRU CINE, SA NU AFLE SOTIA PT CA SIGUR VA FI GELOASA. Cat despre cei de la Severin, asteapta schimbarea pt ca au multe de spus, dar nu au cui spune. Ce naiba, parasti pe finu la nasu:)) SA AVEM O SEARA BUNA SI SA FIM SANATOSI!!!

Vladimir spunea...

Ma bucur ca unora le place subiectul postat de mine si va multumesc ca sunteti ingaduitori cu atat mai mult cu cat nu am facut jurnalism si e clar ca nu sunt un geniu al condeiului. Ma straduiesc pentru ca imi place ceea ce fac si nu doresc sa ma afirm.

Atunci cand am ceva de spus, dincolo de blog, va asigur ca o fac dar aici sunt Vladimir pentru ca asa vreau eu si daca as dori sa fac altfel nu m-ar impiedica nimeni.

Este ciudat ca mai sunt inca unii care cred ca autorii provin din alta dimensiune, din afara penitenciarelor insa cum am putea sa scriem atat de realist daca am sta numai prin birouri?

Nu am dreptul sa vorbesc despre ceilalti autori, care v-au dovedit ca sunt ancorati in realitate, dar despre mine va spun ca muncesc de mult timp in penitenciare, in prima linie asa ca am prins cateva revolte, sunt familiarizat cu forta si cu provocarile detinutilor.

Am sa fiu alaturi de colegii mei din paza, medical, educativ sau orice alt sector de fiecare data cand e va fi nevoie de mine dar niciodata nu vor afla ca sunt Vladimir. Nu urmaresc recunoastere ci schimbare. In bine.

Anonim spunea...

eu vad doua deficiente care tin de directori.
prima - apare atunci cand sub ei sunt mai multi oameni pe aceeasi functie; directorii incep prin a face diferentieri grosolane; premiza 1- au de unde alege;
premiza 2- nu sunt in stare sa-i mobilizeze pe toti.

se evidentiaza acest comportament atunci cand: oricat de imbecil ar fi un subaltern al sau, dar pe functie de "sef birou....", "sef serviciu..." magaziner, casier etc pana la urma tot reuseste sa il accepte si sa coopereze (iar relatia este reciproca).
conditia - subalternul este UNIC.

in situatia cand sunt mai multi subalterni egali ca functie, apare strategia subalternului. acesta nu vrea sa cada in derizoriu si adopta tot felul de conduite care mai de care sa-l "prosteasca" pe sef. (strategia "pupa-l in bot si papa-l tot")
si unul si altul stiu ca este un comportamet nefiresc.

a doua deficienta majora a directorilor este confundarea deciziei cu argumentul.

cand trebuie sa faca fata unei situatii noi, invata repede prin imitatie (doar este desptept).

va face ce vede la altii, nefacand apel la nici la propria lui experienta (multi dintre ei au fost odata pe functii inferioare). n-are timp sa dea explicatii si atunci da ordine.

dar cel mai mult care deranjeaza la un director este - asteptarea pe care o au subordonatii de la directori.
daca n-au, de unde?
n-au ce?
viziune, scop profesional, orientare, echilibru, cei sapte ani de acasa etc.
deci, tine de subaltern.
ma gandesc ca ar trebui sa fi nesimtit, prost-crescut, sa nu pui nimic la inima etc, iar atunci toti directori ar fi buni.

Anonim spunea...

Eu as reprosa directorilor imputerniciti si care au peste 30 ani,ca dau dovada de excel de zel in relatiile cu subordonatii,ca dau aripi unor incapabili sa tina sub teroare subalternii,ca nu sunt onesti ca nu vor ca relatia lor cu subalternii sa fie bazata pe intelegere,onestitate,ca prefera metodele comuniste in detrimentul unor metode normale de management si asta numai pt. a da bine sus cred dumnealor,dar se pare ca si d-l Bala tot din aluat comunist este plamadit si-i convin aceste metode,dar sper ca zilele unor astfel de mentalitati sa fie numarate pana la disparitia lor din sistem si in special din functiile de conducere.

Anonim spunea...

Mie imi place dl Vladimir.sI E FOARTE PERTINENT CEEA CE SPUNE.Si mai important mi se pare ca se spune!Ca atitia gindim ceea ce gindim dar atitia de putini reusim sa fim fideli gindurilor noastre!Bravo!Eu nici nu vreau sa stiu cine se ascunde in spatele numelui.Nu asta e relevant.Ci ceea ce gindeste, spune.Eu iti sunt alaturi!

Anonim spunea...

Noi cei dela PSPA uram tuturor celor ce poarta numele de Nicolae, La mUlţi ani linişte şi colegialitate dacă nu se poate mai mult. Sper că în curând să fim anonimi doar când facem complimente

Anonim spunea...

chiar asa! alte solutii nu erau pentru jilava?.... daca chiar trebuia un nou director!... dar oare de ce trebuia un ALT director?

Anonim spunea...

Ce stiti despre Nastase, noul director de la Jilava?

Anonim spunea...

