Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 21 septembrie 2008

Concursuri, impostori, naivi

Prin neparticipare la concurs oferim unor impostori, incompetenti, neaveniti si parasutati in aceste posturi legimitate. E, mai mult sau mai putin, ca la votare! Nu participi, nu mai ai ce sa comentezi!
Un "naiv" demonstrează că se poate comenta constructiv. Vă redăm integral, cu mici modificări, un comentariu foarte bun.

Desi nu sunt in "ton" cu tema in discutie, as vrea sa deschid, pentru voi si colegii nostri, un subiect interesant, cel putin din punctul meu de vedere. In perioada imediat urmatoare vor avea loc concursurile pentru functiile de conducere din sistemul penitenciar.

"Sesiunea" a inceput foarte bine cu concursul pentru postul de director general si continua promitator, cu posturile de directori din ANP si unitati. Cu siguranta ca, in continuare, se va merge pana la ultima functie de conducere vacanta din sistem.

Am vazut ca deja au fost discutii pe marginea faptului ca unele persoane ar fi avantajate oarecum ca au fost imputernicite. Tot asa au fost imputermiciti si cei 18 directori interimari, asta insa nu inseamna ca tot ei vor castiga concursul.

Problema pe care as vrea sa o ridic nu este legata de cei imputerniciti, care vor participa, majoritatea, la concurs. Problema este concurenta sau mai degraba lipsa concurentei. S-ar putea, contrar asteptarilor si conjuncturii favorabile in care se gaseste sistemul penitenciar, ca oamenii sa nu se inscrie la concurs.

Lucratorii de penitenciare care ar putea fi candidati seriosi si demni de a fi luati in calcul se feresc sa concureze. De ce? Cred ca, pe de o parte, le este frica de faptul ca actualii imputerniciti sunt foarte bine proptiti si sigur isi vor aranja concursul, iar pe de alta parte, le este teama ca, daca nu vor reusi la concurs, vor suferi din cauza oprobiului colegilor care le-au spus sa nu concureze ca este in zadar, dar mai ales pentru ca vor fi hartuiti de persoanele carora le-au facut concurenta.

Din aceste puncte de vedere, cum ii putem noi convinge pe colegii nostri ca trebuie sa concureze? Sa lase la o parte ideile preconcepute, zvonistica, sa se puna pe scris si sa se pregateasca pentru ca, cu experienta pe care o au cei mai multi dintre ei, reprezinta un potential extraordinar.

Cum ii convingem noi pe colegii nostri ca a participa si reusi la acest concurs este o "obligatie"? Nu neaparat pentru ei, din punctul de vedere al evolutiei profesionale si a carierei, fata de toti cei care cred in competenta si profesionalismul lor.

Sunt datori sa se prezinte la aceste concursuri si sa dea tot ce este mai bun pentru a castiga, pentru a castiga pentru cei care asteapta ceva de la ei, de la viitorul acestui sistem care va fi greu de cladit in conditiile actuale. stimati colegi, pentru faptul ca dupa 2004, dupa demilitarizare, toate functiile vacante sunt scoase la concurs eu inca cred in sansa sistemului de a se revitaliza si dinamiza. din pacate, daca lumea nu se inscrie la concursuri nu va fi o contrabalanta la cei care ocupa mai mult sau mai putin subiectiv functiile de conducere scoase acum la concurs.

Prin neparticipare la concurs oferim unor impostori, incompetenti, neaveniti si parasutati in aceste posturi legimitate. E, mai mult sau mai putin, ca la votare! Nu participi, nu mai ai ce sa comentezi! Si apoi cine va mai scrie pe acest blog sau barfi la colt de sectie ca seful lui e blatist, ca e combinator etc, nu va mai avea nicio scuza. Isi merita soarta!

E sansa noastra sa schimbam destinul administratie si sa ajutam echipa manageriala, sa schimbam ceva in aproape o treime din unitatile penitenciare din romania. E sansa noastra, a celor care am scris pe blog despre reintegrare, despre paza si resurse - umane, financiare si materiale, de a ne pune in practica curajul pe care l-am dobandit cu ajutorul acestui blog.

Cred cu adevarat ca, pentru multi dintre noi, a sosit momentul in care trebuie sa dovedim profesionalismul nostru si pregatirea noastra ajutand conducerea MJ-ului si a ANP-ului sa ne scape de incompetenta si grosolania care ne inconjoara.

Dar cum am putea face asta daca nu sa le tinem piept la un concurs serios, daca nu aratam celor care ne conduc ca sistemul penitenciar nu este o institutie pentru persoane cu dizabilitati.

