Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 8 mai 2008

Judecatorul Gunescu rămâne incompatibil. Site-ul ANP rămâne insensibil. Marius Iosif rămâne tulburat.

Mass-media despre penitenciare
.
1. Judecătorul Gunescu, incompatibilul de la PMT Craiova, rămâne în funcţie pentru că ministrul Predoiu refuză să ia măsuri

Acum cîteva zile vă povesteam în
articolul "Incompatibilitate nesancţionată. (...)" (Penitenciar!, 05.04.2008) despre cazul judecătorului Gunescu care este de câteva luni într-o situaţie de incomatibilitate, fiind şi angajat cu contract de muncă al ANP.

Când are de gând ministrul Predoiu să ia vreo măsură, nu ştiu. Însă, la 11.04.2008, CSM a refuzat să aprobe detaşarea răzgânditorului judecător la Ministerul Justiţiei. Ceea ce înseamnă că starea de incompatibilitate trebuie să fie soluţionată prin eliberarea acestuia din funcţie.

Subiectul devine interesant şi este dezvoltat de Academia Caţavencu, care, în ediţia scrisă din 06.05.2008, publică un articol despre tărăşenie. (foto - În marea grădină a CSM a apărut o nouă specie - judecătorul part-time)
.
2. Actualul sef al Penitenciarelor l-a arestat virtual pe fostul sef
.
Tot Academia Caţavencu scrie despre bătălia cu istoria dusă de Marius Iosif, directorul ANP care-şi traduce tulburatele idei în comisii de disciplină inventate (atunci când nu deportează sau mazileşte) şi în rubrici pe site-ul instituţiei dedicate în exclusivitate propriei obsesii.

Pe linga ideea mareata de a introduce in pirnai seringi pentru detinutii drogomani, seful Penitenciarelor, Marius Iosif, a mai avut un puseu de gindire. Cum ar fi inaugurarea unei noi rubrici pe site-ul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, intitulata „Comisia de disciplina“.

Acolo, normal, nu gasiti nimic despre cum ajung in penitenciare drogurile alea pentru care Iosif oferea gratuit seringi de unica folosinta.

In schimb, gasiti un referat de cercetare disciplinara a carui tinta este un fost angajat al ANP, cu care Iosif are niste rafuieli. Este vorba de fostul director al penitenciarelor, Sorin Dumitrascu. Comisia constata ca ar fi niste indicii cum ca cele insirate de ei acolo ar putea imbraca caracter penal.

Fiind vorba de un fost angajat, comisia lui Iosif nu avea nici competenta sa solutioneze cauza, nici sa emita supozitii si, cu atit mai putin, sa le faca publice. Motiv pentru care Dumitrascu a sesizat atit Ministerul Justitiei, cit si Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). Asa ca Ministerul Justitiei, prin intermediul Corpului de Control, a raspuns urmatoarele: „Ministerul Justitiei va comunica ca a fost trimisa o adresa Administratiei Nationale a Penitenciarelor cu solicitarea de a inlatura de pe site referatul Comisiei de Disciplina“.
.
Un raspuns si mai ferm a venit si din partea ANSPDCP. Din care citam: „In urma investigatiilor efectuate la ANP pentru solutionarea aspectelor sesizate, ANSPDCP a dispus prin decizie stergerea de pe site-ul http://www.anp-just.ro/ a datelor cu caracter personal incluse in referatul cu privire la rezultatul activitatii de cercetare desfasurate de comisia de disciplina din cadrul ANP“.

