Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 31 mai 2010

Greva la Penitenciarul Arad

În semn de protest, gardienii vor asigura doar o treime din activitate, suspendând astfel punctele de lucru, prezentările la instanță și activitățile conexe.

Lucrătorii din penitenciare dau însă asigurări că activitatea de pază şi supraveghere a deţinuţilor se va desfăşura în mod normal, cu respectarea condiţiilor impuse de lege.

“Suntem într-o grevă de solidaritate. Desfășurăm activități care nu se pot suspenda cum sunt paza perimetrului, supravegherea persoanelor private de libertate, asigurarea asistenței medicale de urgență”, a declarat Eduard Magold, purtător de cuvânt la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad.

Pentru a asigura respectarea normelor de siguranţă, buna funcţionare a sistemului şi drepturile persoanelor deţinute, conducerea Penitenciarului Arad a adoptat o serie de măsuri cu caracter preventiv, dintre care: stabilirea de comun acord cu organizaţiile sindicale a măsurilor menite să asigure continuarea activităţii, astfel încât drepturile persoanelor private de libertate şi siguranţa locului de deţinere şi a misiunilor să nu fie afectate. (sursa: link)

0 comentarii: