Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 4 iunie 2008

Penitenciare - fără apă şi mâncare în timpul serviciului

Pentru a preveni introducerea "obiectelor interzise" ANP interzice accesul personalului propriu cu apă şi mâncare în spaţiile de deţinere deşi soluţia normală ar fi fost întărirea "controlului fizic şi al bagajelor", efectuat cu ocazia accesului.
.
La 23.08.2007 Administraţia Naţională a Penitenciarelor transmitea penitenciarelor din subordine adresa cu nr. 231.759 iniţiată de către Direcţia Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar la ordinul lui Gheorghe Şpaiuc, pe atunci director general adjunct.
.
Cum în unităţile ANP adresele transmise de la centru sunt un izvor nesecat de brambureală, acesta a fost şi efectul produs de " dispoziţia nr. 5 din adresa 231759/23.08.2007".
.
Primul aspect criticabil în legătură cu adresa ANP este acela că "dispoziţia nr. 5" nu avea ce căuta într-o banală adresă. O decizie a directoruluii general ar fi trebuit să cuprindă această dispoziţie, şi eventual celelalte, dacă era nevoie de un asemenea act administrativ de aplicare a legii.
.
Al doilea aspect criticabil este acela că pentru o problemă simplă s-a ales, aşa cum spuneam într-un articol anterior, o soluţie viciată la capitolul bun simţ. Adică personalul care lucrează în locurile de deţinere nu mai poate deţine pe perioada serviciului apă, mâncare şi alte obiecte de strictă necesitate, deşi mai simplu şi normal era să fie întărit controlul la acces.
.
Nimic mai stupid şi mai retrograd decât această adresă. În toate penitenciarele orice persoană(inclusiv angajaţii) care intră în locul de deţinere este supusă unei serii de controale fizice şi ale bagajelor. Personalul din post control 1 sau 2 ar trebui să găsească eventualele obiecte interzise.
.
La fel de stupid este şi faptul că cineva crede că obiectele interzise sunt în gentuţele de merinde ale angajaţilor care prin natura activităţii sunt siliţi să stea 12 - 14 ore în interiorul locului de detenţie. Dacă aceşti cineva ar fi curioşi să vadă care sunt statistic căile prin care pătrund aceste obiecte interzise (telefoane, alcool, droguri samd) ar vedea că o astfel de măsură este inutilă.
.
Inutilă s-a şi dovedit a fi. Din august anul trecut numărul obiectelor interzise descoperite în detenţie a crescut constant. La fel a crescut şi stresul celor conduşi de măiaştrii de la Bucureşti.
.
Prin adresa 221.886/ANP/26.05.2008 constatând că "o parte dintre penitenciarele controlate au obiectat raportat la interzicerea accesului personalului pe spaţiul de deţinere cu apă, mâncare şi alte obiecte de strictă necesitate", ANP a "procedat" conform tiparului la a "reţine şi sublinia" tot felul de prostii.
.
Dacă am putea ignora caznele la care este supusă limba română cu prilejul aceastei adrese ANP am înţelege că, de fapt, scrisorica se referea la interzicerea imediată a accesului cu apă şi mâncare şi amenajarea în timp a unor spaţii pentru servirea mesei.
.
Acum e clar. Megieşii lui Şpaiuc, scriitori de adrese în care subliniază, resubliniază, reţin şi apreciază tot felul de chestii, nu prea au văzut penitenciare. În penitenciare, domnilor ANP-işti, există locuri în care se poate servi masa. Nu aţi inventat dumneavoastră roata.
Problema însă e alta. Oamenii nu pot fi înlocuiţi din "posturi" pentru a putea merge la masă sau în pauză aşa cum ar fi normal. Deci spaţiile dumneavoastră deja există, dar nu pot fi folosite.
.
Aşa că domnilor şefi nu vă mai daţi în spatele gardului, şi nu mai daţi dispoziţii tâmpe prin tot felul de scrisorele. Mai mergeţi prin penitenciare şi mai vedeţi care este slujba pentru care vi se umflă lunar cardul.

17 comentarii:

Anonim spunea...

Majoritatea din ANP nu au vazut cum arata o sectie de detinere, darmite sa stea cateva ore si sa li se faca sete, foame sau sa-i apuce necesitatile fiziologice.
ANP-istii cand aud de sectia de detinere li se zbarleste pielea si dau acatiste la biserica sa nu ajunga sa calce vreodata pe acolo...

Anonim spunea...

...Nimic mai stupid şi mai retrograd decât această adresă. În toate penitenciarele orice persoană(inclusiv angajaţii) care intră în locul de deţinere este supusă unei serii de controale fizice şi ale bagajelor....

