Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 9 noiembrie 2008

Poşta redacţiei - cu războaie, judecăţi, studenţi şi chiriaşi

Primim destule mailuri pe adresa de blog. Cele mai multe devin, dacă nu sunt deja, subiecte. Altele, rămân în aşteptare până când găsim un moment prielnic să scriem despre subiectul în cauză.
.
Penitenciarul Jilava - un război de 10 lei
.
La Penitenciarul Jilava conflictul dintre conducere şi sindicalişti (o parte) nu s-a stins. Gheorghe Comunişteanu, a fost destituit şi mutat disciplinar la Penitenciarul Rahova să mai fericească şi pe alţii cu personalitatea dumisale. De atunci la Jilava s-au întâmplat reportaje făcute de habarnişti, greve de exerciţiu sau percheziţii pentru presă.
.
De data asta, mărul discordiei nu a fost avizierul sindical, procedura disciplinara, sau sediul sindicatului. 10 lei, reprezentând sporuri, au fost motivul zânzaniei. Unul dintre sindicalişti, Sergiu Stupu, a fost repartizat prin ordinul ANP să supravegheze niscaiva concursuri pe la Institutul Naţional al Magistraturii (INM). Adresa 221075/26.06.2008 stă mărturie. S-a terminat concursul, câştigătorii voioşi, ceilalţi cu speranţe.
.
La pontaj s-a întâmplat minunea. Perioada de la INM a fost pontată cu sporuri, referitor la care Penitenciarul Jilava nu deţine documente că ar fi trebuit acordate. S-a făcut o comisie de cercetare administrativă, care a propus ca împricinatul să prezinte documentele justificative pe care INM nu le eliberase, sau să restituie banii.
.
Propunerile comisiei de cercetare administrativă, care mai avusese trei cazuri similare în discuţie au fost aprobate de comandantul - împuternicit Valentin Sorescu. Într-un singur caz s-a gândit c-ar fi bine să sesizeze şi comisia de disciplină, conform rezoluţiei puse pe procesul verbal nr. H393245/PBJ/14.10.2008. Aţi ghicit, era sindicalistu' cu care se 'caftise' în vară in problema avizierului.
.
În contraprestaţie, Valentin Sorescu e acuzat că închide ochii la furtişagurile gestionarilor diverselor magazii de prin Jilava. Sesizarea în cauză a ajuns la Ministerul Justiţei şi ANP. Povestea pare fără de sfârşit.
.
Penitenciarul Miercurea Ciuc - hotărâri judecătoreşti nerespectate
.
Un fapt banal, vorba cântecului. Un angajat primeşte de la instanţă, ceea ce legea i-a stabilit deja ca fiind drept, pentru că onor comanda unităţii n-are chef. Apare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Gelu Ferţu, directorul penitenciarului îngheaţă de emoţie şi, îngheaţă şi plata.
.
Hotărârea judecătorească (147/14.03.2006) a devenit executorie după recurs. Drept urmare s-a cerut punerea în plată, ultima dată la începutul lunii ianuarie 2008. Frig tare, Miercurea Ciuc, răspuns negativ. Marea problemă era decontarea cheltuielilor de transport, iar penitenciarul a tras de timp cât a putut. S-a rezolvat, înţeleg, pentru că cineva de pe la inspecţia MJ s-a interesat de problemă.
.
Penitenciarul Poarta Albă - director nou, acuzaţii vechi
.
Dănuţ Gelu Dincă, proaspăt înscăunatul director al penitenciarului, nu vrea să aprobe concedii de studii. Legea spune că da, trebuie să acorde concedii de studii, dl. director se opune din raţiuni organizatorice. Se întâmplă în mai multe unităţi.
.
Directori, care acum 5 - 6 ani de zile beneficiau de concedii şi de facultăţi la fără frecvenţă, cu ţâşpe echivalări, sunt acum panicaţi de acordarea acestui drept legal. Dănuţ nu e dintre aceştia, fiind absolvent de Academie, a rămas doar cu un reflex.
.
Acordarea compensaţiei pentru chirie se dovedeşte şi dânsa o provocare. Dl. director împreună cu şefa de la resurse umane, dna. Alina Asandei, fiică de fost comandant, s-au gândit, ne spune cititorul nostru, să facă economie. Asta e bine, doar că economia s-a făcut tăindu-se de la compensaţie cei care au refuzat hurubele oferite drept locuinţă de serviciu. Juristul unităţii a încercat să-i apere pe cei care au refuzat dărăpănăturile, dar eşecul a fost plenar.
.
Conducerile penitenciarelor în cauză dimpreună cu semeţul ANP, vor trebui să caute soluţii, cel puţin cu asta pretind că se ocupă... printre altele.

