Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 13 septembrie 2008

Ne lipseşte integritatea? Este un alt principiu al puterii.

Definiţia omului integru: ceea ce gândeşte este ceea ce simte; ceea ce simte este ceea ce spune; ceea ce spune este ceea ce face. Definiţia celorlalţi: ceea ce gândesc este diferit de ceea ce simt; ceea ce spun depinde de cine ascultă; ceea ce fac depinde de cine priveşte.
Spuneam într-un articol anterior (Nu toate obiectele interzise zboară) că un mare adevăr al celor care luptă cu infracţionalitatea este acela că nu vor câştiga niciodată. Indiferent de locul în care muncesc, lucrătorii de penitenciare sunt angajaţi în bătălia cu infractorii şi infracţionalitatea. Unii sunt conştienţi de asta şi nu cedează, alţii au păcălit la angajare sau pe parcurs şi au clacat în faţa câştigului imediat, al tentaţiilor, al speranţelor deşarte…

Mai poţi avea încredere în „camarazi”?

Integritatea înseamnă a trăi în concordanţă cu ceea ce simţi, gândeşti, spui şi faci, fără duplicitate. Să nu induci în eroare, să nu fii viclean, să nu simulezi aparenţe sau preocupări în încercarea de a înşela şi profita, de a manipula sau de a controla. Să nu ai alte dorinţe decât cele pe care pari a le avea. Să fii demn de încredere.

Cum se câştigă încrederea? Apare atunci când ceilalţi percep suprapunerea dintre cuvintele şi acţiunile cuiva. Uneori ne este frică să avem încredere şi în noi înşine iar a avea încredere în ceilalţi, deja este prea mult. Nu suntem dispuşi să riscăm. Ne e teamă că vom fi vulnerabili în faţa familiei, colegilor, apropiaţilor.
.
Câteodată, cei din jurul nostru ne câştigă încrederea şi îi considerăm oneşti până când aflăm că sunt necinstiţi, necumpătaţi, corupţi. Aflăm că împrumută bani şi nu îi mai restituie, că trădează un secret personal, că spun şefului lucruri neadevărate despre noi, că aduc bunuri interzise deţinuţilor şi ceea ce este cel mai rău poate dintre toate: fac trafic de droguri. De ce este condamnabil traficul de droguri? Pentru că ele ucid iar traficantul este un criminal.
.
Nu o să mă refer la psihologul delincvent descoperit în aceste zile ci mai degrabă la colegii săi. Putem şti ce s-a petrecut zilele acestea în mintea şi sufletul colegelor de la Centrul de Testări Psihologice? Ce dezamăgire trăiesc de când au aflat că apropiata lor colegă este suspectă de trafic de droguri, apartenenţa la un grup de crimă organizată etc.? Vor mai avea încredere unele în altele de acum înainte?

Mai poţi fi integru în ziua de azi?

Atunci când o persoană este integră nu poate fi uimită sau speriată; merge înainte, până la capăt, cu bune şi rele. Ceea ce gândeşte, simte, spune şi face se potrivesc dar pentru asta se străduieşte. Ştie că „dacă obişnuieşti să spui întotdeauna adevărul nu trebuie să ţii minte ceea ce ai spus.” Un sfat înţelept şi probabil greu de urmat.

Este dificil:
  • să aplanăm conflicte (între deţinuţi, angajaţi, între grupele sindicale şi conducerile unităţilor, etc.) fără a minţi?
  • să ne plătim ratele la bănci fără a înşela?
  • să obţinem un avantaj în faţa celorlalţi fără a călca pe cadavre?
  • să cerem unuia mai mic în grad decât noi să facă un lucru fără a-i da sentimentul că „îl prostim”?
  • să discutăm cu subordonatul calificativul nemulţumitor de la sfârşitul anului fără a-i sugera că a fost indicaţia şefului ierarhic?
  • să ne asigurăm un trai bun fără a fi corupţi?
Sunt câteva întrebări la care vă invit să meditaţi, asupra cărora să faceţi comentarii şi chiar să daţi sugestii pentru cei care poate caută îndrumare.

