Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 9 iunie 2008

News Alert! - Comisia 'paritara' a fost desemnata

Sindicatele din penitenciare se chinuie să menţină colaborarea cu Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
.
Ministerul Justiţiei trage de timp
.
Dupa 65 de zile de la semnarea memorandumului cu sindicatele din sistemul penitenciar, Comisia 'paritară' inventată de Ministerul Justiţiei este numită (copie OMJ ataşată). Probabil că vor mai trece încă 25 de zile până când va începe să funcţioneze.
.
În acest ritm doar obiectivul Ministerul Justiţiei va fi atins. Sindicatele din sistemul penitenciar vor fi liniştite până la alegerile din această toamnă a căror perspectivă nu mai este atât de îndepărtată.
.
Comisia 'paritară' proaspăt inventată va trage de timp pentru Ministerul Justiţiei
.
Deşi liderii sindicatelor implicate se arată mulţumiţi sunt toate premisele ca aceată comisie să nu funcţioneze. Această Comisie 'paritară':
  1. este doar o "comisie de discuţii" - interesantă formulare pentru un minister în care juriştii sunt majoritari. Obligaţia pentru anumite rezultate nu este nici măcare de diligenţă;
  2. este mult prea mare pentru a putea produce "soluţii pentru problemele din sistemul" ANP;
  3. se va ocupa cu tragerea de timp - un indicator în acest sens este termenul excesiv de mare pentru emiterea unui ordin de 1(una ) pagină ,referitor la nominalizarea membrilor acesteia.

Poate că sunt exagerat de pesimist, dar evenimentele de până acum îmi confirmă rezervele, iar cele 65 de zile pentru constituirea unei amărâte de comisii sunt o dovadă că bunele intenţii sunt doar de partea sindicatelor.

Link-uri utile:

2 comentarii:

Anonim spunea...

N-am vazut eu bine sau chiar avem ELENA UDREA pe lista ?!
Doamne ajuta !!!

Huginn spunea...

(LOL) Da, aţi văzut bine, dar e o altă Elena Udrea.