As vrea sa apuc si eu ziua aceea.
Hai sa nu ne amagim, si sa nu mai aburiti lumea cu texte de genul asta.Controale la angajati :)))
Poate la 1-2 penit din cele 40 sau cate or fi...
Si sincer sa fiu am impresia ca apar numai comentariile care Va convin. Nu este corect.

Anonim spunea...

NUMAI CINE NU MUNCESTE ACOLO E GREU SA-SI DEA SEAMA,CUM SA STAI FARA APA PE 'SECTI' MAI ALES CA VIN CALDURILE MARI CHIAR SI FARA MANCARE.EU SPER CA OR CE NAS ISI ARE NASU'.

Anonim spunea...

Fericiti cei saraci cu duhul ca a lor fii-va imparatia erurilor... Mare naivi trebuie sa fie cei din conducerea A.N.P daca isi inchipuie ca va opri afluxul de obiecte interzise astfel. La orice penitenciar cred ca este o filiera bine pusa la punct care introduce astfel de obiecte in detentie. Si aceasta filiera este in mod sigur supravegheata si condusa de sefi, cei care isi iau partea leului. NU poate fi formata din palmasi, pentru ca lichelele stau cu urechea la panda si cu ochii cat cepele si imediat ar fi dati in gat.Nu ar rezista nicio zi. Cum va explicati ca telefoanele gasite la o perchezitie azi sunt gasite la alta perchezitie maine.Cei care fac afaceri cu hotii nu se tem si de aceea unii agenti sunt scuipati de hoti si injurati pentru ca pentru aceste obiecte interzise (telefoane, bani droguri etc.) platescsi astfwl isi pot pemite sa se poarte astfel cu oricine care il trege de maneca, pentru ca este acoperit de sef, sef care-i ia dreptul. Chestia asta nu se va termina niciodata, deoarece va dainui cat va dainui nepotismul si coruptia in penitenciar. CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII SI NU SI-I VA SCOATE NICIODATA.
E laudabil ce faceti pe acest blog deoarece cel mai lung drum incepe cu primul pas, dar mai este muuuult de tot pana ce se va vedea o imbunatatire. Eu in mod sigur nu am s-o mai apuc. A trebuit sa treaca 14 ani pentru ca sa se dea o lege care sa ne reglementeze raportul de munca. In prezent aceasta lege nu se respecta si nu se va respecta mult timp de-acum incolo. Dar trebuie sa speram.

Anonim spunea...

La noi se face control la bagajele de mana la iesire din unitate in post control nr. 1, indeosebi in gentile de mana ale doamnelor. Mi-e scarba de prostia celui car a luat asa decizie. Pai cum naiba cauti in geanta unei femei tocmai la iesire de la servici, nu la intare !!!! Dar ce prostia creierului vostru, faceti recensamant la cate tampoane a folosit femeia in ziua respectiva ??? Poate se schimba de trei ori pe zi de chiloti femeia si-i pune in geanta..., si mai cauta si ala in PC 1 de fata cu cei care intra la vizita.
Cauta si in borsete de mana; ce sa iei de la puscarie in 10 cm patrati, ca-ti pui un card si o batista si gata... Minti bolnave.
Pardon, "lichele", ca numai asemenea oameni pot da aceste decizii. Iti dai sema ce mult au gandit la ea ??? Vine acusi 29 iunie si vor cere premiati pentru inteligenta sclipitoare....
Pana una alta am sa le pregatesc o pereche mare de chiloti surpriza, sa-i scot cand m-or controla la plecarea de la munca, sa le flutur prin ochii vigilenti...
Apropo, cum se cheama aia care simt placeri cand vad lenjerie de dama ?????

Anonim spunea...

