Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 13 iunie 2008

Radu Ragea este 'ministrul penitenciarelor'

Administraţia Naţională a Penitenciarelor se dovedeşte a fi o problemă prea mare pentru a fi doar una dintre multele pe care le gestionează ministrul justiţiei. Acesta îşi deleagă atribuţiile referitoare la sistemul penitenciar unui consilier personal.
.
ANP trece în subordinea lui Radu Ragea
.
Radu Constantin Ragea este desemnat 'ministrul penitenciarelor' prin ordinul ministrului justiţiei 1548/C/2008.
.
Conform ordinului amintit dlui. Radu Ragea, secretar general adjunct în Ministerul Justiţiei, i se deleagă începând cu 30 mai "dreptul de semnătură pentru ordinele şi lucrările" privitoare la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
.
Dl. Ragea fusese desemnat la 19 mai în funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei. 10 zile mai târziu prim-ministrul Tăriceanu s-a răzgândit şi a desemnat în acea funcţie un consilier de la Cancelaria Primului Ministru.
.
Iniţial Radu Ragea a fost consilier al ministrului justiţiei fiind responsabil de relaţia cu ANP.
.
Am prezentat deja întâlnirile organizate de către acesta cu mai marii sistemului penitenciar şi cu sindicatele din penitenciare. La acea dată am apreciat foarte mult ideea şi intenţiile dar mai puţin finalitatea. Am criticat în principal timpul de reacţie foarte mare raportat la urgenţa şi amploarea problemelor din penitenciare.
.
Dispoziţii clare pentru conducerea ANP
.
Desemnarea lui Radu Ragea este importantă pentru că Şpaiuc, Marin şi Stan (directorii cei mari din ANP) şi-au dovedit deja incompetenţa şi lipsa de implicare. Este nevoie de cineva care să-i pună la treabă.
.
Vom trăi şi vom vedea dacă Radu Ragea este această persoană. Sunt motive să cred că da deşi istoria recentă a arătat că un CV bun şi tinereţea nu sunt garanţia unei bune alegeri a celor care gestionează soarta penitenciarelor (la Marius Iosif mă refer domnu' Stan).
.
Dacă nu îşi va face un obicei din manifestarea surprinderii 'anti-inflamatoare' (precum în comunicatul de presă de ieri) şi va trata cu realism situaţia ANP există toate şansele să vedem şi ceva rezultate până în toamna acestui an când sunt programate alegerile şi se va forma un nou guvern, cu toate consecinţele de rigoare.
.
Link-uri utile:

PS Astăzi o să discut şi despre proiectul secret al Ministerului Justiţiei. MJ încearcă să promoveze o Ordonanţă de Urgenţă care să îi scape de tirania sentinţelor executorii (sic!). Comunicatul din 09.12.2009 se pare că încerca doar să testeze/pregătească terenul.

39 comentarii:

Anonim spunea...

Să dea Dumnezeu să vedem cum se face dreptate. Să se spargă ,,nucile lui IOSIF "...
Vom vedea dacă vom merge mai departe...

Anonim spunea...

POATE DA DUMNEZEU SA VINA SI PE LA BARCEA MARE SA-I MAI MUTE PE COMUNISTII DE LA CONDUCERE CA NE-AM SATURAT DE FIGURILE LOR COMUNISTE.TOTI SEFII CEI MARI SUNT DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU SI SUNT 18 ANI DE LA REVOLUTIE CIND TREBUIA SI ERA NORMAL ,SA NU MAI POATA DETINE O FUNCTIE DE CONDUCERE UNUL CARE A FOST SEF SI PE VREMEA LUI LAE.SCAPATI-VA DE LICHELELE COMUNISTE SI DE CEI CU PRACTICI SIMILARE DIN TOT SISTEMUL SI ADUCETI OAMENI COMPETENTI, PRIN EXAMEN NU CU PILE SI FACETI CEVA SA NU MAI ISI ANGAJEZE NEAMURILE SI NEPOTII CA AU TRANSFORMAT PUSCARIA STATULUI IN ASOCIATIE FAMILIALA SAU MULTIFAMILIALA A CELOR CARE NE CONDUC.

Anonim spunea...

A plecat un orbete si vine altul. Credeti ca asta o sa faca ceva? Daca ar dori sa faca s-ar fi vazut imediat, ar fi luat masuri urgente pentru ca are si motive si are si cu cine. NU VA FACE NIMIC.

Anonim spunea...

Va fi destul de greu pentru ca au format deja o casta si au grija unii de altii , plus c a mai au si sustinere unde trebuie, la nivel inalt! Exista in sistem fosti securisti care vor iesi cu pensii de functionari publici cu statut special , ca de, , si pe vremea comunista au fost militari, si acum mai au si functii. Pe astia chiar nu-i vede nimeni? Stiam ca la A.N.P. exista birou cadre , nu-i verifica cand ii numeste in functii , sau doar fostii sunt competenti?

