Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 11 octombrie 2008

Scamatorii cu anunţuri

Debut cu stângul. Concursul pentru directorii din aparatul central al Administraţiai Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a debutat prost. A fost acceptat dosarul de concurs al lui Tiberiu Ungureanu deşi acesta nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a candida, fiind destituit din funcţie în 2005.
.
Au fost contestaţii depuse în termen, dar nu au fost soluţionate. Poate explicaţia pe care au promis-o membrii comisiei de concurs există şi e validă. Pot să iau în calcul această variantă. De ce nu e făcută publică explicaţia, dacă există? De ce se continuă concursul şi sunt ignorate contestaţiile? Concursul e anulabil oricând pentru nerespectarea condiţiilor legale.
.
Scamatorii cu anunţuri. În afară de problema deja discutată cineva a observat şi că Ministerul Justiţiei(MJ) face scamatorii cu anunţuri. Are şi de ce. Anunţarea greşită a unei probe de concurs este o altă cauză de nulitate. Asta s-a întâmplat la proba interviului ale cărui rezultate le voi discuta diseară.
Primul anunţ stabilea drept dată pentru proba interviului 10.09.2008 (adică în urmă cu o lună), şi nu spunea nimic despre locul desfăşurării concursului. Spre finalul probei, MJ a înlocuit anunţul iniţial cu unul care îndeplineşte condiţiile legale. Am fi putut crede că este doar o eroare şi că înţelegându-se acest lucru s-a făcut cuvenita rectificare, chiar dacă tardiv. MJ nu a făcut o rectificare, a făcut o scamatorie.
.
Iuţeala de mână. Mai jos aveţi anunţul iniţial, aşa cum l-am salvat noi şi încărcat pe scribd.com şi anunţul modificat de MJ chiar în ziua concursului. Comisia de concurs a sperat că nu se observă pentru că era prea târziu pentru rectificare, iar nulitatea aboslută nu poate fi acoperită.

Veţi vedea că anunţul modificat, nu mai are antetul MJ şi specifică aşa cum era obligatoriu locul şi data, corect de această dată, unde se desfăşoară concursul. Pe site-ul ANP nu veţi mai vedea nimic, pentru că link-ul iniţial nu a fost înlocuit cu nimic. Apare doar un mesaj de eroare.

29 comentarii:

Anonim spunea...

Eu ni stiu de ce va tot lamentati atat. Asta e. Au fost stabiliti de la inceput oamenii de care sistemul avea nevoie. Sa avem incredere ca sunt cei mai buni. Ce-i toata agitatia asta cu concursurile. Se mai indoieste cineva ca toate concursurile pentru functii de condudere sunt trucate? Stiti de ce sunt trucate? Pentru ca sunt aberatii. Unde s-a mai vazut ca intr-un sistem militarizat sau semi-militarizat sa se avanseze doar pentru ca unii au memorat cateva legi. Ce-ar fi sa ne trezim doar cu femei la conducere, ca ele au memorie mai buna? V-ar place? Sau cu cativa tocilari? Sistemul va merge din rau, in mai rau. Eu cred ca sistemul ar castiga daca ar promova doar oameni cu simtul onoarei, cu verticalitate, oameni cu simtul datoriei. Ce ne tot bat astia la cap cu planuri manageriale? Eu am avut un plan perfect, dar imi este greu sa-l pun in aplicare pentru ca nu ma ajuta calitatea umana a unor colegi. La ce mi-a folosit ca am avut un plan perfect?

Anonim spunea...

Cand Alin si-a luat concursul au fost mult mai multe abateri, dar atunci sindicatul a fost, pana la urma, multumit. De ce oare?

Anonim spunea...

Ce scamatorii? A fost neatentie sau, cel mai grav, lipsa de profesionalism. Tipic pentru sistemul penitenciar.

Anonim spunea...