Diferenţa dintre ceea ce spunem şi ceea ce facem

Pentru asta este nevoie de mult exerciţiu, efort, tact, autodisciplinare. Este o alegere grea, o provocare mare. Să fii dispus să plăteşti un preţ covârşitor dar şi să obţii nişte rezultate remarcabile, chiar neliniştitoare. Să cultivi speranţă şi credinţă.
.
Cunoaşteţi desigur cazuri în care o persoană a dat dovadă de atâta concordanţă între ceea ce a spus şi a făcut încât şi-a dat viaţa pentru credinţa sa, mai degrabă decât şi-a negat sau trădat convingerile cele mai profunde.

.
Lucrătorilor de penitenciare nu li se cere viaţa, ci să acţioneze cu onoare, să aibă cuvânt în orice situaţie, să fie demni de încredere, să se poată conta pe ei, să aibă motivaţii drepte, să fie exemple bune pentru ceilalţi. Să aibă integritate şi implicit vor avea putere în faţa obstacolelor, tentaţiilor, propunerilor nesănătoase, răutăţilor şi loviturilor vieţii.

Trebuie refuzate ofertele persoanelor private de libertate şi relaţiile neprincipiale cu acestea; trebuie demascate legăturile ascunse ale unor angajaţi cu deţinuţii (sunteţi tentaţi să le spuneţi colegi acestor angajaţi dar oare vă respectă îndeajuns?); trebuie oprite din timp intenţiile şefilor de a vă amesteca în treburi necurate.

Trebuie mult curaj pentru a produce schimbări iar acestea poate nu vor apare din primul moment în care veţi face o observaţie, veţi „trage pe cineva de mânecă”, veţi pretinde ascultare. Înarmaţi-vă cu răbdare şi nu uitaţi că este o luptă. Rezistă cei mai buni.

Dar despre bunătate, un alt principiu al puterii, voi vorbi data viitoare şi chiar dacă unii spun că aceste subiecte sau articole sunt „puţin cam biblice” pentru gustul lor, îi invit să încerce şi acest gen.

43 comentarii:

Anonim spunea...

Bine ai scris ca lucrători de penitenciare sint angajaţi în bătălia cu infractorii. In orice batalie e nevoie de un dusman. Infractorii sint dusmanii nostrii. Sa-i invingem!

Anonim spunea...

Eu stiu ca pe hot nu trebuie sa-l ajuti cu nimica. Sa sufere si sa traga. Mai e unii care cred ca hoti au venit aici la pension si ajuta infractorii. Bine ai zis ca ar trebui sa luptam cu ei. da sint unii care tradeaza. Cica drepturile omului, cica sa iasa la activitati ca sa nu s eplictiseasca. Parca nu stiu eu cit le pasa lor de activitati. Astia trebuie calcati pe cap domne si tradatorii de psihologi carei tot asculta sa fie pedepsiti.

Anonim spunea...

CU MARE ATENTIE ... anonimului de la ora 00.36

Pensioneaza-te omule cat mai repede, daca poti ..., pe motive medicale, ca poti ... de la psihiatrie.
Daca esti prea tanar, schimba-ti urgent locul de munca!!! Locul tau e pe camera de detinere nu printre cei care deschid usile.
Esti fara coloana vertebrala, cum ar zice hotul, improsti cu mizerie o intreaga categorie profesionala. Pentru ce oare? Pentru faptul ca ai un caracter de pus ca "antet" pe hartia igienica, imediat dupa ce ochii si-au reluat locul lor dupa iesirea din orbite?
Sorry, revin asupra faptului ca locul tau e gresit ... sper sa ma insel (asta in cazul in care nu dai dimineata bilete pt psiholog, medic, gospodar), dar tare mult as vrea sa vad solicitarea ta, adresata psihologului de a te introduce (baga) la protejati :)

Comportamentul il ai ... momentul il astept

Stichus

Mie rusine de tine

Anonim spunea...

