Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 26 iunie 2008

Bircea Mare - penitenciarul sefilor mici

Faptul că anumite penitenciare devin subiecte pe acest blog nu este o întâmplare. Câţiva colegi care au curaj să-şi spună povestea scriu la blogpenifest@yahoo.com şi de aici preluăm noi.
.
Despre locurile unde se întâmplă detenţia
.
Trebuie să recunosc că până acum am scris destul de puţin despre ce se întâmplă în unităţile din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. A fost mai curând o problemă de oportunitate, noi considerând că sunt probleme de interes general care trebuie abordate cu prioritate.
.
Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, Penitenciarul Bucureşti Jilava, Penitenciarul Codlea, Penitenciarul Spital Poarta Albă, Penitenciarul Arad şi Penitenciarul Bîrcea Mare au fost prezente în diferite ipostaze pe blog.
.
Fiecare articol despre aceste unităţi a fost urmat de o furtună de comentarii. Tonul şi conţinutul unora dintre aceste multe comentarii demonstrează că există probleme majore pe care directorii nu le pot gestiona.
.
Bîrcea Mare - penitenciarul şefilor mici
.
Penitenciarul Bîrcea Mare a apărut în discuţie urmare a publicării articolului Veşti din penitenciarele patriei. Un agent a intrat în vizorul şefilor pentru că a donat sânge fără aprobare.

Dl. Gaşpar Francisc a avut pe la începutul lunii februarie nefericita idee de a-şi exersa simţul civic şi de a dona sânge în calitate de donator voluntar. (...)

Mara Marcel, directorul adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar (împuternicit deşi ce a luat nota 2,54 la examenul pe funcţie), îi striga retoric, prin curtea penitenciarului, domnului Gaşpar „Ce bă ai dat sânge pentru mine, te-am trimis eu să dai sânge de vii la mine să-ţi dau liber?”.(sursa: link)

Cele câteva zeci de comentarii care au urmat acestui articol i-au avut drept actori principali pe:

  • Emil Bota, directorul penitenciarului, care enervat de postarea articolului îi ameninţă fără oprire pe autorii bănuiţi ai comentariilor. Are şi motive. Este acuzat de corupţie, nepotism şi abuz în funcţie;
  • Marcel Mara, directorul adjunct pentru pază, cel care a îndeplineşte această funcţie deşi a demonstrat că este incapabil atunci când a picat concursul cu nota 2,54. Acum ameninţă zilnic că-i va prinde şi pedepsi pe cei care-l arată cu degetul;
  • Ioan Timar, un şef birou la fel de puţin competent. Colegii îl numesc π (pi - domnu' Stan) pentru că doar 3,14 a reuşit să obţină la concursul pentru funcţia pe care o ocupă acum cu împuternicire.
O mare famiglie

Soţiile celor trei au trecut şi dumnealor bătătura puşcăriei Bîrcea Mare pentru a se însoţi cu numeroşii afini, rude, cuscri şi vecini făcuţi temniceri de către directorul Bota. Doamna Bota a ieşit deja la pensie în condiţii suspecte obţinând pensie militară deşi avea doar 6 ani vechime. Soţia domnului Mara încă mai lucrează.

Soţia lui Timar se pare că se afla în penitenciar înainte de angajarea acestuia. Era închisă deja în penitenciarul Bîrcea Mare, spun comentariile la ultimul articol, aşa că este în afara oricărei bănuieli. Cel mai probabil viitoare doamnă Timar l-a recomandat pentru această nobilă meserie. O poveste care arată că reeducarea dă roade.

Cine face dreptate?

Cum să-ţi găseşti dreptatea când astfel de personaje iau decizii într-un penitenciar? Toţi spun că înţeleg problema, dar ridică din umeri. Gheorghe Şpaiuc s-a prefăcut interesat dar n-a făcut nici o brânză. A dat o atenţionare şefilor în cauză sperând că lucrurile se vor linişti de la sine. (în imagine)

Cum să ia măsuri Şpaiuc împotriva impostorilor profesionali când nici dumnealui nu e tocmai uşă de capelă de penitenciar? A scris o adresă în limbaj de lemn în care povesteşte cum i-a atenţionat pe Bota şi pe Mara pentru "insuficientă implicare... a relaţiilor care se stabilesc între persoanele angrenate în executarea misiunilor specifice acestui sector de activitate" (bravo Gheorghe, eşti curajos!).

Toate cele imputate pot fi verificate uşor însă acest lucru nu se întâmplă şi pentru că cei care ar trebui s-o facă nu sunt interesaţi. Florin Stanciu, şi el picat cu nota 3 la concursul pentru funcţii de conducere şi promovat pe şestache de ministrul Chiuariu, nu îi va deranja cu siguranţă.

Link-uri utile:

46 comentarii:

Anonim spunea...

Buna dimineata,domnule Huginn!Te savurez in fiecare dimineata pt.ca imi placi tare mult,in sensul ca imi place tare mult ce scrii si pt.ca respecti lb romană.Pt.mine esti cafeaua de dimineaţă.hnru

Huginn spunea...

Cafeaua de dimineaţă... pentru unii cu zahăr, pentru alţii amară.

Nu ştiu dacă aveţi dreptate cu limba română. famiglia Musat, colegul de blog, mă urechează periodic pentru ce a devenit deja sindromul virgulei. -:). Da' mă străduiesc.

Anonim spunea...

Am o bănuială despre identitatea dvs.,iar dacă este aşa,cred că ne şi cunoaştem.Eu m-aş bucura să am dreptate.Vă cunosc destul de puţin,dar cred că sunteţi un tip principial şi cu o găndire occidentală.Greşesc?

Huginn spunea...

Momentan sunt doar Huginn, din trupa care aduce cafeaua de dimineaţă. Sper să nu greşiţi. Ar fi bine pentru mine. :-)

Anonim spunea...

Are vreo importanta ce identitate are Huginn.. IMPORTANT ieste ca aici avem posibilitatea de a ne spune ofurile .Nimeni nu spune ca sefii sunt facuti sa fie buni si iubitori,niste ingerasi, dar astia de acum intrec orice masura a omeniei ,a bunului simt ,se cred stapanii nostri .Cred ca daca ar putea ne-ar transforma in niste roboti cu comenzi bine stabilite,care sa accepte orice ,sa vorbeasca decat ce vor ei sa auda sa nu comenteze nimic. Nu vedeti ca,cam toti dir nominalizati pe acest blog sunt deranjati de acest fapt.De ce oare..Cred sau cel putin asa vreau sa cred cai cam irita..si daca e asa fff bine ca si pe noi ne irita prostia, ingamfarea, nepasarea, lipsa de omenie si bun simt al acestor MARI DIR IMPUTERNICITI...

Anonim spunea...