30 comentarii:

Anonim spunea...

Mda,si la Barcea directorul lacunelor a stabilit el in consiliul de conducere cu ortacii lui,reducerea concediului de studii,nicio pomeneala de 30 de zile cum prevede legea.De ce nu ai instituit un plan managerial elocvent pentru bunul mers al penitenciarului?in acel consiliu de conducere,unde sigur tu spui da si, ceilalti te imita!Timpul tau a expirat odata cu tine!

Anonim spunea...

Daca locuiesti in blocurile ANL,NU AI VOIE SA PRIMESTI CHELTUIELILE DE CHIRIE?asa se procedeaza la Barcea!

Anonim spunea...

Toata lumea de la PPA vorbeste doar de drepturi nu si de obligatii ca de-alea n-au. Danut Dinca pe care dupa cum se vede ati inceput sa-l rontaiti si atentie, convine celor de la blog, este responsabil. Spre deosebire de colecii de la PSPA unde Patrascu si Dobreasca se pun bine cu personalul nu ca le-ar pasa, fac ocampanie care sa ramina in posturi. El nu are nevie de asa ceva. Danut esti director cu concurs si fa ce trebuie. Atentie la vipere chiar de alaturi. Vrea sa arate cit este de generoasa si tu nu estiGhici cine se ocupa de bani

Anonim spunea...

La D.Tr-Severin e o situatie hilara si tragica,a venit un domn imputernicit (Nazare Valentin finul d-lui Bala) cu idei preconcepute si anume sa muncim,sa muncim...,venim din libere sa facem instante,sambata si duminica cate 3agenti la 12 ore tot din pluton ca ne va plati peste 120 ore suplimentar pe an,vorba dansului a fost :'Cand o sa vedeti fluturasul..."dar stupoare cand vedem fluturasul unde-s banii??? Se pare ca nu o sa fim platiti dar la ideile dumnealui nu renunta sa muncim non-stop ca noi nu mai avem familii,probleme,nu ne mai odihnim,iar de bani nici pomeneala.Agentii din posturile de paza sa fie fericiti daca au uneori schimbator in conceptia comunista a dansului si cred ca dupa ce sta majorul in post 12 ore continuu se mai umfla muschii si la cate-un sef sa-i controleze ca de,trebuie sa facem serviciul ca la carte,fara plase cu pachete pe sectii si in post,am impresia ca o sa reanvie nea Nicu.

Anonim spunea...

La Timisoara nu e sindicat,e bataie de joc, lucram non-stop in teroare.

Anonim spunea...

Banuiesc ca la Timisoara lucrati in teroare dupa plecarea domnului Bala, nu?

Anonim spunea...

Acesti Directori despre care spuneti ca nu respecta drepturile sunt ingusti in gandire iar sindicatele ar trebui sa ia atitudine si sa deschida un val de procese de nestavilit,sa petitioneze pana la CEDO si dincolo de ea,dar din pacate atata timp cat avem frica ,nu suntem uniti,liderii sunt angajati ai sistemului care pot fi constransi profesional,vor mai exista ciudatenii de directori care vor oprima drepturile lucratorilor=abuz in serviciu=fapta penala=parchet,mergeti pana acolo si va fi mai bine.

Anonim spunea...

Nu, de pe timpul d-lui Bala,dansul a lasat aceasta mostenire.

Anonim spunea...