Huginn spunea...

Nu prea îi verifică nimeni profesional. Singurul criteriu e cel politic. După cum aţi văzut competenţa politică nu e tot una cu cea profesională.

Rămâne de văzut. Noi stăm cu ochii per ei.

Anonim spunea...

Felicitari pentru ceea ce faceti si in primul rand pentru obiectivitate , dar altii ar trebui sa stea cu ochii pe ei si sa-i vada , dar din pacate , unii au orbul gainii ,timpul trece , leafa inca merge.

Anonim spunea...

Si la un penitenciar in sudul tarii , o doamna , fosta ofiter de securitate , dupa revolutie angajata personal civil , si apoi facuta fps , promovata sef serviciu , detasata director adjunct la un alt penitenciar , cum nu stiu cei de la a.n.p. ca fostii securisti nu trebuie promovati in fct. de condudere?
Oare nu exista o astfel de lege sau unii considera ca ea a fost o securista capabila?

Anonim spunea...

cumva este acel RADU care ii facea incompetenti pe cei care au lucrat la REGULAMENTUL DE PAZA , si ca acesta este prea stufos ? pai dumnealui a fost intr/un penitenciar ? sa vada cat de " stufoasa " este aceasta munca ?

Anonim spunea...

Si la un penitenciar din nord-estul tarii s-au infiintat abonamente pentru ppl la invoiri. Cum ar reactiona un personaj venit in control daca un copil de mahar local impreuna cu camarila lui pleaca lunar in invoire de citeva zile lunar ..... chiar nu vede nimeni s-au nu trebuie vazut??

Anonim spunea...

Stai linistic ca eu am vazut altele mai mari in sistem: Diplome de studii universitare false!!!!
Dai un banut din leafa de functionar special, ciupesti secretara putin de fund si gata! Ca nu verifica nici naiba in ce perioada au fost facute studiile.
Le dai o hartie si gata, ies ofiteri la cutie.
Si au avut tupeu de s-au prezentat asa la examenele alea multe din iarna trecuta. Noroc ca n-au luat examenul.
Nu-i verifica nici dracul.
Chiar ca suntem la gunoi cu totii.

Huginn spunea...

Ar fi bine dacă aţi reveni cu amănunte pe adresa de mail a blogului dacă aveţi ştiinţă de cazuri în care legea este abuzată.

Referiri geografice şi situaţionale aproximative nu prea ajută.

Nu ştiu nimic despre opinia exprimată de noul semnatar al ordinelor şi lucrărilor ANP. Dacă a spus asta despre Regulamentul de pază evident că a vorbit ca să se afle în treabă.

Anonim spunea...

examene se dau dar comisiile sunt mereu aceleasi si reusesc tot cei care ce au "proptele"in defavoarea celor cu potential

Anonim spunea...

HAI ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

HAI ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Stiti cumva cum trebuie sa procedezi ca sa te inscrii in audienta la domnul Ragea? Am incercat telefonic la M.J.dar dupa indelungi eforturi m-am lasat pagubas. Poate ma puteti ajuta .

Huginn spunea...

Cred ca va trebui să insistaţi. Radu Ragea e destul de ocupat dar ştiu că are totuşi o zi de audienţă.

Au mai fost colegi la el si toţi au fost bine primiţi si ascultaţi cu atenţie. Aşa că vă recomand să mai incercaţi.

Anonim spunea...

Stimate Domn,
Eu as mai insista , ca de felul meu sunt perseverent, reusind sa primesc mesaj si de la Casa Alba , dar acum nu stiu un numar de telefon ,in afara de centrala M.J , sau o adresa de
e-mail, ca unde sun ma poarta de la un interior la altul , ca de , suntem
in Romania!

Anonim spunea...

Cumva doamna respective este de la un penitenciar din S-E tarii si se numeste mosneag? BRAILA
A fost facut , pe vremea altei securiste care a lucrat in a.n.p.
numita Balan , si sustinuta si de fam. Stan.
Mai mult , si sotul , fost securist a lucrat la acelasi penitenciar si a iesit cu pensie de f.p.s., fericit ca a reusit sa prosteasca inca odata neamul romanesc!

Anonim spunea...

Nu stiu ce a fost doamna Balan, da' cat a lucrat la ANP s-a colaborat foarte bine cu ea, era deschisa, comunicativa, nu scortoasa si ipocrita ca altii.

Anonim spunea...

