Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Realitatea TV: Scandalul de la Brăila

Azi, la 11.15, Realitatea TV a administrat pentru o jumătate de oră, în direct, o ditamai corecţia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Motivul a fost incidentul de la Brăila şi criza mediatică asociată. Situaţia de fapt o vor lămuri anchetatorii. Până atunci mass-media va 'maltrata' câteva zile sistemul penitenciar în corpore. ANP a emis deja concluzii preliminare, şi a dat practic verdictul, calea e liberă.
.
Invitaţii din studioul Realitatea TV au fost foarte critici la adresa ANP, după cum era de aşteptat. Rudele deţinuţilor au declarat că deţinuţii au fost maltrataţi. Ioan Băla s-a prezentat destul de prost, a fost ezitant deşi a încercat să facă faţă tirului de întrebări incomode, fiind acuzat că nu are nici un control asupra situaţiei.
.
Interviu din camera de deţinere
.
Deloc întâmplător, unul dintre deţinuţii presupus a fi bătuţi a intervenit, în direct, telefonic. A confirmat că a fost bătut, de câteva ori, după care a întrerupt convorbirea telefonică. Ioan Băla, directorul general, a încercat să facă faţă întrebărilor incomode şi să prezinte imaginea de ansamblu. La pauza de publicitate, scorul era net în defavoarea sistemului penitenciar.
.
S-a făcut şi o retrospectivă a agresiunilor care au ajuns în presă în ultimii 4 ani, după care toţi invitaţii şi-au dat cu părerea despre caracterul şi educaţia "gardienilor" sau combaterea criminalităţii în penitenciare.

Spionul şef - a aruncat piatra...

Un singur comentariu ar mai fi. Tiberiu Ungureanu, cel pentru care s-a îndoit şi legea şi bunul simţ pentru a fi numit director general adjunct, este cel responsabil pentru reacţia precipitată. El a dictat comunicatele, el a fugit de presă când încă scandalul mai putea fi încă evitat.
.
Tot Ungureanu, s-a ocupat în ultimul an de prevenirea criminalităţii, şi nu a făcut absolut nimic. Dar, e prietenul lui Radu Ragea, şi având această calitate poate fi incompetent şi catastrofal. Scandalul va continua.
.
Link-uri utile:

PS. Uitasem şi eu, uitase şi presa. Acum o lună, tot la Brăila, grupa de intervenţie a acţionat într-o situaţie identică. A fost şi la ProTV povestea, n-au fost 'maltratări', n-au fost plângeri.

60 comentarii:

Anonim spunea...

Un agent de la un penitenciar este umplut cu rahat din cap pana in picioare. Multi altii sunt amenintati, injurati, scuipati. Ceva senzational? Nu. Daca agentul sau ofiterul este umilit nu e problema. El ia salariu pentru asta!!!!!!! DREPTURILE PPL AU OBLIGATII CORELATIVE. De dragul UE au dat drepturi fara a aminti ceea ce am spus mai sus pplilor. Vrei TV 24/24? Tine camera curata. Vrei vizita intima? In ultimul an sa nu ai sanctiuni. Baiatu` cu ochelari de la TV e tare. II doresc sa lucreze intr-un penitenciar. Sa lase costumul, salariul, donatiile si fata de cunoscator si aparator si sa vina cu mine pe sectie. Dupa 2 servicii se lasa. Da` e mai bine sa stai intr-un birou decat in bas..a hotului. Probleme din astea vor mai fi. Nu dispare barbutul, telefonul, bulanul si din pacate bataia din puscarii. Din pacate.

Anonim spunea...

Pedeapsa instantei de judecata si a comisiei de disciplina din penitenciar sunt singurele pedepse legale ce pot fi aplicate persoanelor private de libertate.

Forta trebuie folosita doar cand se impune, in mod justificat si conform procedurilor. Exista detinuti interlopi, agresivi, tupeisti care chiar provoaca agresivitatea, dar nu avem nimic de castigat daca ne pierdem cu firea. Asa nu dovedim superioritate, ci dimpotriva.

Din pacate exista agenti care se mai si lauda uneori "ce omor i-am dat la ala".

Suntem in epoca de piatra. Vai de mama noastra!

Anonim spunea...

esti terminat 12;03;00
nu stiu cati agenti mai sunt in sistem care ar lovi un detinut mai ales unul din lumea interlopa sau agresiv.Nu cred ca stii cu ce se confrunta agentii pe sectiile de detinere sau cati detinuti are in supraveghere un agent altfel nu ti-ai mai da cu parerea.as vrea sa te vad gestionand coflicte cu astfel de persoane .stiu stiu si tu cunosti detinuti.....din pozele din dosar.

Anonim spunea...

despre noi nu vorbeste nimeni.............drepturile noastre , modul in cate lucram , neajunsurile , lupta dupa " ciolan " , etc.

Anonim spunea...

pe noi cine ne baga in seama?

Anonim spunea...

Nu lucrez in sectorul operativ, ceea ce nu imi da dreptul sa vb. despre asa-zisele "practici" ale celor implicati in incidentul de la Braila. Parerea mea e ca "e bine" si cu drepturile omului si cu alte astea. Dar as da la orice ora mult mai mult credit colegului care a scris primul mesaj- si care are o vechime de minim 1 an si 6 luni in sistem (data ultimului concurs) - decat unor zero-risti de la Realitatea a caror unica experienta e sa stea cu orele in "basesc" pe la sezatori televizate vorbind despre nimic.
P.S. Ancheta jurnalistica a lor pe acest caz m-ar fi interesat in conditile in care s-ar fi soldat cu ceva directori pilosi trasi de mot. Insa din pacate de suferit vor avea tot 2-3 agenti care pica drept tapi ispasitori.

Anonim spunea...

Pentru 14, 25. Imi desfasor activitate aproape non-stop pe sectia de detinere. In dec. 2006 am gestionat revolta in penitenciar aproape de unul singur, cu inca 3 colegi. Nu am inteles faza cu "esti terminat'! Stiu exact cu ce se confrunta agentii, dar asta nu are nimic cu atitudinea neprofesionista a unora!

Dar, stii ce, ai dreptate. Iti doresc numai bine.

Anonim spunea...

