Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 13 septembrie 2008

Concursuri pe bune?

Site-ul SNLP* prinde viaţă. Administratorii au gândit o structură simplă şi funcţională şi încearcă să-l facă cât mai informativ cu putinţă. Site-ul este updatat constant şi gestionează un forum destul de activ. Tema curentă este corectitudinea concursurilor anunţate de ANP.

Criteriile de concurs, modul de desfăsurare a acestora, chiar si ghinionul pot propulsa în echipă persoane indezirabile. Teama de a nu periclita echipa si implicit atingerea obiectivelor propuse poate avea efecte în dauna egalitătii de sanse. Istoria ne demonstrează. Noi ne încăpătânăm să sperăm într-un viitor democratic plin de integritate managerială. Pentru asta milităm.

SNLP anunţă aşadar lista observatorilor la concursuri şi modalitatea de sesizare a oricărei nereguli constatate. Adminii site-ului FSANP** promit şi ei să readucă site-ul la vechea glorie şi să reactiveze forumul, care altădată era foarte vizitat.
.
Site-ul ANP, cel care ar trebui să fie sursa principală de informaţie, nu se mişcă atât de bine, din păcate. Anunţuri de avizier denumite evenimente, şi comunicate de presă sigure ocupă inutil prima pagină. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră le citesc, mie mi se par inutile. Singura rubrică interesantă este cea cu concursurile. Dacă au concursuri au vizitatori, dacă nu pace.
.
Dar, să revenim la concursuri pe bune. Directorul interimar de la Gherla se laudă deja că o să ia fără probleme concursul pentru că "are susţinere". Dl. Vasile Pop se află deja la cea de-a treia împuternicire, şi, surse din MJ, ne spun că este cel pentru care s-a interpretat 'creativ' legislaţia în vigoare pentru a putea primi această ultimă împuternicire de 6 luni. Este unul dintre cei 10 desemnaţi super -directori, deşi este doar împuternicit.
.
Mai sunt şi alţii ca dumnealui, unii împuterniciţi alţii cu speranţe. Unii blufează şi încearcă să elimine concurenţa (e şi asta o formă de colegialitate), alţii umblă pe la Bucureşti sau pe aiurea să-şi caute pile sau susţinere.
.
*SNLP - Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare, **FSANP - Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

39 comentarii:

Anonim spunea...

Liderii sindicali vor milita sa ocue ei insisi locuri bune in conducere. Parca nu stiti cum a fost la ultimul concurs. Comisia era speriata de Alin pentru ca era incompetenta si ala ar fi urlat ca din gura de sarpe la orice greseala care-l privea personal. Dar domnul sindicalist si-a luat concursul si totul a fost bine-mersi. Chiar ne credeti fraieri?

Anonim spunea...

SNLP -pentru noi ,necredinciosii in concursurii ,publicati zinic pe acest site lista celor inscrisi la concursurile pt marii sefi de anp si de directori de untati,poate cineva ,care va vedea lista va crede pana la urma , sau vom ajunge cu totii ca de fiecare data cand auzim numirile sa ne crucim si sa dam cu tamaie...aferim

Anonim spunea...

Pai ce sindicalistii nu au voie sa dea examen? foarte bine daca a reusit sa treaca un examen.

Anonim spunea...

Cei doi lideri sindicali sunt suspendati din activitate, deci nu au cum sa vrea functii pentru ei. Nu mai spune prostii daca nu ai idee despre ce e vorba. Cand iti primesti drepturile iti convine, in rest n-ai misca un deget. Nu stiu daca esti fraier, dar dezinformat si necivilizat vad ca esti.

Anonim spunea...

Poate ca am gresit in ceea ce- priveste pe cei doi lideri sindicali, dar la concursul din 2006 asa a fost. Ce a facut atunci sindicatul?

Anonim spunea...

Eu am intrat in sistem in 2006 si mi s-a parut ca a fost corect. Am auzit ca au fost si cazuri cand n-a fost, dar personal nu am vazut sa fie probleme. Observatorii de la sindicat erau de fata si cred ca a fost mai bine asa. Altfel cred ca s-ar fi facut multe manarii.

Anonim spunea...

Suntem in 2008 si despre asta e vorba. Acum inca se mai poate face ceva. D-aia e bine sa fie atenti cei de la sindicate si sa aiba grija sa aiba toata lumea sanse egale. Ar trebui sa-i sprijinim ca doar lucram impreuna nu sa-i acuzam in locil celor care vor sa aranjeze concursurile. Nu trebuie facem jocul sefilor si sa ne discreditam singuri.