Si tot pentru anonimul care spunea la 00.36

Mai "e unii" care nu stiu de ce au venit la penitenciar sa lucreze, sau poate au auzit de salarii frumusele.
Intr-adevar, sunt vreo 2 sau 3 %, care bineinteles fac parte dintre "ceilalti oameni" la care se refera articolul.
Dar cred ca marea majoritatea oamenilor din acest sistem sunt integrii, sunt adevarati camarazi, indiferent din ce sector provin (supraveghetori, socio, ofieri din paza, medical, evidenta sau logistica) si ce functie ocupa, ... ceea ce nu pot sa spun despre tine "anonim spunea".

P.S. Un om cu integritate s-ar urca maine pe "puscarie" si si-ar cere scuze tuturor psihologilor pentru afirmatiile tale.

Stichus, care nu e psiholog ...

Anonim spunea...

Eu n-as spune "biblica",as spune "usor melancolica"......

Anonim spunea...

Vladimir se referea la lupta cu mentalitatile infractorilor. O lupta care e greu de dus ca si cea cu mentalitatile lucratorilor care gandesc ca tine: "Eu stiu ca pe hot nu trebuie sa-l ajuti cu nimica. Sa sufere si sa traga. Mai e unii care cred ca hoti au venit aici la pension si ajuta infractorii." Si mai spunea Vladimir ceva care in cazul tau se confirma: ceea ce stii tu despre "hot" trebuia sa spui la examenul de angajare, nu?

Anonim spunea...

Frumoase vorbe... Păcat că pentru mulţi nu sunt decât vorbe.
Vise taică, vise... NU ai sa vei aşa ceva la puşcărie în viitorul apropiat. Nici în cel depărtat.

Anonim spunea...

Scria ca lucrătorii de penitenciare sunt angajaţi în bătălia cu infractorii şi infracţionalitatea.

Vezi ca cu infractorii. ai citit bine articolul? Bine vladimir. In sfarsit spune cineva pe nume

Anonim spunea...

poate nu inteleg eu bine,dar era vorba sa ne autoevaluam noi in comparatie cu ceilalti.Cu ce anume am fi mai buni,si nu in comparatie cu ppl.

Anonim spunea...

militar spunea...
Hai ca ai inceput sa-mi placi, veninule. Sa ne mai lase muierile astea care au venit in armata s-o s...a. Bine, frate!


Sa pornim de la realitate. Asta e realitatea. In acest fel gandesc multi in sistem.

Anonim spunea...

*
să aplanăm conflicte (între deţinuţi, angajaţi, între grupele sindicale şi conducerile unităţilor, etc.) fără a minţi?
-da de ce nu.Poti aplana multe conflicte fara a minti,nu cred ca ai interes sa minti si la ce ar ajuta sa minti pentru a aplana un conflict.Cauti sa gasesti o cale de mijloc si sa le aduci aminte ca sunt oameni,nu animale si ca se pot intelege si pe cale amiabila.
*
să ne plătim ratele la bănci fără a înşela?
-nu pot spune ca nu am avut probleme in a-mi plati ratele,insa nu am inselat pe nimeni,nu mi-au parvenit bani necinstiti de la nimeni,pentru a mi le plati,iar a te imprumuta de la un coleg sau o cunostinta asta cred ca a facut-o oricine in viata lui,dar binenteles sa-i si restitui.
*
să obţinem un avantaj în faţa celorlalţi fără a călca pe cadavre?

-am vazut specineme in rindul colegilor,sifoneli,cadouri pentru sefi,cota din salariu lunar pentru a te tine intr-un post bun sau pentru salariu de merit si prime mai mari,sa ajungi sa bei la magazin in contul altuia pentru ca acea persoana sa nu fie nevoita sa ajunga intr-un post care ar crede ca este nedemn de el,etc...
*
să cerem unuia mai mic în grad decât noi să facă un lucru fără a-i da sentimentul că „îl prostim”?
-la puscarie totul este posibil.
*
să discutăm cu subordonatul calificativul nemulţumitor de la sfârşitul anului fără a-i sugera că a fost indicaţia şefului ierarhic?
-da....nu stiti ca niciodata seful nemijlocit care iti aduce la cunostinta calificativul,de ce nu ei prema mare sau salariu de merit nu este de vina? ci numai conducerea.
*
să ne asigurăm un trai bun fără a fi corupţi?
-sa ne asiguram trai mai bun nu stiu cum vom face,bani ai dam jumatate la banci,de corupt nu a venit nimeni sa ma corupa,dar inca ne descurcam,nu trebuie sa ne plingem ,nu ????

