Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 12 septembrie 2008

Doi prieteni în arhiva SIPA*

Era o vreme când Tiberiu Ungureanu însemna ceva. Împreună cu Marius Iosif petrecea minunate dimineţi de scenariu şi plăcută simţire în compania unei ceşti de cafea. Marius, şeful ANP, şi Tiberiu, şeful spionilor, erau cei doi prieteni din Abecedarul de pe vremuri.
.
Dacă unul văzuse două verze cât casa, celalălt inventase deja oala în care să se fiarbă sarmale din leguma cu pricina. Dacă unul auzise că s-a inventat apa caldă, celălalt îl informa sfătos că vinovatul a fost deja prins mergând pe jos... cu propriile picioare.
.
În acele vremuri Tudor Chiuariu auzise că ar exista o arhivă a fostei SIPA şi ar fi vrut s-o inspecteze. Doru Dobocan, acest spiokhtonus din justiţie, fusese înfrânt şi aruncat cu un masiv şut în dos tocmai pe treptele Ministerului Justiţiei (unde a rămas şi acum clătinându-se). Calea era liberă.
.
Aşa se face că a fost numită o comisie prezidată de acelaşi Marius Iosif, posesor de sigiliu şi chei de acces. Pretenu' lui Q-aru îşi petrecea singurel, fără martori, ore întregi în arhiva aflată, ce surpriză, după uşa cu oglinizi unde-şi duce traiul liniştit Tiberiu Ungureanu.
.
Ce a găsit nu ştiu, având în vedere că nu prea mai suntem amici, şi nu mi se mai destăinuie. Cert e că ceilalţi membri ai comisiei de 'recepţie' au cerut să fie eliberaţi de această sarcină, iar Tiberiu, băiatul cu oala, i-a ţinut de şase.
.
Puţine şanse însă să mai fie găsit ceva de folos. În 2004 mare parte din arhivă a fost topită sau 'predată' celor interesaţi, după care a tot fost periată până prin 2007 de diverse comisii de 'recepţie'.
.
Aşa se explică însă de ce nu avea timp Ungureanu de prevenit criminalitatea. Căutări prin arhive, cafele de bârfă, scenarii, spionatul sindicatelor şi al corespondenţei angajaţilor îi ocupau timpul.
***
Uite că, fără să vreau, iar l-am supărat pe nostalgicul cekist. Iar o să se activeze tinerii de numai 27 de anişori care-l divinizează în tăcere aşteptându-şi cu credinţă promovarea. Va trebui să vă obişnuiţi dle. Ungureanu... pentru că va urma.
.
Link-uri utile:

* SIPA - Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie

10 comentarii:

Anonim spunea...

Hugine, nu ti-e frica ca ti-o coace T.U.?

Anonim spunea...

Personal toata aceasta agitatie in jurul arhivei SIPA ma plictiseste,este o vinatoare de vrajitoare ca si cea a CNSAS-ului cu verdictele lor de politie politica.

Anonim spunea...

li se rupe la toti angajatii din ex-SIPA,majoritatea s-au reorientat la actuala SIPA

Huginn spunea...

Nu. Nu mi-e frica. T.U. o sa mai născoceasca o legenda despre Penifest. Cam atât e în stare să facă. :-)

Sunt de acord că agitaţia în jurul arhivei e nejustificată. Totuşi s-au întâmplat... multe lucruri care trebuie explicate.

Anonim spunea...

multi dintre iubitii nostri actuali conducatori sint santajati prin dosarele sipa
draga sipa a avut grija inainte de depunerea dosarelor sa faca copii personale si sa ajusteze imagini dupa cum au raspuns subiectii la solicitari
actuala sipa mai foloseste ce se mai gaseste ....subtire,subtire

Anonim spunea...

Anonimului de la 20:36,

Eu cred ca multi dintre actualii la virf din Justitia din Romania nu doar ca sint santajati cu dosarele SIPA, dar si mai multi sint SANTAJABILI CU FAPTE DIN TRECUTUL LOR !

Huginn spunea...

Poate fi adevărat. Rodica 'Sanda' Stănoiu e un exemplu. Ureche, fostul şef SIPA, a şantajat-o fără scrupule.

Ăsta e şi motivul scormonirii prin arhivă. Poate apare ceva care poate fi folosit.

Anonim spunea...

de ani ,SIPA avea obiectiv,coruptia,protectia ,informatia
ati auzit de corupti ?
protectii ,da senso,esti sipos si torni,esti protejat,esti avansat
doi siposi,doua declaratii si al treilea era "facut"
aruncatul cu noroi e sport national si penitenciarul nu e o exceptie
se folosesc metode infailibile :zvonul, infiltrarea....radioul ,tv,ziarele!
SIPA are reporteri,ziaristi pe statele de plata !
dilema ? sa scrie sau sa nu scrie
de bine sau de rau
porunca e la ordin! faci frumos e de bine, vai de tine daca e de rau!
peste ani, se aude adevarul.. . prea tirziu!
mocirla umana nu e in penitenciare!
e in afara si nereciclabila!
schimbarea sa vina din si de la noi ! cind vom elimina ...statele de plata nevazute ...ca numai au obiect de activitate!?

Anonim spunea...

FRICA - SENTIMENTUL MAGIC - CARE TINE IN CORZI ,PENITENCIARISTII!
FRICA SA NU FII AZVIRLIT AFARA,FRICA SA NU TI SE INTINDA CAPCANE,FRICA SA NU SUPERI SEFII ,FRICA CA NU IEI SALARIUL DE MERIT SI PRIME,FRICA CA DACA NU AI "PILE" NU TRECI EXAMENELE DE PROMOVARE .....FRICA CU MAJUSCULE SI PAMPOANE!!
DE CE SINTEM ANONIMI?
DE FRICA!

DISPARE FRICA,DEVENIM UN SISTEM NOU......PESTE O ERA GLACIARA !

Anonim spunea...

http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-09-13&id=12705

o mica parte dintre...

exista insa si altii. mult mai multi procurorei decit judecatorei...
ei se stiu, dar apar rind pe rind, cind nu mai sint utili nimanui... pina atunci, "fac frumos" si compun dosare penale dupa dictare...

chiar asa, spuneti-mi si mie, un procuror la 50 ani, care nu a facut altceva la vietzisoara lui decit procuroreala, ce face dupa ce este livrat afara din sistem - ca si colaborator (in cazul in acer est!) , fara salariul urias, privilegiile si mai uriase si penzioara enorma la apus?

devine boschetar?