Domnilor directori din ANP stimati colegi din servicii-le de control de ce nu faceti nimic in ceea ce priveste lipsa de profesionalism al unor directorii de penitenciare care nu stiu sa gestioneze ,indrume si controleze situatiile de de criza a personalului si lasa atat de usor sa plec profesionisti la pensi,datorita incopetentei de care dau dovada acesti ofiteri care nu au decenta de-a infrunta cu responsabilitate toate deficientele din sistem.In acest penitenciar despre care se face vorbire tot mai des pe blog sunt probleme grave in cea ce priveste managementul resurselor umane,conducandu-se haotic dupa ureche toate activitatile in stilul comunist dictatorial si ne transparent,cu o lipsa totala de inplicare al factorilor de conducere.Exista in acest penitenciar ofiteri care se cred acasa la ei pe mosie,confundand agenti cu niste slugi fara mint car nu cunosc carte,injurand precum birjari si de multeori iau decizi care nu au de aface cu mediul in care ne desfasuram activitatea zilnica.Ecipa de control care afost in urma cu un an condsa de domnul BERECHET, a constatat ca exista o lipsa acuta de personal si tranparenta decizionala din parea ofitrerilor plecand cum a venit, fara a lua nici o masura in acest sens.Apropo despre pachetele de musciult cu care a plecat domnul BERECHET,nu erau pentru suplimentarea musculaturi ci pentru suplimentarea burti.Despre nepoti s-a mai scris si in alte articole pe acest blog, articole de alt fel reale care nu merita comentate mai mult ,datorita sistemului in care lucram cu toti unde nepotisme-le sunt la mare intrecere cu inganfarea si prostia.In final AM O RUGAMINT PENTRU STIMABILI COLEGI DIN ECHIPA DE CONTROL A ANP VENITI SA FACETI CURATENIE SI PE LA BARCEA ,aveti ce controla ,sitiati de sxistenta acestui penitenciar cu probleme sau numai de pachetele de carne care ajung la Bucuresti .STIMATI COLEGI DIN PENIENCIAR care nu mai aveti datori morale fata de unchi vostri lasativa de practicile de pana acum si punetiva pe treaba in sensul de-a da in vileag intreaga icrengatura.Va salut cu respect si astept vremuri mi bune.

Anonim spunea...

eu vreau sa laud sefii de la rahova care aplica cu stoicism hotararile si masurile venite de la anp,
cea cu "mancarea" si cu "zona interzisa" a perimetrului si tin sa precizez ca se respecta in litera hartiei A4 pe care au fost tiparite si semnate, iar maruntisuri de genul "nu acoperim nici sectiile cu oameni, dar perimetrul (superredus)"
"de rezerve nici nu poate fi vorba, deci........(deduce-ti..)
cumulul de activitati obisnuite pe sectii, plus alte activitati create de educativ, plus caldura, plus dracii detinutilor in aceste zile fierbinti
problemele agentilor de gen: picioare fierte si hemoroizi de la atata alergatura sunt insignifiante si pot fi amanate pana la anul de ziua dvs cand primiti plicul de la Ministerul Sanatatii Publice
asa ca, agentilor faceti-va treaba "ca la carte" chiar daca nu aveti cum, ca daca nu, veti primi sanctiuni cum scrie "in carte", ci nu si de drepturile pe care le aveti prevazute tot "in acea carte"
si cu ajutorul sanctiunilor am rezolvat si problema fondurilor inexistente de premiere
si cum in jurnale se doresc si stiri de bune (zic guvernantii), tronc si eu cu acest comentariu ca sa creez "un echilibru"

Huginn spunea...

Asta zic şi eu în esenţă deşi poate nu mă exprim atât de direct precum o faceţi dumneavoastră.

Şefii ANP ar trebui să se concentreze pe rezolvarea problemelor de sistem şi din penitenciare decât să facă serbări faraonice care nu ating însă pălmaşii.

Anonim spunea...

Domnu de la 07:35 la ora aceea isi savureaza cafeaua la birou,in timpul serviciului, la cat de inteligent se crede o fi vreun sefut gen Timar de la Barcea-Mare care a declarat ca el a citit metrii cubi de carte,voi cat ati citit intreaba el retoric.Oamenii acestia se cred asa de inteligenti in ale limbii romane si nu numai incat te intrebi daca sunt asa de inteligenti de ce dau dovada de prostie.
Daca ar avea sefii nostrii cel putin inteligenta si spiritu gospodaresc a lui Vanghelie primaru'sau Becali am duce-o mult mai bine, dar asa ei stiu sa vorbeasca,sa scrie si atat.
Da asta e realitatea am ajuns asa de disperati incat am dori sa ne conduca un domn Vanghelie decat inteligentii actuali care conduc ANP-ul si penitenciarele din tara.

Anonim spunea...

Domnului Timar de profesie macaragiu ar trebui sa-i explicam ca doar muritorii cauta nemurirea fiindca nemuritorii nu stiu ce este aceasta.Nu va mai credeti nemuritor domnule Timar ca toti avem un sfarsit.
Potopul vine incet si nici uncesul din ANP nu o sa va mai poata scapa.
Oricine isi da seama ca sunteti acel individ care stie din ce in ce mai mult despre din ce in ce mai putin, adica sunteti un specialist care crede ca stie totul despre un domeniu, dar defapt nu stie nimic.

Anonim spunea...

Bai nene, la voi la Barcea a mai existat un "monument", coleg de curs la Arad prin toamna lui 2004 cu Tim(b)ar si chiar si cu Mar(utz)a, pe numele lui "care este" AVRAM. Ala ce mai face?

Anonim spunea...

Sefi din ANP se concentreaza pe rezolvarea primara a problemelor personale si apoi secundar pe probleme legate de serviciu si a indatoririlor care au legatura cu acesta.Se pare ca ducem in continuare lipsa de profesionisti in sistemul penitenciar,aici fac referire la :psihologi,educatori,contabili,doctori specialisti,si nu in ultimul rand de manageri care sa cunoasca lipsurile cu care se cofrunta acest sistem greoi.Intreg sistemul DE SIGURANTA DIN PENITENCIARE este la pamint,nuavem certitudinea securitati locului de munca in care desfasuram activitatea zilnica cu ppl,nu avem securitatea zilnica a familiei,find permanent amenintati de ppl si de cei care au fost inchisi in penitenciar.Poate intr-o buna zi acesti sefi din ANP reusesc sa isi faca timp si pentru rezolvarea acestor probleme cu care se confrunta lucratorul de penitenciar,va rog domnilor incercati o singura zi sa lucrati acolo unde agentul isi desfasoara actvitatea pe sectia de detinere si sa va confruntati cu acele probleme cu care se confrunta "ciobani"care au fost promisi ca vor fii incadrati in sistem de domnul director general interimar la o intalnire cu domnul ministru al justitiei,si dupa aceia dati acele ordine absurde si de-ne inteles.Dragi colegi din penitencare lata-ti deoparte intrigile personale si incercati sa vedeti si lucrurile bune din greselile facute de sefi dumneavoastra poate asa invatam inpreuna sa nu mai facem greseli si astfel sa construim ceva durabil pe considerente umane.

Anonim spunea...

SALUTARE SI SCUZE ,cum aflu si eu de hotelurile ministerului ? pe ce site sa intru ? sau este secret ca la ministerul justitiei nu apare asa ceva .poate gasesc si eu cazare mai subtire . multumesc de intelegere .