Domnul Băla ar fi trebuit să explice în ce condiţii sunt nevoiţi să muncească oamenii în sistemul penitenciar. Ştiu că unii diletanţi ar fi tentaţi să spună că nu suntem obligaţi să muncim în acest sistem. E adevărat, nu suntem obligaţi. Mie, însă, îmi place să muncesc aici, simt că fac ceva util implicându-mă în reintegrarea socială a p.p.l. (oricât de ciudat sau de pompos ar suna asta în urechile unora). Îşi asum riscul de a munci direct cu aceste persoane, dar de ce mi se cere să-mi asum eforturi suplimentare, de ce muncesc în locul altor cel puţin patru persoane (pentru angajarea cărora nu există bani), de ce mă obligă legea să fac lucruri peste puterile oricărui angajat? Să plec eu, care vreau să fac treabă bună? Să plecăm noi, cei care facem tot ce ne stă în picioare pentru ac acest sistem să funcţioneze, aşa cum este el? Nu! Să plece ei, ipocriţii şi diletanţii care-şi dau cu părerea şi scriu legi din burtă, fără nicio legătură cu realitatea sistemului. Noi suntem responsabili pentru ceea ce facem la nivelul nostru (nu sunt de acord cu abuzurile asupra p.p.l.), dar ei sunt responsabili pentru dezastrul sistemului. Suntem abuzaţi, indolenţa ANP şi MJ ne umple de vânătăi şi ţara plânge pentru câteva funduri înroşite de p.p.l. S-a întrebat cineva dacă nu cumva şi-au înroşit unii altora fundurile? Agenţii sunt de vină? Gata, s-a stabilit? Prezumţie de nevinovăţie nu există? Urât sistem, urâtă conducere, urâte reacţii...

Anonim spunea...

Domnul Băla s-a grăbit să se disculpe, să se scuze şi să-i sărute mânuşiţele distinsei doamne avocat. Prea lingău pentru a fi şi sincer. A pierdut ocazia de a se afirma ca un adevărat lider al sistemului penitenciar. Ar fi putut să demonstreze că manifestă preocupare pentru respectarea drepturilor omului fără să acuze din start nişte oameni, ar fi putut să explice în ce condiţii se lucrează în acest sistem şi cum eludează deţinuţii legea pentru că acest sistem le permite să o facă, să le arate tuturor cum se face abuz de drept în sistemul penitenciar românesc, să spună, în final, că, dacă într-adevăr cineva a încălcat legea, se vor lua măsuri în consecinţă. Dumnealui a preferat, însă, să joace după cum i s-a cântat (fals şi stângaci) şi să joace comedia jalnică a comandantului vechi, a celui care spune ca alţii şi face ca el. S-ar putea să nu mai meargă, domnule Băla. Oamenii dvs. v-au auzit cum v-aţi aliniat în corul celor care ne-au huiduit. Eu nu am lovit niciodată un deţinut şi sper, Doamne ajută, să nu o fac în viaţa mea şi nici nu-i aprob pe cei care ar fi dispuşi să facă astfel, dar m-am simţit jignit de prestaţia dvs. M-am bucurat când aţi ajuns la ANP, credeam că avem parte de un profesionist, dar acum sunt dezamagit. Si nu sunt singurul. Vă asigur.

Anonim spunea...

De ce esti rau, Edy? Domnul Bala nu e lingau, e doar gentelman cu doamnele si domnisoarele. Asta e o calitate. In ceea ce priveste prestatia dansului, insa, ai perfecta dreptate.

Anonim spunea...

Nu sunt rău, sunt dezamăgit. Putea să fie gentlemen cu doamna Iacob şi cu orice altă doamnă sau domnişoară şi să-şi pună punctul de vedere clar, concis şi ferm, să fie corect şi bine documentat. "Vă mulţumesc că mi-aţi adus aminte de necesitatea formării profesionale..." sau cum s-o fi exprimat dumnealui acolo. Păi n-a fost penibil?

Anonim spunea...

Domnul Băla a vrut să fie gentlemen cu doamnele şi cu domnişoarele? Dar la doamnele şi la domnişoarele din sistem nu s-a gândit? De ce a permis generalizări ieftine? I-a păsat doar de propria-i imagine în afara sistemului. Cred că acum ne este tuturor clar cum a ajuns dumnealui director general.

Anonim spunea...

Din pacate trebuie sa recunosc ca au dreptate cei care il critica pe domnul Bala si totodata sa constat ca este mare nevoie de niste PROTOCOALE care sa arate clar si concis cum trebuie procedat in diferite situatii,daca am avea asemenea protocoale am sti cum sa procedam,comisiile de disciplina ar sti ce si cum sa cerceteze si cind se impune a lua masuri,ce fel de masuri se cuvin luate.Va amintiti ca in urma cu 2-3 saptamini in judetul Cluj a avut loc un accident rutier,o ambulanta de treansport care avea doar sofer a trecut in zona,martorii au vrut aproape sa-l linseze cind a plecat fara sa intervina,ulterior secretarul de stat in MS Raed A. i-a luat apararea soferului spunind ca "a actionat conform protocoalelor,la un politraumatizat nu are voie sa intervina decit un cadru medical cu pregatire superioara",apararea salariatului serviciului de ambulanta Cluj au fost si sunt aceste protocoale care exista si se aplica in sistemul sanitar in special la urgente,de asemenea protocoale avem nevoie si noi,protocoale care sa stabileasca clar cine,cind si cum trebuie intervenit.Apreciez ca domnul secretar de stat citat inainte ,desi este un gentelman si el,nu s-a lasat intimidat de presiunea presei ci a aparat un cadru salariat al sistemului SMURD care a actionat corect conform protocoalelor,sincer ma asteptam de la domnul Bala la o atitudine similara,pacat ca inca o data proverbul romanesc "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul "s-a dovedit extrem de real.

Anonim spunea...

"El a dictat comunicatele, el a fugit de presă când încă scandalul mai putea fi încă evitat."

Puteti fi mai expliciti?

Anonim spunea...