-asta era tema pe care trebuie sa o abordam.Daca e sa luam fiecare intrebare in amanunt,ar fi o groaza de discutat.Insa cred ca da,sunt un om onest,cinstit si de valoare,nu pot spune ca nu am mintit niciodata,dar numai cind nu a fost alta cale de mijloc,insa rar.Ma chinui sa-mi platesc bancile fara alte foloase necuvenite,si mai iau si bani imprumut de la prieteni cind am nevoie.Asta e viata in vremurile pe care le traim.Nu as fi cinstit daca nu ar fi asa,as avea de toate.
O zi buna.

Anonim spunea...

militar spunea.
Sa-ti fie rusine,imi inchipui cum te comporti si cum vorbesti in general daca esti in stare sa jignesti pe toata lumea si sa generalizazi.Eu personal inca nu am ajuns la faza cu s....l,dupa 14 ani de militarie,si m-am angajat pentru ca-mi place ceea ce fac,si pentru a avea un serviciu stabil.Cred ca te caracterizezi mult prin ce spui...si e suficient.Cu oameni ca tine,facem cinste unitatilor.Daca gindesti si vorbesti asa nu vreau sa-mi inchipui cu ce esti mai bun decit respectiva.
Numai bine.

Anonim spunea...

Ia uite, venin, inca o muiere pe blog. Mergeti la spalat vasele. Bine zicea cine zicea ca nu v-ati invatat minte. Cate mai trebuie sa se intample ca sa invatati ceva?

Anonim spunea...

Inca nu ai ajuns? Sa intelegem ca inca mai speri?

Anonim spunea...

Integritate inseamna si sa nu-ti asumi roluri pentru care nu esti competent. Priviti cum actioneaza membrii comisiilor de concurs. Alesi la intamplare, neinstruiti, nepregatiti. Multi ii cunosc bine pe participantii la concurs. Asa au fost cand comisiile au fost la ANP, asa sunt si acum. Bietii concurenti onesti. Norocul celorlalti concurenti.

Mihai Politeanu spunea...

Va rog frumos,

fara jigniri. Barbat, femeie, negru, alb etc..oricine are dreptul sa scrie aici. Rezumati-va, va rog, la ce se scrie. Daca aveti parere proasta despre femei, cu siguranta va puteti demonstra superioritatea prin argumente, nu prin jigniri. Multumesc si scuze ptr interventia in discutie. Un week-end placut!

Anonim spunea...

Multumim si noi, fam. Musat. Week-end placut si tie!

Anonim spunea...

daca spun ca madam Dediu e paranoica inseamna ca jignesc? Toate manifestarile ei tradeaza clar acest lucru.

Anonim spunea...

Domnilor colegi,intru prima data pe acest blog,dar sunt foarte surprins.Temele abordate sunt de actualitate,dar de ce nu analizati mai in aprofunzime activitatea celor doua sindicate,care sunt dirijate din umbra de cdt.unitatilor,ptr.ca lideri sa-si pastreze functiile.In unitatea unde activez de peste 20 ani lideri au o totala lipsa de transparenta atat legislativa cat si decizionala.Discutiile la care participa cu Administratia penit.nu suntde nasul ,,plebeilor,, ramanand laq ei fisete

Anonim spunea...

Singurele jigniri e care ai dreptul sa le aduci sunt cele pe care le accepta toti cei de pe blog. Cea pe care ne-ai exemplificat-o e una dintre ele.

Anonim spunea...

Tocmai famiglia musat sa dea drepturi atat femeilor cat si negrilor si sunt sigur ca si homosexualilor sa se exprime...!?

Anonim spunea...