Ei bine, Iosif nu s-a aratat deloc impresionat de cele doua adrese, asa ca nu a scos nici acum de pe site dedicatia pentru Dumitrascu. Care, de altfel, e si singurul referat pe care ii contine superba rubrica „Comisia de disciplina“. (sursa: Academia Catavencu, 06.05.2008)

Dacă directorul penitenciarelor s-ar fi ocupat şi de prezent, alta ar fi fost starea penitenciarelor româneşti. Dar pentru că, fatalmente, se aseamănă cu tânărul eşec ministerial Chiuariu, cel care l-a uns în funcţie, Iosif nu înţelege că nu e cel mai deştept, cel mai luminat şi 'cel mai extraordinar'.
.
3. Radio Guerilla vorbeşte despre Marius Iosif, poliţe plătite, droguri şi penitenciare
La Radio Guerilla avem pe finalul emisiunii de ieri dimineaţa o discuţie de 10 minute (ascultaţi înregistrarea) tot despre faptele de arme ale domnului Marius Iosif, directorul penitenciarelor.
.
Link-uri utile:

1 comentarii:

Anonim spunea...

007Ca sa vedeti cat de josnici si perversi sunt oamenii din justitie ,sa vadeti cat de corupti ( bineinteles doar cei prinsi , ca altfel hotul neprins negustor cinstit se cheama ca este,) privit si va minunati , cam pentru ce fapte sunt inculpati si cine vine sa ne lectii de moralitate si sa ne tian sub papuc, facand falsa impresie ca impart dreptatea in sistemul judiciar!!!!

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

COJOCARU Eugen, procuror la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in sarcina caruia au fost retinute infractiunile de:
- trafic de influenta;
- instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite;

GHEORGHE Dumitru, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, in sarcina caruia a fost retinuta infractiunea de cumparare de influenta, prevazuta de Legea 78/2000, in forma continuata;

BUCUR Gheorghe, notar in municipiul Bucuresti (fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si fost membru al CSM), in sarcina caruia au fost retinute infractiunile de:
- trafic de influenta;
- complicitate la infractiunea de cumparare de influenta;

CERBEANU Gheorghe, judecator la Tribunalul Valcea – Sectia Penala, in sarcina caruia a fost retinuta infractiunea de complicitate la cumparare de influenta;

GHITA Georgeta Gabriela, procuror la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in sarcina careia a fost retinuta infractiunea de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite;

GULI Sterian, prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni, in sarcina caruia a fost retinuta infractiunea de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In baza Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor (adoptat prin Hotararea nr. 320 din data de 27 aprilie 2006 a Consiliului Superior al Magistraturii), a fost anuntata organizarea unui astfel de examen pentru perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2007.
Prin Hotararea nr. 708 din data de 18 octombrie 2007 data de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aprobata componenta Comisiei de examinare a participantilor la concursul pentru numirea in functii de conducere a procurorilor, organizat in perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2007. in cadrul acestei Comisii, inculpata Ghita Georgeta Gabriela, procuror la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost desemnata presedinte. Fiecare dintre membrii Comisiei aveau desemnati cate un supleant, numiti la propunerea Institutului National al Magistraturii, supleantul inculpatei Ghita Georgeta Gabriela fiind desemnat inculpatul Cojocaru Eugen, procuror la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.
Examenul propriu - zis consta in trei probe, pe care fiecare candidat la functia de conducere trebuia sa le parcurga, dupa cum urmeaza: testarea psihologica (proba scrisa eliminatorie), sustinerea proiectului de management specifica functiei pentru care se candida (proba orala) si testarea scrisa, cuprinzand elemente de management al parchetelor/instantelor, de resurse umane si de comunicare.

