Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 3 iulie 2008

Informatica. Copil sarman cu asa tatuci...

Interesante zile...
.
Cu ceva timp in urma am promis ca voi scrie pe o tema care, desi nu este legata de profesia mea, imi este oarecum familiara. E vorba de INFORMATICA.

Sigur, aparent nu este o tema care sa intereseze pe prea multi. Dar numai aparent... Am fost uimit sa vad cum creste numarul celor care au scris pe adresa propusa atunci: colectionarul.de.amintiri@gmail.com

Ce se ascunde in spatele problemelor IT-ului?
.
Probleme multe, plangeri multe dar si cuvinte de lauda. Ciudat este ca beneficiarii cuvintelor de bine sunt oamenii din teritoriu. Nici macar un singur expeditor nu a amintit in termeni laudativi de activitatea DETI-ANP. Mi s-a parut ciudat pentru ca eu, de aici, din teritoriu, aveam impresia ca Informatica este singurul lucru care merge bine in ANP. Sigur mai pica mailul, mai pica Internetul dar cine nu are probleme ma gandeam eu? Nici nu imi inchipuiam cat de mult ma inselam.

La o analiza mai atenta, cu sprijinul celor care au scris, am inceput sa ma lamuresc cum stau lucrurile. Potrivit proverbului "pestele de la cap se impute" si aici lucrurile stau cam asa:
Coordonarea si conducerea nemijlocita a DETI este asigurata de doi "lucratori" extrem de experimentati: STAN Petre si VASILIU Romeo. Veti vedea de ce am pus lucratori intre ghilimele...

Cine sunt cei doi?
.
Potrivit site-ului administratiei (www.anp-just.ro), Petre STAN coordoneaza inca activitatea urmatoarelor directii si servicii:
1. Directia Medicala;
2. Directiei Tehnologia Informatiei si Comunicatii IT;
3. Serviciul Arhiva si Registratura Generala;
.
De ce "Directiei Tehnologia Informatiei si Comunicatii IT" si nu "Directia Tehnologia Informatiei si Comunicatii IT" numai dansul poate sti. Nu am habar cat se pricepe pe partea medicala, de arhiva sau registratura, dar pe partea IT cunostintele lui se pare ca sunt limitate la utilizarea monitorului pe post de reazem pentru dosarele in curs de masluire. Sau in curs de "lucru", cum vreti sa-i ziceti... Despre STAN s-a scris destul. E pe duca si va plati pentru ce a facut.

Dar ce facem cu Romeo VASILIU, un personaj mult mai complex. Complex si... complexat. Practic nici nu stiu de unde sa incep. Asadar voi posta informatia asa cum am primit-o: in ordine cronologica.

Si totusi cine este VASILIU? A picat oare din luna?
.
VASILIU este, de multi ani, seful serviciului Administrare si Securitate Tehnica de Calcul si Comunicatii IT. Cumnat cu unul din fostii directori DETI, nu a avut probleme sa acceada si sa se mentina in acest post.
.
Si asta nu pentru ca ar fi un profesionist desavarsit sau vreun exceptional manager. NUUUUU... Vasiliu este un "lucrator" desavarsit! Singura persoana pe care nu "a lucrat-o" este cumnatul sau dat afara, se pare, dupa ce a fost prins ca mata-n sac in timp ce incerca "sa ajute" un participant la o licitatie Phare organizata de MJ.

Incep sa ma lamuresc care este cheia succesului
.
Prieten apropiat al celor de la Prevenire, si-a facut ucenicia „sufland” in urechea conducerii, indiferent daca acestia erau IACOB, CERBU, SERBAN sau... STAN. Din birou in birou, din barfa in barfa mai iese cate ceva care poate sa-l ajute sa-si consolideze pozitia de om de incredere.

Initiativa personala se rasplateste
.
Se pare ca el este cel care, din proprie initiativa, a hotarat ca angajatii ANP trebuiesc monitorizati indeaproape. Doamne fereste, nu va ganditi la ceva rau. Ideea era sa nu greseasca cumva fata de conducerea cea inteleapta si nepartinitoare!

Numai verificandu-le corespondenta prin email, supraveghind unde si in ce scop navigau pe Internet putea sa-i tina departe de ispita. Si uite asa a reusit sa-i indeparteze (pe unii chiar din sistem) pe mai toti cei care ar fi putut sa-i puna in pericol pozitia.