Anonim spunea...

In 2006 ,nenea alin a luat la sris mai putin decat contracandidatul sau ,dar, la interviu a fost super ajutat,si atunci de onor comisie presedinte fiid nenea movila,in comisie figurand din partea sindicatelor doar cei de la snlp.,de HOFFA ati auzit.... mafia sindicatelor in puscarii oare exista???,pai sa facem lista liderilor ,care dupa ce au acces in aceasta functie ,culmea l-i sau desteptat nevestele,copii,finele,finii si au fost si ei amaratii declatati admisi la examenele organizate ireprosabil de puscarii..

Anonim spunea...

Ori ai fost aciolo ori esti contracandidatul, care a ramas de atunci suparat. Parca cinstitul contracandidat a incercat sa-l si santajeze cu o inregistrare. Contracandidatul asta e unu Corici care s-a perindat si pe la noi prin unitate si la un moment de sinceritate (betie profunda) a recunoscut ca n-a facuit nimic nici la scris nici la interviu. Nu va zbuciumati prea tare pentru Mitica Corici, toti cei care-l stiu nu au o parere prea buna despre el.

Anonim spunea...

18.07 ai frustrarile tale e clar. de ce n-ai venit direct cu lista daca esti asa destept. daca dadeai lista direct te credeam. Visezi Hoffa... nici nu sti despre ce e vorba. Ai auzit la telejurnal si te arunci in scenarii. Parca ai avea si tu 27 de anisori.

Alta era discutia. A zis bine cineva. Suntem in 2008 si ACUM se petrece ceva care ne va afecta in urmatorii 10 ani. Sindicatele trebuie sa demonstreze ca nu lasa sefii din ANP sa-si faca mendrele.

Anonim spunea...

sunt unul dintre liderii de sindicat care a fost desemnat ca observator, ptr. examenele care au avut loc si mai au (ma refer la contestatii), si am constiinta curata si nepatata deoarece (in salile in care am fost prezent si la verificarea lucrarilor)concursul a fost pe bune, dar asta nu inseamna ca unii membrii de comisii nu au incercat sa avantajeze pe unii dintre concurenti (erau candidati singuri pe post si comisia a stiut numele candidatului), dar nu lea reusit, pentru noi a fost o reusita din punct de vedere al Observatorilor.

Anonim spunea...

Ar trebui sa faceti pulice rapoartele de observator si sa inregistrati toate observatiile inainte sa le semnati procesele verbale. Sa inteleaga ca nu fac ce vor ei.

Anonim spunea...

SNLP si cine a mai avut observatori sa publice pe site sau pe penifest rapoartele de la concursuri ca nu le vede nimeni.

Anonim spunea...

cum doriti sa facem publice rapoartele, cand mai sunt contestatiile?...dupa aceea binenteles ca o sa se faca publice, mai aveti rabdare inca nu neam terminat treaba.

Anonim spunea...

Nu acum. Când se termină, dar până atunci nu-i lăsaţi să mişte în front.

Anonim spunea...

"Suntem in 2008 si ACUM se petrece ceva care ne va afecta in urmatorii 10 ani. Sindicatele trebuie sa demonstreze ca nu lasa sefii din ANP sa-si faca mendrele."

Ha, ha, ha. Si ce-ar trebui sa faca sindicatele din sistem, disperatule? Ce mare moment istoric se petrece zilele astea de esti asa de impacientat? Te rog sa te ocupi si de alegerile parlamentare, sa nu fie fraudate, pentru ca viitorul tarii noastre pe urmatorii 8 ani va fi puternic influentat. Sa aveti grija, voi, astia, adeptii teoriei conspirationiste, si de alegerile prezidentiale , din 2009, ca si alea sunt importante si ne vor afecta viitorul copiilor si nepotilor nostri. Luati-va de manute , disperatilor, si vedeti care-i treaba si cu megaproiectul ala de se desfasoara chiar in acest moment, ca ne papa gaura neagra. Neagra de atata suparare ca exista disperati ca voi in sistem, cu picioarele pe pamant si cu mintea in nori. Ah, am uitat, vedeti ce faceti cu alegerile prezidentiale din SUA ca rezultatul lor va avea un efect puternic asupra urmasilor urmasilor nostri . Amin. Sunteti de rasul curcilor cu sindicatele voastre de doi bani. Aveti 0 gandire de comunisti. Vreti egalitate, vreti corectitudine, vreti integritate, vreti cinste, vreti de toate dar vreti si cate o functie, acolo,fara concurs, chiar daca nu sunteti buni de nimic. Treziti-va, bai, si-apoi muriti.

