Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 8 iunie 2008

ANP declara pierduta logistica penitenciarelor

Şefii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor se întâlnesc la Sovata pentru a discuta despre logistica sistemului penitenciar. Diagnosticări, identificări, analize şi redefiniri - nimic mai mult.
.
Logistica ANP devine subiect de şezătoare
.
Criza financiară despre care am discutat ieri, nu este singura problemă a conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Achiziţiile şi logistica sunt alte subiecte care dau bătăi de cap. Drept urmare, după cum era de aşteptat, şefii din ANP au comandat urgent organizarea unei şezători specializate ca să mai închidă gura negrilor din subordine.
.
Zis şi făcut. Se deblochează urgent bani (de unde?) pentru o mega întâlnire de 6 zile cu aprox. 100 de participanţi (inclusiv ştabii ANP). 600 de zile/diurnă, 600 de zile/cazare, 600 de zile/mâncare plus cheltuieli de deplasare sunt plătiţi urgent din bugetul muribund al ANP.
.
Motivul mega cheltuielii este acela că directorii din ANP, trebuie să participe în perioada 03.06.2008 – 08.06.2008 la o întâlnire de lucru cu achizitorii şi şefii de la logistică, în încercarea de a se dumiri cum stă treaba în domeniu. Marin Dumitru, director general adjunct al ANP, Bogdan Costaş, director al Direcţiei Economico - Administrative şi adjunctul său favorit, conform comnicatului de presă al ANP, coordonează aceste discuţii.
.
Discuţii teoretice la Sovata, probleme practice în penitenciare
Subiectele în discuţie la seminarul - şezătoare sunt:
  • Diagnosticarea activităţilor de logistică şi achiziţii publice din sistemul penitenciar şi uniformizarea modului de aplicare a legislaţiei privind achiziţiile publice, echiparea persoanelor private de libertate şi a personalului;
  • Identificarea poziţiei ofiţerului de achiziţii publice şi rolul acestuia în cadrul instituţiei penitenciare;
  • Redefinirea conceptului de logistică în contextul actual şi stabilirea atribuţiilor şi responsabilităţilor şefului de serviciu logistică din cadrul unităţilor penitenciare;
  • Implementarea unui management al logisticii şi al achiziţiilor publice în sistemul penitenciar;
  • Identificarea oportunităţilor de colaborare cu Bursa Română de Mărfuri în vederea achiziţionării de produse la un preţ optim şi într-un timp cât mai scurt. (Sursa: site ANP, 05.06.2008)
Penitenciarele şi Academia Română
.
Încă nu s-a găsit o soluţie pentru criza financiară, după cum spuneam, dar se pare că astfel de întâlniri de lucru, marea descoperire managerială a ANP, sunt gândite a fi panaceul problemelor de natură economico - administrativă. Nu e mare lucru, dar distinşii noştrii şefi atât pot face.
.
Ar trebui să ştie că din păcate sistemul penitenciar nu funcţionează ca Academia Română. E nevoie de eficienţă şi eficacitate nu de şezători. Valoarea academică a subiectelor discutate în cadrul grupului de lucru nu va impresiona angajaţii sistemului penitenciar care nu-şi primesc salariile întregi, iar 'clienţii' noştrii vor fi la fel de critici referitor la condiţiile de executare a pedepselor privative de libertate.
.
Logistica penitenciarelor - în teorie avem, în practică sperăm
.
Diagnosticarea activităţilor de logistică şi achiziţii publice se va concretiza fără îndoială într-un raport care nu va fi făcut public după cum nici Bilanţul ANP pe anul 2007 nu este.
.
Identificarea poziţiei ofiţerului de achiziţii publice va lămuri comunitatea academică referitor la rolul de achizitor al ofiţerului de achiziţii publice (domnu' Stan s-a prins primu' de data asta). Menţiunea referitoare la faptul că de multe ori acesta este de fapt un agent va produce fără îndoială o transfigurare a relaţiilor socio-profesionale româneşti.
.
Redefinirea conceptului de logistică în contextul actual îi va repoziţiona teluric pe cei care năzuiesc către stratosferă. Logistica eficientă cu şefi incompetenţi şi fără resurse financiare va fi desigur o descoperire zguduitoare.
.
Logistica pilelor de partid
.
Pentru că Marin Dumitru şi Bogdan Costaş sunt la cârma finanţelor şi logisticii ANP de aproape 8 luni aş îndrăzni totuşi să întreb de ce se fac abia acum bulversantele şi epocalele întâlniri de lucru.
.
Abia acum au văzut şefii lu' peşte că e treabă serioasă de făcut şi că pilele de partid nu te ţin o veşnicie? Poate facem o întâlnire de lucru pe tema asta!
.
Link util:
PS.: Surse din MJ susţin că promisiunea ANP referitoare la primele de 29 iunie are puţine şanse de a se concretiza. Motivul este acelaşi. Nu există bani.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Sistemul penitenciar intra cu stingul in finante si achizitii .
Obligativitatea existentei fondurilor pentru o procedura de achizitie este trecuta cu buna stiinta sub legea OMERTA.Ca sa facem haz de necaz ,mai bine ar fi ales OMIDA .
Mintim cu totii ca sa se simta bine SEFII mai mari sau mai mici CFP care ar trebui odata sa refuze viza .......cu toate riscurile de sistem

Anonim spunea...

