Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 3 iulie 2008

ANP: 'Meseriasii' lui Chiuariu parasesc corabia

Soarta conducerii habarniste a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a ajuns la etapa pensionărilor de conjunctură.
.
Foşti directori adjuncti cu pile politice pierdute caută pensie anticipată
.
Marin Dumitru, următorul pe lista maziliţilor din conducerea penitenciarelor, se dă bolnav cu corazonu' (un fel de inimă pe spanioleşte - domnu' Stan) ca să scape cu o pensie babană.
.
A început cu 10 zile de internare şi probabil va avea o convalescenţă care-l va apropia de pensia pe motive medicale.
.
Era previzibil că aşa se va întâmpla. Singurul lucru incert era momentul când se va întâmpla. Şi Marin Dumitru, manageru' lu' peşte şi Petre Stan, măsluitorul aveau deja pregătite dosarele de pensie. Conform CV-urilor de pe site-ul ANP nici unul nu are însă vârsta legală de pensionare de 55 de ani.
.
Stan fuge la Ministerul Justiţiei cu ultima măsluire - propria pensionare anticipată
.
Petre Stan are 51 de ani şi se pare că încearcă să se pensioneze anticipat folosind stratagema reorganizării instituţiei. Adică Ministrul Justiţiei va 'reorganiza' tocmai postul pe care-l deţine măsluitorul cu cap roşu.
.
Astfel Stan poate ieşi la pensie şi nu va răspunde niciodată pentru prostiile făcute.
.
În jurul orei 11.45 Stan a fugit la minister cu această ultimă măsluire. Cel mai probabil ministrul justiţei va închide ochii şi-i va semna pensionarea deşi falsul este grosolan.
.
Însă Stan a fost schimbat din funcţie pentru că e incompetent nu pentru că s-a făcut vreo reorganizare. Aşa că dacă ministrul îi semnează pensionarea vom avea grijă ca Parchetul să fie sesizat despre tărăşenie.
.
Marin Dumitru, se ascunde în concedii medicale
.
Marin Dumitru fuge lăsând ANP într-o situaţie disperată. Drepturile salariale nu pot fi plătite (în unităţi se simte deja), datoriile către furnizori sunt deja de 8 milioane RON (2,3 milioane Euro), lucrările de modernizare şi investiţii sunt blocate de luni bune.
.
Credeţi că imposibilitatea de plată sau criza de lichidităţi i-au dat fiori până acum? În nici un caz. Cât a avut sprijin politic n-avea nicio greaţă. Îşi ridica voios salariul şi se plimba prin ţări străine în timp ce ANP-ul intra tot mai adânc în datorii.
.
Acum 2 săptămâni brusc îmbolnăvitul se plimba bine mersi prin Cehia, cu inima bătându-i regulat şi regulamentar. Durearea bruscă de ticăitoare i-a venit la anunţul remanierii.
***
Bogdan Costaş, posesorul zâmbetului tâmp şi al explicaţiilor dezlânate, e total pierdut. Habar n-are ce are de făcut ca director economic, iar situaţia se agravează pe zi ce trece. Manageru' Marin care-i era şef l-a părăsit aşa că este într-o situaţie destul de dificilă. Cum pensia e încă departe cel mai probabil acesta va fi dat afară sau îşi va da demisia.
.
Link-uri utile:

23 comentarii:

Anonim spunea...

Costas nu-si da demisia.Are postul asigurat la Baia Mare,doar nu degeaba a fost in directie.Il asteptam sa ne masoare gramele de piper,care se pune in mincarea cadrelor la popota.Asa zisa popota,pt ca este un loc unde iti este greata sa intrii.

Anonim spunea...

BOTA, MARA SI TIMAR voi urmati si sa te vad Banel mai zimbesti ironic si sa mai spui ca ai pile la ANP ,mare minune daca nu-l si aresteaza pe Stan al tau si apoi pe tine ca ai ajuns ofiter pe fals cu muierea la puscarie....lasa ca poate te scot militienii la curatenie....Mara cambuzier .....