eu cred ca cineva a incercat cu profesorii si a reusit partial,apoi a incercat cu sanatatea si a reusit la fel si cu CFR.ce mai ramane?politia si penitenciarele!cineva crede ca acum e momentul la instigare in masa din orice pozitie,cat de mica ar fi ea.Da, Bala s-a conformat sabloanelor de exprimare numai de el intelese si nu putea sa "apere verbal"acei agenti ptr ca ar fi cazut in extrema cealalta si ar fi dat rau la imagine.Dar eu unul,am sa va suport atrocitatile aduse dupa aceasta publicare.Reportajul de astazi e un lucru foarte bun si chiar tin sa multumesc postului de televiziune!Daca noi nu ne mediatizam sistemul,munca noastra de zi cu zi,greutatile ce le intampinam cu detinutii,daca pe holurile sectiilor nu aven camere de supraveghere(ptr ca o sa ma vada sefu cum dorm noaptea,mie nu-mi convine)daca 275 e prost realizata,daca detinutul se plimba cum vrea prin tara,daca ROEPSS sta si doarme pentru cand va fi pus in vigoare,daca...atunci dragii mei ne meritam soarta de astazi de pe realitatea.Oare APADOR cunoaste faptul ca rele tratamente se aplica si bolnavilor din spitale si copiilor din centrele de plasament de catre asistenti sociali,oare stie ca,criminalul primeste 500 lei in penitenciar sa isi continue chipurile scoala iar un copil de afara moare de foame noroc cu laptele si cornul?stie oare ca detin.nu vrea sa ramana internat in spital din reteaua MS ptr ca ar muri de foame?sistemul nostru e o fantoma!un ghiveci in care gasesti toate soiurile de regimuri la un loc,cei ce se pregatesc ptr eliberare conditionata parca trebuie sa li se ofere alte programe si activitati inainte cu 6 luni de fi eliberati,dar si asa nici in carantina nu se ocupa nimeni de ei.PAREREA MEA ESTE CA TREBUIE FACUTA GREVA DAR IN STILUL CFR-ului NU DATI BANI PENTRU EFICIENTIZAREA SISTEMULUI PENITENCIAR(cu toate necesitatile)VETI SUPORTA CONSECINTELE.TREBUIE SA IESIM INAINTEA MASS-MEDIEI, SA ARATAM CE FAC DETINUTII CU BANII CONTRIBUABILOR,DEFAPT CUM TRAIESTE DETINUTUL(calitate-cantitate hrana iar la polul opus cei ce au muncit o viata intreaga,cei care isi duc viata...)IN TIMP CE IN TARA SUNT BLOCURI UNDE COPII FAC BAIE O DATA PE SAPTAMANA,NU AU CURENT INVATA LA LUMINA LUMANARII SI ASA VOR AJUNGE VIITORI DELICVENTI!TIN SA FAC CUNOSCUT IDIOTILOR DE LA ONG-uri CA NOI LUCRAM CU OAMENI VIOLENTI SI AGRESIVI IAR LA VIOLENTA SE RASPUNDE CU VIOLENTA!ASA CA VEDETI VOI ONG SI APADOR SI TOTI CEILALTI DE SITUATIA DIN AFARA PENITENCIARELOR SI CAND ACOLO ATI FACUT CA TOTUL SA FIE OK ATUNCI SA AVETI NESIMTIREA SA VENITI IN PENITENCIARE SA CORECTATI VOI!

Anonim spunea...

eu cred ca cineva a incercat cu profesorii si a reusit partial,apoi a incercat cu sanatatea si a reusit la fel si cu CFR.ce mai ramane?politia si penitenciarele!cineva crede ca acum e momentul la instigare in masa din orice pozitie,cat de mica ar fi ea.Da, Bala s-a conformat sabloanelor de exprimare numai de el intelese si nu putea sa "apere verbal"acei agenti ptr ca ar fi cazut in extrema cealalta si ar fi dat rau la imagine.Dar eu unul,am sa va suport atrocitatile aduse dupa aceasta publicare.Reportajul de astazi e un lucru foarte bun si chiar tin sa multumesc postului de televiziune!Daca noi nu ne mediatizam sistemul,munca noastra de zi cu zi,greutatile ce le intampinam cu detinutii,daca pe holurile sectiilor nu aven camere de supraveghere(ptr ca o sa ma vada sefu cum dorm noaptea,mie nu-mi convine)daca 275 e prost realizata,daca detinutul se plimba cum vrea prin tara,daca ROEPSS sta si doarme pentru cand va fi pus in vigoare,daca...atunci dragii mei ne meritam soarta de astazi de pe realitatea.Oare APADOR cunoaste faptul ca rele tratamente se aplica si bolnavilor din spitale si copiilor din centrele de plasament de catre asistenti sociali,oare stie ca,criminalul primeste 500 lei in penitenciar sa isi continue chipurile scoala iar un copil de afara moare de foame noroc cu laptele si cornul?stie oare ca detin.nu vrea sa ramana internat in spital din reteaua MS ptr ca ar muri de foame?sistemul nostru e o fantoma!un ghiveci in care gasesti toate soiurile de regimuri la un loc,cei ce se pregatesc ptr eliberare conditionata parca trebuie sa li se ofere alte programe si activitati inainte cu 6 luni de fi eliberati,dar si asa nici in carantina nu se ocupa nimeni de ei.PAREREA MEA ESTE CA TREBUIE FACUTA GREVA DAR IN STILUL CFR-ului NU DATI BANI PENTRU EFICIENTIZAREA SISTEMULUI PENITENCIAR(cu toate necesitatile)VETI SUPORTA CONSECINTELE.TREBUIE SA IESIM INAINTEA MASS-MEDIEI, SA ARATAM CE FAC DETINUTII CU BANII CONTRIBUABILOR,DEFAPT CUM TRAIESTE DETINUTUL(calitate-cantitate hrana iar la polul opus cei ce au muncit o viata intreaga,cei care isi duc viata...)IN TIMP CE IN TARA SUNT BLOCURI UNDE COPII FAC BAIE O DATA PE SAPTAMANA,NU AU CURENT INVATA LA LUMINA LUMANARII SI ASA VOR AJUNGE VIITORI DELICVENTI!TIN SA FAC CUNOSCUT IDIOTILOR DE LA ONG-uri CA NOI LUCRAM CU OAMENI VIOLENTI SI AGRESIVI IAR LA VIOLENTA SE RASPUNDE CU VIOLENTA!ASA CA VEDETI VOI ONG SI APADOR SI TOTI CEILALTI DE SITUATIA DIN AFARA PENITENCIARELOR SI CAND ACOLO ATI FACUT CA TOTUL SA FIE OK ATUNCI SA AVETI NESIMTIREA SA VENITI IN PENITENCIARE SA CORECTATI VOI!

Anonim spunea...

domnule BALA,de ce nu sunteti mai CURAJOS si nu dezinformati ,nu sunteti nou in sistem,stiti care sunt problemele sistemului fiti mai hotarit.cite bagaje poate avea un detinut? citi bani primeste daca merge la scoala?? dar copilul dvs?citi bani primeste?oameni si-au pus speranta in dvs.ca veti instaura ordinea in penitenciare... ati dezamagit.... UN GARDIAN cu doi ani pina la pensie(la 45 ani)

Anonim spunea...

Nu a spus nimeni că domnul Băla ar fi trebuit să-i apere pe acei agenţi, dar ar fi trebuit să apară cu prestanţa unui lider şi să nu lase loc pentru concluzii pripite. Conform şablonului, ar fi trebuit să spună doar: "Va fi deschisă o anchetă internă pentru a se stabili ce s-a întâmplat. Dacă cineva a încălcat legea, va suporta rigorile legii." Dumnealui, însă, a stat la taifas cu doamna Iacob despre educaţia gardienilor întărind prejudecata că gardienii ar fi nişte brute şi acceptând, implicit, că la Brăila au fost abuzuri. Repet: unde este prezumţia de nevinovăţie? Mai au vreo şansă oamenii aceia? De ce nu a avut nicio replică atunci când prezentatoarea a spus: "Avem probe. Mai mulţi deţinuţi ne-au sunat din penitenciar şi ne-au confirmat." De ce nu le-a spus cineva cum stă treaba cu deţinuţii? Eu i-aş fi răspuns că nişte telefoane date în mod ilegal nu constituie probe şi că acestea trebuie să fie culese de către specialişti şi trebuie validate în justiţie.