Doamna Puscas a fost inspirata si a ordonat sa se trimita un comunicat cu si despre deschiderea anului scolar la Targsor. Stie cum stau lucrurile si stie sa-si vanda marfa. Sa faca la fel si celelalte unitati, despre care, sunt sigur, se va scrie, oricum, luni si/sau marti.
In alta ordine de idei, mi-e greu sa cred ca cei din sursa externa sunt numai baieti buni(sau fete bune). Avem atatea exemple de civili ajunsi in sistem care nu au confirmat incat ma tem ca de asta s-a si revenit la pregatirea in scolile militare(ma rog, cum s-or mai numi ele acuma, ca sunt unii care fac alergie la auzul acestor institutii). Exista tot felul de ciudati si de ratati care au gasit in sistemul nostru un refugiu(loc de munca sigur, salariu bun etc). Mie imi vine greu sa cred ca o persoana care se gandeste sa vina in sistemul penitenciar dupa varsta de 30 de ani are vocatie pentru munca cu detinutii(scuzati cacofonia). Mai curand cred ca nu a reusit in alte locuri si a ales puscaria ca pe o solutie de compromis.
De asta am eu, personal, mai multa consideratie pentru cei care au ales de tineri sa faca o scoala gen Academie sau Tg. Ocna ... Asta nu inseamna ca printre cei care au absolvit asemenea scoli nu sunt si uscaturi. Cat despre cei 10.000 de euroi care se dadeau la angajare, sunt de acord cu cel ce era aproape sigur de asta. Se intampla sa cunosc prea bine acest sistem ca sa nu fiu de acord cu faptul ca s-au facut o gramada de mizerii. Nu intru in detalii. Sa ne intelegem: ca esti "academician", ca esti fost MAN-ist, ca esti venit din civilie,ca esti barbat sau femeie ar trebui sa te recomande profesionalismul, integritatea, omenia, onoarea etc. Simplu, nu-i asa? Putin imi pasa ce scoala ai terminat si de unde vii, pana la urma, daca esti un tip/tipa de treaba, cu calitatile enumerate mai sus, este in regula. Am prieteni foarte buni din toate categoriile - ca sa le zic asa - , pentru care as baga mana in foc, si cunosc, deasemenea, jigodii ordinare(scuzati) tot din fiecare categorie. Zona din care venim nu ne deosebeste cu nimic, ne deosebesc calitatea umana si faptele. Parerea mea. Hai Dinamo.

Anonim spunea...

mihai, la Galati avea aceleasi manifestari jalnice, de o prostie fenomenala ? Din ce spune, era cea mai capabila si chiar a schimbat fata acelei unitati cu ideile sale inovatoare. Deocamdata a dovedit asta, dar numai in rau...

Anonim spunea...

Veninule, dupa promovarea sexului oral, pupaturilor in fund, disciminarilor sexuale, ai adus ceva nou: discriminarea pe criterii de varsta. Ai dreptate: esti de mult timp in sistem, de prea muuult timp. Iesi la pensie, Ninosule.

Anonim spunea...

Veninule, tu ai dreptate. Esti de-al meu, frate. Scolile militare sunt adevarate izvoare de profesionalism. Cunosc pe cineva care are doctoratul in studii militare. Mare om, mare caracter.

Anonim spunea...

miltarule, bai nene, uite, vad ca ai o treaba cu militaria asta si nu pierzi nici o ocazie sa lauzi breasla. Sunt de acord cu tine, intr-o buna masura, dar te rog sa ma crezi ca o sa atragi antipatia publicului pentru toti militaurii tai din sistem. Nu cred ca le faci un bine. Doar daca, asa cum ma gandeam zilele trecute, chiar asta ti-ai propus. Hai, ca esti pe calea cea buna. Oricum, daca ar fi sa plec la un razboi adevarat, as opta pentru tine in dauna de-alde anmut, veninu` de puscarie sau mihai. Oi fi tu mai putin cizelat dar le spui direct, esti sincer, asadar. Pe cand "subtilii" aia trei , in opinia mea, sunt departe de notiunea de integritate despre care vorbea vladimir. Hai Dinamo!(am zis deja? nu-i nimic.

Anonim spunea...

