Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 26 mai 2010

Presa despre greva generală din penitenciare

Dupa transmiterea comunicatului de presa reactia mass-media a fost prompta. Un numar mare de ziare si televiziuni au preluat comunicatul, in special in mediul virtual.

Maine la ora 12.00 este organizata de catre SNLP si FSANP o Conferinta de Presa la sediul ANP. In penitenciare sindicatele afiliate vor mediatiza activitatile de protest.

Link-uri utile:
- Realitatea.net - Grevă generală în penitenciare, pe 31 mai
- HotNews - Angajatii din penitenciare, in greva generala din 31 mai
- Antena3 - Sindicaliştii din penitenciare vor intra în grevă pe 31 mai
- Jurnalul - Grevă generală în penitenciare, pe 31 mai; ANP: Zece măsuri pentru siguranţa deţinuţilor în timpul grevei
- Financiarul - Grevă în penitenciare din 31 mai
- EuropaFM - Sindicatele din penitenciare, în grevă pe 31 mai
- Mediafax - Sindicalişti din penitenciare anunţă grevă începând din 31 mai
- Adevarul - Grevă generală în penitenciare pe 31 mai
- Antena1 - Si sindicalistii din penitenciare vor intra in greva pe 31 mai
- Agerpress - Grevă în penitenciare din 31 mai
- ProTV - Angajatii care lucreaza in penitenciare vor intra in greva
- ziare.com - Greva generala si in penitenciare pe 31 mai
- RealitateaFM - La greva generală din 31 mai vor participa şi lucrătorii din penitenciare

Restul pe Google

21 comentarii:

Anonim spunea...

Pe cine vreti sa dati jos ? Pe pinguinul Boc sau Betivul Basescu ? Aveti cumva Parlamentul langa voi ? Sau multimile care danseaza pe muzica semianalfabeta la singurul miting de protest organizat ? Repet, singurul !! Poate daca aveam si noi Inchizitie sau Renastere, poate daca nu eram invatati de Pacala sa pupam in fund si tragem tepe la tot pasul, sau poate daca aveam o Revolutie in 89 si nu o schimbare orchestrata de scaune, poate atunci. Daca minerii au batut studentii la chemarea lui Iliescu (inca necondamnat pentru asta, desi sunt publice mesajele de multumire si confirmare ale dictatorului din anii 90-92 !!!) iar Basescu le asigura pe atunci trenuri, nu inseamna oare ca sunt tot ei ? Nu uitati stimatilor de unde vin astia ! Poate o alta Revolutie, dar de data asta fara sange, doar cu modificari de substanta ne mai scapa acum. Altfel ... vedeti faxurile ce au inceput sa vina de astazi pe la finaciar... si apoi pichetati voi pe cine vreti.
Nu mai insuflati sperante desarte amaratilor de bugetari care au inca rate, indiferent de pozitia ocupata in penitencaire, cu ajutai-i sa traiasca. Dumnezeu sa ne ajute!

Anonim spunea...

Adica? Stam si rabdam? Stai tu linistit, eu nu accept sa ma fure Guvenul.

mario spunea...

Minimalizarea celor 40 de milioane de oameni nu ajuta pe nimeni.In fond sintem toti loviti de acelasi blestem furia Portocalie .Trebuie sa avem bun simt si sa multumim celor care au pierdut timpul pentru a demonstra ca miscarea sindicala nu a murit .Acum se dovedeste forta unitatii celor care au un venit cinstit asa ca sa ne alaturam luptei sindicale indiferent de divergentele de opinie ulterioare. Numai UNITI sintem o forta

Anonim spunea...

Siiigur că da... Visaţi voi săraci cu duhul că se va schimba ceva. Vom fi tot mai săraci pe zi ce trece. Hai în altă parte să-i lăsăm pe ei singuri să vedem cui vor mai da ordine.

Anonim spunea...

De acord. Uniti suntem o forta. Importanta chiar.
Numai uitati-va la amenintarile basescenie la adresa sefului politiei de frontiera sau a unor lideri de sindicali (Marica) si integeti ca daca nu va supuneti "va ciuruiesc". Voi nu intelegeti ca daca maraim mai tare ne dau afara ? Sub pretextul ca mai sunt 10 la poarta care vor sa se angajeze in locul tau, la puscarie. E simplu: ma ascultati acum sau plecati. E clar: imi sunteti fideli sau va "ard" si va inlocuiesc. Nu inteleg de nu credeti ca vor si face asta !
Miscarea sindicala e importanta, dar Guvernul nu ne fura doar acum, ci de fiecare data cand mergem in vreun spital, vreo scoala, vreun DGASP, vreo primarie samd.
Deci daca vreti sa va treziti: acum este momentul !! Dar fara sa ramana bordurile, flota lipsa, F16 expirate, vilele sau marmura unora. Eu astept sa vad si daca ma convingeti, ma altur din tot sufletul.
Cu stima.
Un fan.