Anonim spunea...

noi sintem o familie

asa a inceput monologu lu Limba Dulce Nadrag la bilantu unitatii in fata lu Cap Rosu STAN

imi pare bine ca aud ca sinteti o familie a spus STAN
si au batut cimpii pina i a gasit spritu

ideea cu famiglia se pare ca ii atinge pe toti nevropatii sistemului , de la Poarta Alba la Bircea, de la Jilava la Arad

feriti va de complexatii cu lipsa de famiglie si inlocuitori de ocazie

Anonim spunea...

cine e Florin Stanciu de are o...le atit de mari de nu poate fi schimbat??
o fi vrun academician in penitenciare de ne controleaza el asa de bine ca nimenea altu?!
de ce nu se numeste un om cu experienta si cunostinte profesionale si e un ...Stanciu??

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 16,46 a avut inspiratia sa se pensioneze Avram, dar oricum asta era de treaba in schimb ailalti de care spuneai domnule sunt varza.Stii cum bat clopotele la biserica duminica? asa le bate si lor golul din cap.

Anonim spunea...

Mai nene AVRAM a iesit la pensie.

Anonim spunea...

Pai la Barcea e asa:
Bota (un sarpe alunecos precum Ka in Cartea junglei) este marele papusar numit Gepeto. Ceilalti ,o gasca de papusi Pinochio(stiti banuiesc treaba cu nasul) care sunt plimbate si manevrate de sforile lui Gepeto. Nimic nu misca fara aprobarea si pretioasele indicatii ale lui Gepeto. Mara(intelectualul cu 2,54) si Timar( cel cu un neuron in plus ,considerat malformatie genetica 3,14 sau PI) sunt pe linga Bota ca doi catei fideli pe linga stapinul lor care din cind in cind le mai arunca cite un os ,pardon ciolan ,si dau din coada fericiti ca l-au prins, desi nu-l merita.
Sunte-ti penibili domnilor si v-ati umplut de ridicol. Tot articolul e perfect adevarat ,nici cea mai mica minciuna sau rautate nu exista in acest material al lui Huginn. Am fost detasat 2 luni la Barcea si ce e acolo te crucesti.Imi doream cu disperare sa plec inapoi acasa sa scap de "pregatire" in mod interogatorial si daca nu stiai luai pedeapsa si ironii la greu de la seful de tura si cei care participau la pregatire ,respectiv Timar sau Mara(un personaj ingimfat si cu un limbaj primitiv gen Becali). Am ramas surprins de un aspect:
intr-o zi am fost dat la insotire la plimbator. Un ppl m-a rugat sa-i dau voie sa i-a doua tigari de la alt ppl din alta curte de plimbare.l-am lasat dar m-a vazut seful de tura si mi-a facut un scandal monstru de 30 de minute de a aflat toata puscaria ce am facut eu. Dupa o ora ajutorul sef de tura i-a doi ppl din plimbator si pleaca cu ei dupa tigari pe alte sectii.Am ramas stupefiat :eu nu am voie sa-l las pe unul sa i-a 2 tigari dar ei plimbau hotii dupa tigari pe sectii sau le dadeau drumul singuri de pe o sectie pe alta. Pai la unii se aplica regulamentul la singe iar la altii nu, respectiv la ofiteri, ei au voie sa incalce regulamentul spunind ca dau aprobare. Sunt sub orice critica.Totul e adevarat si cu nepotii, sunt foarte multi .

Anonim spunea...

" Suparat sunt doamne suparat,
Ca pe blogari n-am aflat"
asa plinge Marcel mustacel ( era vineri in costum si sandale ......misto) prin curtea puscariei si baga la nepotii care-i ascultau spechi-ul ca va da in judecata administratorul de site si ala v-a fi obligat sa dea in instanta IP-urile scriitorilor prin bloguri.
Un alt destept Muresan Florin botezat de unii maioneza, s-a laudat ca, cu ajutorul prietenilor lui de la SRI (cumnati sau dracu stie ce-o mai avea si asta pe acolo ca la ANP are un mincator de maioneza)a aflat deja IP-urile la o parte din blogeri.
Oameni buni ,
lasati zvonistica deoparte
si punei mana pe carte
ca e mai buna decit toate.
Pai daca era asa cum spuneti voi hekarilor din popota ,la cit s-a scris de ministri, directori generali si altii faceau astia o puscarie numai de blogari si comentatori.
Opinia mea este sa o puneti de o maioneza cu niste cotletut ,ca de e sfirsit de saptamana si lasati spionajul ca au si altii de sau dat MR.SMITH SAU BOND si tot nu au rezolvat nimic.
Mai bine preocupativa de revizuirea comportamentului dumneavoastra, puneti mana pe carte si astupati lacunele legislative care din pacate sunt cratere imense.
Va doresc un sfirsit de saptamana plin de soare, ca macar soarele sa va lumineze mintea ca Dumnezeu a uitat de voi, dar nu de noi.

Anonim spunea...

Decat sa va tot ameninte rasurile alea de sefi ai vostri, mai bine ar pune mana sa-si revizuiasca atitudinea fata de voi, sa lase la o parte magariile , sa faca naibii servici in slujba statului si nu in interes personal si sa mai citeasca si cate o carte. Aluia care va tot repeta ca a citit un vagon de carti spuneti-i ca degeaba a citit asa de mult daca n-a inteles nici macar rezumatul. Apoi spuneti-le la sefii vostri aia parati sa mai faca- in pauza dintre carti- niste cursuri de management ca la cat sunt de idioti n-au aflat ca meseria de sef se invata si se cultiva toata viata si ca n-au voie sa se joace cu destinele oamenilor pe care ii conduc ca si cum s-ar juca cu propriul lor neam (de traista).
Mai sunt lichele de astea si prin alte puscarii dar daca ar avea toti curajul celor de la Barcea, sa scrie despre mizeriile care se intampla prin parnai, le-am mai strica putin confortul la mizerabili.
Pentru ala sau aia care tot ameninta cu identificarea IP-urilor, am un mesaj din strafundul sufletului meu sensibil ca o coarda de vioara: HAI SICTIR , MASCARALELOR!(ma scuzati pentru vulgaritatea si pentru repetitia expresiei dar asta este mesajul care pentru mine, astazi, cel putin, inglobeaza tot dispretul pentru nenorocitii astia care nu au pic de consideratie pentru semenii lor).
Numai ganduri bune celorlalti.

Anonim spunea...