1. In contextul derularii procedurilor de desfasurare a acestui concurs, in cursul lunii noiembrie 2007, inculpatul Cojocaru Eugen a pretins de la inculpatul Gheorghe Dumitru suma de 50.000 de euro pentru ca, prin influenta de care se bucura asupra membrilor Comisiei de examinare, sa-i determine pe acestia sa-i inlesneasca lui Gheorghe Dumitru, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti, promovarea examenului pe care acesta il sustinea pentru ocuparea functiei de procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti. Din suma pretinsa, Cojocaru Eugen a primit efectiv suma de 15.000 de euro, inculpatul Gheorghe Dumitru fiind ajutat, in acest sens, de inculpatii Cerbeanu Gheorghe, judecator la Tribunalul Valcea si Bucur Gheorghe, notar public (fost magistrat). In cursul lunilor octombrie-noiembrie 2007, inculpatul Gheorghe Dumitru a remis mai multe bunuri (bauturi alcoolice, vin si whisky) inculpatului Bucur Gheorghe pentru ca acesta, prin influenta pretinsa asupra unor magistrati, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, sa-i determine pe acestia sa intervina asupra membrilor Comisiei de examinare in scopul promovarii examenului in functia de conducere vizata. Acest demers al lui Gheorghe Dumitru a fost inlesnit de inculpatul Cerbeanu Gheorghe.
in urma concursului, Gheorghe Dumitru s-a plasat pe prima pozitie la examenul pentru promovarea in postul de procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti.
2. De asemenea, in cursul lunii noiembrie 2007, inculpatul Guli Sterian, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Urziceni, candidat pentru promovarea in functia de prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, prin intermediul inculpatului Cojocaru Eugen, a obtinut de la inculpata Ghita Georgeta Gabriela, presedinta Comisiei de examinare, o parte din subiectele concepute pentru examenul scris al candidatilor ce urma a se desfasura in data de 25 noiembrie 2007. in concret, inculpata Ghita Georgeta Gabriela a pus la dispozitia inculpatului Cojocaru Eugen informatii strict confidentiale, continand o parte din subiectele pentru examenul in cauza, pentru ca acesta, la randu-i, sa le furnizeze candidatului Guli Sterian. In aceasta modalitate a fost dezavantajat celalalt candidat pentru functia respectiva, care nu a avut "sansa" sa beneficieze de un astfel de ajutor.
La finalizarea concursului, candidatul Guli Sterian s-a plasat pe prima pozitie la examenul pentru promovarea in postul de prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.
La data de 11 decembrie 2007, s-a dispus retinerea preventiva a inculpatului Bucur Gheorghe pentru o perioada de 24 ore. La data de 12 decembrie 2007, inalta Curte de Casatie si Justitie a respins propunerea de arestare preventiva, formulata de D.N.A. – Sectia de combatere a coruptiei, luandu-se masura obligarii de a nu parasi tara, masura prelungita pana la 15 martie 2008.
La data de 11 decembrie 2007, s-a dispus retinerea preventiva a inculpatului Gheorghe Dumitru pentru o perioada de 24 de ore. Prin hotarari ale Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori, s-a dispus suspendarea din functia de procuror si s-a incuviintat arestarea preventiva a inculpatului Gheorghe Dumitru. La data de 12 decembrie 2007, inalta Curte de Casatie si Justitie a respins propunerea de arestare preventiva formulata de D.N.A. si a luat masura obligarii de a nu parasi tara, masura prelungita pana la data de 15 martie 2008.
La data de 11 decembrie 2007, prin hotarare a Consiliului Superior al magistraturii – Sectia pentru procurori, s-a dispus suspendarea din functia de procuror a inculpatului Cojocaru Eugen iar printr-o alta hotarare s-a incuviintat arestarea acestuia. La data de 12 decembrie 2007, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva si a luat masura obligarii de a nu parasi tara, masura prelungita pana la 15 martie 2008.
Pentru recuperarea sumei de 15.000 euro pretinsa si primita de inculpatul Cojocaru Eugen, acesta a consemnat suma respectiva intr-un cont, la dispozitia D.N.A.

Pentru judecarea cauzei a fost sesizata Inalta Curte de Casatie si Justitie,primul termen de judecata la 11 iunie 2008.



Si ei sunt doar o mica farama din desrtul desertaciunii din sistemul judiciar roman, pe multi dintre acstia aparandu-i cu fervoare tocmai doamna Costiniu de la Asociatia Magistratilor , ba mai mult si doama presedinta a CSM care nu-si vede coruptii din cele 2 tabere pe care le pastoreste!!!!

Halal cadre de conducere ne trimite MJ, numai spuma celor corupti dar nedovediti inca!!!