Fara discriminare. Fara prejudecati.
.
In activitatea de supravegherea informatica, atentia marelui specialist a fost distribuita fara discriminare. Colegi, colege... Nu conteaza... El merge inainte. Crezul lui il impiedica sa se aplece asupra suferintelor produse. Cine i-a pus? Si daca nu apare nimic asta nu inseamna ca respectivii ar putea cumva, in viitor, sa calce pe carari gresite? Asadar, preventiv, li se mai arunca si altora in spinare lucruri pe care nu le-au facut. Ce conteaza daca nu e adevarat? Oricum ei nu vor afla nimic...

Si totusi e nevoie de o acoperire buna
.
In afara de "activitatea lucrativa" marele spion a fost remarcat si printr-o activitate profesionala de inalta calificare. Astfel, oricine din ANP poate confirma faptul ca VASILIU este cunoscut mai ales prin activitatea, desfasurata cu un deosebit entuziasm, de verificare a etichetelor si numerelor de inventar lipite pe echipamentele IT. Si ce daca asta presupune sa se tarasca pe sub birouri? Doar nu-i vor cadea galoanele din atata lucru. Mai bine sa fie vizibil decat sa se intrebe cineva pe ce isi ia el banii in calitate de sef de serviciu sau, mai nou, de directie?

Vasiliu se implica in reorganizarea activitatii IT
.
In acesta ultima calitate s-a remarcat si prin cele doua adrese pe care le-a trimis celor din subordine. Una transforma meseria de informatician in cea de gestionar, iar prin cealalta solicita, plin de grija parinteasca, sa-i fie comunicate "problemele pe linie informatica"cu precizarea ca "Nu se vor mentiona activitatile de mentenanta, asistenta tehnica, instalari si testari de produse." Ce a vrut sa spuna cred ca nici el nu stie.

Desigur, vizibilitatea in ANP si-a asigurat-o si prin explicatii savant servite celor nedumeriti de faptul ca ba nu merge reteaua, ba nu merge mailul, ba informatiile de pe site sunt eronate, ba nu se poate pentru ca... Astfel, de legenda a ramas explicatia data in momentul in care reteaua avea din nou probleme: "reteaua nu merge pentru ca sunt niste pachete care se plimba intre etajul 2 si 6". Evident, explicatia data de seful DETI nu a convins pe nimeni.

Ce e prea mult strica
.
Exemplele ar putea continua. Dar ce rost ar avea? Oricum nimeni nu se mai intreaba care este nivelul pregatirii lui profesionale. Toata lumea stie: ZERO. Profesionistul care nu a instalat si a configurat niciodata un server, profesionistul care nu a scris in viata lui un program cap-coada nu mai poate surprinde pe nimeni. Decat, poate, prin stupiditatea explicatiilor sale.

Mijlocelul lui tras ca prin inel, multe minti a mai sucit
.
Era sa uit... Mai e un lucru prin care s-a facut remarcat. Pe vremea cand "lucra" la Jilava, a devenit primul si singurul mascul feroce din sistemul administratiei penitenciare care s-a plans ca... a fost hartuit sexual de o colega... Cel putin asa spun sursele. Dar dupa surse, talia lui trasa ca prin inel, privirea de vultur necrutator si IQ-ul care a doborat toate baremurile ar putea fi o explicatie. Mult mai plauzibila decat cele pe care le serveste el…
.
Probabil raspunsul domnului VASILIU va fi cel de zi cu zi: "EU NU COMENTEZ"

18 comentarii:

Anonim spunea...

Oameni buni, era chiar culmea sa fie un profesionist acolo. Spun asta deoarece daca ar fi fost profesionist, nu ar fi dotat sistemul cu ultimele jaiuri. Cred ca nu e niciun profesionist in acest mamut mancator de bani care se cheama ANP. Toti sunt pusi acolo pe pile. Si sunt convins ca asa a fost mereu. Cand puscariile apartineau de interne, eram a 5-a roata de la caruta, acum am avansat la statutul de roata de rezerva. De ce? Pentru ca nimeni nu a tratat cu seriozitate acest sistem. Lucratorii au fost priviti mai rau ca hotii pe care-i pazeau si asta chiar din cauza sefilor care i-au denigrat mereu.

