Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 16 septembrie 2008

Şefii Direcţiei Cetăţenie, la un pas de destituire

Şefii Direcţiei Cetăţenie, Dan Sfârnă et co, îşi vor pierde în curând funcţiile. Sunt acuzaţi că au încălcat legislaţia şi procedurile privind cetăţenia, abuzând astfel de funcţiile deţinute.
.
Mai mulţi cetăţeni străini s-au plăns de faptul că mai multe reţele de intermediari sunt favorizate de conducerea Direcţiei Cetăţenie, care, contra unor foloase materiale, înlesneşte acordarea cetăţeniei române "în regim de urgenţă" (în traducere peste rând şi pe bani serioşi).
.
Cetăţenii străini care solicită cetăţenie română (surprinzător există) aşteaptă în medie 4 ani, iar cele mai multe cereri de acest gen vin din parte cetăţenilor Republicii Moldova. Cei cu stare şi cu dare de mână au rezolvat problema în câteva luni.
.
Ministrul Justiţiei se pare că este hotărât să-i schimbe, după ce mai mulţi angajaţi ai direcţiei au recunoscut că sunt obligaţi să rezolve 'dosare speciale', venite în mod constant din partea intermediarilor, care plătesc bine pentru aceste favoruri. Toate 'încasările', merg desigur la şefii cei mari.

Chiar sunt curios, cum e posibil ca unele persoane care au redobandit cetatenia romana in decembrie 2007 sa fi depus dosarul la inceputul aceluiasi an?! Singura modalitate legala pentru o urgentare ar fi …procesul de judecata. Oare toata lumea a dat in judecata Ministerul Justitiei / Biroul Cetatenie sau poate au fost inventate alte mecanisme de urgentare? (sursa: Ministerul Justitiei din Romania incurajeaza darea si luarea de mita)

Mai sunt şi alte probleme, mai puţin importante decât cea a corupţiei, dar la fel de supărătoare. Verificare dosarelor este greoaie, informaţiile pentru solicitanţi sunt neclare, se pierd dosare, se pierd documente, iar solictanţii se plâng de faptul că sunt puşi pe drumuri pentru tot felul de semnături şi documente care nu figurează în lista furnizată iniţial.
.
E trist, dar adevărat. Şi când te gândeşti că un tânăr fost ministru al justiţiei se lăuda cum că s-a rezolvat problema acordării cetăţeniei, şi că nimeni nu va mai fi umilit...
.
Mai multe despre Direcţia Cetăţenie:

Update 16.09.2008 ora 18.00

Un prieten ne spune că deşi Dan Sfârnă şi-a cumpărat locuinţă în Bucureşti solicită în continuare compensarea cheltuielilor cu chiria. E drept că locuinţa a cumpărat-o pe numele soacrei şi, tehnic vorbind, nu a făcut fals în declaraţii.

Puţină înşelăciune a făcut însă cerând să i se compenseze o chirie într-un apartament în care nu stă. Este cineva interesat să verifice informaţia? Ce spuneţi domnule ministru?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Multumiti-i in primul rind coanei mari Kibedi katalin pentru modul lamentabil in care a fost tratata problema din 2005 incoace...

Coana Mare a gestionat in minunatu-i stil aceasta RATARE DE PROPORTII.

bine ca il consiliaza acum pe Ministrul Justitiei...halal!




www.curaj.net/wp-content/uploads/.../Scrisoare-deschisa%2027%20febr%20-%2027%20martie%202006%20si%20raspunsul%20primit.d... -

Prin urmare, raspunsul primit nici de aceasta data nu aduce o rezolvare problemelor cu care ne-am adresat Ministerului Justitiei, ba mai mult, este unul evaziv si lipsit de competenta. De aceea cerem Ministrului Justitiei, Monica Macovei, sa se pronunte intr-o problema care depaseste competenta secretarului de stat Katalin Barbara Kibedi si ne rezervam dreptul de a exprima nemultumirea noastra fata de acest raspuns printr-o actiune de protest public.

ONG Hyde Park

07.05.2006

Anonim spunea...

Filiera Q-ariu a cam inceput sa se destrame pe la colturi ca orice produs de proasta calitate.

Anonim spunea...

Dati vina doar pe Qariu...

Siguuur ca a cocolit bine spagarii si prostii din MJ
Dar increngatura minunata a prostiei si coruptiei este mult mai demult...

Barem aduceti-va aminte de startul frumos din 2005 - de cind cu aceeasi minunata Secretar de Stat Kibedi..
Desigur, daca era vorba de unguri ca sa obrina cetatenia romana, sa vna in teritoriile grifilor,
se rezolva mai repede cetatenia... fiind moldveni, ce-i pasa madamei numita pe criterii etnice ... o durea in basca... era ocupata cu soferelul-amantzel-florinel...

Anonim spunea...

chiar putem spera ca devenim cu adevarat Europeni,in mentalitate ma refer?

Anonim spunea...

ce justitie in Romania? nu exista in schimb exista injustitie legile sunt varza , sunt facute sa apere grupul de interese ale celor privilegiati poporul asta este un popor prost si las asa popor asa conducatori daca legile ar fi bune si justitia"sanatoasa"
ce ar mai face politistii penitenciarele avocatii procurorii - este o adevarata afacere pentru ei sunteti nebuni? va dati seama bani la greu interesul este sa se produca infractori pe banda rulanta - nebunilor ! nu va dari seama? bani la greu