Rectific mesajul de la ora 12.00 si anume'lucram non-stop si teroare"

Anonim spunea...

felicit penifestul. continuati tot asa.felicitari inca o data.multumesc

Anonim spunea...

"MOSULE", felicitari...si multe succese in noua ta functie!

Anonim spunea...

Mai nou si oile se fura la Jilava.
Sorescu adora pastrama...

Anonim spunea...

La Arad s-au pierdut oile in urma cu ani de zile,tot ardealul ii fruntea!

Anonim spunea...

ptr 10:58;00
prietene unde lucrezi la primaria Poarta Alba?cred ca ai gresit numele persoanelor pt ca cele care le-ai scris tu nu au nici o legatura cu popularitatea ci din contra .

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Huginn spunea...

Am sters un comentariu referitor la situatia de la Bircea Mare. Va rog sa reveniti cu unul care respecta regulile.

Anonim spunea...

abuzuri , abuzuri ,abuzuri... dam interviuri la tv , bineinteles pline de balbaieli ,acuzam cadre si amenintam ,bineinteles ca nu mai tinem seama ca prezumtia de nevinovatie este valabila si cadrelor de penitenciar .... oare de ce mai cerem profesionalism ? . Ce ar fi ca in loc de agenti ,pe sectii si in posturile de paza sa punem niste manechine , vai dar daca cineva le-ar acuza ca nu au luat act de cinestie ce ilegalitate pe care s-au gandit saracii ppl sa le reclame . Bine ca-l au pe Bala care va iesi la televiziune si cu balbaielile de rigoare le va condamna la frigare .
Colegi de la Braila , noi cei din tara suntem alaturi de voi .

Anonim spunea...

Capul sus, BRAILA, capul sus!

Anonim spunea...

UNDE I LEGE NU I TOCMEALA.
CE TE FACI CU DECIZIILE ANP, LAMURITOARE PE JUMATATE, CU SUBIECTIVISM LA INTERPRETARE?
INTERPRETAREA UNITARA E MAREA PROBLEMA A SISTEMULUI.
PRIVITI LA ARMATA!
NU EXISTA INTERPRETARE,ORDINELE SINT CLARE.

Anonim spunea...

@ 09.11.2008 11:15:00
N-a fost NAZARE si pe la Aiud mare loctiitor? Poate ne spun colegii de acolo mai multe.

Anonim spunea...

pt anonimu' de la Barcea , care locuieste in blocuri ANL . Stimate coleg ar trebui sa stii ca in declaratia notariala pe care ai depus-o la dosar exista conditia de a nu beneficia de o locuinta de la autoritatile locale ! Asa ca nu este nimic in neregula la Barcea,referitor la aceasta problema .

Anonim spunea...

La Aiud a fost loctiitor Nazare o luna si jumatate pt. ca a venit vechiul director cu hotarare definitiva de repunere in functie,nu cum s-a auzit.Dar aici la DROBETA Turnu Severin aplica un tupeu fantastic,adica sa venim din libere :LA INSTANTA, sambata duminica LA 12 ORE,birourile permanenta la 12 ore ZIUA si cum sa nu depasesti 120 ore,adica intr-un cuvant nu vei fi platit.Escortele program de 9 ore,iar liderul Cuca nu zice nimic,e pe picior de plecare dar ce face marele vicelider GIURA,care mai candideaza si la functia de lider=nu face nimic caracteristic lui decat barfe,zvonuri si minciuni,sa traiti sefu s-o duc bine ca daca ies eu cu slugile astea faceti ce vreti cu ele,mie bani sa-mi dati,gasca mea sa fie bine in rest cei ala sindicat,nimic.