Eu tot nu pricep ce-i deranjeaza pe Mara, Timar si pe Bota?
Faptul ca tot ce a scris administratorul si ceilalti prin celalalt blog e adevarat? Pai nu ar trebui sa-i deranjeze pentru ca e real in totalitate. Puscaria colcaie de nepoti, fini ,cumnati, nuni, nasi cumetrii si alte rude colaterale si sa nu uit neveste si foste neveste pensionate cu pensie militara dupa 6 ani de puscarie si angajata pe blat la peste 45 de ani cind limita era de 35 pura realitate.
Au numit oameni pe functii aiurea pe foloase materiale; perfect adevarat.
Concediile se dau preferentiat si pe tuica ,miere etc adevarat.
Ar trebiu sa nu se supere si sa lase razbunari aiurea si apropouri ca vor fi pedepsiti etc ca nu tine.Ar trebui voi cei "trei muschetari", doi negrii si unul alb (acum si asta e tot negru dar de suparare) sa va uitati la ce a-ti facut si voi ar trebui sa va dati pedeapsa pe care o meritati "PLECATI PINA MAI PUTETI SI LASATI-NE " ca ne-am saturat de neamuri si de voi. Daca mai amenintati voi face o lista nominala cu toti nepotii dar si cu cei care v-au dat bani la angajari.

Anonim spunea...

Iata ce ceea ce scriu colegii de la Barcea este comfirmat si de altii,care au suferit,alaturi de ei o mica perioada. Imaginati-va cum este sa-i suporti zi de zi.
Trebuie amintit ca,colegii care au fost detasati sa ne ajute ,erau cazati in niste conditii mizerabile,aveau tot timpul sub geamul camerei tomberoanele cu gunoi care miroseau ingrozitor,erau cazati intr-o camera unde nu se puteau odihni,unde auzeau incontinuu manelele hotilor ,clacsoane si motoare pornite si soneriile portilor.Nu i-a inteles nimeni,probabil ca din cauza asta oamenii s-au hotarat sa dea in judecata penitenciarul Barcea .Domnilor,va multumim de ajutor si va mai asteptam la o bere,ca de serviciu in conditiile astea nu cred ca mai poate fi vorba.
Umbla vorba prin unitate ca eminentele cenusii care ne conduc se vor adresa instantei obligand administratorul sa dezvaluie ip-urile, pot sa incerce ei mult si bine asta ca nu au sanse.....cred ca administratorul ne poate lamuri in aceasta problema.
In rest un loc sa umble cu capul plecat si sa plece cat mai repede,Mara si Timar ,strategii cu note de corigenti,se umfla in pene cand cineva ii striga " domnule director ",nu-si dau seama ca sunt penibili,de unde directori cu notele astea ?
Despre "macaragiul "Timar,au aflat si fostii lui colegi de serviciu si au comfirmat ca era o jigodie si cand lucra in combinatul siderurgic ,dar au fost oarecum mirati pentru ca ei stiau ca Timar a ajuns director dupa cum se recomanda prin unele cercuri.Unul dintre ei spunea chiar ca Timar i-a propus sa-l angajeze la penitenciar dar respectivul i-a spus ca nu vine sa fie condus de un asemenea om. A uitat momentele cand a mers sa o denunte pe fosta lui sotie la politie pentru ca furase de la asociatia de locatari ca sa-l tina in facultate si era sa fie si el retinut pentru complicitate ,atunci a scapat cazand in genunchi spunand : "Va implor,va implor,nu-mi faceti asta.... " a scapat atunci dar a bagat-o la puscarie pe biata femeie care a avut ghinionul sa-l prinda pe fat frumos in pat cu cea mai buna prietena,cu care s-a casatorit intre timp.Acum i-a venit si ei randul sa fie inselata,gura targului vorbeste ca Timar umbla dupa o zana care lucreaza la un chiosc.....ca pe una dintre colege se lauda ca a consumat-o deja.
Nici Mara nu e mai prejos si el se tine mare crai,acum a lasat-o mai moale prin unitate de cand lucreaza si sotia lui la penitenciar,dar cu ceva timp in urma,povestea un coleg iesit la pensie ca a vrut sa mearga unde avea pamant langa o padure la marginea orasului Hunedoara si nu putea ,trebuind sa mearga pe ascuns,prin boscheti jenat fiind ca masina domnului Mara si masina unei colege de serviciu erau parcate la marginea padurii.Ei asta e,intre timp a schimbat decorul intalnindu-se cu respectiva intr-o garsoniera.....
Se stie de catre toata lumea ca nici "domnu Emil " nu e usa de biserica,avand o relatie aproape pe fata tot in cadrul unitatii.
Toate cele bune si sa dea Dumnezeu sa scapam de oamenii ingamfati cu rezultate mediocre,dar cu calificative de F.B. SI EXCEPTIONAL care ne conduc .

unu spunea...

El Comandante Bota ar trebui in mod normal sa fie manager,dar se pare ca dumnealui nu cunoaste nici macar definitia functiei.Se comporta ca un antreprenor vrea rezultate indiferent de efort.Daca este un manager bun ar fi observat ca exista diferente intre eficacitate si eficienta-randament inalt,rezultate cu minim de resurse consumate.
Managementul ca activitate de conducere a unui grup de persoane pentru atingerea unui obiectiv comun presupune si se bazeaza pe experienta si talentul managerului.
Domnul Bota nu are nici experienta si nici talent managerial, e depasit complet de situatie.
De unde sa stie domnul Bota ca managementul este o arta cand dumnealui toata viata a dat ordine militare.
Va expirat termenul domnul Bota, ar trebui sa lasati oamenii capabili sa indeplineasca aceasta functie profesionala, sunt alte vremuri si demilitarizarea s-a produs chiar daca nu va vine sa credeti.

Anonim spunea...

Ceea ce ma surprinde si ma doare in acelasi timp e incultura celor care posteaza pe acest blog; sunt convins ca sunt colegii mei mai tineri care au mai ramas la "Puscaria Barcea"!
Cu scuzele de rigoare i-as trimite sa mai invete limba romana dar , deh,nu le putem face pe toate , nu-i asa?!Unii sunt prea ocupati cu aplicarea sigurantei detinerii si prea lasi ca sa spuna lucrurilor pe nume acolo, in club, unde vin cei "trei muschetari" sa-si umfle muschii si sa ne dea lectii de viata!
Dragi colegi, reveniti-va, aveti sindicate, folositi-va de ele daca voua va este frica sa va spuneti punctul de vedere franc, deschis, cu pieptul in afara ca niste barbati adevarati!
Pe de alta parte pot sa recunosc ca nici cei doi lideri de sindicat nu sunt mai breji decat martoaga Vitoriei Lipan( pt necunoscatori e vb de Baltagul lui Sadoveanu-poate e si cartea asta una din acel metru cub citit de Timar);Malea s-a vandut pt un loc cald la instanta iar Grosu, desi l-am vazut intr-o emisiune la Antena 1 s-a facut de ras balbaindu-se si scotand onomatopee la greu!Imi pare rau ca am iesit la pensie dar pe de alta parte ma bucur ca am scapat si de directori si de lideri care nu sunt cu nimic mai presus.
Continuand destainuirile referitor la cei "trei muschetari" intaresc faptul ca jigodia de Timar si-a vandut nevasta si a bagat-o la puscarie;ca Mara a folosit automobilul unui fost detinut si nu in ultimul rand ca "Dl" Bota si-a tinut-o de amanta pt o buna perioada de timp pe nevasta ofiterului Cretu, un pupincurist homosexual!
Sa ne auzim cu bine, acelasi.....
TIMARITA LUI IOAN

unu spunea...