Dacă întradevăr este indicat să rămânem în permanenţă vigilenţi, ceea ce faceţi dumneavoastră se numeşte vânătoare făr permis de portarmă şi în afara sezonului.
Anunţul pe care voi îl daţi ca fiind al ministerului, are antetul ANP. Deci nu e al ministrului. Un asemenea anunţ o fi existat, dar n-a fost postat pe site, cel pe care voi îl prezentaţi fiind o făcătură, obţinută pe filiere obscure. Mai mult, pe site-ul ministrului anunţul actual este cel care a apărut de la bun început. Dovada că e aşa este tocmai lipsa din articolul vostru a unui anunţ cu sigla ministerului. Greşeala, dacă ea a existat, aparţine A.N.P. şi a fost doare o eroare. Orice om poate greşi. Oricum, în data de 10 octombrie pe site-ul mj nu s-a făcut nici o rectificare, nicidecum spre finalul probei, aşa cum susţineţi voi. Din întâmplare de pe site-ul mj am salvat pe calculator anunţul cu ordinea candidaţilor la proba de interviu, iar data când a fost salvat este clar 09 octombrie. Aşadar încă o dată se dovedeşte că încercaţi să induceţi lumea în eroare.
Ceea ce faceţi voi nu este corect, îi minţiţi pe cei care vă citesc şi susţineţi neadevăruri pe care cei mai mulţi nu le pot verifica.
Sunt reacţiile unor frustraţi.

Despre "Scamatorii cu anunţuri", sunt exemple destule. Să vă spună moşul unul?
Cică în 2006, undeva prin octombrie, se scoteau la concurs posturi de conducere în sistemul administraţiei penitenciare. Anunţul s-a publicat pe internet într-o vineri seara sau sâmbătă dimineaţa, nu mai ştiu exact, că e bătrân moşul, iar de atunci a trecut tare mult.
Ghiceşte cineva câte versiuni au apărut de vineri până luni?
Ia să vedem copii, care ştie să răspundă?
Vă spune moşul, nu mai puţin de TREI.
Numărul de rectificări postate? ZERO. Deci muritorii ar putea crede că acelaşi anunţ a fost afişat atât vineri cât şi luni. Greşit şi total incorect.
Mai departe, ce anume credeţi că s-a schimbat pe ascuns? Nu, nu data vreunei probe, nu vre-un document uitat de la dosar, nu vre-un punct de bibliografie rămas pe dinafară, nu. Că astea sigur ar fi fost motive care ar fi atras nulitatea concursului.
Au mai apărut doar ceva posturi în plus şi "mici" modificări ale specialităţilor de studii admise pentru unele domenii de activitate. Despre faptul că specializările introduse pe turnantă se potrivesc cu cele ale unor candidaţi care, întâmplător, au şi luat posturile, nu putem stabili nici un fel de legătură. Dar este cert că au existat astfel de situaţii.
Şi încă ceva, în acest caz probele există.
Dar pe vremea aia nu putea vorbi nimeni nimic, agenţii de la Penitenciarul Galaţi ştiu de ce.
Şi cu asta închei.
Acel concurs a fost cât se poate de corect.

Anonim spunea...

in curand am sa prezint pe penifest radiografia unei sedinte de tip comunist in care cel care urmeaza a fi judecat este gasit vinovat inainte de a expune punctul de vedere.
este vorba de o sedinta a consiliului de conducere de la PNT Galati.
poate o sa intelegeti ca in sistemul penitenciar nu este loc de evolutie, asa cum am mai spus-o si alta data.


mihai virgolici galati

Anonim spunea...

Asteptam cu interes postarea ta, Mihai.

Anonim spunea...

Virgolici, tu esti psihologul ala frustrat de la Galati? Nu-ti ajunge cat ti-ai luat-o pana acum?

Huginn spunea...

Pe ambele site-uri anuntul a fost gresit si a fost modificat ulterior fara sa se indice rectificarea.