Nu e vorba numai de sectiile de detinere, trebuie luata in calcul si situatia oamenilor din foisoarele de paza. De obicei nu sunt schimbati si stau 12/14 ore intr/un loc fara apa, mancare isi fac necesiattile fiziologice la baza foisorului. Ii invit pe initiatorii actului de starpire a introducerii de obiecte interzise in puscarii sa stea 3 ore intr/un foisor la 40 de grade celsius si dupa aia sa se duca in biroul lor dotat cu aer conditionat si sa debiteze *planuri de masuri*. Astia vorbesc de introducere de obiece interzise, iau jumara si apa de la robinetul de acasa al agentului ca aia de la parnaie e lachita, iar la Jilava mosieru Comunisteanu (de Jilava bineinteles)face pierdute lanturi de aur si coliere Bvlgari de nispe mii de euroi. Asta da tehnica de starpire a fenomenului coruptiei...le lasi sa intre, le confisti la perchezitie, apoi le faci pierdute prin propriile buzunare, ca sa/i inveti minte pe sa mai poarte asa ceva. Numai ca saptamana trecuta un hot care s/a liberat si clanul lui in total vreo 10 tuciurii au venit in gasca la poarta puscariei si au cerut lantul si medalionul. Stupoare, Comunisteanu si gasca lui dadeau din colt in colt, nu stiau unde e, ce sa spuna, sa nu afle nici Sorescu, o puneu pe femeia din punct control 1 sa le spuna ca nu il gasesc si sa plece acasa....fara a avea curajul sa vina vreunul in PC1. In final o lichea comunisteana a plecat acasa si a adus lantu iar spiritele sau calmat. In cazu asta cine e hot, ca lichea stim...

Anonim spunea...

mi se pare mie sau santeti subiectivi,SPAIUC semneaza ce i se pune sub nas de catre fericitii de la paza si regim ,cine sunt acestia ne poate spune domnul Vizitiu , ca vorba aia l-au sapat,pana lau demis, jmecherii de ploiesti,apropo materialele numai de STANCIU pe forum dar de paza si regim....ca e prea de tot cese intampla in sistem pe aceasta linie

Anonim spunea...

In acest sistem bolnav condus de minti bolnave, sa le dam voie la pazistii astia robotizati si imbecilizati de atatea legi sa le acordam dreptul de a fi stupizi.

Anonim spunea...

la galati, ca sa servesti masa la popota trebuie sa treci de poarta 2.
nu ai voie sa intri cu pachete in sectorul de detinere, dar ai voie sa intri cu mancarea de acasa si sa te indrepti catre popota...
curios, nu vi se pare? de parca la popota nu ar lucra tot detinuti!

mihai v galati

Anonim spunea...

RUSINE anp-ului si creierelor care emit aceste decizii!Si mai au si nesimtirea sa se gandeasca(?!) la ....momentul de relaxare al "colegilor din teritoriu" pe care il impun prin aceste deplasari catre locuri impropriu amenajate!De ce nu vin cucoanele din anp sa-si lase gentuta de firma si cardurile(numeroase-proportional cu primele,nu?) intr-o cuseta si apoi sa se plimbe cu tamponul in mana pana la toalete(daca are norocul sa nu-l piarda pe drum, il mai si foloseste!), sa manance saratelele din chiosc tinute la 30-40 de grade, sa-si ia servetelul in mana si sa se stearga la nas dupa ce-l imbiba cu microbi, sa se simta umilite ca ultimii ....nu are rost!!! Se joaca cu nervii nostri,cu sanatatea si igiena noastra, ne lezeaza demnitatea umana si profesionala, si probabil actiunile vor continua in aceeasi parametri!Niste LICHELE!Dau decizii fara cap, si concep formulari de adresare cat mai intortocheate ca sa nu care cumva sa-i lezezi atunci cand iti permiti(ce tupeu!) sa-i deranjezi cu diverse hartii tot de ei cerute!Asta este principala lor preocupare!Profesionalism -ZERO, iar despre asigurarea climatului organizational, pardon "eficientizarea activitatii de lucrator de penitenciar" -ca asa se extaziaza ei cand se refera la noi, palmasii! - nu au habar!
Stop.
Felicitari celor ce au curajul de a incerca sa schimbe ceva in aceste incurcate si rau de tot intunecate meandre ale concretului!

Anonim spunea...

este normal sa fii injurat si scuipat de hoti si sa inghiti in sec cand trec pe langa tine platourile cu afumaturi de la vizita atata timp cat nu iei atitudine cand senin iti vin in fata niste sefi si te intreaba de probleme iar tu indoi ca un ghiocel si taci ca .....
este "normal" sa ti se faca perchezitie corporala amanuntita cand intrii in detinere, atata timp cat nu se ia nici o masura in cazul celor prinsi ca introduceau obiecte interzise la PPL
ex: GRASA de la popota cu 2 tel mobile in cutiile cu farduri
DOCTORA de la SPR cu 3 tel mobile dosite cat a putut de bine prin geanta
CENTRALISTUL termic cu 1 tel cu poze xxx cu hotul pe tel personal.....
ACHIZITORUL cu o punga cu tel mobile, creatina, cafea, si cartuse de tigari garla.....
de ROHAVA E VORBA DOMNILOR, cel mai putred penitenciar de la cap de unde coboara o increngatura de neamuri, fini, draci pana in foisor
comisia de disciplina se sesizeaza repede pt unii, dar nu pt toti si egal, ca doar nu o sa fie judecat de tine nepotul/ata sefului, (ar fi culmea)
rahova: -multi ai dracu si nu au nici o boala

Anonim spunea...