Recuperatoru -un popandau de barcea,gandire putina ambitie multa si spera intr-o zi sa devina comandant de penitenciar.
Nu ca nu ar avea profilul de comandant dar sta cam prost la capitolul personalitate.E un sclav care dovedeste inca o data neputinta de a avea opinie proprie si gandire independenta.
Hai sa ne gandim putin cine ar putea sa fie acest recuperator(sclav) de la penitenciarul Barcea-Mare, eu zic ca se regasesc multi nepoti in descrierea de mai sus, dar nu el e unu singur The One .
A vrut sa scrie pe blog despre Gaspar ca si cum ar fi un apropiat unul care a fost la el in casa dar de fapt este un paduche no name. Ce inteligenta, cata determinare din partea lui.
Omul a prezentat acte de coruptie,pe care tu recuperatoru le consideri banale, dar ti se par mai grave betiile colegilor in timpul liber.
Esti un marlan, o coada de topor autentica Barcea ce a stiut din totdeauna sa-i inhibe pe aceea care au avut probleme de reclamat.
Iti doresc sa-ti depasesti limitele si incearca sa gandesti singur, toti avem nevoie de inca o sansa.

Anonim spunea...

Anonimule critic literar, sa inteleg ca nivelul tau inalt de cultura nu-ti da voie sa inghiti greselile facute de postatorii mai tineri? Nu zic, ar fi ideal sa scriem corect romaneste dar, daca ar fi sa aleg intre unul cu cunostinte de gramatica limitate si unul cu coloana vertebrala, l-as alege pe ultimul. Imi inchipui ca nici bunicii sau strabunicii tai -poate nici parintii - nu scriau corect, pentru ca n-au avut posibilitati sa invete la scoala, dar, nu-i asa, iti aduci aminte cu mare drag de ei si poti sa bag mana in foc ca erau oameni deosebiti. Asadar, nu gramatica il face pe om. Asta ca sa nu ne gandim ca s-ar putea ca partizanii care scriu cu noi pe-aici sa greseasca intentionat, sa -i bage putin in ceata pe securistii aia ai vostri de la Barcea.Ce zici?

Anonim spunea...

PENTRU AUGUSTIN JR

Am aflat ,spre mirarea mea ca ai facut ochi si tu, ai ridicat glasul si te-ai revoltat ca lumea si-a adus aminte de Gusti al batrin. Pai sa-ti aduc aminte prietene ca la revolta din 89 taicatu nu mai era de gasit ca si ceilati ofiteri de altfel. Dupa ,s-a facut un tabel cu cine vrea carne si toti au semnat dar initial era un tabel cu cine vrea sa-l schimbe pe Gusti din comandant si asa a ajuns pe la Oradea.bai nene uitate in buletin ca tot Boldor te chiama. Apoi dupa 2-3 ani a venit inapoi plingind sa-l primesca lumea ca are familie si nu va face rau etc ca milogu. Realitatea este ca dupa revolutie nu a mai putut schimba apartamentele ca ciorapii si avantaje ioc.
Cind te-ai angajat ,datorita bunavointei lui Bota, erai revoltat de optica sefilor si injurai la ei, acum te-a cumparat Bota cu salar de merit si ai inceput cu magarii.Ai fost dat pe schimbul de Hunedoara, de altfel un schimb foarte unit si asta il durea pe Bota ca nu stia nimic de pe acel schimb, si i-ai pedepsit la greu pe marea majoritate si le-ai si spus ironic: " nu toti pot sa fie de f.b sau bine de pe un schimb, trebuie sa fie si satisfacatori etc ca nu da bine la Bota" .Asta confirma regula ca "aschia nu sare departe de trunchi" ,ca "ce se naste din pisica ,soareci maninca " etc. sper sa intelegi si sa bagi la cap.
Citeste cu atentie inca o data blogul initial si fi atent la cuvinte.
Faptul ca tu chemi comentatorii la intervale ca hotii denota clar ca Dumnezeu ,in creatia Sa a si gresit, adica unde nu a putut pune multa minte a compensat, a pus pe oase muschi, si l-a facut mai masiv pe tamp. Revizuieste-ti comportamentul ca sa ma poti contrazice si ca sa fi convins ca nu am nimic cu tine citeste asta:
"Faptul că anumite penitenciare devin subiecte pe acest blog nu este o întâmplare. Câţiva colegi care au curaj să-şi spună povestea scriu la blogpenifest@yahoo.com şi de aici preluăm noi."

Anonim spunea...

STITI CE MA DERANJEAZA MAI FRATILOR, PARDON CIRNATILOR?BA TOTI PENTRU VOI SUNT BA PROSTI ,BA FRAIERI,BA NEPOTI,BA NEAMURI, BA SCLAVI,BA COMUNISTI, BA HOTI.....BAI DE CE NU PUNETI PE TAPET PROBLEMELE IN MOD OBIECTIV?PROBLEME VOR FI INDIFERENT DE SCHIMBAREA UNOR PERSOANE.SI STITI DE CE ? PT. CA PROBLEMELE SUNTETI VOI.PROBL. PERSONALE LE DATI CA PROBL. GENERALE.ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU PRECUM GINDITI.AMIN.

Anonim spunea...

Fratilor de suferinta ,stiti de ce nu mai are Barcea G.A.Z?
Uitati-va la tasu lui Boldor ,ce vedeti? A INGHITIT GAZ-UL!.
Ar trebui Bota sa-i dea o prima la fiusu drept recompensa ca s-a pensionat tasu la timp ca inghitea si Soimusul si sincer incapea, si emilut nu mai avea de unde sa care la mitici.

Anonim spunea...