Este momentul sa cerem conducerii administratiei penitenciare sa repuna in drept valorile etice, in care crede si in care credem si noi, asa cum sunt ele enunatate in statul nostru profesional: intergritate, obiectivitate, transparenta, receptivitate si responsabilitate profesionala.

Este momentul in care fiecare dintre noi trebuie sa facem un apel la cei care organizeaza aceste concursuri sa puna pe picior de egalitate toti concurentii iar mai departe trebuie sa credem ca vor castiga cei mai buni.

Eu voi tine pumnii tuturor celor care doresc sa aduca un plus de calitate si eficienta sistemului penitenciar. Voi fi foarte mandru de toti colegii pe care ii cunoasc si care vor participa la concurs indiferent daca vor lua concursul sau nu! Va multumesc si sper sa ma ajutati sa incurajam lucratorii de penitenciare bine pregatiti si competenti sa vina la concursuri. (sursa: link)

***
Deseori primim pe adresa de mail a blogului documente care sunt interesante, dar care nu sunt folosite întotdeauna pentru un articol. Pe cele care ar putea fi interesante o să încerc să le încarc pe scribd.com. Le puteţi accesa acolo.
  • 4 ani - (...) Am spus ,,4 ani de dominaţie ministerială” şi nu cred că am greşit, având în vedere faptul că în fruntea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au tronat fel de fel de magistraţi, unul mai interesat decât celălalt pentru a găsi calea cea mai sigură şi uşoară spre căpătuire, iar superiorii acestora , în speţă miniştrii Justiţiei, îşi aduceau aminte că aceste penitenciare se aflau în subordinea lor doar atunci când unele evenimente tulbura liniştea cotidiană. (...) - Link document: 4 Ani
  • Mersuri şi demersuri - (...) Ar trebui sa discutam de lipsa de professionalism si atunci cea mai grea ecuatie ar fi rezolvata fara sa facem apel la diferite artificii care ar ingreuna, in fond, solutionarea problemei! Lipsa de professionalism da nastere, genereaza conflictul la toate nivelele ierarhice cat si conflictului dintre institutie si beneficiarii serviciilor prestate de institutie. (...) - Link document: Penitenciarul Bacau

28 comentarii:

Anonim spunea...

La un examen de intrare in ANP s-au prezentat 3 concurenti, 2 dintre ei fiind pilele cuiva mare din ANP.Intra primul concurent pila domnului colonel x.
Examinatorul:
-Dupa cum stiti, in anul 1907 a avut loc o mare rascoala taraneasca, la care au participat peste 40.000 de tarani.Puteti sa-mi spuneti in ce an a avut loc aceasta rascoala?
-In anul 1907.
-Perfect , sunteti admis.
Intra al doilea concurent , pila domunuli general y.
-Dupa cum stiti, in anul 1907 a avut loc o mare rascoala taraneasca, la care au participat peste 40.000 de tarani.Puteti sa-mi spuneti cati tarani au participat la aceasta rascoala ?
-Peste 40.000 .
-Perfect , sunteti admis.
Intra al treilea concurent , fara nicio pila .
-Dupa cum stiti, in anul 1907 a avut loc o mare rascoala taraneasca, la care au participat peste 40.000 de tarani.Puteti sa-mi scrieti numele si adresa fiecaruia ? Nu credeti ca are un simbure de adevar acest banc,ca potentialii concurentii renunta din start cand aud despre pilele contracandidatilor ? Poate ne scriu pe blog colegii, asteptam...

Anonim spunea...

Ar fi fost bine sa postati si documentele pe care le-ati incarcat pe un alt site. Eu le-am citit si mi se par foarte interesante. Situatia de la Bacau este destul de incordata, desi cel care a scris nu da foarte multe detalii.

Anonim spunea...

Cel care a postat comentariul de ieri are dreptate. Ar fi bine daca toti cei in stare sa ocupe astfel de functii ar merge la concurs. Concurenta ar mai speria comisiile si ar lasa mai putin loc de smecherii. Nu e garantat ca nu vor fi, dar e bine ca sa fie cati mai multi candidati pe loc. Sa aiba de unde alege. un proiect si un interviu nu e mare lucru, iar legislatia oricum ar trebui sa o stie avand in vedere ca se presupune ca au cel putin 5 - 7 ani de experienta.

Anonim spunea...

Eu am de gand sa candidez pentru unul dintre posturile scoase la concurs. Incerc sa fiu cat mai pregatit, dar recunosc ca ma tem de aranjamente. Totusi o sa incerc. Mi-a placut comentariul, exact asta gandesc si eu.