Anonim spunea...

Stiu ca exista o prevedere legala care spune ca ppl-i vor fi feriti de oprobiul public. Cred ca acesta este motivul pentru care SOCIETATEA NU CUNOASTE REALITATEA DESPRE MEDIUL PENITENCIAR. Cand apar asemenea incidente ca cel de la Braila, este normal ca societatea sa reactioneze in acest mod. M-as bucura ca ANP-ul sa permita reprezentantilor mass-media sau ONG-urilor, sa urmareasca in mod direct, munca pe care o duce in spate un supraveghetor pe sectie. Si asta nu 5 - 10 minute, ci cam 2 - 3 ture, pentru ca nu trebuie mai mult. M-as bucura sa se faca un film documentar despre viata din penitenciare, dar un film adevarat si nu voalat. M-as bucura sa se prezinte modul cum reactioneaza unii ppl-i cand le ceri sa respecte legea sau regulamentele interioare. M-AS BUCURA DACA PUBLICUL LARG AR CUNOASTE ADEVARUL DESPRE NOI SI DESPRE EI, VIOLATORII, UCIGASII DE OAMENI, HOTII SI ALTE CATEGORII DE INFRACTORI.

Anonim spunea...

Stiu ca exista o prevedere legala care spune ca ppl-i vor fi feriti de oprobiul public. Cred ca acesta este motivul pentru care SOCIETATEA NU CUNOASTE REALITATEA DESPRE MEDIUL PENITENCIAR. Cand apar asemenea incidente ca cel de la Braila, este normal ca societatea sa reactioneze in acest mod. M-as bucura ca ANP-ul sa permita reprezentantilor mass-media sau ONG-urilor, sa urmareasca in mod direct, munca pe care o duce in spate un supraveghetor pe sectie. Si asta nu 5 - 10 minute, ci cam 2 - 3 ture, pentru ca nu trebuie mai mult. M-as bucura sa se faca un film documentar despre viata din penitenciare, dar un film adevarat si nu voalat. M-as bucura sa se prezinte modul cum reactioneaza unii ppl-i cand le ceri sa respecte legea sau regulamentele interioare. M-AS BUCURA DACA PUBLICUL LARG AR CUNOASTE ADEVARUL DESPRE NOI SI DESPRE EI, VIOLATORII, UCIGASII DE OAMENI, HOTII SI ALTE CATEGORII DE INFRACTORI.

Anonim spunea...

Asa da. FSANP arata ca sindicatele isi pot dace treaba. Vad ca au avut o zi buna, si au punctat destul de bine pentru personalul din sistem. Un comunicat simplu si de efect preluat de cateva agentii de presa face mai mult decat balbaielile lui Bala si ale lui Ungur ala.

Huginn spunea...

:) pentru treaba asta cred ca merita sa platesti cotizatie.

Anonim spunea...

E bine ca cineva e cu capul pe umeri si nu se arunca. Poate ca sindicatele au sansa sa demonstreze ca pot reactiona matur si util.

Anonim spunea...

Stimati colegi . Ce se intanpla cu noi (sistemul penitenciar)? Am ajuns sa-si bata joc taote hahalerele de noi care nu au habar de munca de supraveghetor pe sectia de detinere .As vrea sa "fac servici "2-3 ture de servici cu un domn de la tv adica el decat sa stea cu mine acolo inbracat in haine de agent si sa il pun sa faca insotire la curtea de plinbare ,cabinet medical si diferite activitati sa vedem atunci cum reactioneaza.In cazul celor de la Braila parerea mea este ca daca detinutii nu sau supus perchezitiei sau au devenit recalcitranti siau meritat soarta. Cred ca comisia de disciplina o sai sanctioneze cu retragerea drepturilor de a mai participa la activitati sportive si atunci detinutii o sa conteste in instanta si agentii o sa cada de (papagali) IMI CER SCUZE DE CUVANTUL FOLOSIT DAR ASA SE INTANPLA . LA MULTI ANI celor care isi serbeaza ziua .

Anonim spunea...

Domnilor presa cauta tot timpul senzationalul si nu da totul corect eu iasi invita sa lucreze cel putin o luna in sistem sa aiba habar cu ce se maninca la fel si pe avocata si sa vada cum se comporta un detinut sa vada in ce postura sunt pusi lucratori de penitenciare si care sunt motivele de au plecat atitia din sistem.
1.Amenintarile aduse lucratorilor de catre detinuti si de familiile acestora.
2.Nu sa luat nici o masura de protejare a lucratorilor de penit si familiile acestora.
3Din tot ce sa aratat pe postul tv nu cred ca este nimic adevarat acei detinuti puteau sa se loveasca intre ei ca sa-si faca acele vinatai pentru a discredita agenti care iau prins cu telefoane si bautura uitativa unde au fost loviti acolo unde se suporta lovitura si se inegreste cel mai bine e clar ca sau automutilat intre ei.Eu cred ca un specialist isi da seama imediat de acele vinatai pe care le au.Domnilor care va dati cu parerea nu stiti cu ce ne confruntam noi lucratori de penit si in ce stres lucram ar trebui sa nu mai cautati senzationalul.

Anonim spunea...

Agresarea verbala, prin injuraturi, sau chiar amenintari a lucratorilor de penitenciar din partea p.p.l-ilor se inampla in fiecare penitenciar din tara, zi de zi, dar nu vrem sa recunoastem.
Nu avem curajul!
Ceea ce au facut cei de la Braila merita luat in seama in sensul bun pentru ca noua ne-a pierit curajul.
Am devenit lasi, ne gandim prea mult la ceea ce o sa se spuna despre o astfel de actiune si deloc la repercusiunile tacerii noastre.
BRAVO lor ca au curaj
BRAVO ca mai sunt colegi verticali in sistem.