Anonim spunea...

Vai.. si acum cine o sa-l mai sune pe-al nostru Nadrag ...La cine se va mai duce , pe la care usi o sa mai stea ..a da stati ca nu mai e director ... vai si cu noi cine o sa se mai mandreasca..si la cine..ce pacat ca se strica o asa echipa de mari lingai..Si cand te gandesti ca asa oameni au chipurile doctorate la baza.....CUM LE-AU OBTINUT...

Anonim spunea...

Nu uitaţi de habarnista nevastă a lui STAN, care este ÎMPUTERNICITĂ de soţul ei SEF SERVICIU INTERVENTIE PSIHO-SOCIALA la Penitenciarul JILAVA

Anonim spunea...

Este timpul să vorbim de întreg CLANUL LUI STAN...

Anonim spunea...

oameni buni,ce e cu voi de nu mai scrieti nimic,s-au ne-ati parasit,ne plac comentariile lui:quevara,chappie,s.alistar,plictisitu,edy,patrick,ghimpe de rahova,pazistul,bazuka,unde sunteti cu totii,chiar si cei multi si anonimi,nu mai cititi ? Ne bem cafeaua impreuna pe blog si acum ati fugit ? Hai baieti,mai cu foc,ma amagesc sa citesc numai citeva comentarii,chiar nu se mai intimpla nimic in tara ,din patruzeci si ceva de penitenciare,plus mai marele A.N.P.? Stiu ca e vacanta dar nu si pentru noi...va astept

Anonim spunea...

va astept la conversatie,nu dormiti,somnul e pt. cei din A.N.P. si conducerile penit.

Anonim spunea...

oameni buni,ce e cu voi de nu mai scrieti nimic,s-au ne-ati parasit,ne plac comentariile lui:quevara,chappie,s.alistar,plictisitu,edy,patrick,ghimpe de rahova,pazistul,bazuka,unde sunteti cu totii,chiar si cei multi si anonimi,nu mai cititi ? Ne bem cafeaua impreuna pe blog si acum ati fugit ? Hai baieti,mai cu foc,ma amagesc sa citesc numai citeva comentarii,chiar nu se mai intimpla nimic in tara ,din patruzeci si ceva de penitenciare,plus mai marele A.N.P.? Stiu ca e vacanta dar nu si pentru noi...va astept

Anonim spunea...

Va multumim mult domnule Predoiu,ca v-ati indurat sa va uitati in ograda ANP-ului si va rog mult de tot sa va uitati pina in fundul gradinii nu numai in fata adica ANP.Vrem sa va uitati si in tara la Baia Mare, Barcea Mare, Codlea si alte puscarii ca ne-am saturat de sefi picati la examene cu note de 2 si 3 si sunt pe posturi de directori ,loctiitori,sefi de birouri si le porneste altul calculatorul de ingramaditi ce sunt.E rusinos si de-a dreptul incredibil ca la penitenciarele tarii sa numesti pe functii de conducere oameni incompetenti cu note rusinos de mici doar pe pile si pe diferite foloase materiale.Asta a facut Stan si Marin din ANP si unitatile subordonate.Se facea colecta din tara si ei stateau bine mersi la Bucuresti pe salarii si decontari uriase si palmasii nu-si iau salariile la timp dar sa nu mai vorbim de diferentele uriase la prime. Sefii prime intre 5000-12000 ron si palmasii 1000 si nepotii 2000 si salarii de merit si alte facilitati(posturi caldute si vara racoroase pe la birouri). Face-ti curat domnule Predoiu ca ne e sila sa venim la servici sa le vedem figurile unora care ajunsi nemeritat pe functii babane au aere de doctori docenti si in cap sunt zero.

Anonim spunea...

Multe din cele care se scriu sunt vendete, din păcate. Ne-am învăţat să nu mai fim obiectivi, lovim în oricine, oricum şi oricând. Nu e bine pentru noi. Ne-am pierdut orice urmă de respect. Din toate aceste mizerii nu vor pierde numai cei care sunt bălăcăriţi, fiecare dintre noi va pierde, cel puţin în planul moral. Parcă suntem deţinuţi.

