Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 10 mai 2010

Stenograma

Traian Băsescu: "Ținta clară este reducerea de personal." "De la 1 iunie MFP elibereaza fond de salarii cu 25% mai puțin"
Stenograma intilnirii Presedinte - Sindicate pe tema reducerii cheltuielilor publice 09.05.2010

Pentru mai multe detalii vizitati link.

15 comentarii:

Famiglia Musat spunea...

N-am timp sa scriu o postare mai lunga. Dar cateva informatii statistice, la indemana daca stii sa googalesti si nu vrei sa fii popular:

1. Potrivit ANOFM, peste 120.000 de români au ajuns şomeri, în 2009, în urma concedierilor colective. Aproape 90% dintre aceşti oameni provin din mediul privat.
2. In privat, scăderea numărului de angajaţi în ianuarie 2010 faţă de ianuarie 2009 a fost de 18%, iar în 2009 faţă de 2008 a fost de 25%.
3. Reducerea fondului de salarii in privat în 2010 faţă de 2009 a fost de 5%, iar în 2009 comparativ cu 2008, de 18%.
4. În 2010, in privat, primele au stagnat faţă de anul trecut, dar în 2009 s-au prăbuşit cu cu 47%...etc.


Chiar nu va e rusine? Nu vreti si niste sticle incendiare sa omorati cativa oameni?

Si da, sunt de acord ca acest guvern e incompetent si ticalos. Dar nu pentru ca intentioneaza sa ia aceste masuri, ci ca nu le-a luat pana acum. De altfel, nu am incredere ca le va lua dupa 1 an si jumatate de dezastru si guvernare haotica.

Huginn spunea...

:) poate scrieți și un comentariu mai lung că anumite sensuri ne scapă. Care e treaba cu rușinea? Ce are rușinea cu sticlele incendiare?

Păi se poate?! Nu vă e sticlă incendiară!? Poate vreți să muriți de rușine.

PS. Ce vrei frate să spui? Că trebuie să mai răbdăm? Că de data asta reușește?

Anonim spunea...

Acum vom vedea cu adevarat intententiile si rolul sindicatelor din penitenciare,,observ ca ati devenit foarte acid domnule"Huggin",sunteti sarcastic si ironic,va permiteti "mistocareli" pe banii celor care va sustin,cit credeti ca va tine,vine o zi cand se va sfirsi si mai terminati cu postarea melodiilor care v-au placut dvs in adolescenta,e o doza de romantism care nu prinde in vremurile astea,acum va puteti demonstra utilitatea,abilitatea,capacitatile de manager public,de muscat am observat ca stiti sa muscati si v-ati facut o armata de soldatei de plumb care se cred clonele dvs,sunteti foarte destept,e adevarat,dar va folositi inteligenta in mod negativ si pentru a distruge,pacat!cotizatiile vin,timpul trece,la Sinaia berea e rece,trai nenica,dar rezultate?in afara chinurilor facerii de a va inlatura adversarii mai puteti si altceva?daca va imbolnaviti de atita munca?Ce-i spuneti baietelului dvs,ca sunteti un om bun,va crede?Asta ati dorit sa ajungeti un distrugator de destine,unul care linseaza pe oricine in razboaie care nu-i apartin,iarasi pacat,la tinerete omul se crede nemuritor,e timp pentru toate,sunt convins ca aveti un suflet mare,dar il mai folositi sau ...e important ca aveti o putere perena pe care o folositi cum o folositi, nu se va pune pe dvs,viata e inainte.Cineva caruia i-ati distrus viata prin puterea dvs.Are cine sa va judece!Cind va veni acea vreme nu veti plati cu bani si tot oamenii carora le-ati facut rau va vor spune o vorba de incurajare sau va vor ajuta si ei cu ce pot!Nu va port pica,probabil destinul dvs este sa faceti rau si nu va dati seama.Cu toate astea cred ca sunteti un OM BUN!va multumesc ca mi-ati facut rau si v-am iertat.Cel de Sus sa aiba mila de dvs si de cei cu care ati lucrat sa-mi faceti rau!ati lovit un om nevinovat,doar pentru a da satisfactie unora care...

Famiglia Musat spunea...

Din pacate, sunt sceptic ca reuseste. E un guvern incompetent si hot, ca toate celelalte, a carui lipsa de credibilitate submineaza masurile pe care vrea sa le ia.

In legatura cu sticle incendiare, morti si sindicate, vezi Grecia si presa internationala.