Anonim spunea...

Ninosule primii mor pesimistii, urmatorii pe lista sunt prostii, si undeva pe la coada listei sunt oamenii care nu se baga intr-un colta si asteapta sa moara. Poate ti-ar placea sa ramai singur, destept si unic, dar nu va fi asa. Take-it easy, lasa incrancenarea nu te mai certa cu toata lumea, fa sau spune si tu ceva constructiv, si o sa ai o surpriza misto. Scapi si tu de complexul megadesteptaciunii unice. Sanatate.

Anonim spunea...

mamaaaaaa ce si-a luat-o ninosu. bravo anonimule, rupe-i gura. prea se da destept. sa vedem si reactia...

Anonim spunea...

sanatate si tie. multumesc.

Anonim spunea...

ba a lu ninosu, sa sti ca ai dreptate,ai da naveau gard ,da erau betivi ii puse comunisti sefi mari, cica avea origi dalea sanatoase ,da tuicari, da te uiti bine gasesti similitudinea si cu asti din sindicate nu cu toti e drept ca maniem pa el dieu,mai srie ninosule, ca zici bine,,

Anonim spunea...

Bine le zici, domnule Ninosu. Sa moara fraierii astia de asa zisi specialisti in penitenciare veniti cu pluta, fara o pregatire militara adevarata. Niste plangaciosi care-si cheama sindicatele sa-i apere. Ce copii prosti sunt. Pai sindicatele nu sunt formate tot din oameni profitori? Eu i-as calca in picioare, frate.

Anonim spunea...

Ce tot va laudati cu marii si imbatabilii lideri de sindicat?!Ati uitat de Popescu care si-a luat postul in urma unui concurs cu multe necunoscute s-apoi a visat sa ajunga lider de FSANP chiar daca functia sa il face incompatibil si e in conflict de interese cu cea de mare conducator de osti sindicale!?INTERESUL POARTA FESUL DOMNILOR!

Anonim spunea...

singura necunoscuta era corîci cu reportofonul în buzunar si cu incercarea de a-l santaja pe alin. sau ar trebui sa ma adresez direct...
mai mitica, intelege baiatule ca ai pierdut un concurs, si mai intelege ca nimeni nu vorbeste cu tine pentru ca stiu ce caracter infect ai.
sindicatele sunt formate din aproape 10.000 de oameni sefu militar curajos. o sa-ti fie destul de greu sa-i calci in picioare.
parca tot voi vorbeati de o lista cu lideri sindicali care au facut si au dres. unde e lista?
e urat ce faceti. va comportati ca niste hiene.
o seara buna

Anonim spunea...

Buna seara,
Inteleg ca sunt colegi care au o problema cu sindicatele. Nimeni nu e perfect, e adevarat. As vrea insa sa reamintesc celor care au uitat ca si-au castigat pana si dreptul asta de a-si spune parerea tocmai pentru ca exista aceste sindicate. Sunt mai vechi in sistem si am trait vremurile cand nici macar nu puteai sa vorbesti despre o problema cu un sef ca erai luat la ochi. Nimeni nu avea curaj sa ceara ceva. Acum avem pe cineva care se bate pentru drepturile noastre si cred ca e un lucru bun. Ar trebui sa trecem peste micile rautati si sa ne vedem interesul.
Cu stima,

Anonim spunea...

spre deosebire de inainte,acum poti vorbi dar,daca nu-i convine sefului ce-i spui tot esti luat la ochi.

Anonim spunea...

Ma vad nevoit sa reamintesc tuturor ceea ce mi s-a raspuns mie la un comentariu si ceea ce este perfect adevarat:domnilor si doamnelor sindicatele sunt formate din membrii adica noi lucratorii din penitenciarele Romaniei,daca noi ne dam pe spate cind se fac presiuni pentru obtinerea diferitelor drepturi ca sa nu fim luati la ochi conform principiului"lasa-i pe fraieri,daca obtin ceva oricum vom primi toti!"FRAIERI raminem tot sistemul fara a obtine nimic.

Fox spunea...

Bine spus anonimule de la 08:37:00, iar in continuare ar fii: cine tace si nu se ia in contradictorii cu sefii sunt apreciati.

Anonim spunea...

