Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 1 aprilie 2008

NEWS ALERT - Memorandumul cu sindicatele din penitenciare este semnat.

MJ îşi asigură liniştea în timpul Summit-ului NATO. Cauza conflictului: abuzurile conducerii ANP.

Ministerul Justiţiei anunţă într-un comunicat de presă de astăzi semnarea memorandumului cu reprezentanţii sindicatelor constituite în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Potrivit comunicatului emis de MJ:

"Memorandumul este rezultatul întâlnirilor de lucru desfăşurate în perioada 20-31 martie a.c. între reprezentanţii Ministerului Justiţiei (MJ) şi cei ai sindicatelor din cadrul ANP. În urma acestor discuţii, s-a convenit asupra următoarelor soluţii:

  • pentru soluţionarea tuturor problemelor abordate de către cele două părţi, va fi constituită o comisie paritară de discuţii, constituită din reprezentanţi ai MJ şi ai sindicatelor legal constituite în cadrul ANP; din comisie va face parte de asemenea şi un reprezentant al conducerii ANP;
  • au fost inventariate principalele doleanţe ale reprezentanţilor sindicatelor, implicit cele referitoare la modalitatea de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor vacante din cadrul ANP;
  • MJ a luat act de punctul de vedere al reprezentanţilor sindicali referitor la modalitatea şi limitările dreptului la grevă în sistemul penitenciar, acesta urmând să fie inclus pe agenda discuţiilor;
  • părţile au convenit asupra îmbunătăţirii transparenţei cu privire la procesul de elaborare a actelor normative ce vizează reglementări ale sistemului penitenciar, urmând să crească rolul consultativ al sindicatelor în această privinţă;
  • reprezentanţii sindicali urmează să ajungă la un acord asupra principalelor chestiuni care vor fi puse în discuţia comisiei paritare."

În încheierea comunicatului de presă se arată că: "reprezentanţii celor două părţi au convenit ca, pe durata desfăşurării summit-ului NATO de la Bucureşti, sindicatele din cadrul ANP să nu întreprindă acţiuni care să afecteze funcţionarea integrală a capacităţii sistemului penitenciar."

Amintim cititorilor noştrii că acest conflict a fost declanşat de promovarea, în secret, a unei ordonanţe de modificare a recent modificatului statut al personalului din penitenciare. Conducerea ANP a fost învinuită de practici abuzive şi de încercarea de a promova acte normative care să limiteze sever drepturile personalului.

Felicităm Ministerul Justiţiei pentru promtitudinea de care a dat dovadă, deşi este evident că motivul principal de îngrijorare este buna desfăşurare a Summit-ului NATO. Aşteptăm şi punerea în aplicare a acestei înţelegeri deşi uitându-ne în calendar vedem că azi este 01 aprilie.

În acest timp conducerea ANP, în frunte cu judecătorul Marius Iosif sfinţeşte troiţe, după cum ne povesteşte o altă capodoperă de comunicat de presă ANP.

sursa: http://www.just.ro/Sections/Comunicate/Comunicatemartie2008/1aprilie2008/tabid/656/Default.aspx

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa vedem din 7 aprilie incolo, daca îi vom schimba sau nu, pe acestia vesnici vinovati şi veşnici imputerniciti

Anonim spunea...

Sa vedem din 7 aprilie incolo, daca îi vom schimba sau nu, pe acestia vesnici vinovati şi veşnici imputerniciti

Aproape a trecut si 7 aprilie...

SI???