Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 14 mai 2008

Scrisoare deschisa domnului ministru Catalin Marian Predoiu

Trebuie sa recunosc ca vestea, potrivit careia Ministerul Justitiei a fost de acord sa prelungeasca detasarea Dlui. Iosif Marius la conducerea sistemului penitenciar romanesc ne-a luat totusi prin surprindere (intr-un fel cred ca si Dl Iosif Marius in persoana a fost nitel surprins de intorsatura asta nesperata a lucrurilor!).

Timp de cateva luni bune, cu pricepere sau nu, cu eventuale accente patetice, am expus in blogul nostru motivele pentru care Dl. Iosif Marius nu trebuie sa mai indeplineasca o asemenea functie.

Opozitia noastra nu a avut niciodata la baza nevoia stupida de razbunare, ori neputinta de a accepta la conducerea sistemului penitenciar pe cineva "din afara" lui.
De altfel, dupa cum bine stiti, numirea magistratilor in functiile importante din sistem este obicei vechi si indiferent de prestatia ori performantele acestora, nu a existat niciodata - cel putin oficial!- nici cea mai mica opozitie.

In plus, ar fi fost impotriva oricarei logici sa consumam timp si energie clamand aceasta schimbare, daca am fi avut speranta ca intr-o buna zi, ori intr-o buna luna, ori in sase luni bune, atitudinea si performantele Dlui. Iosif Marius s-ar putea imbunatati ori ameliora intr-un fel.

Evident nu am fost suficient de convingatori, asta in cazul in care au contat vreodata pentru dumneavoastra argumentele pe care le-am adus in sprijinul afirmatiilor noastre!

Pot sa inteleg ca angrenajul politic in care ati acceptat sa functionati, are regulile lui nescrise, in virtutea carora deciziile nu sunt intotdeauna in concordanta cu realitatea. Si daca, dupa cum este de asteptat, decizia dumneavoastra a avut la baza satisfacerea unor asemenea interese politice, mi-as dori, in masura posibilitatilor, confirmarea asta.

Evident situatia noastra nu s-ar schimba, vreau sa spun ca nu s-ar imbunatati in niciun fel, dar am avea totusi o explicatie logica, chiar daca nu multumitoare, in virtutea careia am continua sa functionam .

Cand spui "interese politice" te gandesti la beneficiile politice ale unei tari, la beneficiile unui partid politic, in virtutea carora sunt sacrificate cu buna stiinta, nevoi individuale ori nevoi de grup etc.

Tara vrea, tara are nevoie, respectiv partidul vrea, partidul are nevoie, nu sunt neaparat niste sloganuri de campanie, sunt de cele mai multe ori niste realitati carora ne supunem pana la urma, de voie sau de nevoie, cu totii.

Pentru o recompensa lunara de 6000 de euro, sunt in lumea asta oameni dispusi sa faca orice, Dlui. Iosif Marius nu i se cere sa faca nimic, ca urmare ambitia domniei sale de a se mentine in aceasta pozitie este de inteles. Intelegand bine interesul personal al Dlui. Iosif Marius, consider ca nu este cazul sa-i testati devotamentul, propunandu-i eventual sa doneze lunar o parte din salariu pentru achizitionarea de echipament sau pentru imbunatatirea conditiilor de munca ale angajatilor din sistem!

Care este insa interesul politic al tarii, care este interesul politic al partidului, care este mai ales interesul dumneavoastra in afacerea asta, recompensa de mai tarziu vreau sa spun, pentru care sunteti dispus sa sacrificati nevoile si asteptarile absolut firesti a mii de oameni, asta ramane deocamdata pentru mine si pentru altii ca mine, o mare enigma!

Lumea romaneasca este inca o lume in prefacere, pana ce lumea asta se va imbunatati, pana ce va fi amendat in consecinta ceea ce astazi este lasat la voia bunului plac, va marturisesc domnule ministru ca as fi avut mare nevoie sa stiu ca sunt in preajma mea si oameni pentru care promisiunea are valoare!

Vreau sa spun valoare umana!
.
UPDATE 1: Detaşarea s-a prelungit la MJ. Ar mai fi, deci, o speranţă.
.
UPDATE 2: Subiectul stimulentelor şi primelor din MJ este preluat şi de România liberă: http://www.romanialibera.ro/a124625/chiuariu-apara-primele-grase-de-la-justitie.html

4 comentarii:

Anonim spunea...

Îl doare pe PREDOIU ,,ministrul justitiei" în dos de această scrisoare deschisă.

Anonim spunea...

Unde mai poate fi speranta?
La Dumnezeu?

Domnul Predoiu are sfatuitori ff buni in madam kibedi, asa ca nu va amagiti... coana asta i-a tradus pe toti ministri de pina acum si a facut regulile jocului in MJ ...

Anonim spunea...

M I N I S T E R U L J U S T I Ţ I E I
DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

15 Mai 2008

Comunicat de presă


Delegarea unui nou director general
la conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor


Ministrul Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, a semnat , pe 15 mai 2008, Ordinul prin care domnul procuror Gheorghe ŞPAIUC a fost delegat în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru următoarele 90 de zile. Domnia sa a îndeplinit până la această dată funcţia de director general adjunct al instituţiei.
Pe 15 mai 2008, detaşarea domnului judecător Marius Iosif în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a încetat de drept.
În interiorul celor 90 de zile, Ministerul Justiţiei va îndeplini formalităţile necesare scoaterii la concurs a postului respectiv.

anonim spunea...

d-l Predoiu?
d-L Marius Iosif?
sau altii...
cum ar fi...
Cristina Ungureanu / sefa secretariatelor ? Secretara sefa?
caruia-i place sa râdă pe la spate de naivii de lucratori din unitatile din tara?
cine o mai fi pus-o si pe respectiva acolo unde e? a examinat-o cineva din punct de vedere profesional?