SEFII MARI DE LA BARCEA MARE AR PUTEA SA FACA CEVA PENTRU NOI SA FIM MULTUMITI: SA FACA UN CERC GEN MISA (POT SA IA SI PE CEI DIN ANP CA SI ASA SE PLICTISESC, SI PE ALTII DE PRIN TARA ) SI IN LOC DE MEDITATII SA FACA UN INFART COLECTIV SI SA-I RESURSCITEZE LEGALA. ASTA MERITA DACA SI-AU DAT PRIME DE 29 SI NOUA NIMIC.RUSINE SA VA FIE!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Adevarul asta e, fratilor , fara suparare. Pai, daca facem frumos si dam din coada ca ultimii sclaveti in fata taranoilor care ne conduc si care isi permit cu noi o groaza de mizerii atunci chiar ca ne meritam soarta si nu mai avem voie sa ne plangem. Haideti sa vedem cateva caracteristici ale taranoilor de sefi despre care spuneam sa vedem daca recunoastem vreunul de pe langa noi:
- au obiceiul sa injure atat detinutii cat si cadrele,scuzandu-se in mod oligofrenoid ca mai bine ne injura putin decat sa ne dea pedepse, de parca ar fi pe mosia mamii lor;
- le e greata sa dea mana cu subordonatii sau cu agentii si niciodata nu o sa admita ca sunt colegi cu cei mai mici in grad si in functii decat ei;
- nu raspund la salut decat cand au chef;
- li se pare normal sa "ciupeasca" din parnaie, de exemplu, doua scanduri, o sticla de bors, un pachet de carne si trei tevi de metal fara sa le mai aduca vreodata inapoi, considerand ca nu este o paguba serioasa si la cat au facut ei pentru puscarie nu se cunoaste;
- nu li se pare grav sa "imprumute" bormasina sau cositoarea unitatii si sa le foloseasca in curtile personale cat au ei chef,fara sa dea socoteala nimanui;
- care permit slugilor de casa sa le umple, pe din dos, portbagajul cu tot felul de produse de la GAZ si-apoi se bat cu pumnul in piept ca sunt cei mai cinstiti oameni din unitate;
- care se duc la
beneficiarii unde muncesc detinutii si se preteaza la a cere tot felul de produse, de se scarbesc bietii oameni si ajung sa nu le mai trebuiasca in viata lor colaborare cu penitenciarul;
- care citesc ziarul sictiriti la birou in timp ce subordonatul din fata sa ii raporteaza, smerit, ca are probleme de familie sau de serviciu;
- care fumeaza in incaperea in care mai exista pe langa ei 5 nefumatori;
- care isi imbraca uniforma doar in scarba si doar cand vine vreun control de la ANP, semnificand lipsa de respect pentru uniforma sa,pentru institutia pe care o reprezinta dar si micimea si slugarnicia in fata sefilor de la centru;
- care batjocoresc tot ce nu inteleg creierele lor limitate si imbacsite;
- care isi permit sa foloseasca mult prea des expresia "pentru ca asa vreau eu" ;
-care nu fac decat sa destabilizeze pe-acolo pe unde trec;
- care nu reusesc sa-si faca prieteni daramite sa-i mai si pastreze;
- pentru care a face bine este atunci cand se abtin de la a face rau.
Si enumerarea ar putea continua.
Sunt sigur ca fiecare are in curte cate un astfel de specimen, daca nu mai multi. Ideea e sa nu-i mai incurajati pe acesti ipochimeni dandu-le impresia ca chiar sunt valorosi si de neinlocuit, ca or sa va faca viata un chin si n-o sa mai scapati de ei in veci. Laudati ce este de laudat si injurati ce este de injurat. Asa lucrurile se vor aseza si, poate, se va ridica dintre noi cate un lider adevarat, caruia sa-i pese intai de cei multi- subordonati, colegi, detinuti- si-abia apoi de sine.
Cu umilinta.

Anonim spunea...

Suzi ,dormi sau ai abandonat misiunea data de Emilutu care sare gardutu?
Parca ai promis ca vei aresta toti comentatorii ,sa dai Emilutului dovada ca esti fidel lui si meseriei de spion ,asa cum ti-ai dorit toata viata sa fi un Bond din Deva.
Apropo cei de la ETA-2U DEVA ,lasatil pe Paul Bota ca pierdeti timpul si mai bine faceti ceva constructiv decit sa cautati disperati comentatori de bloguri.
Oare domnul David stie cu ce te ocupi suzi?

Anonim spunea...

In tonul a ceea ce spun colegii mei vreau sa va amintesc un abuz facut de cei doi incompetenti "Lolec si Bolec ". In 08.10.2007 cand Mara gira functia de director si Timar cea de dir .adjunct au trimis o detinuta la instanta ( Ecea Laura )insotita de un barbat (sofer )la Judecatoria Deva .A fost facuta si o sesizare la A.N.P.si angajatii arau pregatiti sa depuna marturie despre cele intamplate de la sofer,cel de la dispecerat,seful de schimb,L.S.T., sef de tura,S.P.C.1 SI 2,detinuta si ceilalti colegi aflati in serviciu.
Am sperat ca cineva va face dreptate dar suntem dezamagiti,se pare ca A.N.P. protejeaza incompetentii din teritoriu.

unu spunea...

Domnu anonimu 29.06.2008 09:01:00_ imi place cum gandesti, daca ti-as dori ce imi doresti tu mie te-ai trezi intr-o dimineata planta sau cum zici tu carnat,te las sa alegi sau stai ca asta inseamna democratie si tu nu sti ce inseamna asta;atunci ramai carnat.
Domnul s. alistar ti-a pus pe "TAPET PROBLEMELE IN MOD OBIECTIV" si daca te regasesti printre cele scrise o sa facem noi cumva sa dispara problemele odata cu oamenii ce le promoveaza.
"PT. CA PROBLEMELE SUNTETI VOI.PROBL. PERSONALE LE DATI CA PROBL. GENERALE"-uite ca s-a razgandit Dumnezeu si te-a facut cactus,bine gandit.Am gasit raspuns la toate probleme din sistem,gata domnu administrator de blog putem inchide blogul ca ne-a luminat domnul de la penitenciarul Barcea-Mare si il propunem sef in ANP sa completam gradina botanica.
Si totusi nu esti recuperatoru??.Ne bucuram ca te avem printre noi,ca ne scri asa frumos, ca altfel povestile cu prosti,fraieri,nepoti,neamuri,sclavi,comunisti,hoti(in ordinea care i-ai enumerat tu) ar fi basme.
Sunt in asentimentul tau:SA VA AJUTE DUMNEZEU PRECUM GINDITI.AMIN.

Anonim spunea...

Oameni buni va spun si sa bagati la cap:Bota nu pleaca pina nu o angajeaza la puscarie pe sora lui Paul Bota nepotusu de e ofiter (heker) si pe nevastasa Alina. Asa ca ,din pacate nu scapam de el.
Timar la fel vrea un post pentru nevastasa si asa mai departe.....
Apropo a plecat Bota in concediu si vreu sa va ce gafe face Marcel. Nici nu a plecat Bota bine si si-a schimbat vocea ,mersul si inaltimea la scunul cu rotile din birou si acum lucreaza la parola pentru laptopul lui Bota.

Anonim spunea...

raspuns pentru plictisitu... sa nu uiti ca ,chiar daca parintii mei nu au stiut gramatica m-au facut pe mine care am invatat gramatica si ,pe de alta parte,decit unul cu coloana vertebrala si care nu stie sa vorbeasca precum liderul Grosu care nu stie altceva decit sa se bilbie si sa scoata onomatopee prefer un om titrat care poate sa fie lider de opinie si-i poate reprezenta cu succes pe colegii sai mai analfabeti,agentii cu putina scoala si cunostinta de limba romana(apropos:ROMANIA e tara in care s-au nascut si a carei limba ar trebui s-o viseze pentru ca tot nu se compara cu detinutii!).In concluzie ,chiar daca a murit Pruteanu tot trebuie sa ne cunoastem limba si sa nu fim ignoranti,deci ,Plictisitule mai lasa morala si mai citeste si tu macar un metru cub de carti precum Bolec-Timar! Sa ne auzim cu bine,Timarita lui Ioan!