Nu va speriati ca si pe alte sectoare de activitate se cheltuie banii pe care nu ii are sistemul pnitenciar si acei cheltuitori nu patesc nimic. Astfel, la Flamingo al penitenciarelor, a avut loc un curs de specializare cu titlul "comunicare si relatii publice", la care au participat ofiteri si agenti definitivi, asa spunea mailul si asa vroia muschii sefei de la SARG, personal care desfasoara activitati de registratura si arhiva. Din cei 40 participanti, doar 13 erau si purtatori de cuvant, restul erau simplii lucratori de secretariat care nu aveau nici in clin nici in maneca cu cele predate acolo, dar ca sa nu se faca de cacao sefa SARG, trebuie sa strige toti in cor "Cursul a fost bun". Daca se pot invata, pe banii ANP-ului, chestii de cultura generala care nu au nici in clin nici in maneca cu atributiile din fisa postului, scuze repetarea, fara sa pateasca nimic cei care le propun, ar fi de dorit ca sefa SARG sa faca cu subalternii sai cursuri de Gastronomie, Astrologie, Horoscop - ca e la moda, un pic de resurse umane si un pic de logistica, ca sa devina foarte multilalterali dezvoltati.
PS: Vedeti ca e soatza de preot si vas bate Doamne, Doamne, daca ganditi urat despre capacitatile ei. Oricum, am inteles ca finalul cursului a fost apoteotic, iar chestionarul dat de prea-sfintia sa sotia, e unul "foarte pertinent" care a amuzat pe toti cei de acolo! TRAIASCA profesionistii!

Huginn spunea...

Inca se mai fac achiziti fara sa existe bani pentru asta şi se da viza de control CFP! E trist, e ilegal dar se întâmplă în foarte multe unităţi.

Cat despre intilnirile despre aflatul in treaba... stiti parerea mea. Şefii le fac pentru că sunt slabi profesional şi nu sunt în stare să ia decizii.

Anonim spunea...

In 29 iunie o sa primim strangeri de mana si incurajari sa muncim mai cu spor, ca stati linistiti vin vremuri si mai bune.
Nu sa pus problema maririlor de salar, dar daca ramanen si fara actualele drepturi eu ziz sa ramana cineva sa stinga lumina si sa puna magistrati in postul de paza si pe sectii sau eventual sa detaseze din ANP personal ca in conditiile astea nu ma mai stimuleaza nimic sa lucrez in acest sistem.
La Barcea-Mare au inceput sa imparta directorii Bota si Mara pedepse ca sa le dovedeasca oamenilor ca ei sunt stapanii acolo.Si uite cum se alege saracu om cu pedeapsa data gratuit ca nu se da nimic de 29 iunie.

Anonim spunea...

Fratilor de la logistica, stati linistiti si la cultural este aceeasi situatie. Forme fara fond, hartii peste hartii, care sa mimeze finalitatea si eficienta activitatilor...
mihai v galati

Anonim spunea...

Mihai V, asta fiindca ati ramas fara sefa voastra priceputa, madam Dediu.
Sa mai fi fost ea la Galati nu ajungeati asa si lucrurile mergeau altfel. Va arata cotofana management, nu gluma.
Sa fi fost pe Titanic, gasea ea barci pentru toata lumea...

Anonim spunea...

Pe cand un chat pentru a putea discuta intre noi in timp real ?
Am avea posibilitatea schimbului de opinii, discutii interactive si am castiga si timp. N-ar fi bine?

Huginn spunea...

La un moment dat, daca exista interes, www.penifest.blogspot.com va deveni site.

Vom avea chat, forum, blog(bloguri) si orice altceva ajuta.

Anonim spunea...

HAI ROMANIA

Anonim spunea...

cotofana de dediu era maestra in vopsirea gardului....
trista amintire a lasat in urma.
sa se bucure cei care au admis-o la examen.
mihai v galati

Anonim spunea...

Apropo celui de al doilea comentariu anonim.
Nu neg ineficacitatea acestei întâlniri.
Vreau să vă aduc în faţă o altă probelmă.
Cei 13, cică purtători de parole... pardon purtători de cuvânt, se zvoneşte prin târg că se vorbiră să nu facă altceva decât munca de "comunicare cu mass media", cică pentru asta ar fi fost încadraţi.
Acum, să-mi fie cu iertare, dar câte comunicate aţi văzut din partea unităţilor? Sau câte vor fi?
Şi pe de altă parte, să nu uităm că dânşii au susţinut concursul pentru o funcţie de ofiţer secretariat, deci nu numai purtător de parole, aşa că la treabă domnilor, nu la întins mâna.
Mai ales că unii au studii şi vechime în domeniu.
atenţie DOMNILOR DIRECTORI, ofiţerii de secretariat cam iau banii de pomană. Sau poate nu le puteţi face fişele posturilor? Atunci e şi mai grav...

Anonim spunea...

STAI CA NU INTELEG Mihai V, CARE EXAMEN ??!!!??!!!
A dat cumva examen ca sa ocupe functia de conducere pentru care a plecat de acolo !!!???
S-a dat anul acesta macar un examen pe vreo functie, printr-o unitate din sistem si n-am auzit noi !!??
Cand sunt atatea locuri vacante in sistem, cu imputerniciri pe functii, zici ca s-a dat UN examen ??!!
A, poate o fi dat cotofana singura cu STAN masluitorul si nu stie nimeni, ca taticul ei... ce pazeste..?
Nu se mai dau examene!!! posturile se ocupa din pix, tu intelegi?
Cu cat e pixul mai lung, cu atat urca cotofana mai sus in functie. Simplu ;-)

Anonim spunea...

MARIN DUMITRU,BOGDAN COSTAS ,CATALIN LUNCASU Cea mai slaba echipa de conducere din istoria A.N.P.

Lasati-neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
Hai Romania

Anonim spunea...

ATENTIE!!!!
"nostri" se scrie cu un singur "i"
vezi: http://dexonline.ro/search.php?cuv=nostri