Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 18 martie 2008

Şi atunci... au condamnat-o toţi la moarte

Echipa blogului http://penifest.blogspot.com/ anunţă cu regret dispariţia dintre cele lumeşti şi publice a Strategiei de Dezvoltare a Serviciului Penitenciar 2007 - 2010. Până mai ieri avea domiciliul pe site-ul ANP la http://www.anp-just.ro/Strategie/StratDezvSP_document%20intreg.pdf. Azi, data de mai sus, am căutat-o cu ochii plânşi pe tot site-ul ANP, dar în zadar. Acum a trecut în uitare.

A venit printre noi după o gestaţie de 6 luni. Moaşe i-au fost angajaţi cu experienţă ai sistemului penitenciar care au reprezentat cu mândrie toate sectoarele de activitate. Comandanţi şi şefi de direcţii i-au fost ursitoare, procurori şi judecători părinţi adoptivi.

A fost ucisă la mânie de către echipa fantastică de la conducerea ANP care nu mai suporta sa vadă aşa copil frumos care nu vorbeşte pe limba lor şi care-i trage de mânecă şi le spune ce părinţi denaturaţi sunt.

Numiţii Marius Iosif, judecător - director general, Gheorghe Şpaiuc, procuror - director general adjunct, Marin Dumitru, comisar şef - director general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Petre Stan, comisar şef - director general adjunct aveau o mare apăsare pe suflet... mai aveau puţin şi trebuiau să arate pentru ce anume au fost plătiţi atât de generos de la un buget sărac.
Cum n-au mai suportat să-şi privească în ochi eşecul au luat decizia de a elimina dintre cele publice copilul cu pagini multe care n-a apucat să atingă maturitatea şi să arate că n-a trecut degeaba prin lume.
N-au mai suportat să fie acuzaţi. N-au mai suportat reproşul care se întorcea din link-ul sus amintit şi care îi bântuia zi şi noapte obsesiv cu întrebarea: tu pentru ce eşti plătit şefu’?... tu pentru ce eşti plătit şefu’?... tu pentru ce eşti plătit şefu’?
N-a ştiut biata de ea, Strategia, că şefii sunt magistraţi şi comisari numiţi politic şi că ei n-au nevoie să muncească pentru că-şi pierd ştaifu’.
Degeaba a lăsat ministrul Meleşcanu cu limbă de moarte recomandarea de a avea o strategie care să-i ajute măcar să nu mai spună tot soiul de bălării pe la bilanţuri şi poate să mai rezolve câte o problemă pe ici pe colo. Marile căpetenii ale temniţelor după ce s-au convins că nu pot desluşi secretele administrării penitenciarelor au fost nemiloşi.
Dar cine ştie... poate că tristeţea decesului prematur al Strategiei va fi înlocuită de bucuria a măcar unei singure realizări a acestei echipe de conducere. Suntem aici şi promitem să dăm de veste ţării că miracolul s-a întămplat. Vom lansa un porumbel alb şi cu voce tare vom striga.... ŞEFII DE LA ANP MUNCEŞTEEEEE!!!!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Fie-i ţărana uşoară, că a murit virgină şi au siluit-o după moarte!

Anonim spunea...

dar de ce sa munceasca? daca muncesc iau salarii mai mari? nu! asa ca stam la birou si asteptam ziua de plata... si luam si spor pentru asta...

Anonim spunea...

Nu e de mirare, Iosif are alergie la cuvantul "strategie" si decit sa ceara un spor si pentru asta a preferat sa o inlocuiasca cu "... o nouă rubrică privitoare la activitatea Comisiei de disciplină din cadrul ANP"... cu dedicatie.