Ca o contrapondere la exuberanta revolutionar proletara din ultimele zile de pe acest blog, te-as ruga sa postezi si articolul asta ca postare de prima pagina: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7226481-lenea-criza-populismul-stangist.htm

In rest, chiar imi cer scuze, dar nu am timp zilele astea sa combat argumentat, cum ar fi frumos din partea mea. Poti considera articolul de pe hotnews ca fiind parerea mea. Subscriu integral enunturilor din articol. Multam.

Prisonworker spunea...

Pentru Famiglia Musat

Unde ai, parţial, dreptate:

Aparatul de stat este, într-adevăr, supradimensionat, dar nu cred că e cazul să generalizăm acest aspect asupra sistemului penitenciar. Există şi în sistem câteva situaţii neclare vis – a – vis de supradimensionarea personalului, dar în majoritatea penitenciarelor managerii asigură cu greu planificarea personalului, precum şi compensarea cu timp liber a orelor suplimentare. Există unităţi cu un psiholog sau 2 sau niciunul (la nivelul sistemului funcţia de re-inserţie socială este reprezentată în proporţie de 4%!!), există unităţi care abia reuşesc să asigure escortarea sau însoţirea deţinuţilor la activităţi, situaţii în care nu se poate realiza asistenţa medicală adecvată pentru deţinuţi, din lipsă de personal etc. Nu s-a realizat nici un studiu viabil referitor la aceste reorganizări. ş.a.m.d

E nevoie, cu adevărat, de restructurarea personalului în sistemul bugetar, dar Traian Băsescu se ante-pronunţă, "fără mandat", cu privire la ditamai modalitatea de păstrare a funcţionarilor "buni", care „îşi fac treaba”, aspect care nu are nicio legătură cu situaţia discutată. Putem vorbi de eficienţa / ineficienţa unor structuri bugetare, regii, agenţii etc, de sancţionarea sau destituirea eventuală a unor funcţionari incompetenţi sau corupţi, dacă anumite posturi se impun sa nu a fi păstrate etc. Eu, ca funcţionar public, pot fi eficient sau ineficient, competent sau incompetent, dar trebuie să ne pronunţăm asupra faptului dacă funcţia mea se impune sau nu a fi păstrată şi nu cu privire la sistemul de sancţiuni şi recompense (financiare sau administrative) ce mi se aplică, în calitate de funcţionar public. Ori, pe acest subiect, Traian Băsescu se lansează în afirmaţii gratuite, dominate de amatorism, nesusţinute juridic şi iraţionale. Sunt curios ce studii de impact au realizat experţii guvernului referitor la acest aspect.

Unde putem, probabil, să cădem de acord:

România a intrat în rahat datorită:

1. lipsei unui climat de afaceri sigur şi curat,
2. românizării proiectelor din fonduri europene,
3. corupţiei generalizate, a traficului de influenţă din spaţiul politic, universitar, economic, al serviciilor,
4. ineficienţei a 3 sferturi din învăţământul universitar, care nu numai că nu asigură specialişti competenţi în instituţii publice şi de cercetare, dar care aruncă pe piaţa unei false concurenţe intelectuale oameni care şi-au cumpărat diplomele şi care, susţinuţi fiind de pesedişti, penelişti sau pedelişti mafioţi ajung să ocupe funcţii bine retribuite, în detrimentul fraierilor plătitori de impozite şi taxe, susţinători de examene reale, dar mai puţin de şpăgi.
5. faptului că nu am avut forţa să scăpăm de securişti şi comunişti la timp (să nu îmi spui că Băsescu nu e comunist, că mă supăr)


Unde nu ai dreptate:

Ştii care e nenorocirea? Tot ăia cu spate şi cu şpăgi vor scăpa cel mai ieftin din rahatul acesta de situaţie. Poliţia „bolnavilor închipuiţi” şi „poliţia celor care nu-şi fac treaba” – iată două gestapouri şpăgare în devenire ale lui Traian Băsescu. Bine că ne reprezintă competenta şi merituoasa EBA în parlamentul european. Ce noroc!

Întrebare:

De ce crezi că a afirmat Monica Macovei, la începutul anului, că în PDL „promovarea se face pe bază de telefoane şi mai puţin pe competenţă profesională” şi că „ar trebui reformată politica de resurse umane a partidului”?

Famiglia Musat spunea...