Anonim spunea...

Stiti de ce la Vasiliu i se strica reteaua si nu merge netul etc? Va spun eu: nu are frigider in birou si coolerele nu mai fata la pachetele de carne primite din teritoriu ,a curs carnea din pungii si uite asa ,zeama ajunsa la firele de la retea si inevitabilul poc s-a produs. Apropo nu-l trimiteti pe mail sa scapati de el ca si asa nu facea nimic pe bani multi?

Anonim spunea...

CUM SA-L TRIMITI PE MAIL DACA NU MERGE MAILUL?

Anonim spunea...

O chestie a uitat-o D-l Vasiliu, ca daca tot era pus sef, era bine sa se prezinte cand a fost numit! ... Dar ANP accepta cu bratele deschise caciuleala ! E greu sa accepti ca celor de la informatica din teritoriu le merge mintea... si chiar o poate verifica oricine. Unde sunt concursurile la care trebuia sa iei minim 8? De multe ori asta chiar deranjeaza! Negresa sistemului tot Informatica e ... iar daca au vrut sa primeasca importanta de Birou ( cum e proaspatul infiintat birou ACHIZITII, ca asa trebuia)... alde tipuri ca Stan si Marin n-au dorit,poate si lui Costasu ii suradea ideea de a-i primi sub aripa lui ... si Vasilica a sustinut ca "nu se impune" in sedintele de pe din dos... deci a fost nmit SEF ! Si apoi s-a fluturat drapelul cu EXTERNALIZAREA INFORMATICII, alta panarama de idee ca sa bage pumnul in gura si sula in coaste... drept rasplata pentru cate au facut cei din tara pentru sistem ! La mai mARE Stimabile!

Anonim spunea...

Vad ca incepe sa mijeasca o geana de lumina in ANP. Va avea oare si IT-ul o sansa?

Anonim spunea...

Ai dreptate. Ca sa ajungem la Info noi a trebuit sa promovam concursul cu minim nota 8.
Oare Vasiliu a dat in viata lui macar un examen? Ma gandesc la perioada ANP. Restul nu ma intereseaza.

Anonim spunea...

DECI EL E SCIRBA CARE COTROBAIE PRIN CALCULATOARE? AM FOST TARE BULVERSAT CAND MI S-A REPROSAT UN LUCRU CARE ERA NUMAI IN MINTEA MEA SI IN CALCULATOR.
ACUM STIU RASPUNSUL

Anonim spunea...

Pe noi ne-au lasat de izbeliste. Lasa ca nici Tanase nu e mult mai breaz.

In afara faptului ca a tinut de scaun cat a putut ce a facut pentru noi, cei din "teritoriu" cum ii placea sa spuna?

Se umfla in pene de dadea pe dinafara de fata cu noi dar in fata sefilor lua pozitia ghiocelului. Altfel nu se explica.

Anonim spunea...

Sunt pur si simplu scirbit. Am venit in sistem cu foarte mult entuziasm. Si am crezut ca voi rasturna muntii.
Chiar am reusit sa fac cate ceva, dar sunt complet dezarmat de atitudinea celor de la ANP. Cred ca au nevoie de noi, cei din tara, ca sa-si justifice posturile, salariile de merit si sporurile pentru merite deosebite. Care merite?
Vasiliu, dupa ce ca e mai prost ca noaptea se mai si impauneaza. Mi-a dat niste raspunsuri la telefon de am crezut ca ma voi uda de atata ras. Asta dupa ce mi-a trecut uluiala. In prima secunda am crezut ca-si bate joc de mine. Dar saracul vorbea serios.
Si acum ne mai face si de ras. In locul lui mi-as da demisia de rusine. Dar asta presupune coloana verticala. Iar el, se pare, ca nu a auzit de asta.

Anonim spunea...

In locul lui mi-as da demisia de rusine.

Eu as fi spus "demisia de onoare". Dar ai dreptate. In cazul lui nu e loc de onoare. "Demisia de rusine" suna mult mai bine.

