Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 10 octombrie 2008

Schimbari la Ministerul Justitiei

Doina Armean nu mai este şefa Direcţiei Resurse Umane şi Relaţia cu Consiliul Superior al Magistraturii din Ministerul Justiţiei. Ministrul justiţiei a dispus retrogradarea doamnei Armean în poziţia de director adjunct, şi înlocuirea cu Monica Boboc, fosta adjunctă.
.
Monica Boboc este magistrat asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Doina Armean este procuror în cadrul Parchetului General, ambele find detaşate în cadrul Ministerului Justiţiei. Mişcarea este surprinzătoare având în vedere că Doina Armean, a rezistat în funcţie deşi culoarea politică a ministrului justiţiei s-a schimbat de câteva ori, şi în pofida numeroaselor scandaluri privind concursurile de admitere.
***
Comisia pentru Cetătenie, decimată acum o săptămână, îşi revine treptat la vechea formă. Dan Sfârnă şeful Direcţiei Cetăţenie rămâne membru în Comisie. Simona Chiric, director adjunct este reintrodusă în comisia de cetăţenie, ordinul de acum o săptămână fiind modificat.

În ciuda mărturiei pline de sensibilitate a domnului Chiuariu, cârcotasul meu coleg, Huggin, spunea pe 16 septembrie că sefii Direcţiei Cetăţenie, Dan Sfârnă et co, îşi vor pierde în curând funcţiile.

Ei bine, prin ordin al ministrului Justitiei 2534/C/1.10.2008, membrii Comisiei pentru cetătenie au fost măturati din functii (cu exceptia a două persoane: Lucian Păun si Raluca Spoeală), fiind acuzaţi că au încălcat legislaţia şi procedurile privind cetăţenia, abuzând astfel de funcţiile deţinute. Se pare că originile bucovinene ale domnului Chiuariu au ajutat câteva persoane să obtină cetătenia română... cu oleacă de spagă, of course. (sursa: link)

Odată cu această revenire, secretarul de stat Theodor Cătălin Nicolescu, cel care a semnat ordinul iniţial prin care vechea comisie era 'remaniata', a pierdut coordonarea Directiei Cetatenie. Dan Sfârnă si Simona Chiric au plâns câteva zile pe la uşa ministrului justiţiei şi au obţinut ce şi-au dorit, deşi dezastrul de la Direcţia Cetăţenie li se datorează în bună măsură.
.
Link-uri utile:

7 comentarii:

Anonim spunea...

Incredibil....chiar au schimbat-o pe Doina Armean?O vor pune la loc PSD-isti...doar este pupincurista lor.....nu cred ca isi face prea multe griji...Sfarna si Chiric(spagarii justitiei)....Felicitari,domnule ministru,v-a convins Qariu sau Scantei?Ori v-a amenintat Gaurean cu pilele lui de la Palatul Victoria?Rusine rusine rusine...promovati spaga in justitie...incurajati luarea de mita in timp ce altii asteapta la rand sa isi ia o amarata de cetatenie ani de zile,purtati pe drumuri de 2 gunoaie,2 excremente ale justitiei...distrugeti imaginea unui minister si asa patata promovand iar 2 ,,avocati de succes,,....De cand a venit PNL-ul la putere sa dus dracului de tot ministerul asta...Furturi pe fata,mita...etc..

Anonim spunea...

Am scapat de Armeanu?
O mare corupta, bravo Dl Ministru. Vivat PNL

Anonim spunea...

Nu te bucura prea tare.....pupincurista si corupta se v-a intoarce,din pacate,...daca o sa iasa PSD-ul la alegeri....

Anonim spunea...

Domnilor anonimi, mare frustare la dumneavoastra.

Aveti un limbaj de birjar sau sa spun mai bine de "pentenciar"?

Mai intai, uitati-va la barna din ochiul dumneavoastra si apoi, la paiul din ochiul vecinului.

Anonim spunea...

Esti cumva unul din cei vizati,frustratule?frustrat esti tu daca ai intervenit cu un asemenea comentariu,noi doar ne exprimam opiniile...Mai bine avem un limbaj de birjar sau de ,,penitenciar,, cum spui tu,decat sa fim corupti si spagari ca voi......noi avem constiinta curata...nu ne batem joc de nimeni si nu cerem mita nimanui pt niste drepturi prevazute de constitutia Romaniei.La mai multa spaga.

Anonim spunea...

Hmmmm,se pare ca am reusit sa starnim interesul coruptilor,vizat anonimul din 11.10.2008 19:27:00.,,Barna din ochiul nostru,,cum spui tu,filozofule,nu a adus nici un prejudiciu Justitiei,paiul din ochiul vostru a murdarit imaginea unui minister.Sa va fie rusine.Concursuri trucate,spagi,mita,astea sunt paiele din ochiul vostru.Daca taceai filozof ramaneai.

Anonim spunea...

Pt anonimul din 11.10.2008 19:27:00.FRUSTRÁ, frustrez, vb. I. Tranz. A lipsi pe cineva (în special statul sau o instituţie a lui) de un drept sau de un bun; a păgubi; p.ext. a înşela. – Din fr. frustrer, lat. frustrari.
Sursa: DEX '98.
Oare cine este cel care are frustrari?