Nu este prima data cand MJ o fasoleste cu anunturile. Pentru exemplificare va recomand http://penifest.blogspot.com/2008/09/ordonana-secret-nu-mai-e-secret.html

In data de 10.10.2008 la ora 00.01 pe site-urile MJ si ANP era anuntul cel gresit, pe care MJ l-a modificat ulterior.

http://penifest.blogspot.com/2008/10/directoriada-anp-interviul-pentru.html

Anonim spunea...

planul tau perfect era sa-i impusti pe ppl-ei, militarule?

Anonim spunea...

Cand am citit comentariul lui militar am crezut ca nu mai inteleg romaneste.
E GRAV DOMNULE, ORICINE AI FI, SA GANDESTI IN FELUL ASTA.

Anonim spunea...

Are noroc Margasoiu!Poate ca concurentul lui are ceva probleme, dar el cum sta cu dosarul? Cum sta cu vechimea in sistem? Va spun eu ca sta foarte rau, doar din 2006 munseste in sistem, pana atunci o lucrat in SIPA-DGPA!. Oare cum o sa-i validezi dosarul? Ca el, saracul ari numai 2 ani in siatemul ANP. Alo Sindicatu?Alo comisia di verificare a dosarelor? Atentie sa no imbulinati iarasi ca si cu Ungureanu!Alo doamna H?Eu sant, Florinel ai grija di dosar sa nu ma inec acu cand am scapat di inamic, sa pot sa ma discurc la interviu cu ajutorul matali!

Anonim spunea...

D-l huginn, cum comentati povestea anonimului 11.10.2008 17:00:00?

Huginn spunea...

Nu pot să comentez fără să am detalii. Dacă aveţi detalii vă rog să reveniţi.

Anonim spunea...

Este totusi posibil sa se fi intamplat asa ceva atunci?

Anonim spunea...

mr. huggin.
Detaliile trebuie să le arăţi dumneata. Că de, eşti autorul.
Acuzaţiile nu stau în picioare. Dumneata nu înţelegi că noi nu suntem tâmpiţi?
Pe paginile spre care ne trimiţi sunt nişte anunţuri cu sigla ANP, ele nu pot fi de pe situl mj.
Dumneata chiar nu înţelegi că eu am salvat anunţul de pe situl mj, cel în format .doc, încă din data de 09 octombrie?
Sau hai să te întreb altceva. Câţi candidaţi s-au dus la probă în 09 octombrie? Dar voi, pe lângă faptul că sunteţi de rea credinţă, staţi şi tare rău cu logica. Sunteţi cam departe de adevăr. Mai ieşiţi şi voi printre oameni normali, că realitatea în care trăiţi este cam deformată.
Eu nu sunt dator să îţi dau nici o dovadă, dumneata trebuie să ne dai nouă. Aşa este corect, pentru că dumneata ne prezinţi evenimentele
Altfel dute-n păcate cu blogul tău cu tot şi nu ne mai intoxica. Lăsaţi oamenii în pace, că unii chiar cred că ce scrieţi dumneavoatră pe aici este şi adevărat.
Măcar aveţi curajul şi recunoaşteţi-vă greşelile. Şi uneori mai verificaţi sursele, că sunt de tot rahatul.

Anonim spunea...

Pe filiera care o aveţi, aţi putea obşine toate detaliile, succes.

Anonim spunea...

mr. huginn, am impresia că dumneata ne crezi chiar proşti.
Păi nu înţelegi că linkurile indicate de dumneata ne duc spre un anunţ care are sigla ANP, nu MJ?
Să repet, eu am în calculator anunţul de pe site-ul MJ, cel care este afişat şi acum în format doc, salvat în ziua de 09 octombrie 2008.
Ce nu este clar pentru dumneata? Restul sunt abureli.
Apoi să te mai întreb ceva, câţi candidaţi s-au prezentat în 09 octombrie la interviu?
Hai că sunteţi penibili.
Oricum, ar fi bine să ne aduci nişte argumente mai serioase pentru cele prezentat în articol şi s-o lăsaţi mai moale cu minciunile.
Dacă nu, lăsaţi-ne cu totul. Că sunt prea mulţi cei care chiar cred legendele pe care voi le scrieţi pe blog.
Mai ieşiţi şi voi la aer, că realitatea în care vă învârtiţi e dintr-o altă lume, cam strâmbă.
Mai bine puneaţi titlul "scamatorii de manipulare, articol scris de fraieri"

Anonim spunea...