Anonim spunea...

Bafta anonimului de la 12:32:00!

Anonim spunea...

Sunteti naivi, aproape toate cele 18 posturi scoase la concurs sunt ca si ocupate de cei imputerniciti.

Anonim spunea...

Un agent care ajunge lider de sindicat si se foloseste de functia sa in sindicat pentru a accede direct la o functie de conducere este un impostor sau nu? Naiv sigur nu e. Si nici noi.

Anonim spunea...

E bine că până la urmă începem să ne mişcăm. Şi eu m-am hotărât să merg, în fond cel care se simte în stare are datoria să încerce. Altfel nu vom mai putea spune nimic. Nu este corect să ne asumăm tot timpul numai postura de dizidenţi.

Anonim spunea...

De ce judecam cu doua masuri? Daca e vorba ca sursa interna sa participe la concurs odata cu sursa externa, se vine cu argumentul nevoii de experienta, daca e vorba ca agentii sa ocupe prima data functii de executie ca ofiteri, se contraargumenteaza cu ideea egalitatii de sanse. Pana unde mergem cu ipocrizia? De ce nu recunoastem ca dorim legi care sa ne urmareasca interesele noastre pur subiective si nu dreptatea.

Anonim spunea...

Cine credeti ca va veni la PLOIESTI ? DEJA SE VORBESTE DE FOSTUL DIRECTOR .Uni se bucura , altii cred ca ar trebui sa/si faca bagajele .Din punctul meu de vedere lichelele se plang de prestatia dumnealui.Vom trai si vom vedea , daca se adevereste .

Anonim spunea...

Iarasi un articol bine scris si plin de adevaruri,felicitari si celui care v-a inspirat,este un mod de a gindi corect si logic.Anonimul din 21.09 ora16:57 acest mod de a gindi ca al tau este al lasilor,personal prefer un naiv unui las,cind am concurat eu pentru postul de la penitenciar am fost 5 concurenti pentru 1 post:1 concurent l-a inscris loctiitorul pt. paza si regim,al 2-lea era copilul unui cadru,al 3-lea era inscris de 1 colonel[eu eram,colonelul era consatean si de la el am aflat adresa penitenciarului,la vremea respectiva nici nu stiam ca avem in oras penitenciar pina nu am avut 1 detinut internat la dializa unde lucram]daca gindeam ca si unii din cei care posteaza nici nu ma mai prezentam la concurs,eu mi-am jucat sansa si a fost sa fie a mea .

Anonim spunea...

Replica pentru cel care a scris –Mersuri si demersuri-
Ar trebui in primul rand sa inveti sa scrii romaneste,sa mai faci niste studii (ceva mai multe decat au cei pe care iti permiti sa-i defaimezi cu atata usurinta) si abia dupa aceea sa-ti permiti sa critici (si nu sa improsti cu noroi).Dar probabil esti un ‘geniu’ nedescoperit ,fan ‘Dobos’, care nu stie altceva decat ce l-a invatat ‘tatucul’- sa lingusesca, sa stea degeaba,sa barfeasca ,sa umileasca si sa calomnieze.Pe deasupra mai esti si un mare las pentru ca nu ai curajul sa semnezi materialul pe care l-ai trimis.Si eu sunt tot de la Bacau asa ca ceea ce scrii nu are nici o legatura cu realitatea.Cei pe care ii defaimezi (toti cei care au functii de conducere de la Bacau ,un director general adjunct si un secretar de stat ) ,se chinuie sa aduca un penitenciar care a fost distrus timp de multi ani de diferite lichele din categoria celor din care faci parte , pe linia de plutire. Pacat ca atunci cand a plecat tatucul Dobos nu a luat cu el si cele cateva ‘genii’ si ni le-a lasat pe cap.Daca esti asa de capabil, nu te opreste nimeni sa participi la concursul de director si o sa te vad atunci cum te descurci. De ce nu vrei sa intelegi ca Dobos nu se mai intoarce?Ar fi cazul sa pui mana la treaba,iar daca ai chef sa comentezi ,spune macar care este realitatea si termina cu prostiile.Ai noroc ca deocamdata nu se stie cine esti ,dar nu te bucura prea mult ca nu se stie.S-ar putea sa te trezesti cu multe procese de calomnie si defaimare ca sa te saturi sa vorbesti fara sa folosesti ceea ce ai pe umeri ( in cazul in care il mai ai).

Anonim spunea...