Prison,

Sunt de acord cu tot ce spui! Am ajuns in aceasta situatie din cauza tuturor motivelor expuse de tine, si nu numai. Mai departe ce facem? Solutia sindicala este aceea a pastrarii status quo-ului, indiferent cate argumente populiste am broda in jurul acesteia si indiferent cat de sofisticate. Recursul istoric la responsabilitate si gasirea solutiilor rationale nu sunt unul si acelasi lucru. Deci, sa nu confundam furia noastra fata de vina politicienilor cu aprecierea privind justetea solutiilor.
Niciun om de bun simt nu poate accepta ca o minoritate din privat, cea care ne plateste in termeni reali noua salariile, primele, al 13-lea, sporurile, subventiile, indemnizatia pentru copil etc, sa fie cea calarita la nesfarsit. Ei au platit factura crizei, incompetentei si coruptiei guvernantilor prin concedieri si micsorari salariale. Vrem sau nu, a venit randul bugetarilor. Si sunt doua metode: boala lunga prin impozitarea suplimentara a privatilor si saracia subsecventa prelungita, sau boala scurta prin redimensionarea rationala a cheltuielilor bugetare prin concedieri, micsorare de subventii, scaderea ajutoarelor sociale oferite nediscriminatoriu si salarii mai mici.
Cum se va realiza a doua varianta, cea aleasa, cum vor fi folositi si gestionati bani rezultati, care vor fi masurile de impulsionare a reintegrarii in piata fortei de munca a celor concediati...Dumnezeu cu mila. Cu politicienii de astazi n-am mari sperante. Scepticismul, insa, nu trebuie sa ma faca iresponsabil si sa vand gogosi sindicaliste unor oameni disperati. Hai sa vedem ce putem face ca sa determinam guvernantii sa fie responsabili si sa respecte cat de cat principii meritocratice.
In rest, mergand in jos pe solutii concrete sau pe analize privind eficienta si integritatea bugetarilor, putem discuta la nesfarsit. Din punctul meu de vedere, avand in vedere contextul si principiul de reforma a statutului, masurile anuntate sunt cele corecte.
Mai departe, ca aproape toti, nu am incredere ca ele vor fi aplicate bine de acest guvern. Nu mi-a dat motive pana acum sa fiu optimist. In primul rand mi-e frica de lasitatea lor in fata populismului iresponsabil sindical, iar apoi, daca trec de acest test, mi-e frica de incompetenta si coruptia lor.

Huginn spunea...

@ 12:16

Stimate domn, daca nu va place cititi altceva. Nu scriu la ordin. Cat despre mine, nu-mi purtati de grija. Ma izbavesc eu cumva.

Huginn spunea...

@ famiglia musat

Scuze n-am timp sa-ti raspund argumentat asa ca o sa-ti spun rapid ca vorbesti din stele si ca ramai la acelesi stereotipuri si procese de intentie...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Interesant schimbul de replici intre Huginn si Famiglia Musat. Insa mai interesanta ar fi o solidaritate de breasla care sa duca la inlaturarea hotilor si incompetentilor din sistem. Ce ziceti? Sau nu avem din astia printre noi?
In plus, ar fi interesant de stiut ce mai fac reprezentantii noastri sindicali cu privire la vechile probleme gen nerespectarea disciplinei de stat(de organizare) in unitati, structurile de prevenire din unitati care fac in continuare vanatoare de vrajitoare prin unitati in loc sa se ocupe de ce ar trebui, in speta prevenirea coruptiei si criminalitatii, uniforme demne pe care sa le poarte si sefii nostri din ANP ca altfel lor le e rusine sa iasa cu rufele alea prin Bucurestiul capitalist si altele.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Prisonworker are dreptate. Desi denumit inadecvat "politie", administrarea unui sistem birocratic care sa monitorizeze diferentierea subventiilor, functionarea institutiilor bugetare, diferentierea reducerilor salariale (nu prea exista o baza legala pentru asa ceva) etc ar conduce automat la sporirea birocratiei. De altfel, toate raportarile alea pe care le faceti zilnic au, teoretic, ca scop, urmarirea eficientei institutionale. Dar, in mod paradoxal, sistemul birocratic se extinde, se autoreproduce, se autojustifica la infinit. El trebuie diminuat, trebuia de mult, dar nu prin reduceri salariale, ci printr-un raport echilibrat scop / resurse / timp / rezultate / Nu e usor, problema ca nu prea e cine sa o faca in mod echitabil, dezinteresat si cat mai corect posibil.

Anonim spunea...

Huginn, da urat e corbul ala!

@famiglia Musat

Chiar m-ai dezamagit. Credeam ca esti un om care vede si judeca obiectiv, dar...

Anonim spunea...

@ Famiglia Musat

In mediul privat se poate lucra la negru... Statistica nu reflecta realitatea.