Anonim spunea...

cum nimic nu e doar rau sau doar bun, sper ca si din situatia prezenta sa iasa ceva bun... sa intelegem ca trebuie sa fim uniti, sa renasca spiritul de camaraderie, sa ne sustinem reciproc... la bine si la greu, ca intr-o familie.
din postarile anterioare prind un pic de speranta ca asta se poate realiza.
ca suntem dezamagiti de sefi... nu e prima data in viata, am mai fost de multe ori... dar asteptarea ca "cineva sa se sesizeze", idee des intalnita in postari, nu cred ca face bine nimanui, nu ne duce nicaieri.
NOI toti suntem cei trebuie sa facem ceva si am putea incepe prin a ne face cunoscuta munca. nu suntem tortionari, suntem lucratori sociali cu totii, de la socio la paza. avem nevoie de PR, avem nevoie sa ne vindecam imaginea si sa ne infatisam lumii asa cum suntem...oameni, unii care-si fac bine treaba, altii mai putin, ca oriunde in lumea asta, dar am iesit din Evul Mediu.

Anonim spunea...

Asta nu înseamnă, bineînţeles, să ne apucăm să-i agresăm, la rândul nostru, pe deţinuţi. Noi suntem mai buni decât ei pentru că avem valori şi le respectăm, pentru că suntem profesionişti şi echilibraţi, nu pentru că putem să-i batem la o adică. Sunt de acord că trebuie să arătăm lumii ce înseamnă să lucrezi cu astfel de oameni. Trebuie să fim uniţi, dar asta înseamnă şi să împărtăşim valori comune, valori pe care le-ar putea împărtăşi uneori şi unele persoane private de libertate şi oamenii din alte instituţii. Ce ne facem când întâlnim colegi al căror sistem de valori este sub cel al unor deţinuţi? Putem noi să mai fim uniţi? Putem fi camarazi? Dacă un coleg de-al meu greşeşte şi îi pare rău, îl apăr din răsputeri, dar dacă încalcă normele cu bună ştiinţă şi nu-i pasă de morală, de bun simţ şi de lege, nu-mi e camarad.

Anonim spunea...

S-a redeschis cutia Pandorei. Deţinuţii vor întrezări o nouă modalitate (OK, nu e nouă) de a manipula sistemul, de a folosi presa pentru a-şi îndeplini dorinţele ilegale. Am văzut complicitatea postului Tv cu deţinuţii care vorbeau ilegal la telefon. Supraveghetorul ("ăla de la uşă") era duşmanul public numărul 1. E nevoie de o ofensivă mediatică profesionistă a sistemului pentru a arăta dificultăţile cu care se confruntă cei care muncesc la frontiera dintre generaţii. Poate că domnul Băla a fost luat pe nepregătite şi nu a ştiut cum să reacţioneze, dar până luni are timp să se pregătească şi să iniţieze o campanie de restaurare a onoarei lucrătorilor din sistemul penitenciar. Noi să-i mai acordăm credit şi, mai ales, să nu uitam să fim profesionişti. Onoarea nu înseamnă doar imagine, ci trebuie să aibă conexiuni cu realitatea de fiecare zi a muncii noastre.

Anonim spunea...

Problema e de vineri. Avea timp să se pregătească. Şanse, îi dăm lui Băla, că oricum altă soluţie nu avem. Nu cred că ajută. S-a prezentat prost din reflex, atâta cred că poate. Când e înghesuit nu se descurcă. S-a văzut asta.

Anonim spunea...

Asa ar trebui sa face cu totii in toape unitatile !
Toti avem "smecheri" care ne persifleaza desi noi ne facem treaba ca la carte.
Cred ca aia pe care i-au batut au fost smecheri , de aia au avut si telefoane sa-si faca fotografii.
Bine le-au facut!
Pai daca le-au gasit atata bautura si 2 telefoane voi vroiati ca p.p.l sa nu comenteze?
Voi credeti ca chiar degeaba le-au tras-o?
Eu nu cred deloc.
Am aproape 10 ani de minca si am vazut multe din partea " domnilor detinuti".
Baieti fiti tari !
Noi va sustinem!
SA IA ATITUTDINE SINDICATELE SA-SI SUSTINA OAMENII CARE ISI FAC TREBA!!!

Anonim spunea...

Cei care tot le luati parte la p.p.l ati lucrat vreodata cu ei fata in fata ?
Sa lucrezi pe sectie 7 ani ca mine, tura de tura si dupa aceea sa vorbiti.
Va spun ca asa numitii p.p.l-ii, nu sunt nici decum ingrerii pe care ii credeti voi.
Acum vreo doi ani am fost amenintat de un p.p.l "smecher" de pe sectia mea ca imi va rupe picioarele.
Bineinteles ca nu el ci sageti de-ale lui.
Nu mi-a facut asta dar mi-a facut masina praf !
DE CE?
Pentru ca i-am gasit untelefon mobil in buzunar, i l-am luat si i-am facut si raport.
Eu am aplicat legea si tot eu am avut totusi de pierdut.
Asa ca anonimule anterior nu mai vorbi de exagerare in actiunile colegilor ca nu stii deloc realitatile penitenciarelor din yiua de azi.

Anonim spunea...

Să-ţi faci treaba nu înseamnă să baţi oameni. Nimeni nu te plăteşte pentru asta şi sindicatele nu te pot apăra dacă acţionezi ca un infractor. Am trecut în secolul 21. Ştiu că avem condiţii de secol 19, dar nu mai merge cu bătaia. S-a terminat. Ştii în ce condiţii se poate interveni. Noi trebuie să facem exact cum este corect şi legal şi să luptăm pentru ca societatea să creeze condiţii legale pentru a ne impune autoritatea, nu să ne comportam antisocial. Dacă faci altfel, rişti să ajungi după gratii şi alţi băieţi care-şi "fac treaba" să-ţi învineţească fundul. Aşa că, prietene, nu mai învăţa oamenii să acţioneze ilegal, că nu le faci niciun bine. Crezi că mie nu-mi vine uneori să-i sparg căpăţâna câte unui derbedeu? Asta e. Trebuie să ne străduim să acţionăm profesionist. Nu o fi o cale uşoară, dar e sigură.

Anonim spunea...

Tu ai văzut pe cineva să apere deţinuţi aici pe blog? Cietşte cu atenţie şi nu lăsa furia să-ţi tulbure judecata!

Anonim spunea...

Un "coleg" spunea mai devreme ca: pedeapsa instantei de judecata si a comisiei de disciplina din penitenciar sunt singurele pedepse legale ce pot fi aplicate persoanelor private de libertate.Forta trebuie folosita doar cand se impune in mod justificat si conform procedurilor."
La Braila va spun eu ca au devenit agresivi !
Cativa agenti din grupa de interventie au ure de lovituri de la detinuti pe ei!
Nu mai vorbiti aiurea, daca nu stiti.

Anonim spunea...

