Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 10 mai 2010

Despre cum plătim scump ca să trăim prost

Trebuie să recunosc, declarațiile președinților de confederații m-au dezamăgit. Mă așteptam la o atitudine mai tranșantă. Băselu', în schimb, nu s-a dezmințit. O să murim cu toții după ce am dat faliment ascultându-l pe jucătorul-președinte pe RealitateaTV și pe Antena3 cum ne explică tainele guvernării 'în slujba cetățeanului'.

Atât de bine s-a descurcat jucătoru' încât sindicaliștii ne explicau după întâlnire cum că e greu și că, la o adică, promite Băselu' că nu durează decât 6 luni. Poate că e doar un semn de echilibru pe care la Băselu' nu prea-l vedem. Promite cum a mai promis și altă dată, doar că acum e groasă și trebuie să-l credem pe cuvânt și pentru că și-a pregătit ieșirea cu anunțul despre "soluția încrederii" (adică Guvernul Boc IV)

Presa lasă de înțeles că s-a făcut deja pace. Eu zic că presa e presă și că nu are dreptate. Vor fi proteste, va fi scandal și vor fi greve. Guvernul va fi însă deranjat fără nerv pentru că așa e românu', prietenos și ascultător. Mare minune să fie altfel. Nu zic că nu ar putea fi o luptă adevărată, dar am mai văzut jocuri de glezne și cred că acum va fi unul.

Bugetul de salarii, mai mult ca sigur, va fi redus cu 25%, deocamdată până la sfărșitul anului. Mai mult, vom avea dreptul - câtă mărinimie - să ne batem pentru buget în cadrul fiecărui minister. Noi cu magistrații, alții mai norocoși. Pensiile vor fi reduse cu 15%, iar Băselu' - și toată presa asta cretină a preluat - își va depune salariul într-un cont de solidaritate. Iertați-mi lacrima pe care nu pot să mi-o rețin.
***
Ca să se justifice Băsescu ne-a infomat că avem de plătit vreo 10 miliarde de Euro anul ăsta în contul datoriei externe, și că obligatoriu trebuie să reducem cheltuielile în sectorul public și să micșorăm sensibil numărul bugetarilor. Doar cei mai buni dintre bugetari trebuie să rămână. Adică? Cine va sta de astfel de detalii?

De ce suma de plată și plătitorii sunt atât de bine identificați de Președinte, dar contractele de împrumut sunt secrete de stat? Le-a văzut cineva? A întrebat cineva dacă vrem să facem împrumut și să finanțăm deficite bugetare? A văzut cineva contractul cu FMI? Și ăsta e secret.

Cum se face că de ani de zile primim doar dreptul de a plăti factura? Cum se face că mai trebuie să și mulțumim frumos și eventual să ne și cerem scuze că viața noastră mizeră se intersectează cu destinul de politician cu afaceri și viață liniștită? Cum se face?
***
De mai bine de 3 ani, de când apărură semnele recesiunii, guvernele ne mint frumos despre cum investesc, reduc  cheltuieli și dezvoltă economia. În timpul ăsta noi plătim facturile... pentru împrumuturi, pentru falimente, pentru decizii greșite, pentru campanii electorale, pentru politizare.

Nu Băsescu și nici Guvernul n-o să ne scoată din recesiune. O să ne chinuim singuri, singurei. Ne ducem cuminței la serviciu - ca niște slujbași cinstiți ce suntem, primim cu 25% mai puțin salariu. Dacă ne dau afară băieții lui Băselu' ne îmbătăm cu speranța... că trece. Dacă nu ne aduce poștașul pensia întreagă, încercăm să nu murim până la următoarea. Și, uite-așa, plătim scump și trăim prost ca unii să trăiască bine.

Link-uri utile:

1 comentarii:

Anonim spunea...

Fratilor uniti-va declansati lupta sindicala pe toate fronturile,uniti-va indiferent de statut sau categorie sociala ca-ci nenorociti astia de guvernanti vor sa-ne ingroape pe toti.puterea asta NESIMTITA ne-a secatuit de tot,vor sa ne ia si bruma care o mai avem.Ce se inimpla acum este o conspiratie intre bancherii FMI si tagma asta de guvernanti nenorociti care si-ar vinde si sufletul numai sa le fie lor bine. Clasa politica actuala si guvernanti sunt mai nenorociti decit cei care au fost impuscati degeaba la 25 Decembrie 1989. Astia de azi ar trebui jupuiti de vii la cit sunt de nenorociti.Hai fratilor sa ne unim ,sa-i dam jos ca nu se mai poate.Astia nu merita sa fie numiti Romini -ASTIA sunt ASASINII platiti de forte straine.Noi i-am votat iar ei ne-au vindut,astia sunt tradatorii acestui popor.