Ce zici anonimule, poţi comenta când ai fost unul dintre cei care a condus totul?

Huginn spunea...

Probele le aveti in articol. Mai mullt nu am ce sa va spun. Au fost doua anunturi unul prost si altul, cel din urma bun.
Cat despre restul, e opinia dumneavoastra si o primesc ca atare. Daca aveti impresia ca MJ a organizat concursul perfect, va felicit. Sunteti un om fericit.

Anonim spunea...

Am incercat link-ul de pe site-ul ANP. Asa e se confirma. Au cam incurcat borcanele cu anunturile. Si eu l-am vazut cu data gresita.

Anonim spunea...

mr. huginn n-a fost organizat perfect concursul, este adevarat.
Dar nici amenintari de genul anularii lui nu-si au locul. Voi nu puteti accepta ca se mai fac si greseli? In fond, a fost avatajat vre-un concurent? De ce cautam mereu direct solutii extreme? O astfel de gandire a adus sistemul in groapa unde se afla azi. Au fost decapitati oameni si s-au impus decizii fara a se cantari cu masura cea buna. Si uite unde am ajuns. Astfel de situari pe extreme nu vor fi niciodata in favoarea sistemului penitenciar. Asta de fapt trebuie inteles. Solutia cu "nulitatea de drept" nu e buna pentru orice greseala.

Anonim spunea...

In limba romana se scrie "vreun", nu "vre-un".

Anonim spunea...

n-am fost la cursuri la academie.
te angajez drept corector, daca vrei.
Hai salut.

Anonim spunea...

Dar in clasa a IV-a ai fost? Nu-mi place sa fiu corector al agramatilor care isi dau cu parerea, dar uneori imi este greu sa ma abtin.

Anonim spunea...

n-am făcut decât două, ca trenu. Altfel, noroc cu tine. Te poţi spânzura deşteptule.

Anonim spunea...

Ce Dumneze, sunteti toti Prutenii aici? Ati mai adunat si misoginii, se cunoaste ca sunteti din sistemul vechi... ma obositi. Mai nou vine si "militar", chiar de oameni ca el avem nevoie in sistem: "sa ne trezim doar cu femei la conducere" bietul frustrat...

Anonim spunea...

Nu te obosim noi, asa esti tu. Iar agramatului suparat ii transmit ca nu ma spanzur ca sa nu las incultii fara speranta de a invata si ei cate ceva. Macar pe blog.

Anonim spunea...

Apropo de "sedinta de comanda" la care a fost invitat "zbubi" Virgolici Mihai la Galati :"omul" a fost chemat pentru a i se atrage atentia cu privire la atitudinea pe care a avut-o fata de alt coleg iar "mister zgubi" cind a intrat in birou - bine inteles cu miinile in buzunare, sfidator si "privind" pe toti de la etjul 10-, prima intrebare pusa a fost ce cauta acolo -in birou- persoana X, Y, sau Z. Frumos nu? te cheama directorul si tu "smecher" il ei la intrebari , nu?
O sa vina vremea cind d-l "pisiholog" Virgolici va trebui sa dea socoteala la cum se primesc euro prin monygrem din Spania, via Tecuci, cit costa o caracterizare buna pentru o liberare la prima comisie mai ales ca acestea sunt dovezi scrise si semnate de el si sunt la arhiva. D-l Zbirgolici se crede infailibil, si-a dat singur in... - ia ghici unde Mihai - iar "tovarasul lui de fapta" a iesit la pensie si s-a si mutat din Galati.

Anonim spunea...

as dori sa i-au legatura cu dl virgolici personalpute-ti sa ma ajutati?
cl