Siti de evenimentul de la Braila de acum o luna, care s-a mediatiyzat la ProTV?
Agentul de pe sectia respectiva, care a fost amenintat de cei doi p.p.l.ca isi va lua cateva tevi in cap el si familia lui, a facut infact in timpul serviciului, la doua saptamani dupa aceea!
Stiti cati ani are?
29 !!!!
Este normal domnilor colegi, Sefi ai unitatilor si SEFI ai A.N.P. !!!
Are copil mic acasa de un an si jumatate !!!
La presa de ce nu a-ti spus acest lucru??
Nu este important ca va pierdeti oamenii de valoare?
Era unul dintre agentii cei mai destoinici de la Braila!!

Anonim spunea...

noi ne descarcam psihic si emotional pe acest blog.ebine ca nu mai tinem in noi atata ura si nervi si,ne purtam mai frumos cu familia.Dar in sufletul celor ce si-au facut atunci datoria,ma intreb ce o fi acum?cand vor sti ca va incepe calvarul anchetelor in fata procurorilor,zile saptamani,luni la rand,cand stiu ca poate25%vor fi crezuti ca ei decat si-au indeplinit misiunea ca la carte in acea zi!si uite asa o sa incepem sa devenim mai superficiali,nu o sa mai vedem,nu o sa mai auzim.sunt convins ca ma mint pe mine,dar ceva in interiorul meu imi spune sa ma retrag cat mai am timp.

Anonim spunea...

Si unde aveau ppleii urme de baston? Pe fese! Care stii ma regulamentu`? Le-a dat nana regulamentar. Pe fese(putea sa le dea si pe spate, brate, femuri). Sau dosul ppleului a devenit important pt.ca multi ii pupa acolo?

Anonim spunea...

Sefii nostri ii pupa acolo...in frunte cu seful ANP care le tine partea...

Anonim spunea...

Constat cu amaraciune ca majoritatea comentariilor desi incearca sa ia apararea celor care i-au batut pe ppl-i de la Braila pleaca de la premisa ca au fost batuti de agentii salariati ai penitenciarului!,ce ne mai miram de presa atunci,tocmai aseara la "Trenul vietii"tema emisiunii era "scandalul se vinde",cind vine vorba de penitenciare scandalul care vinde ziarul si creste raitingul la TV este ppl-ul si niciodata conditiile de secol 19 in care muncim noi!In alta ordine de idei citi oameni batuti de jandarmi,politie,grupe de interventie ati vazut la viata voastra?Eu am vazut citiva,sunt asistent medical,nici macar unul nu avea doar fesele vinete si pe o suprafata trasa cu liniarul,cineva le numea urme de baston eu n-as fi de acord prea erau intinse ca suprafata si uniform colorate.Cert este in aceasta situatie ca s-au fotografiat niste POPONETURI vinete si ca s-au trimis ilegal niste fotografii in exterior.Restul sunt presupuneri si intrebari:au fost cu adevarat batuti/s-au autoagresat?Daca au fost batuti cine a facut-o si cind?Lista intrebariloe este lunga dar eu personal as pleca de la premisa ca nu exista nici o dovada ca au fost batuti de catre personal ,dar vai de noi daca un director general de ANP cu o vechime respectabila in sistem cu state vechi de comandant/director de penitenciar este luat pe nepregatite de primul eveniment de genul asta si se lasa facut KO de catre presa.

Anonim spunea...

nu-i mai dati credit d-lui Bala ca a facut-o de "oaie'.nu tine partea angajatilor si unde a fost director de penitenciar s-a afirmat pe spatele si munca fortata a oamenilor din subordine,nu respecta drepturile angajatilor,e un zbir dar pentru sefi si pentru functii.

Anonim spunea...

Domnilor, este evident ca ppl-ii incep sa testeze terenul legii pe spatele nostru. Acum, ori noi cedam si vom sta in genunchi in fata lor, ori se va accepta ideea ca atunci cand ppl-ii devin recalcitranti, trebuie intervenit. Cei "din linia intai" stiu ca ppl-ul sufera 10%, iar 90% simuleaza. NU UITATI, MAREA LOR MAJORITATE NU INGHIT STATUL, SISTEMUL SI ORDINEA DE DREPT. Este motivul pentru care cei mai multi se afla in inchisoare. Cu asemenea naravuri venite in penitenciar, fiti siguri, ca nu se schimba peste noapte. Unii nu se schimba nici in 2-3 mandate, iar daca mai vin si beti de la PL, atunci chiar ca nu ai cu cine vorbi. Insa pentru siguranta altor ppl-i sau siguranta noastra, interventia trebuie sa aibe loc.

Salutari pentru theo, a-l carui comentariu a fost foarte obiectiv.

Si inca ceva. Daca sanatatea noastra incepe sa cedeze (vezi cazul supraveghetorului de la Braila care a facut infarct in serviciu), daca primesti 2-3 posturi intr-un serviciu, daca nu ai oameni care sa te sustina in momentele dificile din serviciu, daca se tin posturile blocate pentru nu stiu care motiv, daca conditiile de munca sunt tipice secolului 19, unde ajungem in felul acesta oameni buni?

Anonim spunea...

dar sindicatele care nu fac altceva decat sa se lupte pentru putere (pentru ei, sefii) de ce nu sunt vizibile? De ani de zile platim cotizatii care se tot aduna, dar o miscare sindicala autentica nu avem. De ce nu au sunat la realitatea tv sa exprime un punct de vedere? De ce nu apara salariatii? Mi se pare jenant ca s-au cocotat in scaune si de acolo isi contempla maretia (apropos de un articol de pe blog). Despre incapacitatea lor de a pune pe agenda problemele reale ale sistemului de ce nu vorbim? Sindicatul politistilor a dat un comunicat pentru o reclama care ar fi putu leza imaginea membrilor. Dar sindicatele noastre nici nu s-au straduit sa ia apararea celor care le platesc confortul lor si consoartelor.

Anonim spunea...

Felicitari, 13,28! Ai spus lucrurilor pe nume cu realism şi cu bun simţ. Totuşi, să ne ferim de abuzuri.

Palmasul spunea...

La sfarsitul anului 2006 a fost efectuat un sondaj de opinie la nivelul personalului din unitatile sistemului penitenciar. Rezultatele acestuia, chiar daca asa cum remarca si autorii, a fost marcat de neincrederea salariatilor, este destul de relevant in ceea ce priveste relatia personal-detinuti.
Astfel, 88,5% dintre respondenti afirma ca au fost implicati, personal, în conflicte cu persoane private de libertate în anul 2006, 40,7% dintre intervievati considera ca divergentele/conflictele cadre-persoane private de libertate sunt dese (33%) sau foarte dese (7,6%). Se poate remarca procentul extrem de mare al angajatilor care considera ca divergentele si conflictele între personal si persoanele private de libertate sunt un fenomen foarte raspândit în sistemul penitenciar.