Inca o NAZAREala, a lu' papa lapte (bine a zis 05.12.2008 17:05:00) de la Severin.
Toata lumea face RAPORT (asa se cheama la functionarii publici ???!!!) pentru a parasi GARNIZOANA (asta e o institutie cu statut special ??? !!!) in care trece, unde se deplaseaza, SCOPUL si numarul de telefon, la care poate fi contactat.
Acum, ca se apropie Ignatul, o vrea omul sa stie, cati porci mai raman in viata, pentru ca, sper ca va primi RAPOARTE (i-o fi dor, ca are nevasta la Buzias) de genul: plec la ____, sa ucid porcul, il gasiti la tel.____ . Dar daca are unul o amanta si pleca din GARNIZOANA cu ea in scopul vadit de a se acupla, tre' sa stie Nazare? Si poate n-are decat amanta acoperire la mobil, o vrea numarul ei?
Bai teteo, asta-i management de puscarie? Du-te-n ... Timisoara si lasa-ne, lasa-ne ...!

Anonim spunea...

Din pacate pestele de la cap se impute si are dreptate anonimul din06.12 ora 11:24 si domnul Bala se pare ca gindeste la fel de arhaic si comunist,nici un director de penitenciare nu dezvolta o relatie reala,cu o comunicare sincera in ambele sensuri cu cei pe care ii conduc,cu totii dau dispozitii prin care manifesta o adevarata desconsiderare a colectivului pe care il conduc si nu se gaseste cine sa le reamintesca o lege simpla a managmentului cei care desconsidera colectivele pe care le conduc NU sunt buni manageri.Un exemplu simplu de aberatie stil penitenciar:din cauza unui ordin al ANP s-au dezactivat toate CD-urile calculatoarelor din toate unitatile,vine Craciunul salariatii penitenciarelor Romaniei nu vor putea sa asculte la serviciu o colinda care sa le aduca o stare de spirit pozitiva,sa-i ajute si pe ei sa intre in atmosfera sarbatorilor de iarna ca aceste sarbatori sunt valabile si pentru cei care lucreaza in foc continuu in ANP si carora nu li se platesc ore festive!Rezultatul va fi o demoralizare generalizata a personalului aflat in serviciu si uneori la cite unii chiar depresii in toata regula pentru ca nimeni niciodata nu se gindeste la cei care lucreaza pe schimburi an de an Craciun dupa Revelion si dupa Pasti!Suprapuneti acestea toate peste amenintarile ppl-ilor,sefilor;injuraturile ppl-ilor,sefilor,colegilor si uite asa rezulta un I.M.[infarct miocardic] ca si la colegul de la Braila,rezultatul "iesi la pensie daca nu te tine ca sunt 100 la poarta pentru fiecare post"!

Anonim spunea...

Domnilor administratori de ce nu dati toate mesajele,cred ca in timp o sa pierdeti cu aceasta atitudine,acest blog se va stinge ier scopurile voastre nu vor fi atinse.Mesajele mele nu au fost jignitoare..etc.indeplineau toate cerintele voastre,DE CEEEE????? nu apar.Mi-am schimbat parerea despre voi fratilor,la revedere.

Huginn spunea...

Singurul motiv pentru care respingem comentarii, şi ieri au fost respinse 2 - 3, este acela că nu respectă regulile de postare.

Îmi pare rău că v-aţi schimbat părerea, dar anumite comentarii chiar nu pot fi acceptate la postare, cu toată indulgenţa.

Anonim spunea...

BUNA Stiti.....este un proverb batranesc,cum k ,,Boii ara si caii mananca" Adevaratul sens al acestui proverb il gasim la Penitenciarul Vaslui. aaaa de ce?uitate-njur!!!!! TU care esti un bun director, fa te rog o comparatie intre cei ce muncesc si cei ce trag chiulul.VAI dar despre cine vorbesc eu???

Anonim spunea...

ATI AUZIT DE POVESTEA CAPRA CU TREI IEZI?CRED CA DA,DAR NU VARIANTA CARE O SA V-O PUBLIC. (e de la vaslui) In rolurile principale:Capra-Penitenciarul ;iedul1-Poienescu ;iedul2-Cotoc ;iedul3-Branza ;lupu-Malos Sorin..... VA URMA....!!!!!!!

Anonim spunea...

De ce nu sunteti hotarati in ceea ce faceti cu hotul domnule Director de la Vaslui??????Cum dracu starnesti atata panica,oameni din schimburi ,grupa de la Iasi,mare tambalau si....??????acuma i-ai adus inapoi la Vaslui?? PENTRU CE?????Sa ne rada hotul in nas? Halal conducere!Halal tarie de caracter.BRAVOOO!SA MAI FACETI SI DE ALTADATA.

Anonim spunea...

ba tu ala de la vaslui da ce mama dracului se intimpla acolo? e chiar asa cum se spune?

Anonim spunea...

in plina iarna se construieste puscarie noua la Vaslui.angajati sunt cei de la santierul "cucu"iar angajatori grupul "divertis" oare tot din chirpici o construieste sau BCA?

Anonim spunea...

CONTINUARE....LUPUL COMPLOTEAZA CU IEDUL CEL MIC nr3

Anonim spunea...

Buna seara din nou..."clutilor". Da, voi astia care va "refulati" pe un blog, la adapostul anonimatului. Lamurire : La Vaslui treaba e simpla unii mananca rahat...altii se abtin(nu ca e post, ci pentru ca atunci cand ei au facut studii SUPERIOARE-bagati la cap papagalilor-nu ii instruiau "unii" sa faca asa ceva). In rest, pofta buna tuturor celora care nu se pot abtine...pe curand >:)