Unknown spunea...

haida de, haita de varsatori de sange! cati dintre voi ati lucrat cu DETI ca sa le porcaiti vietile lui Vasiliu sau lui Tanase. Mai cititi si Biblia chiar daca nu v-a placut cartea prea mult. nu mai aruncati cu pietre daca voi insiva ati putea primi una, ca ma cam indoiesc ca ati fi putut fii ca si crinul intr-o administratie care a aratat ca modelul ghiocelului e mai rezistent. Papa Ioan Paul al II-lea si-a iertat propriul atentator si n-am auzit pe cineva sa spuna ca a fost vreun lache...! Nu uitati ca mania proletara este un concept care nu isi mai are ratiunea decat in motivarea unor sindicalisti ce dorm prin boscheti dar au pretentia ca asta este somnul ratiunii. care inefabil naste...

Anonim spunea...

Zaharia, tu zici ca "Papa Ioan Paul al II-lea si-a iertat propriul atentator si n-am auzit pe cineva sa spuna ca a fost vreun lache...!"
Asa este. Ai perfecta dreptate. Dar ce nu spui tu este ca Papa l-a vizitat si l-a iertat pe atentator cand acesta era in puscarie. Nu am auzit ca Papa sa fi facut vreun demers pentru eliberarea lui din puscarie. Asta inseamna ca desi l-a iertat in spiritul crestinesc al expresiei, a lasat totusi justitia sa-si faca treaba. Cu alte cuvinte l-a iertat, ca un SFANT ce este, dar ca muritor i-a recunoscut greseala si l-a lasat sa-si ispaseasca pedeapsa. E o diferenta pe care nu cred ca trebuie sa o trecem cu vederea. Decat daca nu cumva te consideri si tu vreun sfant mai mititel. Si, oricum Vasiliu nu este la puscarie ci lucreaza la puscarie. Alta diferenta.

Anonim spunea...

care esti ba ala cu iertarea? eu imi iert copilul abia dupa ce spune ce prostie a facut. sau zic 'iartal doamne canu stie ce face'. adica il iarta dumnezeu pina il iert eu. mie nu mia facut niciunul un rau. dar eu zic sa faca ce a facut domnul stan pana nu este strins de git de unu care ar trebui sal ierte.

Anonim spunea...

Am si eu o nelamurire. Cine este fostul directorul de la DETI cu care ziceti ca este cumnat Vasiliu? Ca nu cred ca e vorba de domnul Oancea.

Colectionarul de amintiri spunea...

Nu. Se pare ca e vorba de altcineva. Daca am inteles bine ocupa postul de director adjunct.

Anonim spunea...

Ce penaaaaaaaaal!
Chiar nu mai exista deontologie profesionala? Pana unde poate sa mearga servilismul? Ce urmeaza sa mai aflam maine? Ca medicul vorbeste despre bolile pacientului, ca preotul penitenciarului dezvaluie sfanta taina a spovedaniei?
Cum e posibil sa fie tolerata o astfel de atitudine? Si mai sunt unii care vorbesc de iertare.
Eu cred ca ar trebui sesizat Parchetul si Comisia de Disciplina.
Nu ma astept sa-l vad judecat pentru ca probabil va face ce a facut si Stan, "tatucul" lui. Sa se imbolnaveasca subit si sa dea bir cu fugitii. Asta e o alta hiba a a sistemului penitenciar. In loc sa-i urmarim si sa dam o lectie celor care sunt fara de lege, ne multumim sa-i indepartam din sistem. Poate se schimba lucrurile chiar cu mizerabilul asta.

Anonim spunea...

Ia uite unde se ascundea lupul moralist!
Zaharia, decat sa dai sfaturi de genul "Mai cititi si Biblia chiar daca nu v-a placut cartea prea mult" mai bine ai pune tu mana pe o gramatica.
Daca iti inchipui ca esti perfectiunea intruchipata nu pot sa-ti spun decat ca te inseli, frate!
Noi recunoastem ca nu suntem perfecti si credem cu tarie ca niciodata nu e prea tarziu sau prea rusinos sa inveti.
Daca iti schimbi convingerile poate reusesc sa-ti fac rost de un profesor ieftin care sa-ti dea niste lectii de gramatica in particular.
Cat despre cele de moralitate... Sorry... Asta se invata mai greu. Pot sa-ti recomand niste carti bune despre mania proletara, dar si despre prostia omeneasca...

Anonim spunea...

Pe Vasiliu cind il schimba?! .... Cred ca i-a venit si lui vremea!