Sondajul de opinie la nivelul persoanelor private de libertate din unitatile penitenciare a constatat in mod surprinzator ca foarte multe din persoanele private de libertate (38,4%) considera ca principala cauza a conflictelor cu angajatii penitenciarului este chiar comportamentul neadecvat al detinutilor.

Din pacate aceste studii nu au fost urmate si de o implicare a factorilor decizionali in prevenirea evenimentelor negative viitoare, pentru a asigura o protectie efectiva si reala personalului administratiei penitenciare în cazul în care viata, integritatea corporală, demnitatea sau avutul le sunt puse în pericol, în exercitarea atributiilor de serviciu sau în legătură cu acestea.

In conformitate cu prevederile art. 39, alin. 2 din Legea nr. 293/2004: “Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau, după caz, a unitătilor din subordinea acesteia este obligată să asigure personalului prevăzut la alin. (1) protectie împotriva amenintărilor, violentelor si faptelor de ultraj cărora le-ar putea fi victimă în exercitarea functiei sau în legătură cu aceasta.
Modalitătile de acordare a protectiei se stabilesc prin decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.”

Anonim spunea...

E timpul să li se explice naivilor care-şi dau cu părerea prin presă că hoţii fură, că tâlharii tâlhăresc etc. şi că hoţia şi minciuna merg mână în mână. Când un deţinut face o reclamaţie, ea trebuie cercetată cu atenţie, nu crezută instantaneu, nici respinsă de la sine. Societatea trebuie să se implice cu responsabilitate în întreg procesul de tratament şi reintegrare socială, nu să vină din când în când să-şi dea cu părerea şi să ne tragă de urechi. Cei care au comis infracţiuni au crescut în condiţii morale şi materiale precare, au fost marginalizaţi ori s-au autoexclus, au ajuns în penitenciar şi aici toţi aşteaptă ca tot ceea ce nu s-a făcut în 20-30 de ani din viaţa unor oameni să fie recuperat. La liberare niciun fost deţinut nu mai este sprijinit şi mulţi se întorc, dar în detenţie se găsesc destui care să le alimenteze identitatea de "specie care se plânge".

Anonim spunea...

In conformitate cu prevederile art. 39, alin. 2 din Legea nr. 293/2004: “Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau, după caz, a unitătilor din subordinea acesteia este obligată să asigure personalului prevăzut la alin. (1) protectie împotriva amenintărilor, violentelor si faptelor de ultraj cărora le-ar putea fi victimă în exercitarea functiei sau în legătură cu aceasta.
Modalitătile de acordare a protectiei se stabilesc prin decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.”
Cand se respecta aceasta lege,cand vor fi ppl-ei anchetati in urma amenintarilor adresate cadrelor si daca v-a fi NUP,tot timpul conducerea unitatilor ar trebui sa se implice sa trimita la parchet,iar SIPA sau cum ii mai zice acum nu acorda nici-o protectie cadrelor absolut nici-una,cuvantul "prevenire" apare in denumire doar al face mai uman,ei in realitate toarna cadrele,asta fac si doar atat,urmaresc cadrele,desfintatii nu ne ajuta cu nimic si asa toarna numai prostii de doi lei.Lucratorii din acest compartiment cred ca rolul lor e doar sa urmareasca cadrele,poate nu stiu eu dar ar trebui sa i-a atitudine,in cazul colegului de 29 ani de la Braila care a decedat,Dumnezeu sa-l ierte,ce a facut SIPA,Directorul???? Daca tot acestia sunt ppl-ei cu bataia, eu cred ca au vazut ca le merge si de aia au incercat sa bage alcoolul si tel.,iar apoi au devenit agresivi cand au fost prinsi chiar au lovit GI,grupa a intervenit conform legii,i-a lovit de cateva ori pana i-au imobilizat,apoi ei in camera si-au provocat unii altora acele urme,stiind ca au tel cu camera si pot transmite teatrul presei.Oare 5-6 oameni de la GI cand intra in actiune pot ei sa dea doar la fund,si daca ar vrea nu ar fi posibil iar acei ppl-ei nu ar sta ca un copil ce-l pui pe genunchi sa-i dai la cur,hai sa fim seriosi.Cei din presa sunt prea prosti iar sefii nostri sunt fricosi si nedemni doar in fata noastra se umfla muschii per ei.

Anonim spunea...

mai devreme sau mai tarziu era de asteptat sa se sparga buba. este relativ simplu: nu avem PR la nivelul administratiei! in marea majoritate a cazurilor, directorii se considera si buni relationisti si astfel fac PR dupa ureche, expunand sistemele la crize de imagine care arunca in aer toata munca de pana acum. nu contest profesionalismul domnului ungureanu, in ceea ce priveste munca de prevenire a criminalitatii in mediul penitenciar, dar gestionarea unei crize presupune obligatoriu, cativa pasi care trebuiesc urmati, incepand de la perioada de precriza si pana la refacerea organizatiei. din pacate, probabil sistemul penitenciar va mai trece prin multe perioade de criza pana sa realizeze cineva ca este nevoie de cercetare, pentru a afla care sunt disonantele dintre felul cum este privita autoritatea penitenciara de diversele publicuri ale sale(angajati, ppl, apartinatori, ONG, si societatea civila in general)si o strategie coerenta care sa reduca decalajele de perceptie.

Anonim spunea...

Bine zici...

Anonim spunea...

Forta se foloseste pana la incetarea actiunii ostile a ppl-ului. Daca acestuia i se aplica mijloacele de imobilizare (catuse la maini, sa zicem), iar acesta continua sa loveasca cu picioarele, i se pun catuse la picioare. Daca acesta continua sa loveasca cu capul, cu cotul, cu genunchiul, cu mainile imobilizate, se foloseste bastonul pana la incetarea actiunii ostile a acestuia. Ei domnilor de la ANP, ce spuneti, s-a folosit in mod disproportional forta? Nu-i asa ca teoria difera de practica? Daca puteti sa ma contraziceti, va rog sa o faceti!

Prisonworker spunea...

Pentru anonimul de la 18.25 Problema PR-ului in sistemul penitenciar e foarte dificila.
1. Nu exista nici pana la aceasta data o strategie unitara si, culmea, nici macar nu au fost infiintate in toate unitatile posturile pentru aceasta atributiune foarte importanta.
2. Desi multi dintre PR-istii din sistem au notiuni generale despre modalitatile de relationare cu presa si chiar au dezvoltat la nivel local o colaborare buna cu ziaristii, exista probleme de comunicare institutionala - multi PR-isti cunosc doar anumite laturi ale muncii de penitenciar (uneori se confunda activitatea de PR cu activitatile pozitive ale serviciior de educatie si as psiho. Ar trebui sa exsite o comunicare mai buna si cu paza (pe evenimente negative, cu logistica pe probleme de venituri si productie bugetara, pe resurse umane cu privire la politica de angajari, etc)
3. Te contrazic!, la nivelul administratiei centrale exista PR-isti deosebiti, dar informatia ajunge uneori truncheat si foarte tarziu din teritoriu si le este foarte dificile sa gestioneze problema de la centru in aceste conditii.
4. Ai dreptate! Unii conducatori de unitati anuleaza munca PR-ului si, in grandomania lor, trec peste experienta si cunostintele acestuia, desi habar nu are despre cum trebuie sa te infatisezi in fata rechinilor infometati din presa.