Anonim spunea...

Chiar sa fie adevarat?
Se vor da totusi premii!
Pe mine asta ma DOARE!

Anonim spunea...

geaba imprastie Limba Dulce Nadrag,
ca de voi nu ma vreti, eu va vreau

a crapat ceasu ....asteptam rasplata Ofeliei Greaca,de la voinicul ei barbat....oare stie?ce nu stie barbatu stie tot satu

porumbeii care gingureau in birou lu Stan,zile lungi la Bucuresti
plecari "in interes de servici"

piticania la comanda si porumbeii in voiaje
dulce pe banii spitalului

Anonim spunea...

vesti bune in iulie
cad sobolanii ca ciresele din pom
o singura reusita " puterea noastra sta in unitate"
multumim Ministrului Justitiei si corpului sau de control
felicitari !!!

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la ora 18.04

Daca nu va place, nu cititi. Aici nu e o sedinta de partid si nici o sedinta in care seful vorbeste si subordonatii nu mai au timp pentru ca seful devine brusc ocupat. Intelegeti odata ca acest blog reprezinta disperarea oamenilor care vor sa fie ascultati. Poate ca uneori exageram, dar e nevoie de acest blog. E culmea cum toti ipocritii vorbesc despre moralitate. De ce nu va treziti? Barcea si alte penitenciare se confrunta cu mari probleme si e clar ca se comunica intr-un mod defectuos. Invatati ceva din asta! Parca suntem detinuti? Ei bine, nu ne place ceea ce spun detinutii, dar uneori spun si ei lucruri adevarate. Dvs. parca sunteti sef de camera. Unul inflexibil care-si urmareste interesul sau si spune ca-l intereseaza interesul camerei. Hei, domnule, in penitenciare sunt oameni, muncesc oameni, sunt custodiati oameni. cand veti invata asta, veti ajunge un adevarat profesionist. Pana atunci puteti tine lectii de educatie civica pe care nici dvs. nu le credeti.

Anonim spunea...

Avem si prin Colibasi niste habarnisti, pilosi, figuranti,lingai, paranoici. Or sa cada si astia! "Seful" de la resurse, venit de la pasapoarte, ca sa ia o pensie buna, prieten si coleg de "afaceri" cu celebrul Codruţ Vlasceanu (cel cu permisele de conducere) se declara prin Pitesti "DIRECTOR" la penitenciar. Nu avem idee cum a fost numit pe funcţia asta. Ba da, stim cum! Ne-am adus aminte ca atunci cand a fost "festivitatea" de numire in fonctzia de derector a lu madam procoror Focica, s-a pupat cu unu de isi zicea secretar de stat in minister. La cateva luni de la acest banal episod, "omul" asta, pe numele lui COLCEA AUREL VASILE, fuse numit sef la resurse inumane. Ar fi interesant sa aveti in vedere si colibasu`. sunt multe de spus despre situatia deplorabila din colibasi, condus de fapt de un paranoic - dinisor marian viorel. despre el si altii -next time if you are interested!

Anonim spunea...

Va urmaresc cu interes si ma bucur sa vad ca se misca ceva in sistem. Se pare ca domnul ministru sau cativa consilieri competenti citesc articolele si comentariile de pe blog. Acest lucru este foarte important. Bineinteles ca e posibil ca noi sa exageram, sa fim subiectivi, dar eu sunt convins ca oamenii care au putere de decizie au discernamantul necesar pentru a "nu pune botul" la micile rautati pe care noi suntem tentati sa le manifestam la adresa unor colegi sau sefi de-ai nostri. La adapostul anonimatului muscam mai tare decat ar trebui, calomniem, aruncam cu noroi, dar este evident ca penifestul duce sistemul inainte si este o reactie la imobilism si la ciocoism. Eu m-am gandit ca e posibil sa ajung si eu pe penifest si nu mi-ar placea ca un om cu care lucrez sa fie nevoit sa apeleze la acest mod de a-mi transmite ceva. Am preferat si prefer sa cultiv comunicarea directa. Penifest m-a invatat sa vorbesc cu oamenii la locul meu de munca, sa fiu mai deschis la ideile si la problemele lor, sa-i incurajez sa-mi spuna in fata ce ii deranjeaza. In felul acesta sper sa nu ajung un Spaiuc, un Stan, un Nadrag, un Marin sau alt ciocoi. Pe fiecare dintre noi ne paste ciocoismul, asa ca penifestul e sperietoarea si educatorul de care AVEM NEVOIE.