Anonim spunea...

apropo vorbea unu de colegi detasati din tara..pai nu prea esti obiectiv mai zgabete.hai sati inchid eu cercul ignorantule...erau vreo doi care veneau bauti dei simteai de la 1 metru, halal exemplu pentru ai nostrii...de ce s-au plins astiua ca nu iam tolerat, pai pentru ca asai corect bre.altul venea la lucru ca la concertele cu metallica, nearanjat, netuns.nerasss etc. hotii erau mai prezentabili ca el..pai s-avem pardon dar respectiviinu-si respectau propriul cod deontologic. apropo unii care scrieti mai datii cite o citire ca sunteti bau. Mesaj pentru cei cinci:mani*pularea voastra nu tine.Incercati mecanic.

unu spunea...

A inceput curatenia de vara in sistemul penitenciar.E normal au prioritate sefii cei mari directorii generali si uite asa bate vintu schimbarii si pe la Bircea-Mare: zic gurile rele ca Bota e pe lista cu pensionati.Ar fi chiar pacat sa se faca reformarea sistemului numai la nivel de aparat central.Happy End

Anonim spunea...

STAN din ANP e pila lui Timar, adica a fost, si acum va da cu subsemnatul.La fel si Timar ,ofiterul sef de birou cu nota 3,14 la examenul pentru functie ,care avea nevasta arestata cind a fost angajat.S-a recunoscut de catre cadristi ca au primit un telefon de la ANP si asa i-au aranjat dosarul lui si a putut fi angajat.Acum vor cadea toti ...Asta inseamna transparenta care ne-o doream toti....

Anonim spunea...

Scrisoare deschisa de la gardienii din puscarii



vreau in primul rand sa transmit prin intermediul dumneavoastra, cu ocazia zilei de 29.06.2008, zi in care se sarbatoreste: Ziua personalului din sistemul penitenciar romanesc, un sincer La multi ani tuturor salariatilor din Penitenciarul Barcea Mare, multa sanatate si satisfactii profesionale.

Manifestarea de astazi, „Ziua portilor deschise“, a avut loc cu ocazia zilei personalului,dar din pacate administratia v-a prezentat camere de detinere si curti de plimbare ale detinutilor uitand sa va spuna macar cateva din problemele cu care se confrunta salariatii din penitenciar. De aceea in calitate de reprezentant al sindicatului reprezentativ din penitenciarul Barcea Mare va voi face cunoscute cateva dintre problemele grave cu care ne confruntam :

* lipsa acuta de personal, gradul de ocupare a posturilor este de 70 %;
* intarzierea platii salariului, chiar si in ultima luna toti angajatii au primit salariul cu aproximativ 500 de lei mai putin;
* bugetul pentru cheltuieli este cu 45 % mai mic decat in 2007;
* nu se pot acorda concedii sau ture libere pentru orele suplimentare lucrate, pentru ca se pune in pericol siguranta detinerii, chiar si in formatie completa avem 30 % lipsa de personal;
* angajatii nu sunt platiti dupa numarul real de ore lucrate,lucrand 13 ore si fiind platiti doar 12 ore;
* din cauza lipsei acute de personal, cadrele penitenciarului nu au timp nici sa manance si cu toate astea nu au voie sa-si ia in interiorul locului de detinere niciun fel de mancare;
* sunt zile cand agentii din posturile de paza nu sunt schimbati stand chiar si 13 ore intr-un foisor, cand ar trebui sa stea maxim 3 ore cu o pauza de o ora;
* fondul de premiere, constituit din 9 % din salariul fiecarui cadru este gestionat la nivel de administratie centrala si cu toate acestea nu sunt sperante ca angajatii sa primeasca prima de ziua lor;
* sindicatul este nevoit sa dea in judecata administratia locala si centrala pentru a-si primi drepturile care se cuvin angajatilor (prime de vacanta, banii pe echipamentul nedistribuit,sporuri);
* nu se platesc corespunzator zilele de sambata, duminica si sarbatori legale lucrate;
* din cauza uzurii fizice si psihice foarte multi angajati sunt nevoiti sa recurga la asistenta medicala stand in concediu medical sau in spitale foarte mult timp;
* din cauza lipsei fondurilor unitatea are restante la angajatii sai in valoare de 20.000 de lei reprezentand cazarea transportul si masa platita de salariati din buzunarele proprii in conditiile in care au fost plecati la cursuri de perfectionare sau in misiuni;
* nu exista protectie a cadrelor nici in timpul serviciului nici in afara acestuia, existand cazuri in care angajatii si familiile lor au fost agresati de fosti detinuti;
* nu exista asigurari de risc profesional desi administratia este obligata sa le incheie pentru angajati;
* nu exista un fond privind imbunatatirea conditiilor de munca, desi este obligatoriu sa fie constituit;
* agentilor le este interzis sa acceseze functiile de conducere,desi multi au studii superioare facute in aceleasi conditii in care si-au terminat studiile majoritatea sefilor care-i conduc.


Cu toate acestea ne confruntam si cu o alta problema, unii dintre sefi ne privesc ca pe niste ghimpi in coasta lor, refuzand sa ne priveasca ca pe un partener de dialog, de multe ori incercand chiar sa instige angajatii impotriva sindicatului, de exemplu, o data, directorul, a trimis un angajat loial care a incercat sa filmeze pe ascuns, cu camera video a unitatii, o adunare cu caracter sindical, pentru ca apoi sa se plateasca polite, in functie de cine si ce a vorbit, sau altadata a refuzat sa permita angajatilor sa plece acasa la terminarea programului incercand sa induca membrilor de sindicat ideea de schimbare a conducerii sindicatului, din fericire angajatii si-au dat seama de jocul murdar facut de conducere si au actionat contrar asteptarilor acesteia. De altfel cred ca suntem printre singurele penitenciare din tara in care ofiterii au o sala de mese separata bine pusa la punct, mananca in farfurii noi in comparatie cu agentii care mananca intr-o sala de mese net inferioara atat din punct de vedere estetic cat si din punct de vedere al calitatii tacamurilor si a veselei, mancand in niste farfurii ciobite si uneori neprimind nici macar servetele la masa, iar vara cand se mananca pe terasa au o masa rezervata unde agentilor care indraznesc sa se aseze acolo li se sugereaza sa se mute ca acolo e masa sefilor.

Existenta sindicatelor a creat o stare de disconfort pentru factorii de conducere, revenindu-le cu nostalgie in minte, vremurile in care sistemul militar inabusea orice incercare de revendicare a unui drept. In timp ce suntem loviti pe la spate, cei care ne conduc beneficiaza de sacrificiile facute de liderii de sindicat bucurandu-se in egala masura de drepturile obtinute.

Acestea sunt numai cateva dintre problemele cu care se confrunta angajatii din penitenciarul Barcea Mare, de ziua lor.

Anonim spunea...