Prisonworker spunea...

Erata

- "trunchiat" nu "truncheat"
"Habar nu au" in loc de "habar nu are"

Completare

Despre cum e privit sistemul penitenciar vezi site-ul ANP - compartimentul de presa /studii si cercetari/, e adevarat la nivelul societatii civile nu a fost realizat niciun studiu de imagine.
Despre aceste studii vorbea si Palmasul intr-o alta interventie

Anonim spunea...

departe de mine gandul sa contest profesionalismul celor din ,,aparatul central"! nu am scris pentru a contesta pe cineva, sau pentru a infirma calitatile vreunei persoane. de fapt, am vrut sa aduc in discutie o problema pe care inca o are sistemul: lipsa PR-ului! existenta unui compartiment de presa la nivelul administratiei si a cate unui purtator de cuvant la nivel de unitate penitenciara, este ceva mai mult decat nimic, dar nu este PR. repet: nu oamenii sunt de vina!...relatiile publice nu constau numai in relationarea cu presa! in primul rand, ar trebui sa existe o structura de PR formala, cu atributii specifice, iar o importanta deosebita pentru reusita misiunii acestei entitati, o are pozitionarea ei in cadrul organizatiei.

Prisonworker spunea...

Ai dreptate. Activitatea de PR nu inseamna doar relationare cu mass-media (e doar o componenta importanta). Iar cand m-am referit la lipsa unei strategii unitare, exact asta incercam sa evidentiez si eu - lipsa unor structuri formale (in strategia resuscitata pe acest domeniu exista un obiectiv in acest sens, sper ca PR-istii sa fie sustinuti asa cum trebuie si sa beneficieze de formarea profesionala adecvata pentru asta)

Anonim spunea...

NE POATE SPUNE DOMNUL BALA,CUM A INTERVENIT DANSUL ATUNCI CAND MIJLOACELE DE TRANSPORT ALE PENIT TIMISOARA TRANSPORTAU DETINUTII LA INSTANTA SPRE LUGOJ,IAR PE ACEST ITINERARIU ERAU OPRITE, DE CATRE ALTE MASINI DE LUX,IN CARE SE AFLAU FAMILILE UNOR DETINUTI CU RENUME,PENTRU A POVESTI CU EI.DE CATE ORI A CHEMAT DOMNUL BALA ESCORTA DIN PARTEA JANDARMERIEI IN ACELE SITUATII,SI IN CE SITUATII AU FOST PUSI SUBOFITERII DE ATUNCI?VA PRECIZEZ FAPTUL CA STIA DE ACESTE SITUATII,DAR NU A INTERVENIT NICIODATA!ASA CA,SA NU VA MAI MIRE RASPUNSURILE LUI PE POSTURILE TV!SI MAI SUNT MULTE DE SPUS DESPRE DOMNIA SA DAR PENTRU PUTINUL TIMP CE IL MAI ARE PE ACEL SCAUN,NU MAI OBOSESC TASTATURA!IAR VOI TIMISORENI NU VA LASATI CALCATI IN PICIOARE DE KGB-istul ALEXEEV,SUNTEM IN ROMANIA NU IN MOLDOVA LUI!DATI IN JUDECATA CONDUCEREA PENTRU ABUZ SI HARTUIRE,INCALCAREA CODULUI MUNCII.AVETI SI VOI FAMILII,COPII,NU LUCRATI LA IMAGINEA DIRECTORULUI CA O SA VI-O DESFIGURATI PE A VOASTRA SI,DOAMNE FERESTE COPII NOSTRI SA NU AJUNGA DUPA GRATII,DIN CAUZA CAT DE MULTA EDUCATIE SI AFECTIUNE LE DAM,CACI TOT TIMPUL SLUGARIM ANP-ul!FITI VOI CEI DIN 22 DECEMBRIE 1989,DACA NOI CEILALTI SUNTEM NISTE LASI!

Anonim spunea...

Pt.anonimul 10.11.2008 01:21:00,Bine ai spus prietene de KGB-istul de ALEXEEV,sa se duca in Siberia nu in Moldova,luati atitudine fratilor cand sunteti calacati in picioare.

Anonim spunea...

La DROBETA TR-SEVRIN,a venit tot un comunist de la Timisoara,care copiaza modelul de acolo.Dl.Nazare,finul d-lui Bala de la ANP,aplica tot aceleasi metode comuniste,din libere la instante,din libere cate 3 ag/12ore sambata si duminica,escortele cate mai sunt program 9 ore,pontati 8 ore,Sectia ext.Vanjulet nu mai sunt pontati 13 ore si lucreaza 14 ore,posturile ar putea lucra si fara schimbator sustine dansul,serviciul ca la carte,controale....iar sindicatul in prag de alegeri parca nu mai are lider,vicelider,presedinte national,oamenii comenteaza pe la colturi dar nu au mai mult curaj,ma intreb pana cand?

Anonim spunea...

Felicitari administratorilor blogului,unde se pot face donatii,afisati acest lucru,pt ca meritati,sa nu cedati noi va sustinem.

Anonim spunea...

Sa-si dea demisia d-l Bala-ANP,Alexeev-P.Timisoara,director-P.Drobeta,director-P.Deva si care mai incalca drepturile agentilor sau ofiterilor sau ppl-eilor,afara cu ei nu ne intoarcem inapoi in timp acest sistem trebuie sa mearga inainte.

Anonim spunea...

nu sunt de vina acele persoane carora le-ai cerut demisia.ci noi!ca din prea mult bun simt le acceptam mizeriile.noi abuzam de bunavointa noastra,noi le-am intiparit in mintea lor bolnava ca ei sunt oameni de afaceri,iar noi niste simpli zilieri!noi ne batem joc de noi!noi ne autoflagelam atunci cand nu trebuie,noi vrem sa ne dam importanti in fata sefilor si a detinutilor pe seama unui coleg,noi nu stim sa ne apreciem,noi nu mai stim de noi.dar, le impunem unora si altora care au ajuns acolo sus,unde se vor si opri si plictisi din cauza ca alta activitate nu o sa mai aiba,ca au plecat dintre noi.