Pt directorii de departamente (directii_)ANP obligatorii mi se par 2 chestii care ar trebui sa fie eliminatorii avand in vedere pozitia acestora si renumeratia de dare vor avea parte
- limba romana scris si vorbit
- o limba straina de circulatie europeana nivel bine scris si vorbit

Anonim spunea...

buna seara,

scriu din postura de anonim si pentru toti aninimii din sistemul penitenciar am un scurt comentariu: problema cu care ne confruntam acum este una foarte grava! o mare parte dintre angajatii sistemului nu mai au incredere in mijloacele si instrumentele cu care lucreaza acest sistem!
din pacate aceasta situatie este oarecum similara si in alte sisteme, de ex la politie.
va dau un exemplu: am un coleg care merge la concurs pentru o functie mica de conducere pentru a patra oara. este dezamagit de modul in care se desfasoara aceste concursuri, dar speranta nu si-a pierdut-o. este un lucru mare pentru ca are convingerea ca odata si odata tot va prinde un presedinte de comisie care sa-si doreasca pentru acel post pe cineva competent si pregatit, si atunci va fi sansa lui de care va profita. poate pentru majoritatea dintre voi, cei care cititi acest blog, exemplu nu este unul fericit, dar scoate in evidenta perseverenta si increderea cu care ar tre sa ne inarmam cand dorim sa participam la un concurs. sansele nu sunt doar ale noastre. cred ca am facut referire la incredere intentionat si asta pentru ca noua, celor care comentam, asta ne lipseste: increderea in fortele noastre proprii! cand am dat la academia de politie, la arma penitenciare, toata lumea spunea, te duci de pomana, se intra numai cu pile, cu relatii samd. gresit! am intrat si in clasa am fost numai fii de simpli oameni, fie ei de la tara sau de la oras. daca credeam povestile unora probabil acum manam gastele pe dealul din apopierea orasului. faptul ca se merge pe pile, pe relatii, pe bani este scuza ce-a mai la indemana celor slab pregatiti si neincrezatori. cat de simplu este sa dai vina pe ceva extern, strain vointei si puterii tale! cand de fapt, cea mai mare problema a ta, esti chiar tu.nepregatit, necitit si fara vointa.
va indemn colegial sa lasam povestile si bancurile la o parte si sa ne luam ce ni se cuvine, dar nu oricum, ci pregatiti si increzatori fiind in noi!
o seara placuta tuturor!

Anonim spunea...

Bun comentariul, constructiv.
Eu le spun candidaţilor care merg la academie, sau la concursurile de încadrare şi sunt mai sceptici în privinţa corectitudinii, că, chiar dacă poate se mai şi aranjează câte un loc, pe cel mai bun nu poate să îl dea nimeni de-o parte.
Eu cred că dacă pleci la luptă cu psihic de învingător, atunci victoria este mai aproape de tine.
Aşa că găndiţi-vă bine fraţilor şi "la concurs".

Anonim spunea...

Ar fi nemaipomenit sa se impuna unele conditii la participarea pe functii de conducere, ori executie, nu sa participe INGINERUL, ECONOMISTUL, ARHITECTUL, etc...pentru postul de PAZA, SECRETARIAT,ori alte posturi EXISTENTE IN SISTEMUL NOSTRU si ocupate de acestia IN PREZENT ! De aceea sunt economisti sa profeseze in domeniul lor, de aceea sunt ingineri sa-si vada de treaba lor, ori agronomi pe posturi de contabili....ASA NU VOM AJUGE NICODATA LA PERFORMANTA, mereu sa-i invatam ce au de facut cand sunt pusi in astfel de locuri..DA, DAR SUT PUII CUIVA SI TREBUIE SA AIBA LOCURI CALDUTE, ca lucreaza altii pentru ei, nu mai conteaza !!

Anonim spunea...

da sunt de acord ca economistii sa-si vada de financiar ,inginerii de logistica si cei cu dreptul de paza, nu ca ceia ce se inimpla acum

Anonim spunea...

sunt multe penitenciare unde nu s-au scos toate posturile la concurs ,stie cineva de ce ?

Anonim spunea...

valoarea da pe de laturi si se murdaresc toti de ia si or sa creada ca sunt valorosi si atunci sa vezi progres

Anonim spunea...

colegii ? sunt curios cati dintre LIDERII DE SINDICAT vor , reusi sa ajunga OFITERI . VA ROG SA SCRIETI CARE CUNOSC ACEASTA SITUATIE , SI TRAGETI CONCLUZII : NU vorbesc de cei care au reusit cu angajarea sotiilor sau mutarea pe alte functii .SCRIETI VA ROG .