Anonim spunea...

Biruri, saracie, ruina!
Oare pentru asta s-a luptat in 89?

Anonim spunea...

Sau poate s-a luptat in '89 pentru posibilitatea folosirii ordonantelor de guvern pe termene in ore?

Ia informati-va putin ... poate exista si evaziune legala?

Anonim spunea...

Buna dimineata!
Priviti cu atentie sondajul cu participarea la greva...
cei care nu doresc sa participe sint cei slabi, lasi si foarte imputerniciti!
Chiar daca vom cistiga acest razboi va fi greu de mentinut pacea.
Disensiunile si nemultumirile dintre noi vor amplifica si mai mult starea in care ne aflam.
Prea multi sefi incompetenti bine retribuiti se afla in acest sistem de ...
Noroc bun! ne vedem pe 31

Anonim spunea...

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Vasile_Dancu-sociolog-_-Societatea_cauta_un_tatuc-acum_e_Isarescu_0_267573722.html

Anonim spunea...

pt 27.05.2010, 07:05:00

Sunt de acord cu greva, dar cate tampenii pe centimetru patrat esti in stare sa spui si cate etichete lipesti ca chioru, fara sa mai gandesti, este ceva de speriat. Participarea la greva nu presupune neaparat agitatie si delir.

Anonim spunea...

Intr-o stire din subsolul ecranului, Realitatea TV spune ca reducerea de 25% se aplica alocatiilor de hrana a acelor din sistemul de aparare si siguranta nationala, dar si chiriilor. Va fi vai si amar de noi...

Anonim spunea...

Cum se face d-le Ridichie ca ti-a pierit zambetul cand esti chemat la bara? Acum nu mai zambesti pervers si ii bagi pe toti pe teava,ca de, tu stii de toate,paza, logistica mai putin reeducare.Ai ramas acelasi sifon de pe timpul lui Burcu.

Anonim spunea...

Cand mergeti la protest, sa ziceti si de armata de baietasi de la DSDRP care primesc bani de chirie desi au venit in Bucuresti la cerere, in timp ce unii dintre ei au apartamente cumparate in alte orase decat Bucuresti. Sau de altii care-si construiesc case cu banii de chirie. Probabil nu strica dusul asta rece. Sper sa va taie toate chiriile. Daca vreti in Bucuresti, trebuie sa va si permiteti !!

Anonim spunea...

Cand mergeti la greva, poate faceti o analiza si la cate chirii se platesc pe la ANP. Inteleg ca e un drept, dar oamenii astia isi cumpara apartamente in alte orase, sau isi ridica case de vacanta, in timp ce statul le plateste chirii destul de mari. Fratilor, daca vreti la Capitala, platiti, ca unitatile gem de nevoie de cadre ! Aviz DSDRP ....

Anonim spunea...

