Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 9 octombrie 2008

Mihaela şi Alin, poveste fără sfârşit

O publicaţie de prin Argeş, care se ocupă de articole din specia "Blondele sunt mai aventuroase la pat", a publicat ieri, pe site-ul propriu, un articol despre minunata doamnă Focică, directoarea Penitenciarului Colibaşi.
.
Pe scurt, doamna e puternică, tare în CV, deşteaptă şi, aviz amatorilor, mare maestră în legi. Pe deasupra mai e şi corectă şi femeie. Denisa Grigore, cea care a realizat interviul publicitar, nu s-a zgârcit la complimente, cu riscul de face diabet de atâtea dulcegării.
.
Articolul se doreşte a fi o alegorie meşteşugită despre lupta dintre bine şi rău. Doamna Focică se declară hotărâtă să ucidă balaurul cu şapte capete al răzmeriţei penitenciare conduse de acest zmeu de grupă de intervenţie, fost mai multe feluri de director până la mazilire, pe numele său Alin Irimia.
.
Temă clasică, dar mereu nouă. Lupta dintre bine, adică Focică, şi rău, adică Irimia, e arbitrată de scriitorii de eseuri despre viaţa sexuală a blondelor. Drept urmare putem citi un prea-minunat articol intitulat Directoarea Penitenciarului Colibasi, atacata pe internet. Bine că a scăpat nevătămată.
.
Întrebări de Oracol 'de-a doişpea' primesc răspunsuri de procoror perfect şi bătăios. O fi câştigat el Irimia în instanţă, da' Focică îi face recurs. Poate că nu a dat Focică vreun examen pe undeva, îninte să fie înscăunată director, dar nici nu i-a spus nimeni că ar trebui (sic!!!). Aşa spune doamna în interviu.
.
Focică e o mincinoasă. Se dădea în presă încă din ianuarie şi-l înfiera cu mânie procuroristă pe Irimia, dar a uitat. Cetăţeanul, fost director, n-a zis nici pâs când gingaşa directoare îl desemna drept capul răzvrătiţilor de la Colibaşi acuzându-l, aşa de amorul artei şi în amintirea vremurilor de demult, de tot soiul de grozăvii. Aştepta să se pronunţe justiţia, şi nu se arunca în acuzaţii fără rost.
.
Dovada o găsiţi în Argeşeanul, nr. 184 (07.01 - 13.01.2008). Dar, ce mai contează, acum Focică e atacată, biata de ea, pe internet. De când a venit la Colibaşi pentru amărâţii ăia de 20.000 de RON salariu, despre care fata cu Oracolu' a uitat s-o întrebe, vede numai infractori, răzvrătiri şi represiuni. Nu se confirmă nimic, e adevărat, dar pe ea ce-o împiedică să bată din gură.
.
Şi în plus, ce mai vrea şi Irimia ăsta, care nici măcar nu e jurist. Vrea să fie tratat corect, să nu fie calomniat periodic în presa locală. Să ne mai lase dom'le, astea sunt fiţe. Şi ce atâta drept la apărare dom'le? E visul oricărui procuror defect de perfect. Să fie şi avocat, şi acuzator şi judecător. Deci, mai uşor cu democraţia pe scări domnu' Irimia că te loveşte Focica la funcţie.
.
Link-uri utile:

3 comentarii:

Prisonworker spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

din cauza unora ca focica, aseara, la TV, s-a tot spus ca un director de penitenciar are 300 milioane salariu. afara cu magistratii! afara cu spaiuc si inchideti-i usa lui trandafirescu.

Prisonworker spunea...

Si inca un sfat> nu te mai ratoi atata cu cei din clanul musat, ca se prind ciripoii care sunt ee si care sunt ele> Comanda o analiza de continut si verifica cine foloseste mai multe adjective (femeile) si cine foloseste preponderent verbe (barbatii)