Intr-un comentariu anterior spuneam ca tin cel mai mult pe lumea asta la linistea somnului meu,aceasta liniste o obtin doar daca dau dovada de integritate."Sa aplanam conflicte fara sa mintim?"sincer eu nu cred ca mintind se pot aplana cu adevarat conflictele ,se amina doar explozia lor si de cele mai multe ori o catalizeaza ,o ajuta sa fie mai mare si cu consecinte mai grave,minciuna;o dezamorsare reala a conflictelor se obtine numai cu sinceritate,in opinia mea si cu diplomatie dar diplomatie nu inseamna minciuna."Sa ne platim ratele fara a insela"sincer am destule rate si am avut de cind ma stiu dar m-am straduit toata viata sa nu insel pe nimeni.Veninule nu este corect sa generalizezi,eu pina la 30 de ani am schimbat 3 profesii si 5 locuri de munca intr-o continua cautare a ceea ce este mai bun pentru mine si intr-un continuu efort de a evolua spiritual,intelectual si profesional.Momentan oamenii integrii,sinceri nu sunt prea apreciati in sitem,nu sunt promovati si atunci cind ajung sefi sunt priviti ca un fel de nebuni.

Anonim spunea...

cine e madam puscas,pa cine are in spate???intr-o luna ajunsa director,diector zonal, ceva e sigur E tare pila ,tare de tot.

Anonim spunea...

catre 16.02

Te prefaci ca nu stii. Toata lumea stie, dar vorbeste numai pe la colturi.

Anonim spunea...

"daca spun ca madam Dediu e paranoica inseamna ca jignesc? Toate manifestarile ei tradeaza clar acest lucru."

Nu o cunosc pe aceasta doamna, dar pot spune ca da, o jignesti. Si nu e onest cum procedezi: scrii asta aici, pe blog, folosindu-i numele in timp ce tu "semnezi" anonim.

Anonim spunea...

Nu sunt eu, suntem multi si cum ai vrea sa semnam anonimii? Iar daca nu o cunosti pe acesta doamna intreaba pe altii si dupa aceea te rog sa vorbesti.Suntem de treaba cu jignirile la cat jignestea ea.

Anonim spunea...

anonim 22.16 astea nu sunt cuvinte de folosit pe blog.
HUGIN TI-A SCAPAT O VULGARITATE...

Anonim spunea...

Nu e o vulgaritate. E un cuvant direct care face parte din vocabularul limbii romane. Ai dreptate, anonimule, am sa-l folosesc. Nu stiu de ce va dati atata pe dupa copac. Asta-i realitatea. E o mare curvasaraie in sistemul penitenciar. De ce s-au angajat femeile astea aici? Acum pe bune.

Huginn spunea...

pentru anonim 13.09.2008 22:39:00

Am eliminat comentariul care conţinea vulgaritatea.

Anonim spunea...

pentru a ne cistiga traiul ca si tine,cinstit,si mai ales si pentru faptul ca aveti nevoie de noi pe sectii si oriunde altundeva.E usor sa arunci cu noroi si sa generalizezi.Ai 5 degete la o mina si nu sunt toate la fel.Asa vorbesti si acasa? De ce huginn accepti asa ceva,de ce postezi atitea jigniri si de ce nu spui clar ca este un sait numai pentru barbati,chiar tu spuneai ca nu faci discriminari ,dar totusi noi putem fi jignite.Si lucrez in tara sa stii dle militar.

Anonim spunea...

se spune "site" nu "sait" doamna,ca nu vine de la "sat". Oricum e "blog".

Fox spunea...

pentru mihai..

Ai dreptate, insa... numai partial.
Nu sunt alesi la intamplare membrii comisiilor, ci se trimit "oameni de baza". Adica oameni care au functii in unitati, directori adjuncti, sefi de servicii, etc. Nu ar fimic rau in asta, dar daca ne aducem aminte cum au venit acele persoane in sistem si cine sunt ele... nu mai putem vorbi de profesionalism.