Cineva făcea afirmaţii despre doamna Moşneag de la P. Brăila cum că ar fi securistă. Nu ştiu şi nici nu mă interesează ce a fost înainte de "89, însă ştiu că este foarte competentă în munca de educaţie din penitenciar, lucru dealtfel vizibil atât la PMT Tichileşti unde a fost detaşată un an, cât şi la P. Brăila unde îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi.Am avea nevoie de astfel de specialişti şi în alte penitenciare.

Anonim spunea...

Probabil , ca nici dvs. care sustineti ca domna Mosneag este competenta nu prea aveti ce sa cautati in sistem! De ce daca este asa de competenta si-a facut facultate pe bani , dupa revolutie , si prin alti securisti din sistem a devenit ceea ce este?
De ce a facut facultate dupa 40 de ani, si nu a dat concurs la stat pe vremea lui Ceausescu?
Pentru ca era mai usor sa te faci securist , daca nu puteai obtine admiterea la facultate .
De ce nu a fost competenta atunci , sa dea admiterea la Drept cand nu se intra cu taxa ?
Securistii nu si-au schimbat mentaliatea au demonstat-o toti cei care acum fac politica !
Si cine zice ca a facut ceva bun , vizibil la Tichilesti?
Ferice de cei ce au scapat de ea! Mai rau de noi , ca securistii niciodata nu-si vor schimba caracterul , pentru ca ei nu au DUMNEZEU!

Anonim spunea...

Securistii sunt competenti cand au facut atata rau urmarindu-si doar proriile interese?
SECURISTII MOR SECURISTI! SA SCAPAM DE EI!
Sunt atatia tineri capabili si cu frica de Dumnezea , dar nu au loc de zgura comunistilor1

Anonim spunea...

DAR CE CAUTA LA TICHILESTI DACA A FOST SECURISTA?
TICHILESTI NU ESTE PENTRU MINORI?
SAU II INVATA LEGEA SPIONAJULUI?

Anonim spunea...

eu nu lucrez in puscarie , dar sotii mosneag au lucrat la securitate , in braila
de ce au plecat daca erau competenti?
au fost dat afara pentru binele pe care l-au facut

Anonim spunea...

Dar de ce nu va intereseaza ce a fost ininte de Revolutie?
Este normal?
Face parte din C.V.ul ei, toti avem un C.V. care ar trebui sa spuna ceva!

Anonim spunea...

Fcaea afirmatii bune acel anonim,
a ,fost , si este prin modul ei de munca si gandire doar o securista .
Deja ii s-a facut prea multa reclama
Domnilor , si va zic eu ca nu merita!

Anonim spunea...

Ca intotdeauna se gaseste cineva sa le ia partea si securistilor care dupa revolutie nu stiau cum sa se ascunda mai bine, iar astazi a crescut tupeul in ei. Au devenit peste noapte din acei ce fac educatie.

Huginn spunea...

Domnilor/doamnelor o discuţie în contradictoriu e utilă dacă aduce un plus de calitate subiectului.

E deja de notorietate că sunt securişti buni şi securişti răi. Sau mai bine zis au fost.

Nu văd ce rost are să vă certaţi pe un subiect pur subiectiv şi influenţat de percepţia fiecăruia.

Edy spunea...

Bine zis.

Edy spunea...

Vedeti ca mai este un securist de la Margineni care ma urmareste.

Anonim spunea...

Tu nu esti de la Margineni dar esti oricum din Moldova!

Anonim spunea...

Help ,
Cum ajung la domnul Ragea?

Edy spunea...

Ploiestiul e prin Moldova? Cate examene ai picat? Pe cel de logica si pe cel de geografie? Sau mai ai si alte rateuri? Si ma faci pe mine ratat.

Anonim spunea...

Stimate Edy ,
N-o sa-ti vina sa crezi dar nu am picat niciun examen , logica am , pentru ca daca erai din Ploiesti nu afirmai , iar la geografie e adevarat ca sunt varza .
Dar de cand ratat inseamna ca esti din Moldova , din partea mea acesta a fost un mare compliment!
Pacat ca n-ai stiut sa-l apeciezi!

Edy spunea...

E clar. Nu intelegi nimic. Noapte buna.

Anonim spunea...

Margineniul e langa Ploiesti, prietene anonim.

Edy spunea...

Pentru ceilalti de pe blog. Era vorba despre faptul ca el a presupus ca am ratat un post, nu despre originea mea. Daca te intereseaza, sunt moldovean de origine si sunt mandru de asta, da' e cam greu sa intelegi tu.

Anonim spunea...

De data asta se pare ca tu stai prost cu logica .
Ai confundat autorii si eu n-am scris despre nici un post ratat , ba mai mult ti-am luat apararea , fiind si simtind ca si tu esti din Moldova.
Incurci lucrurile draga Edy,
.

Anonim spunea...

bai moldovenilor, terminati-o cu cearta, ca acaparati tot blogul.