Tulburarea celor care "se simt bine" atunci cand vad lenjeria doamnelor se numeste fetisism, da' eu cred ca e vorba doar de prostie.

Anonim spunea...

Merci frate de suferinta. Da, asta e, FETISISM,
Iti inchipui ca intra aia la vizita in PC1, sunt intrebati in fuga "Bauturi, telefoane ?, bine mergeti la vizita", si iese de la servici "femeia functionar public cu statut special, bla, bla.., si i se face "piata" in geanta din umar mai ceva ca la bagajele ppl. "Deschideti si fermoarul din partea asta.." Pai ce ar putea femeia aia sa care acasa de la puscarie in geanta de mana ??!!
Si asta in conditiile in care ies pe poarta masini cu ditamai portbagajul si sunt trecute in vedere doar din simple priviri...
Deh, hotul sta ascuns in geanta doamnei, nu ? Si te mai intreaba si jegul ala de servici cand nu gaseste nimic in bagaj.."dar mortul unde l-ai bagat ?..."
Astia merita sa le arati curul in poarta, sa se uite bine sa nu iesi cu ceva... Sa puie seful de schimb oglinzi speciale pentru dosuri, cum sunt alea de te uiti sub masini.
Pai ce daca are femeia un vibrator la ea? Asta e numai treaba ei. E nemaritata si-si permite.
Am ajuns de rasul hotilor, care vin de la munci si se distreaza cum suntem cautati in gentute. Cica "cat am mai umblat si noi prin de-astea..."
Apropo, pipaiala asta nu e valabila pentru toti angajatii !!!

Anonim spunea...

Bine zice-ti!

Anonim spunea...

referitor la chestia cu interzisu mancarii...la margineni e groasa..fara mancare in foisoarele de paza,asta chiar daca nu ai pauza de masa,nu intereseaza pe nimeni...numai zic ca la intrare in penitenciar esti supus unei perchezitii corporale amanuntite...pana la pile,si asta numai din dispozitiile unui sef de siguranta ahtiat dupa putere..ultima data a desbracat 5 colegi de-ai nostrii pana la chilotii...la margineni singura diferenta inre persoanele private de libertate si agenti este uniforma..si tote astea de la un om caruia ii place sa frece ca na,doar e venit din armata..nu ia explicat nimeni ca nu suntem soldati in termen

Anonim spunea...

RUSINE SA VA FIE ASA ZISI SEFI AI ANP, SA VENITI SA STATI SI VOI CATE 14 ORE FARA APA SI MANCARE. DAR VOUA CE VA PASA CAINII LATRA LEFOIU MERGE SI LASA DRACU PROSTIMEA SA SUFERE. DATORITA PROSTIMII VA MERGE BINE SI DORMITI LINISTITI ACASA.UN PROST VA POATE ADUCE LA ORICE ORA DIN ZI SI NOAPTE LA MUNCA HABARNUAVETI CU CE SE MANINCA PUSCARIA.APROPO VOI A-TI LUAT NORMA DE HRANA NUUU??.DAR NOUA CE NE TREBUIE CA ORICUM NU VENIM CU MANCARE LA MUNCA. MAINE MAI AVETI SA NE SPUNETI CA NU NE DATI SALARIUL, DAR VA GARANTAM CA NU RAMINE ASA .TINE-TI MINTE VA "" COACEM CEVA FRUMOS ""LUATI AMINTE , O SA AUZITI DE NOI BUCURESTIUL.

Anonim spunea...

acest fapt a plecat de la nr. mare de obiecte interzise descoperite la detinuti.dar ca de obicei s-a aplicat solutia cea mai comoda pt. unii si mai injositoare pt. altii, respectiv marea majoritate a cadrelor.sa-si faca cei care sunt platiti pt asta, treaba, adica descoperirea celor care fac combinatii, si sunt in fiecare penitenciar, si sai dea afara ca pe niste ciini.de ce tineti secrete lucruri care afecteaza grav munca celor corecti?SUNT CADRE CARE CUNOSC FAPTE ALE COLEGILOR DAR NU VORBESC.FOARTE BINE FAC.DEAIA AM AJUNS AICI.DIN PARTEA CELOR CARE MUNCESC, GINDESC SI NU VOR O ALTA MANIPULARE...