Anonim spunea...

Stai linistit ca dintre ei sunt care au functii mari de conducere, vezi la Iasi.

Anonim spunea...

Au fost avansari frauduloase in sistem ce spuneti de o doamna de la VASLUI(2006) care a fost facuta comisar(economist) la 35 ani ,iar alta doamna tot de la VS. la 40 a fost facuta subinspector prin redistribuire la Cotlea ,ce au de spus cei de la resurse de la A.N.P. ,sustinerea a fost fara precedent, cel care le-a sustinut la nivel local tot asa cind afost avansat a fost sustinut , cind a mai crescut i-a dat in cap celui care la promovat iar acum risca sa o primeasca si el ca prea pute a alcol .

Anonim spunea...

Ce rai sinteti, doamna aceea de 35 de ani de la vaslui a avut merite deosebite ca a luat la examenul de expert contabil nota unu pe linie sau cam asa ceva. nu oricine poate reusi treaba asta mai ales daca te duci de buna voie la concurs si nu poti aranja examenele. deci trebuia facuta comisar, domle, invidiosi mai sinteti

Anonim spunea...

nu spune nimeni nimic de liderul de sindicat si amanta lui, tot din penitenciarul Bacau? tipa care a plecat de la Giurgiu din anumite motive care tin tot de masculi... Stie vreun coleg de la Bacau ceva? Si cum si cu cine "tine" acel lider de sindicat? Si...daca nu cumva lucreaza cu acelasi program sau pe aceeasi tura cu amanta? sau ceva favorizari? ...ca li s-a dus buhul in toata tara, si vrem amanunte, sa avem ce discuta la o cafea...Multumim!

Anonim spunea...

Umbla zvonul ca pe la concursurile actuale s-ar trage sfori din partea asa-zisilor "observatori", care nu se limiteaza la a observa evenualele nereguli ci le produc ei insisi, bagandu-si nasurile ridicate mai adanc decat trebuie.Sic!

Anonim spunea...

E trist si adevarat cam tot ce spun cei ce indraznesc sa-si verse oful. Chiar si la umbra unei vaive si, poate justificate lasitati
Dar asta este adevarul. Nu am scapat si nu vom scapa niciodata de mafioti, securistii si mancatori de laturi cu pretentii de turnatori.
La Bacau e veche povestea infractorilor in uniforme, inruditi si incrucisati intre ei
Chiar nu conteaza daca ,,simbioza" e intre mic si mare. Important este sa dispui de ,,lovele" si sa le ghiftuiesti burtile nespalate prin carciumele jegarite din oras
Sau, cei cu dare de mana, traficanti de rable sparte si clienti ai DNA-ului pentru aranjamentele cu permise de conducere, isi permit chiar sa inchirieze localuri unde, la adpostul noptii facfavoruri sefilor oferindu-le adevarate orgii cu prostituate de pe soseaua de centura a orasului.
Cat despre fostii, actualii si cei ce se viseaza sefi....n-ai ce sa mai zici.
Acelasi SIPA care a facut tot posibilul sa-l de-a afara pe subofiterul Cernat pt ca a indraznit sa-l intrebe daca i se pare normala relatia avuta de acesta cu sora unui puscarias; ,,Melsescanii"- parca veniti de pe plantatiile de tutun cu un singur scop: sa batjocoreasca uniforma statului prin capacitatea lor intelectuala, caractere si , nu in ultimul rand, prin hidosenie.
Sau despre retardatul mintal cu pretentii de director adjunct la paza, care a omorat in bataie un soldat pe cand lucra in MApN fiind neviot sa stea ascuns ani buni dupa portile puscariei. Nu mai are rsot si nu mai incap cuvinte ....

Anonim spunea...

a dat cineva concurs pentru incadrare din sursa externa sau la tg.ocna anii anteriori nu neaparat sa-l fi luat..am cateva intrebari importante care as dori sa le aflu raspunsul..puteti da un add la id bogdan652000 multumesc frumos si sper sa ma ajute cineva

Anonim spunea...

mai baieti treaba este ca iti doresti sa participi la concursul de incadrare, te inscri,te pregatesti intens si teplesneste peste nas un iz de spaga si nepotism de te face sa renuntiinaine sa inceapa probele.
si cum se zice in povesti "dc nu s ar fi intamplat nu s ar fi povestit" sau in orice minciuna exista un sambure de adevar ,asa ca ma dezgusta modul de organizare a concursurilor, nu neaparat in anp ,sa fiu sincer, in intreaga romanie