Anonim spunea...

chiar as fi curios sa stiu cine esti.Tu ala de la poarta alba de-l tot sustii pe dinca.Estiunul dintre rudele celor din conducere ,care de fapt ai concediu de studii,sau dintre cei care stau pe la nu stiu ce ruda si primesti chirie?Ba nu m-am gindit mai bine si esti cel sau cea de linga cu care se viziteaza si de la care are beneficii marete ori in pat ori ....vezi tu.Clar este ca se stiu toti,si stii si tu cum sta treaba.Nu-i convine directorului nu-i dam concediu de studii,nu-i dam prima mare ca a luat nota mai mica la examen,dar nu conteaza ca duce o sectie de detinere in spate,si poate era intr-o pasa proasta,nu-i dau salariu de merit ca nu-i place mutra ta sau face prea multe comentarii,nu conteaza vechimea si responsabilitatea ca doar nu cu unu ca mine bea.Aaaa, sau cum spunea un alt sef ,tipa la lucrator,ca doar usa e deschisa oricind, dar degeaba daca nu-i spui ce vrea el sa auda, urla.Nu vede greselile facute de angajatele lui preferate ,greseli facute in salarii,sau coafiuri ca la salon.Si multe altele...in rest e OK.

Anonim spunea...

Cei cu Hot.Judec. definitive si irevocabile,chiar si cu executorii,sa mearga la Executor judecatoresc.

Anonim spunea...

Daca nu aveti Sindicat bun la Severin,nu aveti lideri buni care sa va apere drepturile inscrieti-va la FSANP,din observatiile mele pot sa va spun ca reprezinta membrii mai bine,exista si varianta acasta,intotdeauna exista alternativa.

Anonim spunea...

Sindicatele trebuie sa-si dea mana nu sa fie obedinte unora sau altora sau intereselor de grup restrans ci intereselor tuturor membrilor lor,asa ca sfatuiesc SNLP si FSANP sa-si uneasca fortele daca vor sa arate ca le pasa de noi.

Anonim spunea...

Mare chef mare. Azi dincă dă chef. Oare cine se duce de la noi PSPA. pATRASCU veninosu cu Dobrescu 10%. Si echipa lor de cercetători Becu cel năduşit Prostea cel destept sau sarkis coafeza ce fac.Ei nu sint bagati in seama. valoare lor. valoarea lor unde este Patrascule corectule ca rageai ca un magar că ne pui pe sirma sau ti sa inmuiat. Am vazut o masina cu steagul unei tari arabe in curte la sarchis . Este voie dle Bala, mai sintem in Siguranta Nationala sau nu sa pune. apropo de naşi Sarkis fina lu Chioveanu. Chioveanu care facea trafic in port cin era el subofiter si nevasta magaziner este finu lu Becut. Becut nasu lu coostea Ati vazut ce mai echipa ia propus Elodia dobrescu lu Mestesugaru. Moralitate in dungi

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 17.22. Vrei să ştii cine sunt. Spun doar că îl apăr pe Dincă pentru că după cum ştii şi nu te interesează, nu are personal iar tu eşti unul din cei foarte mulţi care fac facultate la normă, pe bani. Într-o situaţie de normalitate dintr-o promoţie doar doi, trei ar lua examenul şi imediat după terminarea liceului. Aia de o faci tu nu este facultate. Întreabă-l pe Şchiopu cum el un şofer de 45 ani, cu bani şi trafic de influienţă a fost premiant. Reveniţi-vă domnilor agenţi şi mulţumiţi-vă cu 25%!

Anonim spunea...

aţi văzut ce cumsecade şi di treabă era Elodia Dobrescu 10% aseară la chef. Poţi să ti ungi cuea la rană. a puso Dincă in capu mesii
Cum doamne iartă poate şmecheri ea dicît nişti oamini corupţi şi numai di la penetenciare. Are mj ul si anp ul vrafuri di dovezi şi nimic. Respectu nostru pentru sefi nu este pînă nu videm ce măsuri. A avut nuştiu cite dosari, li cumpara dar cu morala ci facim domnu Bala. si laudă cu unu Burea şi cu Stan da nu ala cari a plecat Afost cu psd a fot cu pnl cu cini mai o sa fii

meerceea spunea...

la PPA in seria "veche" am auzit ca se lua spaga daca vroiai sa fi angajat pe baza de concurs ca agent.
Cica de cand s-a schimbat conducerea(directorul) se presupune ca ca e ok.Asa o fi?