Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 9 octombrie 2008

Greva in penitenciare... in 2

Funcţionarii din administraţie fac greve, protestează, se ceartă cu miniştrii. Sub presiunea alegerilor Guvernul, s-a aruncat în pomeni electorale, dar i-a uitat pe cei din administraţie. Drept urmare, azi o parte dintre funcţionari se află în grevă de avertisment, solicitând majorarea salariilor.

Peste 100.000 de functionari publici au intrat in greva de avertisment intre orele 8.00 - 10.00, paralizand activitatea in administratia publica. Astfel, pe durata protestului nu pot fi platite impozitele si nici nu se va elibera vreun act. In plus, functionarii publici din institutiile de control vor organiza un miting in fata sediului Guvernului, intre orele 10.00 - 13.00.
.
Sindicalistii cer majorarea salariilor cu 50% incepand cu 1 ianuarie 2009. La greva participa "oameni din toate zonele administratiei: primarii, consilii judetene, prefecturi, asistenta copii, finante, trezorerii, inspectia muncii, pensii. Va insemna o paralizare a Romaniei" - a declarat presedintele Aliantei Sed Lex, Vasile Marica, citat de Realitatea TV.
(sursa: Hotnews,
Greva de avertisment a functionarilor publici intre orele 8.00 - 10.00)
La penitenciarele Jilava şi Rahova, două sindicate afiliate la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, se află în grevă de avertisment. Pentru grevă şi-au dat acordul 37 de salariaţi, dar efectiv, în grevă de avertisment, se află 2 (doi). O parte asigură treimea obligatorie, o parte sunt liberi, iar restul... muncesc. :)


REALITATEA.NET - Funcţionarii din administraţia publică au intrat în grevă de avertisment

7 comentarii:

Anonim spunea...

Caracteristica lucratorilor din penitenciare:scoaterea castanelor din foc cu mainile altora,in cazul nostru e vorba de liderii de sindicat care,la greu ,sunt lasati singuri in fata valului!E minunat cand cineva iti castiga drepturile insa nu cumva sa ti se ceara sprijinul efectiv!Iata si acum cei din Bucuresti se lupta pentru provincie!A-ti auzit ca FSANP sau SNLP sa declare greva de avertisment in unitati?NU!S-au limitat sa participe la miting cu 2 bannere si iata ,deci ,cum se lupta cei 2 lideri care sunt platiti din banii nostri pt ca ,daca nu stiati,ei sunt scosi din productie!

Anonim spunea...

Ruşinică...Toţi bagaţi capul în nisip, ca struţul.
Vă este frică să vă cereţi drepturile.
Deţinuţii sunt mai tari ca voi.
Doar doi funcţionari publici cu statut special intră două ore în greva de avertisment pentru creşteri salariale şi condiţii de muncă decente.
Probabil restul 13000 de funcţionari publici cu statut special din ANP o duc bine...

Anonim spunea...

Felicitari celor din Bucuresti care au trecut la actiune,felicitari liderilor care nu au dat inapoi.Acum era momentul sa fi initiat astfel de actiuni la toate unitatile S.N.L.P--F.S.A.N.P,urmatile exemplul,dati mana si scoateti oamenii in strada.Domnule "doctor" Stupu mai usor cu atacurile ca de unul singur nu faceti nimic.

Anonim spunea...

au fost lasati singuri pentru ca sunt cei 2 din cei 6 indivizi cati are sindicatul lor in jilava.penibil.

Anonim spunea...

Pentru ultimii anonimi,omul e doar doctorand, iar sindicatul are mai multi membrii decat crezi.Doar ca sunt pe la Spital Jilava, ANP, Spital Rahova, MJ si binenteles ca la Jilava.Ca daca nu ar fi avut il matrasau Sorescu, Caministeanu si alti paturici, pana acuma.Ar trebui sa-i urmati totusi exemplu si sa aveti curaj sa le urmati exemplu celor doi baieti.

Anonim spunea...

stupu chiar a fost in greva??? adica a luat o pauza de 2 ore si nu a mai scris memorii pe la minister si plangeri pe la anp?? vai de mine, cum se poate!?

Anonim spunea...

Lasand deoparte "mistoul ieftin"facut de trepadusi infiltrati,felicitari celor 2 si liderilor,luati exemplu stimati colegi,sunt de la alta unitate din provincie unde FSANP nici nu are sindicat,membru SNLP,DAR II FELICIT SINCER PE CEI DE LA FSANP,SNLP-UL sa le urmeze exemplul,repet sunt membru fondator al SNLP.