Asupra modului de gandire... ce sa-ti mai spun! Uita-te la misogismul din sangele lui "militar" si de aici poti trage o concluzie! Stau si ma intreb: oare cum a trecut un asemenea de testarea psihologica? Apoi imi aduc aminte ca si acolo au fost angajati oameni cu pile, de aceea este cum este rezultatul pe care il vedem.
Lantul slabiciunilor.
De ce oare nu-i coopteaza in comisiile de concurs pe agentii cu vechime, care mai sunt, ca nu-s de aruncat (sa se orienteze dupa vechime, calitati morale, locuri de munca desfasurate si rezultatele obtinute, apreciere pentru profesionalism din partea colegilor)?

Anonim spunea...

Pentru militar

Dupa logica ta, faptul ca in penitenciarele romanesti sunt mai multi detinuti decat detinute, ne-ar putea conduce la concluzia ca orice barbat e un infractor nedescoperit inca. Tot asa cum, dupa exemplul negativ dat de psihologul de la Rahova, toate angajatele din penitenciare ar trebui suspectate de relatii amoroase cu ppl iar psihologii de trafic de stupefiante. La intrebarea ta “De ce s-au angajat femeile astea aici?” la care ai si adaugat un “Acum pe bune”, ar fi indicat sa-ti raspunda amicul tau. Prietenii stiu de ce. E foarte probabil ca, daca va fi intrebat vreodata, la vreun examen, va vorbi foarte frumos despre rolul si importanta muncii lucratorului de penitenciar, barbat sau femeie. Din pacate, nicio proba de concurs nu va putea sa evidentieze caracterul asa cum o face acest blog, unde anonimatul scade cenzura unora si, folosind diverse nick-uri, dar acelasi stil, spun ceea ce cred si sunt, de fapt.

Anonim spunea...

Trebuie sa recunoastem ca suntem oameni toti cei care lucram in acest sistem si avem in mod sigur si defecte. Daca un caz izolat trezeste insa asemenea reactii inseamna ca unii masculi din sistem au probleme hormonale mai mari decat ale domnisoarei respective. Solutie : angajarea unor MILITARI eunuci.

Anonim spunea...

De acord, cu tine pana la solutie. :-) Daca propunerile noastre nu sunt realiste, nu se schimba nimic.

Fox spunea...

pentru anonimul de la 12:30:00

Nu aveti ce sa-i faceti oameni buni lui "militar" (care se dovedeste prin exprimare si modul de gandire, a fi directorul de la Codlea, Dumitrache Marian.
A venit de la M.Ap.N., un sistem care nu tine la san lichele ca el (altfel ramanea acolo), si nu accepta ca mai sunt si persoane mult mai inteligente decat el, iar daca acea persoana mai este de sex feminin, deja este o tragedie.

Anonim spunea...

Fox, nu ai constiinta si onoare. Daca ai avea, i-ai spune verde in fata domnului Dumitrache ce ai avea de spus, nu ai improsca asa cu noroi de dupa colt.

Anonim spunea...

si eu m-am bucurat in2004 cu ocazia demilitarizarii,dar ea,saraca militarie ,nu era de vina cu nimic.erau de vina cei ce sufereau ca nu ia dus mintea sa faca in acele vremuri academia,si s-au vazut aruncati peste gard la interne profil penit.si ptr ca niste mojici sufereau,s-au gandit tampitii sa ne faca si pe noi sa suferim sub o alta forma.NU ARE NICI O VINA HAINA MILITARA,DIN CAUZA REGIMULUI APLICAT PANA IN 2004 DE NISTE ACCIDENTE GENETICE.poate si acel anonim ce posteaza militar,este un frustrat a acelor timpuri si mai doarme si acum,cu porthartul sub cap si diagonala in jurul gatului spunand o rugaciune.sau poate e militarul de la blocul alimentar si ptr acel lucru a facut 2 ani de scoala.NU-I FA DE RUSINE PE CEI CE CU MANDRIE SI CREIER POARTA ASTE HAINE.D-le militar,la fel ca si ceilalti ce posteaza,mai trivial sau mai etic pe acest blog in cinstea ta, isi pierd si timpul,fa bine si schimba-ti caracterul duplicitar pe care il ai.sigur, onoarea ti-e undeva sub bratul amputat.