Anonim spunea...

Vam mai auzit cand spuneati asta, dar eu nu cred ca sunt mizerii. E ceea ce ne doare pe noi. Ne afecteaza pe toti? Nu mai spuneti. Ce mi se intimpla? Voi avea mai multi detinuti pe sectie, ma vor injura mai mult, imi veti lua sendvisul, ma veti controla pina la piele cind intru pe sectie? Ma va mustra constinta? Stai putin... Ce ciudat! Numi pasa.

Anonim spunea...

Mi se pare mie sau mai era postat un articol si a disparut?

Anonim spunea...

Ok. A revenit articolul. Credeam ca ne-a pradat cineva.

Anonim spunea...

Cineva ne-a spus ca ne purtam de parca am fi detinuti. Daca ar fi folosit expresia uzitata si agreata intr-un mod destul de lemnos si de ipocrit, adica aceea ce persoane private de libertate, ar fi avut dreptate. Chiar asa ne simtim uneori: privati de libertate. De ce? Pentru ca am fost invatati sa tacem si sa inghitim, sa vorbim cand ni se da voie sau la comanda, sa spunem doar ceea ce ni se permite. Suntem privati de libertatea de a ne exprima, desi se mimeaza democratia. Suntem privati de libertate. Atunci cand vorbim trebuie sa ne asumam riscurile de a fi sanctionati, amenintati, marginalizati. E posibil acest lucru pentru ca si colegii nostri s-au invatat cu lantul si nu se simt in siguranta fara el. Daca cineva uita de lant colegii au tendinte contradictorii: ba se bucura, ba se infurie si se grabesc sa se delimiteze. Reactii tipice oamenilor care traiesc intr-un sistem totalitar, simptome ale indobitocirii care ne asteapta la colt.

Anonim spunea...

Universitarul, cu 3 facultati, OPRISAN, seful consiliului judetean Vrancea, isi intinde si mai mult tentaculele. Astfel, in ziarul local Monitorul de Vrancea, a bacalarit in mod las pe un lucrator de la penitenciarul Focsani. Nu inteleg cum de nimeni nu poate lua atitudine fata de acest OPRISAN. Este cazul de a indrazni sa punem la gunoi pe acesti insi.

Anonim spunea...

Universitarul, cu 3 facultati, OPRISAN, seful consiliului judetean Vrancea, isi intinde si mai mult tentaculele. Astfel, in ziarul local Monitorul de Vrancea, a bacalarit in mod las pe un lucrator de la penitenciarul Focsani. Nu inteleg cum de nimeni nu poate lua atitudine fata de acest OPRISAN. Este cazul de a indrazni sa punem la gunoi pe acesti insi.

Anonim spunea...

ma intreb, acesti "domni", oare cat stiu ei despre munca militianului de puscarie, care zi de zi da nas in nas cu hotu'sau scuze ppl ca sa nu-i jingnim pe domnii talhari ca nu se mai numesc nici macar detinuti.Cat stiu ei despre pericolele care te asteapta pe sectiile de detinere cand esti printre ei,despre dotarile practic inexistente ori rudimentare pe care le avem,asta numesc ei eficienta si aliniere la nivelul uniuni europene.Sa nu mai vorbim ca pe langa salariile modeste pe care le avem comparativ cu militienii din celelalte tari membre nici macar norma de hrana nu o mai primim la timp ,ce sa mai zici de multe alte drepturi.