Vreau sa vorbesc putin despre SOLIDARITATE (A)....în special cea a lucrătorului de penitenciare, functionar public cu statut special cum ne place sa auzim (dar să nu fim - cel putin o parte. Vreau să vă supun atenţiei doar o mică mostră de "solidaritate" la nivelul unei unităţi penitenciare (suna urât puşcărie). Astăzi ca mai prin toate penitenciarelor României se discută febril despre Greva iminentă Generală, dar când a venit vorba ca membrii de sindicat, că se presupune că aceştia trebuie să fie mai solidari (nu solitari) - UIMIRE. fără admiraţie - dintr-un număr destul de semnificativ de membrii doar circa 40 persoane din sectorul administrativ au aderat de bună voie la acest demers democrati (la urma urmei). De ce spun administrativ...am să rezum....când este vorba de sporuri, administrativul vrea şi el, când este vorba de program (adminitrativul nu vrea şi el), în fine să n-o lungesc....din administrativ sunt câţiva MEMBRII cu adevărat, exclud paza şi supravegherea care trebuie să asigure treimea prevăzută de lege (chiar dacă sunt solidari cu acţiunea sindicală). Ştiţi adevăratul motiv?! rămâi interzis...că pentru acea zi de grevă, cum este şi normal, nu vor fi remuneraţi. Dar de altfel, auzi - cum să ne taie 25%, cum să facă asta, avem familii, avem "bănci"....dar când vine vorba să facem ceva în acest sens (de a nu se ajunge la reduceri salariale) membri ACEIA de sindicat nu dau dovadă de nici cea mai mică DEMNITATE, nu vreau să spun solidaritate. Mi-e RUŞINE cu astfel de oameni. Ştiţi ce spun?! - lasă mă că sunt alţii (mai fraieri) care fac grevă..şi după ei tragem şi noi foloasele. Este greu de crezut că se poate schimba ceva, dar decât să şti că nu ai făcut nimic pentru a-ţi apără drepturile, mai bine faci ceva. Dar ăsta este spiritul ROMÂNULUI, şi în special al lucrătorului de penitenciare...mai bine nu facem nimik....înseamnă că nu ne doare fraţilor, înseamnă că nu aveţi datorii, familii...ci doar alte surse de venit, care pot acoperii aceste reduceri.

Îmi este ruşine că am colegi - membrii de sindicat doar cu numele - eu nu sunt membru de sindicat...dar am aderat la acest demers...este normal să te gândeşti dacă se va schimba ceva sau nu...dar decât să ajung la data de 10 iulie şi să văd că bancomatul plânge...am să încep să plâng şi eu....DAR va fi prea târziu....nu îndemn pe nimeni la nimic, decât să facă ce îi dictează conştiinţa....şi ruşine celor care nu au demnitate, curaj, principii şi alte valori pe care românul (lucrător de penitenciare) le-a cam uitat.

Uitaţi-vă puţin în unităţile voastre şi veţi vedea câţi muncesc cu adevărat (ăia sunt MEMBRII de sindicat) şi ei vor face ceva...nu cei cârcotaşi, care nu ştiu altceva decât să se plângă...

RUŞINE...RUŞINE...RUŞINE...ne merităm soarta.

P.S. scuze că am fost destul de pătimaş şi poate am obosit pe cineva în timpul lecturării comentariului.

Anonim spunea...

15% nu vor greva. Ce pacat ca nu suntem uniti! Ne vom zbate si ne vom expune noi si pentru ei. Apoi ii vom ierta.

Anonim spunea...

Nu e corect...pentru noi toti inseamna o diminuare cu aproximativ 1000 ron din putinul care-l avem. Un exp. Directorul Burlibasa de la Galati, ca si noi 25% dar din 20000 lunar adica ramane cash cu 15000!!!! Basescule o sa faci puscarie cand iti termini mandatul....Te asteptam cu drag si cu flit in ochii tai patrati!

Anonim spunea...

La betie va nimicesc si cand ma trezesc tot va nimicesc...ha,ha,ha!!!Hai mai Boc ca i-am aranjat...nesimtitii dracului!!!

Anonim spunea...

Ma Boc ce stii tu cu coasa ta vrajita...Poti taia si salariile si pensiile fraierilor? Da sefu ii fac constitutionali pe toti sa nu mai maraie...Atunci Boc facem reduceri de personal...desfiintam Curtea Constitutionala...,nu glumesc Boc mai ales ca tu seful guvernului ai atatea medalii si premii pe Drept Constitutional!!!

Anonim spunea...

Rusine celor de la administrativ care nu sunt solidari .. !!!!!
-au grupa speciala de munca la jocur pe calculator din 2001
- au pericol dgp si dispozitiv de lupta fara sa merite ,
- marea majoritate s-au angajat pentru paza si au ajuns la umbra
Aparatul ANP este supradimensionat si solicita tot felul de situatii care de care mai comica ,la un procent de 25% ar fi suficient, ar fi bani suficienti pentru a nu se reduce salariile
Nu se vede nici un proiect interesant cu fonduri europene care sa produca plus valoare.
Anp-ule suntem scirbiti de valoarea de care dati dovada ,luativa neamurile si pilele si lasatine

Anonim spunea...

La Margineni nu se poate reprosa nimic celor de la administrativ. Munca toata ziua.Fara cafele, jocuri, barfe. Merita toti cei 30% pt. pericol. Nusi vad capul de treaba. Merg toate struna. Asa da puscarie. Cei mai buni sunt la Admin. Restul...apa de ploae.