Fox, nu stiam ca esti si agramat. Oricum, gresesti in ceea ce-l priveste pe Militar. Nu are cum sa fie domnul Dumitrache. Pina si tu stii ca nu e stilul dumnealui, dar nu vrei sa recunosti. Pe care dintre agentii vechi ai vrea sa-l vezi in comisii? La faza asta chiar esti comic si parca iti mai pierzi din inteligenta, dar pari mai om.

Fox spunea...

Dog, din birou nu o sa-i vezi niciodata pe agentii care merita apreciati din punct de vedere profesional(mai ales daca sunt mai destepti decat tine). Trebuie sa fii in mina ca sa-i poti "vedea" cu adevarat.

Anonim spunea...

Fox, tu nu vezi padurea de copaci. Trebuie sa vezi lucrurile in ansamblul lor, nu sa te lasi orbit de amanunte.

Fox spunea...

asa le spui la uscaturi, copaci?
ma rog...tu ai nevoie de padure, sau de uscaturi?

Anonim spunea...

Asa vorbesti tu despre colegii tai? Acum nu ma mai mir ca ai aruncat cu noroi in munca a mai mult de 200 de colegi.

Fox spunea...

Nu generaliza prietene.... ca eu nu generalizez! In categoria asta intra numai cei care ridica nesimtirea, ipocrizia, fatarnicia, dualitatea comportamentala la rang de cinste si onoare (specific lui "militar" alias dumitrache pe care il stimezi tu, si ca el mai sunt cativa (deci nu toti) fara de verticalitate). Tu stii prea bine la cine ma refer din unitate, insa refuzi cu incapatanare sa recunosti, doar pentru ca si prietenul tau cu care mergi la pescuit se afla in aceeasi oala.

Anonim spunea...

Vai, m-ai prins, sunt un pescar vinovat. Ce vulpoi inteligent! Mai scoti ceva din vidul ala pe care il al intre urechi? Unde ti-e constiinta, mai baiatule? In armata, fiecare tine la unitatea lui si e in stare sa moara pentru onoarea steagului sub care lupta. Tu nu faci decat sa arunci cu noroi. Poate ca intr-o zi te-or lua colegii nostri la suturi prin curte ca sa-ti iasa fitele alea de vulpita pe nas. Repet: nimeni nu te sustine. Esti "solo".

Anonim spunea...

Bai dog, hai ma sa-l luam si pe fox asta la pescuit cu noi sa nu mai fie asa de frustrat. Ii dam si lui o rama ceva si poate ca ii scapam pe oamenii astia de comentariile lui noroioase.

Fox spunea...

Gresesti, dog!

Pentru ca:
1-nu mai suntem militari de multa vreme;
2-nu am aruncat in onoarea steagului sub care lupt cu noroi (asta o fac cei ca tine si ca dumitreche care isi bat joc de noi si se cred superiori "prostimii");
3-ce garantii ai ca nu ma sustine nimeni? Crezi ca toti sunt coruptibili ca tine? Uita-te la ce conditii de munca avem, si ce conditii de munca aveti voi in turn,apoi mai vorbim!

Anonim spunea...

Mai vezi sa te sustina cineva pe blog? Daca era adevarat ce ai scris tu, vuia blogul de comentarii venite din unitate, comentarii care ti-ar da dreptate. Ai mai citit vreun comentariu care sa sustina ceea ce ai scris tu? Nu? Atunci du-te si te ascunde!

Anonim spunea...

Ai vrea sa ne luam tori cheia in mana si sa stam pe sectii? Cine ne-ar mai calcula salariile, cine s-ar ingriji de mancarea noastra si a detinutilor, cine ar gandi in ansamblu mersul unitatii si ar stabili directia pe care sa mergem? Tu, vulpoi, sau agentii imbatraniti pe care-i visai tu cum corecteaza lucrarile de la examene?

Fox spunea...

Prodog, te ingrijesti tu de mancarea noastra? Sa inteleg ca mi-esti nevasta ? Despre ce bun mers al unitatii vorbesti? Va ingrijiti voi de asta? De aceea ati adus unitatea la un calificativ de va rad si copii de scoala, nestiind cat fac 1+1 va lamentati ca duceti greul unitatii. Nu cumva sub masca lui prodog se ascunde Coman Dan, cel cu puloverul rupt in coate, care se crede superior lui "d-l stie tot"?. Ati vazut puscaria in povestile celor de la drepturile omului si ati venit cu bratele deschise catre ea, nu in semn de pretuire, ci ca sa carati cat mai mult din izvorul nesperat de "austeritate bugetara". Pentru voi se gasesc surse de venituri, pentru amaratii care asteapta luni de zile un decont, nu se poate.