Nu stiu de ce sunt suparati domnii Mara,Timar ,Bota si nepotii lor ca tot ce s-a scris pe aici despre ei este purul adevar.Ca unii in ceea ce au scris au sarit gardul, asta e, voi sariti gardul zilnic si nu v-a spus nimeni nimic.(vezi bota ) Faptul ca au ales cadrele sa comunice in acest fel intre ei, cei de la aceiasi unitate sau din alte unitati e faptul ca nu au cum sa se intilneasca, telefoanele costa scump dar asa citesc toti, e pe undeva o comunicare "colectiva " reala cu problemele zilnice.E mai simplu asa ,suporta un deranj minim, si anonimatul iti asigura faptul ca nu vei putea fi pedepsit pentru opinia ta , care conteaza pentru noi toti. Spun unii din sefii vizati ca mai bine pe fata etc. FALS domnilor fals. De ce, va intrebati? Pai voi tot metodele de intimidare comuniste le folositi, care pentru voi sunt normale ca tot comunisti ati ramas in gindire si mentalitate si e de inteles la ce note luati ....Nu ne putem intilni la chefuri ca alta data pentru ca la fiecare masa puneti un sifon care sa asculte si sa inregistreze ce spune lumea despre ei ca apoi sai pedepsiti, si nu ar fi prima data. Mai nou ati montat socio-educativul sa ne faca diverse evaluari ascunse. Pacat ca CRUELLA VETAN a ajuns sa sa fie de acord cu asa ceva ,doamna care se lupta cu dobitocii cu ani in urma a inceput sa le calce pe urme alora, pacat, mare pacat. Pacat ca a ajuns Cruella sa -si exprime opinia ca unii sunt anarhisti, ca ce fac unii nu e bine , ca nu e normal etc urmeaza sa ne lase si retete la poarta pentru tratamente...pacat ca nu realizeaza ca suntem toti de aceiasi parte a baricadei ,dar cei mici in fata baricadei sau pe baricada , iar miezurile ascunsi in spatele baricadei sa nu fie raniti.
E cel mai urit lucru sa te uiti in gura colegilor sa vezi cit a baut fiecare, ce glume proaste sau bune au zis si apoi sai faci comentarii ca genul :ai vazut cit a baut ala?
ce beat era X .Ai vazut cit a injurat y? E chef ce dumnezeu nu liturghie ....Sper ca pricepeti.
Asta a dus ca unii sa renunte la chefurile organizate in astfel de ocazii.
Mi-a placut Ovidiu.....ai fost tare. Tine-o tot asa....

Anonim spunea...

DE FICARE DATA CIND PORNITI CALCULATORUL CEI CARE AU UPC SI DE FIECARE DATA CIND VA CONECTATI PRIN ICOANA DE PE DESKTOP CEI DE LA RDS-RCS PRIMITI ALT I.P.(INTERNET PROTOCOL). ASA CA CE CARE SE CRED TOMB RAIDER SAU LARA CROFT, BOND(SUSAN SORIN VESNICUL SPION), SI ALTI EROI DE FILME ,DESENE ETC VA SPUN CLAR:
TERMINATI CU AMENINTARI CU INSTANTE, DARI AFARA ,PEDEPSE , SRI SI ALTE SERVICII DE SPIONAJ ALE STATULUI SI CHIAR PRIVATE CA NU REZOLVATI NIMIC .NICI NU SE SPERIE NIMENI ,NICI NU PRINDETI PE NIMENI(NUMAI DACA VREA ALA STITI VOI SI DE UNDE) NICI LEGAL NU AVETI CE LE FACE .PIERDETI TIMPUL DEGEABA.MAI BINE PUNETI MINA PE CARTE SI INVATATI SA VA PORNITI CALCULATOARELE SINGURI CA MITICAN SA PLICTISIT DE VOI .AR TREBUI SA-I DATI O PRIMA DUBLA SI SALARUL LUI BOTA (MACAR MITICAN FACE CEVA UTIL UNITATI, BOTA FACE CEVA DOAR PENTRU EL) CA VQA SCOATE DIN TOATE RAHATURILE CARE LE FACETI PRIN CALCULATOARE.
P.S. SCRIETI OAMENI BUNI LINISTITI TOATE OPINIILE VOASTRE CA NU SE INTIMPLA NIMIC.

unu spunea...

Domnilor Mara Marcel si Timar Ioan le-a fost diminuata prima oferita ofiterilor cu functii de conducere de catre ANP cu 25% pentru neprofesionalimul de care dau dovada zilnic.Comandantul Bota si mosierul Mara au fost avertizati recent pentru "insuficienta implicare..."de catre directorul general al ANP;prin aceasta diminuare e avertizat si paharnicul Timar.
Oare cu cata nonsalanta apar acesti oameni in fata noastra si ne predau lectii de moralitate,profesionalism,respectarea legii?!?!Le-as spune 'Rusine!!!' dar tocmai asta e problema lor sunt imuni la tot ce inseamna caracter,onoare,verticalitate.
Le urez sa se bucure de prime asa cum se bucura si acei colegi care si-au distrus sanatatea in penitenciar.

Anonim spunea...

DE ce s-a lasat linistea in sat?

Anonim spunea...

Razboi in paradis.Dupa ce Mara a dispus ca Timar sa treaca pe tura,dupa cum are functia,se pare ca apele sunt tulburi la Barcea Mare. Fat frumocs din Hunedoara, libidinosul Banel,si-a luat concediu medical,vezi doamne este bolnav,noi stiam ca nu e sanatos,dar chiar asa pe fata,sa plece el in medical pana vine "guru " din concediu ?.Acum planuieste sa-l tradeze pe Mara dandu-se bine pe langa Bota,nu e de mirare doar si-a tradat el nevasta bagand-o la puscarie asa ca de Mara i se rupe.
Am inteles ca pentru el a fost un chin sa imbrace haina militara,vezi doamne afla lumea ca de fapt el nu e director. Se simte mult mai bine in costumele sale de prost gust,alea cu table pe la buzunare de care radeau hotii de etnie rroma ,zicand ca : " asta e costum tiganesc,e de-al nostru ...".
In final un mesaj pana se intoarce din medical : hei "Prala"" lasa-neeee,lasa-neeee ca ne-ai plictisit,,,,,,,, " .
Te asteptam sa revii,sanatos,de asta data dupa gratii,pe carantina ,baiat bun ce esti .

Anonim spunea...

ma numesc ichim tincu si mam eliberat din penitenciaru bircea mare 7 LUNI si vreau sa spun ca in penitenciar se fac multe aranjamente intre MARA.BOTA SI TIMAR.am lucrat o vreme deoarece eram la un SISTEM(deschis)si faceam paza in perimetru si i vedeam pe domni cum isi ducea saci in masina cu alimente de la detinuti.bine inteles mi sa spus sa nu spun la nimeni ce vad ca daca zic o sa imi dea aminare in comisie.La cabinet cind se duce un detinut cu vreo problema de sanatate i se da numa cite un paracetamol .stomatologu vinea beat in penitenciar . cind vinea cite o comisie de la bucuresti conducerea stiea erau anuntati si vinea prin camere si ne zicea AVETI GRIJA CE VORBITI NU PUTEAM SA ZICEM NIMIC CA DACA ZICEA CEVA ITI DADEA AMINARE IN COMOSIE .